• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street klesla na listopadová minima S&P 500 v roce 2015 opět v záporu

    Silný dolar a klesající poptávka po komoditách z Číny bylyopět hlavním tématem dnešního obchodování na Wall Street. Tím , jak se blížíkonec výsledkové sezóny a z Fedu čím dál tím hlasitěji zaznívají hlasy oblížící se době zvýšení úrokových sazeb se na Wall Street vrací vysokávolatilita a investoři si snaží uzamknou část zisků, které za poslední třiměsíce měli možnost realizovat.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 12. 11. 2015

    Čtvrtek přinesl na trhy další pokles. Indexy dnes ztrácely téměř jedno a půl procenta. V úvodu obchodování byla zveřejněna mírně slabší data z trhu práce, a v průběhu dne následovala vystoupení několika členů FEDu.

    celý článek »

    Pivovary Lobkowicz za 9M vykázaly tržby 941 milionů Kč

    Pivovarnické skupině Lobkowicz se v období od ledna do září meziročně zvýšily tržby o 1,9 % na 941 milionů Kč. Tržby z prodeje piva skupině za první tři čtvrtletí meziročně stouply o 2,4 % na 879,9 milionu Kč a tržby v České republice dosáhly 725...

    celý článek »

    Summary: Raiffeisen Bank, RWE

    Rakouská bankovní skupina Raiffeisen ve třetím čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem ve výši 90 mil. EUR a předčila očekávání, která vyhlížela ztrátu -73 mil.

    celý článek »

    S&P 500: Trh čeká na Yellenovou

    Aktuálně: Prosincový kontrakt S&P 500 slábne na 2056 po, z hlediska zobchodovaných objemů, slabší středeční aktivitě. Důvodem byl i svátek válečných veteránů USA. Makroekonomické a firemní události dnes: V 15.30 SEČ vystoupí šéfka Fedu Yellenová.

    celý článek »

    Tři rady k chronicky nemocnému rozpočtu

    V parlamentu je návrh rozpočtu na rok 2016 - a jak jinak než s deficitem (70 mld.). Vzhledem k faktu, že ekonomika letos vzroste o víc než 4% a v příštím roce lze reálně čekat tempo poloviční, je to návrh vpravdě neutišený.

    celý článek »

    Video: Co s 50 tisíci a 500 tisíci Kč v kapse?

    Jednou z nejčastějších otázek začínajících investorů je to, do čeho vložit úspory, aby tvořily další peníze. A byla to také jedna z otázek na experty, kteří se zúčastnili semináře Abeceda začínajícího investora.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 12.11.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.11.Změna12.11. Americký dolar USD 1 25.2180 -0.05%25.2050...

    celý článek »

    EMU: HDP, USA: Maloobchodní tržby, PPI

    07.30 SEČ Francie: HDP (Q3 2015, q/q, %) 07.30 SEČ Francie: HDP (Q3 2015, y/y, %) Očekávání: 0,3 Očekávání: 1,1Předchozí: 0,0 Předchozí: 1,1 08.00 SEČ Německo: HDP (Q3 2015, q/q, %) 08.00 SEČ Německo: HDP (Q3 2015, y/y, upraveno o pracovní dny, %)...

    celý článek »

    Ruská ekonomika ve 3Q zpomalila tempo poklesu na -4,1 %

    Ruský statistický úřad zveřejnil dnes odpoledne první předběžné údaje o vývoji hrubého domácího produktu ve třetím čtvrtletí. Výkon ekonomiky v 3Q meziročně poklesl o 4,1 %, což je lepší údaj než trhem očekávané zhoršení o 4,4 procenta a současně se jedná o zpomalení tempa poklesu z předchozího kvartálu (-4,6 %).

    celý článek »

    EMU: Vystoupení Draghiho, USA: Vystoupení Yellenové

    11.11. - Eurozóna - Prezident ECB Draghi: vystoupení na fóru Bank of England na téma Mezistátní trhy a společný dohled Draghi vyjádřil podporu integračním procesům Evropy: volný obchod zvyšuje riziko přenosu nestability v ekonomikách a na trzích,...

    celý článek »

    Německo - inflace se v říjnu mírně zvedla

    Index spotřebitelských cen CPI v říjnu v Německu podle revidovaných dat zaznamenal v meziměsíčním srovnání stagnaci a mírný růst na 0,2% v meziročním srovnání, což odpovídá předběžně odhadovaným údajům.

    celý článek »

    Švýcarský frank oslabuje

    Od opuštění politiky regulace švýcarského franku tamní centrální bankou už uplynulo hodně času a přes počáteční obrovské skokové posílení se v těchto chvílích nachází kurz měnového páru USD/CHF zpět na hodnotách u 1,0120.

    celý článek »

    Draghi mírní holuby, ECB pouze přezkoumá nastavení QE

    Šéf ECB Mario Draghi dnes poněkud mírní spekulace o navýšení programu QE na prosincovém zasedání bankovní rady. Draghi dnes uvedl, že centrální banka je připravena v prosinci přezkoumat nastavení stimulačních opatření, což do určité míry mírní dřívější...

    celý článek »

    Dobrý průmysl ve stínu holubičí ECB

    Průmyslová produkce v eurozóně rostla v září velice slušně o 1,7 % meziročně a podobně i v celé Evropské unii (1,8 %). Dobře se daří i Česku, kde dynamika průmyslu oproti předešlému měsíci zpomalila, avšak stále zůstává nad průměrem EU (3,1 %).

    celý článek »

    Evropské indexy ztrácí, Rolls-Royce po výsledcích -20 %, Raiffeisen Bank +4 %

    Evropské akciové trhy po krátkém pohybu v kladných hodnotách opět zamířily do červených čísel, když aktuálně ztrácí přibližně půl procenta. Investoři hned na počátku sledovali Maria Draghiho, který v Bruselu prohlásil, že ekonomická rizika směrem dolů jsou jasně viditelná a pokud by byla ohrožena cenová stabilita, ECB je připravena použít všechny dostupné instrumenty.

    celý článek »

    Listopad jako investiční příležitost

    Autor: Martin Vespalec Stejně jak se mění roční období, tak i akciový trh má své cykly. V období mezi listopadem a dubnem přichází pravidelně výrazně vyšší výnosy akciových trhů, než ve druhé polovině roku.

    celý článek »

    S&P snížila rating NWR na CCC s negativním výhledem

    Agentura S&P snížila rating NWR na CCC s negativním výhledem z CCC+. Důvodem jsou klesající ceny uhlí a zhoršování likvidity. Pokud se tržní podmínky nezlepší, nedostojí NWR svým závazkům a bude hrozit insolvence během 12 měsíců. To potvrzuje náš názor.

    celý článek »

    TA - přiletí jestřábi z Fedu?

    EURUSD: Dolar se snaží udržet u hladiny denního pivotu 1,0742 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se nachází poblíž neutrálního pásma. Aktuálně při 50 bodech.

    celý článek »

    Výsledky RBI za 3Q překonaly odhady

    Raiffeisen Bank International reportovala za 3Q zisk ve výši 90 mil. EUR, přičemž trh očekával ztrátu 73 mil. EUR. Pozitivní překvapení pramení především v nižších opravných položkách (191 mil. oproti oček. 384 mil. EUR).

    celý článek »

    Výsledky UniCredit za 3Q nad odhady trhu

    UniCredit reportoval za 3Q čistý zisk ve výši 507 mil. EUR, mírně nad odhady trhu (432 mil. EUR). Meziročně zisk poklesl o 30 %, což je především důsledek vyšších opravných položek k úvěrům.

    celý článek »

    PMČR: Senát schválil návrh zvýšení tabákových daní

    Senát včera schválil návrh zákona na zvýšení tabákových daní pro následující roky. Jedná se pouze o pokračování legislativního procesu, který je očekáván. Zvýšení daně z cigaret by mělo způsobit průměrné zvýšení balíčku cigaret o 3-4 Kč v roce 2016 a pak.

    celý článek »

    PLG zveřejní tržby za 9M

    Pivovary Lobkowicz dnes odpoledne zveřejní tržby za prvních 9 měsíců roku. Očekáváme meziroční růst o 3 % na 952 mil. Kč. V samotném třetím čtvrtletí by pak měl být růst o téměř 6 % r/r.

    celý článek »

    Spekuluje se o vrácení O2 do indexu MSCI

    Dnes 12.11. by měly být oznámeny pravidelné kvartální změny v indexech MSCI. Na trhu se spekuluje, že by mohla být opětovně přidáno O2 CR do těchto indexů. Jen připomínáme, že O2 CR bylo z indexů MSCI vyřazeno při rozdělení společnosti ke konci května...

    celý článek »

    Budování algoritmických strategií s FxPro Quant

    Online broker FxPro zavedl FxPro Quant - vizuální nástroj na stavění strategií, který umožňuje obchodníkům vytvářet algoritmické strategie a automatizovat jejich obchodování bez jakékoli potřeby znalostí složitého kódovacího jazyka.

    celý článek »

    Roční zisk Siemens stoupl o třetinu

    Čistý zisk německého průmyslového koncernu Siemens v uplynulém finančním roce stoupl o třetinu na 7,4 miliardy eur. Oznámila to dnes firma. K růstu výrazně přispěly mimořádné příjmy související s prodejem některých aktiv.

    celý článek »

    Roční zisk Siemens stoupl o třetinu

    Čistý zisk německého průmyslového koncernu Siemens v uplynulém finančním roce stoupl o třetinu na 7,4 miliardy eur. Oznámila to dnes firma. K růstu výrazně přispěly mimořádné příjmy související s prodejem některých aktiv.

    celý článek »

    ČEZ a KB: České blue chips pohledem technické analýzy

    Technická analýza cen akcií ČEZ a Komerční banky. ČEZ 490 20denní klouzavý průměr, 506 50denní klouzavý průměr, 580 200denní klouzavý průměr. Akcie ČEZ se minulý týden neúspěšně pokusily překonat klesající trendovou linii a vrátily se pod psychologicky...

    celý článek »

    Asijské akcie vykázaly jen minimální změny

    Asijské akcie po čtvrteční obchodní seanci vykázaly jen minimální změny. A to i po propadu akcií v USA. Posilování Japonského jenu nahrálo japonským exportérům, naopak po poklesu cen ropy ztrácely akcie energetických firem.

    celý článek »

    Euro se stále pohupuje kolem kurzu 1,075 USD/EUR

    Společná evropská měna se proti dolaru včera posunula k mírně silnější hodnotám. Nicméně ztráty, které zaznamenala v pátek ani zdaleka nesmazala. Dnes ráno se kurz hlavního měnového páru obchoduje velmi blízko hladiny 1,076 USD/EUR.

    celý článek »

    Americký dolar tlačí na japonský jen (12.11.2015)

    Americký dolar atakuje hranici 123,50. K té se přiblížil po několikadenním posilování během minulého týdne. V současné chvíli se měnový pár USD/JPY nachází v mírné korekci, ale stále se jeho kurz drží kolem dlouhodobé stoupající trendline (na grafu...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 12.11.2015

    Dlhopisový trh pokračuje v započítavaní zníženia depozitnej sadzby ECB Pár EURUSD si včera pripísal zisky druhý deň v rade za sebou. Stalo sa tak po prvý krát v mesiaci november. Zásadnejší dôvod na rast páru sme nevideli. Pravdepodobne išlo o výber.

    celý článek »

    Nové solární farmy v Íránu a také v Mississippi

    Nejmenovaná německá společnost postaví solární elektrárny v Íránu. Nové solární farmy vzniknou také ve státě Mississippi. Blíže neurčená německá společnost vyslovila souhlas se stavbou několika solárních elektráren nedaleko íránské metropole...

    celý článek »

    Nové solární farmy v Íránu a také v Mississippi

    Nejmenovaná německá společnost postaví solární elektrárny v Íránu. Nové solární farmy vzniknou také ve státě Mississippi. Blíže neurčená německá společnost vyslovila souhlas se stavbou několika solárních elektráren nedaleko íránské metropole...

    celý článek »

    Česko: Plnou parou do cloudu

    V roce 2014 investice do služeb veřejného a privátního cloudu v České republice rostly zhruba o čtvrtinu a dosáhly hodnoty 71,46 miliónů USD. V roce 2015 IDC očekává nárust trhu cloudových služeb o dalších 22% na přibližně 88 milionů USD. Veřejný...

    celý článek »

    Česko: Plnou parou do cloudu

    V roce 2014 investice do služeb veřejného a privátního cloudu v České republice rostly zhruba o čtvrtinu a dosáhly hodnoty 71,46 miliónů USD. V roce 2015 IDC očekává nárust trhu cloudových služeb o dalších 22% na přibližně 88 milionů USD. Veřejný...

    celý článek »

    Rychlý internet do každé rodiny, říká Cameron

    David Cameron představil plán, podle kterého má mít do roku 2020 každá britská rodina a každá firma přístup k superrychlému internetu. Předseda vlády Velké Británie David Cameron představil plán, podle kterého má mít do roku 2020 každá domácnost a...

    celý článek »

    Rychlý internet do každé rodiny, říká Cameron

    David Cameron představil plán, podle kterého má mít do roku 2020 každá britská rodina a každá firma přístup k superrychlému internetu. Předseda vlády Velké Británie David Cameron představil plán, podle kterého má mít do roku 2020 každá domácnost a...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »