• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street hledala směr

    Zámoří si po včerejší rally vzalo oddechový čas. Včera zveřejněný zápis z říjnového zasedání FOMC víceméně potvrdil zvýšení sazeb v prosinci. Z dnešních makrodat index filadelfského Fedu vzrostl za listopad na 1,9 b.

    celý článek »

    Wall Street hledala směr

    Zámoří si po včerejší rally vzalo oddechový čas. Včera zveřejněný zápis z říjnového zasedání FOMC víceméně potvrdil zvýšení sazeb v prosinci. Z dnešních makrodat index filadelfského Fedu vzrostl za listopad na 1,9 b.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 19. 11. 2015

    Čtvrteční obchodování proběhlo za slabších objemů a s nevýrazným vývojem. Indexy v průběhu dne několikrát protnuly nulovou linku a blízko ní také končily. Dnešní makrodata přinesla počty žádostí v nezaměstnanosti, jejichž výsledek se téměř nelišil od...

    celý článek »

    Regionální měny dnes neopustily své úzké koridory

    Koruna se během dne pohybovala lehce nad úrovní měnově-politického závazku ČNB na hodnotě kolem 27,025 CZK/EUR. Polský zlotý dnes osciloval kolem hodnoty 4,25 PLN/EUR. Z této úrovně ho nevychýlilo ani zveřejnění zápisu ze zasedání polské...

    celý článek »

    Poměrně slušný Hilton

    Dnes bych se rád vrátil k nejlepším sázkám pro rok 2016 od Morgan Stanley. Už jsme se zde spolu dívali na řadu firem z tohoto seznamu, u některých z nich je celkem jasné, proč se na něj dostaly.

    celý článek »

    Evropské akcie navázaly na optimismus z USA a Asie

    Evropským akciím se během dneška dařilo. Ty tak navázaly na včerejší obchodování na americkém kontinentu, kde akcie reagovaly pozitivně na zápis z posledního zasedání Fedu. Pozitivní nálada se tak od té doby šířila celým světem a poslala tak...

    celý článek »

    ECB debatovala v říjnu o rozšíření podpůrné měnové politiky

    Evropská centrální banka (ECB) debatovala na říjnovém zasedání na Maltě o možnostech rozšíření podpůrné měnové politiky. Účastníci zasedání poukazovali zejména na riziko přetrvání nepřijatelně nízké inflace a dopadu ekonomického útlumu Číny a dalších rozvíjejících se ekonomik na eurozónu.

    celý článek »

    PBOC snížila výrazně sazby SLF

    Čínská centrální banka PBOC naplnila spekulace části trhu a rozhodla o snížení sazeb v rámci programu Standing Lending Facility (SLF) s cílem snížit tržní sazby. PBOC sníží s platností od pátku overnight SLF ze 4,5 na 2,75% a týdenní sazbu z 5,5 na 3,25%.

    celý článek »

    Jsme v první minutě první hodiny obrovského technologického cyklu

    V Silicon Valley zní prakticky neustále jedna a ta samá otázka: „Jsme v technologické bublině?“ Jinak řečeno, je objem peněz, které proudí do technologických společností, neudržitelný a dostali jsme se na hranici kolapsu? The Atlantic provedl průzkum mezi lidmi, kteří se v odvětví pohybují.

    celý článek »

    Špatný rok pro Warrena Buffeta

    Autor: Martin Vespalec Společnost Berkshire Hathaway (NYSE:BRK.A) skrz kterou provádí Warren Buffet téměř všechnu svoji podnikatelskou a investiční činnost ztratila od začátku roku téměř 10 % z ceny svých kmenových akcií třídy A.

    celý článek »

    Trading a firemní výsledky Q3

    Výsledková sezóna za třetí čtvrtletí je u konce, k dispozici je dokonce webinář na téma tradingu těchto výsledků . Trading earnings není moje parketa, já se na tyto výsledky podívám takříkajíc z nadhledu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 19.11.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.11.Změna19.11. Americký dolar USD 1 25.3400 -0.22%25.2820...

    celý článek »

    S&P 500 před Indexem Philadelpha hýří růstem

    Aktuálně: Prosincový kontrakt S&P 500 roste 0,3% na 2084. Středa na Wall Streetu byla významná silným růstem indexu 1,6%, když zhodnocovaly všechny hlavní sektorové podindexy S&P 500, hlavně zdravotní péče a finance. K růstu pomohl zlepšení..

    celý článek »

    Společnost SAFINA otevírá novou prodejnu klenotů v Brně

    Kromě prodeje šperků nabízí i nové služby Technické pracoviště provádí ověřování ryzosti kovů přímo před očima zákazníka Společnost SAFINA, a.s., přední zpracovatel materiálů s obsahem drahých kovů ve střední a východní Evropě, oznamuje, že slavnostně...

    celý článek »

    Video: Proč už hedgeové fondy netáhnou jako dřív?

    Hedgeové fondy byly donedávna synonymem pro ty schopnější, zkušenější, prozíravější investory. Ze strategií schopných nabídnout výrazně lepší výnos než široký trh se ale stala jen mírně výnosnější (a mnohdy ani to ne) alternativa pro movitější investory.

    celý článek »

    Eurozóna: Prezident Draghi vystoupí ve Frankfurtu

    09.00 SEČ Eurozóna - Vystoupení prezidenta ECB Draghiho na 25. Evropském bankovním kongresu ve Frankfurtu: ECB na posledním říjnovém zasedání monetární politiky slovy svého prezidenta Draghiho naznačila další pokles krátkodobých inflačních očekávání.

    celý článek »

    USA: Index průmyslu Fedu Philadelphia v listopadu slabý?

    14.30 SEČ - USA: Index současných obecných ekonomických podmínek zpracovatelského průmyslu Fedu Philadelphie (11 2015) Očekávání: -1,0Předchozí: -4,5 Trh čeká po prudkém poklesu ze září pokračování obratu indexu a tím i, z pohledu průmyslových firem.

    celý článek »

    USA: Zápis Fedu nepřekvapuje, potvrzuje optimismus

    Zápis ze zasedání Fedu monetární politiky 27.-28. říjen: Centrální banka na zasedání 27.-28. října podle očekávání většiny trhu nezměnila cíl pro hlavní úr. sazbu. Fed v klíčovém komentáři k rozhodnutí překvapil hned třikrát. 1) Uvedl příznivější...

    celý článek »

    Našel se diamant století - 1111 karátů!

    Kanadská těžební společnost Lucara Diamond oznámila, že v dole Karowe v Botswaně objevila přírodní diamant o váze celých 1111 karátů (cca 222 gramů) typové kvality IIa. Jedná se o největší nález za poslední více jak jedno století.

    celý článek »

    Evropa od úvodu roste, Sodexo po výsledcích +9 %

    Evropské akciové trhy od úvodu dnešního obchodování výrazně rostou a navazují tak na obdobný vývoj na Wall Street. Důvodem pro optimismus je včerejší zápis z posledního jednání amerického Fedu, kde jednotliví členové vyjádřili důvěru v tamní ekonomiku a uvedli, že k případnému zvyšování úrokových sazeb by mělo docházet jen velmi pozvolně.

    celý článek »

    Projekt Park Hloubětín získal titul

    V kategorii Projekty triumfoval energeticky pasivní projekt Park Hloubětín od developerské společnosti JRD. Porota ho ocenila jako výrazný pražský stavební komplex, který v maximální míře aplikuje prvky energeticky pasivní architektury.

    celý článek »

    PXE: Město Praha nakoupilo elektřinu a plyn na rok 2016

    Hlavní město Praha nakoupilo prostřednictvím aukce na Power Exchange Central Europe (PXE) elektřinu a plyn na rok 2016. Za zakázku oceněnou standardními cenami na cca 110 mil. Kč (předpokládané ceny tradičních dodavatelů) zaplatí Magistrát hlavního města.

    celý článek »

    Opatrný výhled AVG pro r. 2016

    AVG včera na konferenci pro investory uvedlo, že očekává v r. 2016 tržby ve výši 440 – 460 mil. USD. Odhad trhu přitom doposud činil cca 461 mil. Letos má přitom AVG vykázat tržby cca 426 – 430 mil., a meziroční růst by tak činil mírných cca 5 %.

    celý článek »

    Minutes Fedu - potvrzení připravenosti k HIKU

    Ve středu večer byl zveřejněn zápis z říjnového zasedání (27.-28. října) měnového výboru Fedu (FOMC), který, podobně jako prohlášení po zasedání, potvrdil připravenost zvýšit sazby na prosincovém zasedání (15.-16. prosince).

    celý článek »

    Praha by měla zahájit den mírným růstem

    Index pražské burzy PX zakončil včerejší den růstem o 1,4 % na úrovni 992,1 bodu, přičemž se dařilo většině titulů. Objem obchodů navíc po delší době překonal dlouhodobý průměr a činil bezmála 0,8 miliardy.

    celý článek »

    Jak jsou na tom příjmy amerických domácností?

    Autor: Bc. Ondřej Pěška Příjmy amerických domácností ztratily v minulém roce půdu pod nohama, když míra chudoby zůstávala stejná, což značí, že americká ekonomická expanze už vedla k získání příjmů pro mnoho Američanů po recesi v letech 2007-2009.

    celý článek »

    Výsledky Philip Morris ČR za 9M

    Philip Morris ČR dnes zveřejnila hrubý zisk ve výši 3,9 miliardy Kč a konsolidované tržby ve výši 8,0 miliard Kč za prvních devět měsíců roku 2015, což představuje nárůst o 6,2 %, respektive pokles o 21,3% oproti stejnému období roku 2014.

    celý článek »

    Dolar ze silných pozic oslabil

    Dolar včera během dne ještě dále posílil a ustavil nové maximum od dubna letošního roku na hodnotě 1,0617 USD/EUR. Tato hodnota byla ustavena během krátkodobé volatility kolem zveřejnění zápisu z posledního jednání FEDu.

    celý článek »

    Zahraniční obchod Japonska poprvé za sedm měsíců v přebytku

    Zahraniční obchod Japonska skončil v říjnu poprvé za sedm měsíců přebytkem, který činil 111,5 miliardy JPY (22,8 miliardy Kč). Vývoz ze země se však meziročně poprvé za více než rok snížil, což vyvolává obavy, zda se třetí největší ekonomice světa podaří brzy oživit z recese.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 19.11.2015

    Zápisnica doláru nepomohla Zelená bankovka včera pokračovala vo svojom raste voči euru, ale len do momentu zverejnenia zápisnice FOMC z posledného zasadnutia. Tá skončila do veľkej miery ako očakával trh. FOMC považuje decembrový termín za...

    celý článek »

    IBM a HCL rozvíjejí hybridní cloudová řešení

    Společnosti IBM a HCL Technologies, globální poskytovatel služeb v oblasti IT, oznámily strategické partnerství. Jeho cílem je budovat hybridní cloudová řešení, která pomohou podnikům řídit jejich digitální transformaci. HCL bude využívat cloudovou.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí