• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 4. 12. 2015

    Trhy dnes dorovnávaly včerejší pokles a rostly přibližně o dvě procenta. Podporu jim tentokrát poskytla výrazná makrodata. Nezaměstnanost zůstala v souladu s očekáváním stabilní na hodnotě 5 % a přírůstek pracovních míst mimo zemědělství očekávání růstu..

    celý článek »

    Tři důvody pro akciový pesimismus

    Americká banka JPMorgan se v poslední době otevřeně přiklání k opatrným výhledům pro akciový trh. Existuje pro to řada důvodů. Ukažme si tři z nich, které nejsou na první pohled tak patrné jako jednoduchá (a chybná, jakkoli často opakovaná) rovnice vyšší.

    celý článek »

    Poučte se z dějepisu po zvýšení sazeb dolar klesne

    Autor: Steen Jakobsen, hlavní ekonom Saxo Bank Podle konsenzu po zvýšení sazeb půjde dolar nahoru Historie však ukazuje inverzní vztah mezi USD a zvyšováním sazeb Komodity a akcie rozvíjejících se trhů by na zvýšení sazeb mohly vydělat nejvíc Trhy...

    celý článek »

    Směrem k dalšímu předčasnému zvýšení sazeb?

    ECB znatelně uvolnila svou politiku, ale trhy se chovají, jako kdyby Mario Draghi byl nahrazen někým z Bundesbanky. Čekalo se prostě víc. Celkově se tak potvrzuje, že monetární politice vládnou zejména slova (včetně managementu očekávání), činy jsou až na druhém místě (viz má pondělní úvaha).

    celý článek »

    Evropa zakončila týden v červeném, pod tlakem ropné společnosti

    Velké výkyvy dnes zaznamenaly evropské akciové trhy, které ukončily poslední obchodní seanci týdne mírně pod úrovní včerejšího závěru. Indexům se tak v závěru podařilo odmazat velkou část ztrát, které v průběhu dne nasbíraly, když sledované dnes bylo zasedání kartelu OPEC a čísla z amerického trhu práce.

    celý článek »

    Euro v závěru týdne hájilo své zisky

    Dnes ráno potěšily vyšším růstem německé průmyslové objednávky, ale na data s potenciálem rozhýbat trhy se čekalo až do odpoledne. Šlo o americký report z trhu práce, který nakonec výrazné překvapení nepřinesl, a přispěl tak ke klidnějšímu závěru týdne po bouřlivém čtvrtku.

    celý článek »

    Týden na měnách: Zklamání z Frankfurtu

    Tento týden všechny ostatní zastínilo euro, jemuž nalila krev do žil opatrná ECB. Mírně posílilo dokonce i proti koruně. Spolu s evropskou měnou se svezla také libra, zatímco japonský jen končí týden pouze s malou změnou.

    celý článek »

    Sumár dňa: 4.12.2015

    Prvý piatok v mesiaci tak ako obvykle patril zverejneniu dôležitých dát z US trhu práce. Išlo ale o posledné zverejnenie pred decembrovým zasadnutím FOMC, ktoré sa koná o menej ako dva týždne (16. decembra), takže pozornosť trhu ohľadne týchto dát...

    celý článek »

    OPEC potápí ropu - limity namísto snížení navýšil!!!

    Ropný kartel OPEC po dnešních jednáních oznámil, že stávající strop produkce se posunuje ze 30 na 31,5 miliónu barelů denně a to bez započtení nového člena v podobě Indonésie. Nový limit více odpovídá skutečné úrovni současné produkce pohybující se...

    celý článek »

    Trhy v hluboké ziskové recesi, otázkou je jen její hloubka

    Během prvních tří čtvrtletí letošního roku klesly zisky obchodovaných společností v indexu S&P 500 asi o 25 miliard dolarů. Na konci roku se navíc očekává další pokles, protože energetický sektor bojuje s nižšími cenami ropy a prudká rally na dolaru zase doléhá na společnosti, jejichž zisky jsou z velké části tvořeny vývozy do zahraničí.

    celý článek »

    Migrace, ekonomika a trhy

    Fenomén migrační krize, která je v současnosti jedním z nejžhavějších témat, nemůžeme pominout ani ve vztahu k investování a investičním příležitostem.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 04.12.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.12.Změna4.12. Americký dolar USD 1 25.3260 -2.06%24.8020...

    celý článek »

    Zlato před zaměstnaností na multiletých minimech

    Aktuálně: Zlato dnes slábne 0,1 % d/d na 1061 USD za trojskou unci. Zlato se nenechalo včera vybláznit rozhodnutím monetární politiky ECB, zklamání z něho totiž značně rozkývalo obchodováním hlavně na měnových a akciových trzích. Dnes trh obchoduje..

    celý článek »

    O Vánocích všichni utrácejí, vy na tom můžete vydělat

    Možná právě přemýšlíte, jak budou letos vypadat vaše vánoční nákupy . Někdo s nimi začal už v listopadu, někdo si je tradičně nechává na 23. 12. Známe to jistě všichni – pár týdnů před Vánoci vypukne nákupní horečka , která se s ubíhajícími dny stupňuje.

    celý článek »

    Nejlepší karikatura roku je na kurzy.cz

    Jak tento týden zveřejnil iDNES.cz, Česká unie karikaturistů zvolila kreslíře Marka Simona karikaturistou roku. Vybírala z více než 60 autorů, kteří do soutěže poslali přes 600 kreseb. Pan Marek Simon dlouhodobě spolupracuje s finančním serverem kurzy.

    celý článek »

    Nejlepší kreslené vtipy a karikatura roku je na kurzy.cz

    Jak tento týden zveřejnil iDNES.cz, Česká unie karikaturistů zvolila kreslíře Marka Simona karikaturistou roku. Vybírala z více než 60 autorů, kteří do soutěže poslali přes 600 kreseb. Pan Marek Simon dlouhodobě spolupracuje s finančním serverem kurzy.

    celý článek »

    Praha v mírné ztrátě, v rámci týdne ale odepisuje 3%

    Pražská burza přinesla v rámci dnešního dne mírnou stabilizaci po včerejším poklesu 0,85%, když aktuálně ztrácí 0,3%. Většina titulů vykazuje pokles, když další ztráty postihly akcie společnosti CEZ, které se pohybují již pod hranicí 455 Kč/akcii.

    celý článek »

    USA: Zaměstnanost, obchodní bilance, EMU: Draghi

    14.30 SEČ - USA: Počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělství (11 2015): Očekávání: 200 000 Předchozí: 271 000 14.30 SEČ - USA: Míra nezaměstnanosti (11 2015):Očekávání: 5,0 % Předchozí: 5,0 % Data by podle trhu měla potvrdit dlouhodobě...

    celý článek »

    Uber chce navýšit kapitál až o 2,1 mld. USD

    Uber Technologies hodlá navýšit svůj kapitál až o cca 2,1 mld. USD, což by v případě úspěchu ocenilo celou firmu na vysokých 62,5 mld. USD.Uber hodlá ze získaných prostředků akcelerovat své snahy po budování značky a služeb automobilistům.

    celý článek »

    Modelové marže Unipetrolu se v listopadu zvýšily

    Modelové marže Unipetrolu za listopad stouply. Rafinérská marže dosáhla 5,60 USD na barel. Rozdíl mezi cenou ropy Brent a Ural dosáhl 3,20 USD na barel. Společná petrochemická marže dosáhla 827 eur na tunu, v říjnu byla 797 eur na tunu.

    celý článek »

    El-Erian: Square ukazuje, jak (ne)dělat IPO

    Akcie společnosti Square posílily první obchodní den po jejich IPO o celých 45 %. Připomnělo mi to časy, když jsem spravoval investiční portfolia a uvedení nových cenných papírů na trh bylo vždy předmětem intenzivních debat mezi investičními bankéři.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v poklesu, nedaří se bankám

    Evropské akciové trhy po včerejším poklesu rozšiřují své ztráty, kdy se tak pohybují již čtvrtým dnem v řadě v červených číslech. Pokračuje tak zklamání po včerejším zasedání ECB, které nepřineslo očekávané navýšení měsíčně nakupovaných dluhopisů.

    celý článek »

    Až příliš vysoká očekávání

    Od posledního letošního zasedání Rady guvernérů ECB si investoři slibovali přijetí dalších monetárních stimulů, jejichž primárním cílem by bylo podpoření inflace v eurozóně. Sekundárním efektem pak i podpoření akciových trhů, na což rostly sázky...

    celý článek »

    Bernanke: Čína se může hodně naučit od Chattanoogy

    Od samého počátku tzv. růstového zázraku byla většina čínské ekonomiky řízena centrálně. Tento přístup se zaměřoval na těžký průmysl, investice do infrastruktury, přesun lidí z venkova do měst, podporu exportů, a to zejména exportů u výrobního sektoru.

    celý článek »

    Přípravy na krvavou lázeň vrcholí

    Velké státní rezervní fondy a světové banky se připravují na růst výnosů dluhopisů. Shodují se na tom, že se blíží konec éry deflačního supercyklu. Suverénní fondy skupují nemovitosti Jeden po druhém se velké investiční fondy zbavují státních...

    celý článek »

    Komentáře k maloobchodu - domácnosti se nebojí utrácet

    Česká ekonomika v letošním třetím čtvrtletí: to je nejenom silný růst HDP, ale také další zrychlení tempa růstu mezd. Sympatické je, že tahounem zrychlení byly mzdy v podnikatelské sféře. To vše je podpořeno růstem zaměstnanosti v české ekonomice.

    celý článek »

    ČR - mzdy ve 3Q rostly meziročně o 3,8% na 22 531 Kč

    Ve 3. čtvrtletí 2015 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství proti stejnému období předchozího roku o 3,8 %, reálně se zvýšila o 3,4 %. Medián mezd činil 22 531 Kč. Ve 3.

    celý článek »

    VW v USA čelí už 500 žalob

    V USA bylo od vypuknutí aféry na Volkswagen podáno již 500 žalob a jejich počet stále roste. V řadě případů jde o tzv. class suits, tedy hromadné žaloby zákazníků či investorů. Podle mluvčího VW bude možná počet vozů zasažených dieselovou aférou nakonec..

    celý článek »

    PLG: Lapasan nabízí minoritám 208 Kč

    Společnost Lapasan, která získala na začátku září 79,4% podíl ve společnosti Pivovary Lobkowicz, dnes zveřejnila povinnou nabídku odkupu pro minoritní akcionáře. Odkupní cena byla podle očekávání stanovena na 208 Kč za akcii.

    celý článek »

    Pegas již realizoval 74% plánovaného odkupu

    Pegas Nonwovens reportoval, že v uplynulém týdnu nakoupil 36 283 ks vlastních akcií za průměrných 706,24 Kč. Tento objem odpovídá 4,4 % týdenního objemu na pražské burze. Celkem Pegas vykoupil již 340 599 nebo 73,8 % schváleného odkupu, nebo 3,7 %...

    celý článek »

    Německé průmyslové objednávky v říjnu ožily

    Dnes ráno byla zveřejněna statistika německých průmyslových objednávek za říjen a data jsou příjemným překvapením. Průmyslníci zaznamenali nárůst zakázek m/m o 1,8 %, což je více než trhem předpokládané zvýšení o 1,2 procenta.

    celý článek »

    Praha v rudé

    Praha čtvrteční obchodní seancí pokračovala v poklesu, který byl však oproti propadu hlavních evropských akciových indexů v reakci na dnešní rozhodnutí Evropské centrální banky daleko méně znatelný.

    celý článek »

    Rok průmyslu a technického vzdělávání v ČR: 400 akcí

    Více než 400 akcí se uskutečnilo v letošním Roce průmyslu a technického vzdělávání, který se svými partnery vyhlásil Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) zastupující souhrnně 10,5 tisíce firem. Právě o nich, o efektech v oblasti systémových změn i při.

    celý článek »

    5G pomůže vylepšit veřejnou dopravu, předvídá Ericson

    Podle nejnovějšího vydání analýzy Ericsson Mobility Report vycházející dvakrát ročně a využívající analýzy velkých objemů dat v existujících mobilních sítích, se očekává, že urbanizace světové populace bude v příštích dekádách stále narůstat. Města.

    celý článek »

    ECB překvapila. Trhy čekaly razantnější opatření

    Evropská centrální banka včerejším rozhodnutím překvapila mnohá očekávání, když nerozšířila kvantitativní uvolňování. Depozitní facilita má záporný úrok. Evropská centrální banka včerejším rozhodnutím překvapila. Vzhledem k stále příliš nízké...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 3.12.2015 (4.12.2015)

    Euroqueeze Euro včera zaznamenalo svoj najsilnejší rast za posledných 6 rokov. Dôvod? ECB. Tá totiž nenaplnila očakávania zvýšenia mesačného objemu QE. Len ďalej znížila depozitnú sadzbu do záporného pásma a program nákup dlhopisov rozšírila podľa...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »