• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 10. 12. 2015

    Ve čtvrtek trhy posílily a přerušily tak poklesovou sérii probíhající od počátku týdne. Indexy končily necelého půl procenta v zisku. Těmto výsledkům předcházelo zveřejnění počtu žádostí v nezaměstnanosti, které však za očekáváním zaostaly.

    celý článek »

    Wall Street přerušila třídenní propad; cena ropy pokračovala v pádu i v den rolování kontraktů

    Americké akciové trhy přerušily třídenní pokles, a tak si poprvé v tomto týdnu připsaly růst. Při absenci významnějších makrodat bylo zveřejněno jediné zajímavější číslo v podobě týdenních žádostí o podporu v nezaměstnanosti, které vzrostly na 282 tisíc, zatímco analytici očekávali jejich stagnaci na 270 tisíc.

    celý článek »

    Evropa zakončila nerozhodně, EDF +7 %

    Evropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když se pohybovaly v kladných a záporných hodnotách. Indexy nakonec zakončily seanci nerozhodně v blízkosti svých sedmiletých minim, přičemž francouzský CAC 40 zůstal beze změny, německý DAX zpevnil o 0,1 % a britský FTSE 100 a celoevropský Euro Stoxx naopak oslabily o 0,5 %, resp.

    celý článek »

    Lowe`s by mohla dál dělat investorům radost

    Lowe`s se dostala na seznam doporučovaných titulů pro příští rok od Goldman Sachs. Tento prodejce věcí, které mají „zlepšit vaše bydlení a domácnost” nemá nijak složitý podnikatelský model a spadá do obecně nijak složitého odvětví cykličtější spotřeby (i když beta této firmy je jen mírně nad hodnotou jedna).

    celý článek »

    Zlotý a forint blízko dlouhodobých minim

    Obchodování s korunou se dnes znovu pohybovalo ve velmi úzkém pásmu těsně nad hladinou 27,02 CZK/EUR. Na rozdíl od maďarského forintu a polského zlotého není tak ovlivňována rozhodnutím Evropské centrální banky.

    celý článek »

    Akciový trh je vzhůru tažen jen úzkým okruhem firem

    Na současném americkém akciovém trhu je zajímavé, jak málo titulů odměňuje investory zisky, zatímco se zbytek indexu topí ve ztrátách. Vítězů je skutečně pomálu a nebýt jich, nedokázal by se S&P 500 udržet v nad nulou ani v její blízkosti.

    celý článek »

    S&P 500: Bitva u 2047

    Aktuálně: Prosincový kontrakt S&P 500 roste 0,1 % d/d na 2047. Akciový index včera večer ztratil podporu 2047, průraz ale stále není potvrzen. Fundamentální pohled a výhled: Vývoj a výhled jsou smíšené. Domácí ekonomika solidně roste. Na druhou..

    celý článek »

    Ruská ekonomika ve 3Q zpomalila tempo poklesu

    Ruský statistický úřad dnes zveřejnil údaje o HDP za třetí kvartál letošního roku (jedná se o revizi prvotního odhadu). Hrubý domácí produkt se meziročně snížil o 4,1 %, což je plně v souladu s očekáváním trhu (agentura BBG).

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 10.12.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.12.Změna10.12. Americký dolar USD 1 24.6880 0.00%24.6900...

    celý článek »

    Souboj Netflix vs. kabelové televize

    Netflix, v posledních letech stále populárnější americký poskytoval streamovaných medií na vyžádání, začal teprve nedávno vsázet na svoji vlastní produkci a originální obsah.

    celý článek »

    Čínané mají auto, které dokáže řídit lidská mysl

    Dva roky práce nad pracemi, spojenými s vývojem automobilu, který dokáže řídit lidská mysl, přinesl úspěchy. Tým čínských expertů z Nankai University, v severovýchodním přístavním městě Tchien-ťin, představil vůz, který může být ovládán lidskou myslí.

    celý článek »

    Bavlna oslabuje z úrovně téměř čtyřměsíčního maxima

    I přes včerejší výsledky pravidelné zprávy amerického ministerstva zemědělství, Wasde reportu, míří dnes bavlna k jihu. Dle aktuálních odhadů by měl objem celosvětových zásob bavlny klesnout více, než se původně očekávalo, a to především kvůli nižší...

    celý článek »

    Webinář trendy v investování

    Aktuální tématem jsou TRENDY V INVESTOVÁNÍ. Webinář k tomuto tématu se koná ZDARMA ve středu 16. prosince 2015 od 20:00 hod. REGISTROVAT SE MŮŽETE ZDE Obsah webináře: Proč investovat Do čeho lze investovat Jaké jsou současné trendy v investování...

    celý článek »

    Zpětné odkupy jako katalyzátor růstu cen akcií

    Se zpětnými odkupy akcií se ve světě v poslední době roztrhl pytel. Chtělo by se až říci, že kdo na burze neskupuje vlastní cenné papíry, jako by ani nebyl. Pozadu nezůstávají ani společnosti z pražského parketu. Co odkupy znamenají pro investory?

    celý článek »

    Dlouhodobé investiční příležitosti (DIP) - aktualizace pro americký trh

    Výběr správných titulů je při investování na kapitálových trzích klíčovou podmínkou pro zvyšování hodnoty portfolia. Analytický tým Patria Research proto pravidelně vybírá cenné papíry s atraktivní valuací, slibnými sektorovými vyhlídkami a zajímavým růstovým potenciálem, které následně presentuje jako vhodné investiční příležitosti v rámci dvou základních produktů: Krátkodobých investičních tipů a Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP).

    celý článek »

    Investice do komodit lze získat prostřednictvím ETF

    Investice do komodit lze získat prostřednictvím akciových titulů. Existuje celá řada burzovně obchodovaných produktů, které nabízejí levný a efektivní přístup ke komoditám, buď pomocí držení fyzických zdrojů - SPDR Gold Shares (GLD) nebo košů futures -...

    celý článek »

    Glencore prodá další aktiva pro snížení dluhu

    Glencore dnes oznámil, že přijímá další opatření na snížení dluhu prostřednictvím prodeje aktiv a omezení investičních výdajů. Glencore nyní počítá s tím, že sníží do konce příštího roku dluh o 13 mld. USD (původní plán 10,2 mld.

    celý článek »

    Kofola rozšíří spolupráci s PepsiCo

    Kofola na svých stránkách uveřejnila, že rozšíří spolupráci se společnosti PepsiCo rovněž o Chorvatsko. Jedná se o rozšíření rovněž v rámci regionu, kde Radenská (vlastněná Kofolou) s PepsiCo spolupracuje již více jak dvacet let na Slovinském trhu.

    celý článek »

    KB: Důraz na rychlost, flexibilitu a bezpečí

    Moderně řízená firma očekává v současném světě inovativní a on-line bankovní služby. Firemní klienti přitom kladou stále větší důraz na tři hlavní požadavky vycházející z principů fungování dnešního světa – rychlost, flexibilitu a bezpečí.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových trzích

    ČR Pražská burza zahájila středeční obchodní seanci růstem a tento trend udržela až do samého konce obchodování. Index PX tak přerušil osmidenní ztrátovou sérii a odlepil se od nejméně ročních minim se ziskem 0,08 procenta na 931,41 bodu.

    celý článek »

    Rok 2016 a akcie jako nové dluhopisy

    Masivní přesun peněz z dluhopisů do akcií v roce 2016 by měl zajistit, že se přestárlý akciový býk ještě nějakou dobu udrží u žezla. Jeden z nejoptimističtějších stratégů na trhu nachází další důvod, proč v roce 2016 nakupovat více akcií.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 10.12.201

    Euro opäť rástlo Euro včera prekonalo svoje maximá dosiahnuté po minulotýždňovom zasadnutí ECB. Na prvý pohľad by malo byť zrejmé, že za rastom o takmer 150 bodov musel stáť nejaký býčí fundament. Realita je ale taká, že nič dôležité zverejnené...

    celý článek »

    A je zase po inflaci…

    Česká meziroční inflace se v rozporu s očekáváním trhů v listopadu snížila. Meziměsíčně je Česko dokonce v 0,4% deflaci. Ačkoliv trh očekával, že se inflace začíná po letech konečně vzpamatovávat, listopadová čísla rozhodně o ničem takovém...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí