• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 15. 12. 2015

    Úterní obchodování se podobně jako včerejšek, neslo v pozitivním duchu. Indexy si dnes připisovaly přibližně jedno procento, přičemž většina růstu proběhla v úvodní hodině obchodování.

    celý článek »

    Indie – úrokové sazby, inflace a ambice

    Pozornost finančních trhů se v tomto roce převážně soustředila na růstovou problematiku Číny a na možné kroky amerického Fedu v oblasti monetární politiky. Co však mnoho investorů neví je to, že Indie, třetí největší samostatná ekonomika světa, má mít...

    celý článek »

    Jak začít obchodovat s binárními opcemi

    Obchodování binárních opcí v současnosti představuje atraktivní řešení jak začít vydělávat zajímavé peníze. Binární opce může v podstatě obchodovat každá plnoletá osoba, a to i bez živnostenského oprávnění.

    celý článek »

    Evropa před Fedem výrazně posílila, DAX + 3,1 %

    Evropské akciové trhy si dnes připsaly poměrně velké zisky, když posílily přibližně o tři procenta. Indexy tak přerušily sérii poklesů, kdy ztrácely pět dní v řadě, přičemž veškerá pozornost je namířena na zítřejší zasedání amerického Fedu.

    celý článek »

    Akciové trhy dnes zažily raketový vzestup

    Západoevropské akciové trhy dnes zažívají vzkříšení. Index Stoxx 600 roste o více jak 2,5 %, když přes 1,5 % si připisují všechny sektory. Vůbec nejlépe se daří energetickým titulům, které přidávají 3,5 % v reakci na rostoucí ceny ropy na...

    celý článek »

    Čínský ďábel už Pradu nenosí

    Na italský luxusní dům Prada i ve třetím čtvrtletí doléhala slabší poptávka z Číny. Tento neblahý trend se odrazil na tržbách Prady a ve sledovaném období je srazil o 6 procent.

    celý článek »

    (Finanční) katastrofy roku 2016 (1. díl)

    Agentura Bloomberg oslovila na sklonku letošního roku politiky, bývalé i současné diplomaty, geopolitické stratégy, bezpečnostní konzultanty a ekonomy s dotazem na nejhorší možný scénář, který by mohl v příštím roce nastat.

    celý článek »

    Česká národní banka trhy nepřekvapí

    V úterý se kurz koruny vůči euru držel převážně v jednohaléřovém pásmu 27,02 - 27,03 CZK/EUR. Polský zlotý i maďarský forint se postupně snažily umazávat ztráty, které utržily za poslední dva týdny.

    celý článek »

    Sumár dňa: 15.12.2015

    Dnešný makroekonomický kalendár nám ponúkol viacero dôležitých zverejnení. Doobeda sa jednalo o dáta inflácie z UK a prieskum nálady investorov v Nemecku ZEW. Výsledky britskej inflácie skončili v súlade s konsenzom, no išlo o pozitívne správy,...

    celý článek »

    Čínský ďábel už Pradu nenosí

    Na italský luxusní dům Prada i ve třetím čtvrtletí doléhala slabší poptávka z Číny. Tento neblahý trend se odrazil na tržbách Prady a ve sledovaném období je srazil o 6 procent.

    celý článek »

    Evropské akcie posilují společně s růstem ceny ropy

    Evropské akciové trhy dnes získávají zpět velkou část svých nedávných ztrát s tím, jak se ceny ropy v dalším volatilním obchodování před očekávaným zvyšováním sazeb ze strany amerického Fedu odrážejí nazpět ze svých mnohaletých minim.

    celý článek »

    Čo očakávam od zajtrajšieho FOMC?

    Zajtra nás čaká pravdepodobne najdôležitejšie zasadnutie CB celého kalendárneho roka. Fed bude rozhodovať o výške úrokových sadzieb a o tom či je správny čas na začiatok normalizácie monetárnej politiky. Čo možno očakávať od zajtrajšieho zasadnutia?.

    celý článek »

    Black Swan 2016: No.2 - Británie opustí EU

    Agentura Bloomberg sestavila na základě rozsáhlého průzkumu seznam 10 hlavních hrozeb či pomyslných Černých labutí, které mohou vážným způsobem ohrozit dění na finančních trzích v příštím roce. 1.

    celý článek »

    Hedžové fondy si spálily prsty na soft komoditách

    Minulý týden, před zveřejněním měsíční vládní zprávy, byl svědkem záplavy uzavírání krátkých pozic na trhu se zemědělskými komoditami, na které doplatili především dlouzí spekulanti, kteří byli zaskočeni propady na trhu se soft komoditami.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 15.12.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.12.Změna15.12. Americký dolar USD 1 24.6200 -0.20%24.5700...

    celý článek »

    Ropa: Klesající trend trvá

    Aktuální vývoj: Lednový futures kontrakt ropy WTI dnes klesá 0,3 % d/d na 36,1. Cena ropy je ale celkově stále technicky i fundamentálně výrazně pod klesajícím tlakem kvůli převisu nabídky ropy nad její poptávkou a silnému dolaru, momentálně i díky..

    celý článek »

    ČNB v prosinci zatím intervenovala ve velkém

    Pohledávky ČNB vůči zahraničí vzrostly v prvních deseti dnech prosince o 27,5 miliardy korun, tedy o mírně více než 1 miliardu euro, což indikuje, že ČNB intervenovala na devizovém trhu ve velkých objemech, obdobně jako v závěru listopadu.

    celý článek »

    Moody´s snížila výhled pro ropu 17% na 40 USD za barel

    Analytici společnosti Moody´s snížili svůj výhled pro cenový vývoj ropy v roce 2016 o 17%. Podle jejich aktualizovaných odhadů se cena v příštím roce bude v průměru pohybovat pro americkou WTI na úrovni 40 USD oproti 48 USD z předchozích odhadů a pro...

    celý článek »

    Dopadne Čína jako Sovětský svaz?

    Když Nikita Chruščov v roce 1959 navštívil Spojené státy, Sovětský svaz v té době procházel prudkým ekonomickým růstem. Ve Spojených státech to bylo považováno za obrovskou výzvu západnímu modelu a kapitalismu.

    celý článek »

    Bude ropa díky Íránu ještě levnější?

    Autor: Bc. Michal Kucián V pondělí ráno se cena ropy dostala na úroveň $34,53 barel a stanovila tak nový rekord od února 2009. Největším stimulantem je podle odhadů obava z navýšení íránské produkce, které přijde pravděpodobně příští měsíc.

    celý článek »

    Osud železné rudy pevně v rukou největších těžařů

    Letošní propad cen železné rudy o 45 procent tvrdě dopadá na některé producenty této suroviny, kteří nyní prakticky bojují o přežití. Podle generálního ředitele druhého největšího producenta železné rudy na světě Rio Tinto Sama Walshe je na trhu mnoho producentů, kteří se drží doslova tuby nehty a fungují za pomoci hotovostních rezerv svých akcionářů.

    celý článek »

    TA cen akcií ČEZ a Komerční banky (15.12.2015)

    ČEZ 565 200denní klouzavý průměr, 476 50denní klouzavý průměr, 458 20denní klouzavý průměr. ČEZ v uplynulých dnech klesl až na dlouhodobá minima. MACD je výrazně pod spouštěcí linií. Objemy obchodů poslední dny rostly. RSI je téměř přeprodaný.

    celý článek »

    FLASH: Německý ZEW příjemně překvapil, optimistů přibývá

    Index německého institutu ZEW v prosinci roste a potvrzuje tak vzestupný pohyb započatý minulý měsíc. Indikátor očekávání finančních odborníků, kteří jsou v průzkumu osloveni, přidal v prosinci m/m 5,7 bodu a aktuálně se nachází na hodnotě 16,1 bodu (trh čekal výsledek na úrovni 15,0 b.

    celý článek »

    Ceny zemního plynu jsou na 14letém minimu

    Ceny zemního plynu dále klesají a to i přesto, že hlavní topná sezóna na severní polokouli je již v plném proudu. Cena zemního plynu s dodáním v lednu příštího roku poklesla v pondělí o dalších 5% a dostala se tak nejníže od ledna 2002.

    celý článek »

    Německý ZEW příjemně překvapil, optimistů přibývá

    Index německého institutu ZEW v prosinci roste a potvrzuje tak vzestupný pohyb započatý minulý měsíc. Indikátor očekávání finančních odborníků, kteří jsou v průzkumu osloveni, přidal v prosinci m/m 5,7 bodu a aktuálně se nachází na hodnotě 16,1 bodu (trh čekal výsledek na úrovni 15,0 b.

    celý článek »

    Německý ZEW index druhý měsíc v řadě stoupnul

    Důvěra v německou ekonomiku vyjádřená ZEW indexem, který agreguje názor 350 aktérů německého finančního sektoru, v prosinci podruhé v řadě vzrostla. Růst jsme zaznamenali i přes horší náladu na finančních trzích po prosincovém...

    celý článek »

    Evropa po pěti dnech roste, Faurecia +8 %

    Evropské akciové trhy zahájily dnešní obchodní den v kladných hodnotách, kdy posilují poprvé za posledních šest dní. Indexy se tak dostávají z nejnižších hodnot od počátku října, přičemž veškerá pozornost investorů směřuje na zítřejší zasedání amerického Fedu, který by mohl po téměř deseti letech přijít se zvýšením úrokových sazeb.

    celý článek »

    Češi za Vánoce utratí čtvrtinu domácího příjmu

    Jaké jsou nejoblíbenější dárky v letošním roce? Ve které evropské zemi se za dárky utrácí nejvíce v poměru k domácímu příjmu? Nakupují Evropané on-line nebo spíše v kamenných obchodech? Podle průzkumu společnosti Ferratum Bank letos průměrná česká...

    celý článek »

    Německo: ZEW, USA: CPI, Index Fedu New Yorku

    11.00 SEČ Německo: Index ZEW sentimentu ek. očekávání (12 2015) Očekávání: 15,0 Předchozí: 10,4 Trh čeká posílení indexu možná díky dalšímu poklesu ceny ropy a potvrzení ukončení série sedmi měsíčních poklesu z listopadu, stále však pod svým...

    celý článek »

    Trh sa pripravuje na holubičie zvýšenie sadzieb Fedu

    Zvýšenie sadzieb v USA počas decembrového zasadnutia Fedu sa už nejaký čas na trhu stáva konsenzom. Možno aj preto už USD prestal rásť a naopak, klesá už od zasadnutia ECB. Jedným z dôvodov, prečo USD slabne je rast EURUSD práve po zasadnutí ECB,...

    celý článek »

    EU: Zájem o nová auta permanentně roste

    I listopadová data potvrdila, že se osobní auta letos v EU velmi dobře prodávají. Meziroční růst registrací o téměř 14 % jen potvrzuje, že se evropský automobilový trh vrací do normálu.

    celý článek »

    Pražská burza v zelené

    Pražská burza zahájila nový týden opět poklesem a odepsala na podprůměrném objemu obchodů 0,32 procenta na úroveň 919,73 bodu. Tuzemský burzovní parket tak následoval evropské trhy, které stlačuje padající ropa.

    celý článek »

    Jak ovlivní výsledky klimatické konference v Paříži cenu ropy?

    Dohoda zemí, které se zúčastnily Mezinárodní klimatické konference v Paříži, prý nemohla být horší zprávou pro ropní společnosti. Alespoň to tvrdí online magazín Market Watch, který dal do souvislosti akční kroky zemí proti zvyšování teploty na Zemi, ke kterým dospěli zástupci na konferenci s analýzou Morgan Stanley.

    celý článek »

    Propad cen ropy sráží kurz dolaru

    Dolar včera proti euru oslabil o dvě desetiny procenta, když se hlavní světový měnový pár dostal nad úroveň 1,10 USD/EUR. Stalo se tak navzdory blížícímu se zasedání Fedu, které startuje dnes, a které by podle širokého konsenzu mělo přinést první...

    celý článek »

    Nejlepší obchody roku 2016 podle Goldman Sachs

    Konec roku je tradičně obdobím predikcí a doporučení na nejzajímavější a nejlepší obchody v příštích 12 měsících. Dnes tady máme šest nejlepších obchodů podle analytiků a investičních stratégů z Goldman Sachs.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 15.12.2015

    Euro vyššie napriek Draghimu Spoločná mena včera zaznamenala mierny rast. Pokus o postup je ale na dennom grafe vidieť oveľa lepšie. Denná zmena je síce len o 15 pipov smerom nahor, no intradenne si pár polepšil až o 75 pipov voči piatkovej...

    celý článek »

    Motorola expanduje, koupila britské Airwave Solutions

    Americký výrobce vysílaček a rádiových systémů Motorola Solutions oznámil, že kupuje britskou telekomunikační firmu Airwave Solutions. Zaplatí za ni 1,24 miliardy dolarů. O transakci jako první informoval oborový web Computer Weekly. „Akvizice.

    celý článek »

    Motorola expanduje, koupila britské Airwave Solutions

    Americký výrobce vysílaček a rádiových systémů Motorola Solutions oznámil, že kupuje britskou telekomunikační firmu Airwave Solutions. Zaplatí za ni 1,24 miliardy dolarů. O transakci jako první informoval oborový web Computer Weekly. „Akvizice.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »