• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 21. 12. 2015

    Vánoční týden zahajovaly trhy nevýrazně. Přesto, že se úvodní zisky v průběhu dne vyprodaly, dokázaly indexy zavřít blízko denních maxim. Absence makrodat i nadcházející svátky vedly k nízkým zobchodovaným objemům.

    celý článek »

    Krize na zdi

    Asi není překvapivé, že tento týden se nebude konat žádné překvapení ze strany pravidelně zveřejňovaných ekonomických dat. Pro mne nejzajímavější je program naplánovaný na 24.

    celý článek »

    Akciové indexy dnes mírně rostou (21.12.2015)

    Hlavní akciové indexy dnes mažou část pátečních ztrát . Západoevropské burzy během dne posilovaly až o 1 % a růstem o několik desetin procenta otevřely také americké akciové trhy. Z jednotlivých titulů zaujaly např.

    celý článek »

    Co říká technická analýza o amerických akciích?

    První polovina uplynulého týdne se v USA nesla v růstovém duchu. Posilování akcií ještě zesílilo poté, co Fed v souladu s očekáváním rozhodl o zvýšení základní úrokové sazby o čtvrt procentního bodu. Druhá polovina týdne ale předchozí zisky smazala.

    celý článek »

    I kočky slaví Vánoce: pomozte těm opuštěným

    Charitativní akce nazvaná Strom splněných kočičích přání se koná už popáté a získává si mezi lidmi stále větší a větší oblibu. Každý dárce totiž přesně ví, kterou kočku obdarovává a na co jeho peníze přijdou.

    celý článek »

    Euro nachází podporu a mírně posiluje

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování roste 0,2 % na 1,088. Na trhu je pořád znát rozhodnutí ECB monetární politiky z počátku prosince, které nepřineslo takové posílení monetární expanze, jak čekal trh, proto došlo k prudkému...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 21.12.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.12.Změna21.12. Americký dolar USD 1 24.9470 -0.34%24.8620...

    celý článek »

    Švýcarský hodinářský průmysl strádá

    Autor: Jakub Švábenský Švýcarský hodinářský průmysl se připravuje na čtvrtý rok, ve kterém nedosáhne takřka žádného růstu. Velcí výrobci jako je Richemont, majitel Cartiera, jsou nuceni ořezávat investice do produkce, zatímco někteří menší rivalové...

    celý článek »

    Na další recesi nejsme připraveni

    Ve většině vyspělých ekonomik je cyklus charakterizován dlouhým obdobím expanze, které bývá přerušováno krátkými recesemi. Za jeden z hlavních rysů tohoto cyklu tak můžeme považovat průměrnou délku období expanze.

    celý článek »

    Týdenní výhled: Prodeje existujících/nových domů

    Ve skromném týdenním vánočním makroekonomickém kalendáři jsou na programu Prodeje existujících a nových domů USA za listopad v úterý, resp. středu. Trh čeká pokračování solidního růstu aktivity sektoru a tím i informace dobré pro akcie a dolar,...

    celý článek »

    Skanska Reality získala ekologický certifikát ISO14001

    Skandinávský rezidenční developer Skanska Reality potvrdil svou pověst zeleného developera a získal mezinárodně platnou certifikaci ISO14001. Ta definuje požadavky na systém řízení firem tak, aby byly sníženy environmentální dopady související s...

    celý článek »

    NWR varovala před dalším snižováním nákladů

    Těžební společnost New World Resources (NWR), která je majitelem černouhelné firmy OKD, bude muset zřejmě kvůli obtížným tržním podmínkám a nízkým cenám uhlí refinancovat v příštím roce svůj super seniorní úvěr a dále snižovat náklady a zajistit si prostředky na svůj provoz.

    celý článek »

    Ekonomika Česka je mezi nejlepšími v EU

    Ekonomika Česka je mezi nejlepšími v EU - za první tři čtvrtletí2015 stoupla česká ekonomika meziročně o 4,4 %. Jedná se o nejlepší výsledek od roku 2007. Česko se tak řadí mezi nejlepší ekonomiky EU. Lepší výsledky má jen Malta.

    celý článek »

    MAGS: Akcie, které prostě musíte mít

    Zkratku pro letošní nejrychleji rostoucí akcie FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google) zpopularizoval Jim Cramer ve své show Mad Money. Po FANG je tu ale novinka - MAGS. Za novou zkratkou se skrývají Microsoft, Amazon, Google a Salesforce.

    celý článek »

    Silný růst ekonomiky ve 3. čtvrtletí pokračoval

    21. prosince 2015 Česká ekonomika navázala ve 3. čtvrtletí 2015 na velmi dobré výsledky z první poloviny roku. HDP se meziročně zvýšil o 4,5 %, v úhrnu za celých devět měsíců o 4,4 %. Rostly i příjmy domácností, které se spolu s vyšší důvěrou v...

    celý článek »

    Klidné předvánoční pondělí

    Pražská burza v pátek následovala své evropské protějšky a zakončila den o 0,55 % níže na úrovni 926,7 bodu. Objem obchodů byl díky rebalanci indexu CECE nadprůměrný, činil 0,750 mld.

    celý článek »

    Uplynulý týden byl ve znamení Fedu

    Minulý týden byl ve znamení zasedání americké centrální banky. Ta ve středu naplnila očekávání a zvýšila pásmo cílovaných úrokových sazeb o 25 bb. Na tiskové konferenci se prezidentce Fedu J. Yellen podařilo utlumit očekávání trhu ohledně rychlosti..

    celý článek »

    3 důvody pro akciový pesimismus

    Americká banka JPMorgan se v poslední době otevřeně přiklání k opatrným výhledům pro akciový trh. Existuje pro to řada důvodů. Ukažme si tři z nich, které nejsou na první pohled tak patrné jako jednoduchá (a chybná, jakkoli často opakovaná) rovnice vyšší.

    celý článek »

    MPO k připomínkám ERÚ: Neakceptujeme!

    Ministerstvo průmyslu a obchodu neakceptuje žádné připomínky ERÚ k návrhu nařízení vlády o podpoře vybraných energetických zdrojů. Ministerstvo průmyslu a obchodu se s připomínkami Energetického regulačního úřadu k návrhu vládního nařízení o podpoře.

    celý článek »

    MPO k připomínkám ERÚ: Neakceptujeme!

    Ministerstvo průmyslu a obchodu neakceptuje žádné připomínky ERÚ k návrhu nařízení vlády o podpoře vybraných energetických zdrojů. Ministerstvo průmyslu a obchodu se s připomínkami Energetického regulačního úřadu k návrhu vládního nařízení o podpoře.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 21.12.2015

    Pokojná piatková seansa Počas piatkového obchodného dňa sme videli pokojnú seansu. EURUSD konsolidoval s pohybom do strany. Býci ani medvede nedokázali strhnúť vývoj na svoju stranu a pásom 1,0800 až 1,0880 ostalo nenarušené. Z makrodát sme videli...

    celý článek »

    Lesy České republiky: státní podnik nebo rodinná firma?

    Generální ředitel státního podniku Lesy České republiky má opět co vysvětlovat. Po medializaci zakázky pro Mafru vyšlo najevo, že zaměstnává svou ženu. Daniel Szórád, generální ředitel státního podniku Lesy České republiky má opět co vysvětlovat....

    celý článek »

    Konkurenční doložka se vždy nemusí zaměstnavateli vyplatit

    Konkurenční doložky jsou v praxi hojně využívány zaměstnavateli a mnozí z nich je zahrnují do svých pracovních smluv takřka automaticky. Nesprávně sjednaná konkurenční doložka však nemusí zaměstnavateli přinést očekávaný efekt. A nemusí se přitom jednat ani o konkurenční doložku sjednanou neplatně, jak by člověka mohlo napadnout.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »