• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Americké akcie navázaly na včerejší růst

    Americké akciové trhy dnes přidaly druhým dnem, kdy se po dlouhé době dařilo komoditám. Dnešní růst byl v režii hlavně sektorů, které v tomto roce dostaly výkonnostně nejvíce zabrat- zpracovatelského a energetického.

    celý článek »

    Americké akcie navázaly na včerejší růst

    Americké akciové trhy dnes přidaly druhým dnem, kdy se po dlouhé době dařilo komoditám. Dnešní růst byl v režii hlavně sektorů, které v tomto roce dostaly výkonnostně nejvíce zabrat- zpracovatelského a energetického.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 22. 12. 2015

    Váhavé pondělní obchodování vystřídal v úterý růst, při kterém hlavní indexy posílily o necelé jedno procento. Zobchodované objemy však zůstávají výrazně podprůměrné. Makrodata přinesla lepší než očekávaný výsledek HDP, naproti tomu prodeje nových domů...

    celý článek »

    Vánoční půjčky? Ano, ale s nutnou dávkou obezřetnosti!

    Za Vánoce Češi každoročně utratí zhruba sedm až deset tisíc korun. Pro řadu z nás je ovšem tato finanční zátěž až příliš vysoká. Proto není výjimkou, že právě před Vánoci navštěvujete finanční instituce, které nám mohou poskytnout určitou finanční...

    celý článek »

    3M – akcie pro příští rok?

    Je to už déle než rok, co jsme se zde spolu dívali na společnost 3M. Tehdy se mi ona a její akcie líbily. Až do Q1 2015 se hodně líbily i trhu a jejich cena prudce posilovala.

    celý článek »

    Project Syndicate: Terapie MMF pro Brazílii

    Brazilská ekonomika je na jednotce intenzivní péče. Sílící politická krize v Brazílii – proti prezidentce Dilmě Rousseffové bylo právě zahájeno řízení o odvolání z funkce za to, že se údajně dopustila nekalých účetních machinací, aby zakryla velikost rozpočtového schodku – přináší ovšem otázky ohledně toho, kdo dokáže zajistit tolik potřebnou léčbu.

    celý článek »

    Roboti Vás udělají nezaměstnanými

    Autor: Ondřej Makeš S exponenciálním nárůstem robotické práce dojde v blízké budoucnosti k převratným změnám. Dle The Daily Telegraph v Česku připadá na 10 tisíc obyvatel v současné době asi 75 robotů.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 22.12.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.12.Změna22.12. Americký dolar USD 1 24.8620 -0.73%24.6790...

    celý článek »

    10 „Nej“ finančního světa 2015

    Letošní rok 2015 se ve světě financí nesl ve znamení strmých růstů i tvrdých pádů, rekordních minim i maxim nebo fúzí nebývalých rozměrů. Následující přehled je souhrnem některých zajímavých událostí letošního roku ve finančním světě.

    celý článek »

    Ropa stále pod tlakem, ale poblíž velkých podpor

    Aktuální vývoj: Únorový futures kontrakt ropy WTI dnes roste 0,6 % d/d na 35,9. Cena ropy je ale celkově stále technicky i fundamentálně výrazně pod klesajícím tlakem kvůli převisu nabídky ropy nad její poptávkou a silnému dolaru, momentálně i díky..

    celý článek »

    Bezkontaktní technologie a mýty kolem nich

    Bezkontaktní kartu má dnes skoro každý z nás, a téměř polovina držitelů bezkontaktních platebních karet dokonce využívá tuto rychlou možnost placení několikrát týdně. Je zřejmé, že si Češi inovaci v placení rychle osvojili, přesto však může být někdo na..

    celý článek »

    USA: Prodeje existujících domů stále solidní

    16.00 SEČ USA: Prodeje existujících domů (11 2015)Očekávání: 5 350 000Předchozí: 5 360 000 Celkově trh domů pokračuje v decentním růstu v souladu se solidním růstem americké ekonomiky a příznivě působí na spotřebu domácností a produkci firem....

    celý článek »

    Alokace dluhopisových ETF

    Někteří investoři mají oprávněné obavy týkající se dluhopisových ETF. Ačkoli se dluhopisové ETF stávají v posledních letech stále více populární, určitý počet investorů stále váhá o myšlence kombinovat indexové strategie s fixním výnosem.

    celý článek »

    Štědrovečerní večeře letos vyjde na 195 korun

    22. prosince 2015 Štědrovečerní večeře letos vyjde na 195 korun. Vyplývá to z dopočtu Českého statistického úřadu dle průměrných listopadových spotřebitelských cen vybraných potravin a z cen sledovaných v 51. týdnu. Za kilogram živého kapra...

    celý článek »

    Praha otevře v zeleném teritoriu

    Úvod do nového týdne se pražské burze celkem vydařil, i když na velmi nízkém (zřejmě už svátečním) objemu obchodů. Index PX přidal 0,18 % na 928,4 bodu, přičemž včerejší den byl poměrně bohatý na nové informace.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových trzích

    ČR Úvod do nového týdne se pražské burze celkem vydařil, i když na velmi nízkém (zřejmě už svátečním) objemu obchodů. Index PX přidal 0,18 % na 928,4 bodu, přičemž včerejší den byl poměrně bohatý na nové informace.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 22.12.2015

    EURUSD bez zásadnejších zmien Včera sme na páre opäť videli relatívne pokojné obchodovanie. Dáta z US a EZ boli trhom odignorované a dlho to vyzeralo, že obchodníci nedokážu dostať pár z letargie. S príchodom US obchodníkov a prielomom nad 1,0880 sa.

    celý článek »

    Rozdělování grantů: Hraje se o 15 miliard

    V období let 2016 až 2020 bude na různé grantové projekty rozděleno přes 15 miliard korun. A možná, že i více. Mezi roky 2016 – 2020 bude na takzvané „Standardní grantové projekty“ přerozděleno celkem 15,1 miliard korun. A podpora má každým rokem...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »