• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 30. 12. 2015

    Středa přinesla pokles indexů o více než půl procenta, zobchodované objemy zůstávají podobně jako v předešlých dnech, velmi slabé. Pokles vedl sektor základních materiálů poté, co ropa ztrácela téměř tři procenta po zveřejněném růstu zásob komodity...

    celý článek »

    Wall Street směřuje k celoroční ztrátě, nedařilo se ropným titulům

    Americké akciové trhy po včerejším procentním růstu dnes zamířily dolů, když zakončily obchodní seanci o více než půl procenta níže. Indexy propadly zejména těsně před závěrem obchodování, přičemž tak akcie prohloubily svou celoroční ztrátu, kterou si v posledních čtyřech letech pravděpodobně připíší vůbec poprvé.

    celý článek »

    Největší nebezpečí pro akcie

    Sazby byly zvednuty a my můžeme zhodnotit, jaký to mělo dopad na akcie. Zatím se potvrzuje názor, že začátek cyklu zvedání sazeb nemá na akcie negativní vliv – jak je patrné z následujícího grafu, index S&P 500 je za poslední měsíc cca na nule.

    celý článek »

    Krugman: „Big Short“, krize a tisíckrát opakované lži

    Americký Kongres vytvořil v květnu roku 2009 speciální komisi, která měla zkoumat příčiny finanční krize. Měla napodobit podobně fungující komisi z třicátých let, která na základě pečlivé analýzy vytvářela doporučení pro regulaci, která následně dala Spojeným státům dvě generace finanční stability.

    celý článek »

    Sumár dňa: 30.12.2015

    Obchodovanie počas posledných dní tohto roka je síce viac menej pokojné, no z časti aj trochu nepredvídateľné. Môže za to znížená likvidita na trhu, pri ktorej hrozí vyššia volatilita. Dnes sme aj na základe tejto skutočnosti mohli na trhu sledovať..

    celý článek »

    Praha letos procento v plusu, dnešním tahounem opět ČEZ

    Pražská burza v rámci vůbec poslední obchodní seance letošního roku ignorovala propad cen ropy, o více než tři procenta, který přispěl ke ztrátám většiny evropských akciových indexů a během klidné předsilvestrovské seance skončila mírně v zelených číslech.

    celý článek »

    7letý býk ještě není zralý na jatka

    Historie napovídá, že bychom přestárlý býčí trend na trhu s akciemi ještě neměli odepisovat. Graf z dílny Toma Leeho z Fundstrat Global Advisors ukazuje, že vzhledem k vývoji 10letých klouzavých výnosů akciového trhu působí současný býčí trh,...

    celý článek »

    What if No.4: Apple se zpozdí s iPhone 7

    Na přelomu roku se obvykle objevují různé úvahy a prognózy možného dalšího vývoje trhů a své místo mezi nimi mají již tradičně tzv. Černé labutě tedy relativně málo pravděpodobné nicméně možné většinou spíše katastrofické scénáře.

    celý článek »

    Největší ekonomické překvapení roku 2015

    Rok 2015 přinesl poměrně dost překvapení, tím nejvýznamnějším byl zřejmě další pokles cen ropy a pokračující slabost komoditních trhů obecně. Pokles cen ropy začal samozřejmě už dříve, ale celková hloubka propadu překvapila většinu z nás.

    celý článek »

    Kam kráčíš ECB v roce 2016? Těžko říct ...

    Americký Fed v polovině měsíce překročil svůj stín a po 6 letech ukončil bezprecedentní období nulových dolarových sazeb a deklaroval jejich další zvyšování v roce 2016. ECB jen o týden dříve o něco navýšila svůj poněkud opožděný (ECB je poslední z...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 30.12.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 29.12.Změna30.12. Americký dolar USD 1 24.6790 +0.19%24.7280...

    celý článek »

    Miliardářská škatulata, hejbejte se

    Žebříček světových miliardářů vždy přitahoval pozornost médií i veřejnosti. V letošním roce jsme přitom měli možnost pozorovat hned několik zajímavých pohybů na tomto velmi prestižním seznamu zachycujícím největší boháče naší planety.

    celý článek »

    Anketa: Jakým směrem se vydají ceny ropy v r. 2016?

    Ceny ropy v tomto roce předvedly výrazný cca 40procentní pokles a pohybují se na úrovních kolem 37 USD za barel. Hlavním důvodem je přetrvávající převis produkce nad celkovou nabídkou a kroky ropného kartelu OPEC, který opakovaně rezignoval na svou dříve.

    celý článek »

    Ukrajina chystá proti Rusku sankce, zakáže i dovoz vodky

    Kyjev uzavře ukrajinské hranice před ruskou vodkou, cigaretami a masem, předpovídají dnes ukrajinská a ruská média poté, co ukrajinský prezident Petro Porošenko podepsal nedávno přijatý zákon umožňující vládě v Kyjevu uvalit na Rusko obchodní embargo.

    celý článek »

    What if No.2: Zhroucení trhu Start-upů

    Na přelomu roku se obvykle objevují různé úvahy a prognózy možného dalšího vývoje trhů a své místo mezi nimi mají již tradičně tzv. Černé labutě tedy relativně málo pravděpodobné nicméně možné většinou spíše katastrofické scénáře.

    celý článek »

    What if No.1: Mír v Sýrii by srazil ropu na 10 USD

    Na přelomu roku se obvykle objevují různé úvahy a prognózy možného dalšího vývoje trhů a své místo mezi nimi mají již tradičně tzv. Černé labutě tedy relativně málo pravděpodobné nicméně možné většinou spíše katastrofické scénáře.

    celý článek »

    Jen před Novým rokem táboří v podporách 120,2 120,7

    Aktuální pohled a výhled: Jen k dolaru stagnuje vůči konci úterního obchodování na 120,5. Trh v listopadu vystoupal nad dvouměsíční obchodované pásmo s podporou růstu akciových trhů a pak taky optimismu Fedu nad vývojem ekonomiky, tendenci ke...

    celý článek »

    Ropa opět padá po odhadech API o rostoucích US zásobách

    Analytici American Petroleum Institute (API) odhadují, že v uplynulém týdnu stouply zásoby ropy v USA o 2,9 miliónu barelů, což jde proti odhadům mnoha účastníků trhu, kteří včera spekulovali spíše na pokles zásob vzhledem ke zhoršujícímu se zimnímu...

    celý článek »

    Medvěda poznáte, až když přijde

    Myslíte si, že odhadnete vrchol trhu? Těžko. Vlastně by se dalo vsadit na to, že dokud medvědi pořádně nezaútočí, ani o nich nebudete vědět. Vzpomeňme si na 24. březen 2000.

    celý článek »

    Rozbřesk – Jaké jsou nejúspěšnější vánoční dárky

    Máme za sebou Vánoce - křesťanské svátky, které jsou nejen v našich zeměpisných šířkách spojené s dáváním dárků. Američtí ekonomové Jospeh Eisenhauer a Kristina Principe si dali práci a podívali se na to, jak jsme s dárky od Ježíška (v jejich případě od Santa Clause) spokojeni.

    celý článek »

    CETIN dnes naposledy na BCPP

    Společnost CETIN se dnes (30. 12. 2015) naposledy obchoduje na BCPP. Jen připomínáme, že na titulu dochází k vytěsnění minorit, a tudíž ukončení obchodování považujeme za přirozený krok. Informaci považujeme za neutrální vůči dnešnímu obchodování.

    celý článek »

    ERÚ podepsal podporu pro OZE

    Jak naznačovaly zprávy minulých dnů, Energetický regulační úřad včera podepsal podporu pro obnovitelné zdroje pro příští rok. Tento krok považujeme za očekávaný a neočekáváme vliv na dnešní obchodování.

    celý článek »

    Asie před koncem roku obchodovala smíšeně; Nikkei letos +9,3 %

    Na asijských akciových trzích se dnes obchodovalo smíšeně poté, co některé akcie obnovily zisky z počátku obchodní seance. Zatímco jihokorejský Kospi se propadl do červených čísel a skončil se ztrátou 0,25 procenta, australský trh skončil v zelených číslech a procento přidal.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 30.12.2015

    Rast nad 1.10 opäť odmietnutý Na EURUSD sme v posledných dňoch videli niekoľko pokusov o vymanenie sa nad 1.10. Pár k tejto úrovni pár krát priblížil, ale rast bol vždy odmietnutý. Včerajšie pokusy býkov o prielom nahor zaklincovali dobré dáta z...

    celý článek »

    USA varují EU statutem tržní ekonomiky pro Čínu

    Spojené státy varují Brusel před přiznáním statutu tržní ekonomiky Číně. Mohlo by to vést k zaplavení amerického i evropského trhu neférově laciným zbožím. Spojené státy důrazně nedoporučují Evropské unii, aby přiznala Číně status tržní ekonomiky....

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »