• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 12. 1. 2016

    V úterý se trhům podařilo zavřít v zisku po sérii poklesových obchodních seancí a v závěru dne si hlavní indexy připisovaly přibližně jedno procento. Úvod dne se nesl v pozitivním duchu, kdy trhy otevíraly ve více než procentních ziscích, které však v...

    celý článek »

    Dobrý spánek zaručí vysoká postel

    Základem pro kvalitní spánek je dobrá matrace a pro naše pohodlí vstávání a ulehání zase správná výška postele. A právě novým trendem, který o sobě dává stále více vědět, je vyšší postel. Ta nabízí mladým i starším uživatelům spoustu výhod.

    celý článek »

    Komerční banka, a.s. - Návrh na provedení štěpení emitovaných akcií

    Komerční banka, a.s. IČO: 453 17 054 Povinně uveřejňovaná informace Komerční banka, a.s. se sídlem Praha 1, Na Příkopě 33 čp. 969, PSČ 114 07, Česká republika zveřejňuje návrh na provedení štěpení emitovaných akcií (více ZDE) a informaci o zrušení kotace globálních depozitních certifikátů Komerční banky registrovaných pod ISIN US5004594090 a US5004591021 na londýnské burze (více ZDE).

    celý článek »

    Evropa zkorigovala ztráty z posledních dní, DAX +1,6 %

    Zisky si dnes připsaly evropské akciové trhy, které tak přerušily sérii, kdy oslabovaly čtyři dny v řadě a posílily o více než procento. Indexy tak alespoň částečně zkorigovaly předchozí pád, přičemž celoevropský Euro Stoxx 50 přidal 1,2 %, britský FTSE 100 1 %, francouzský CAC 40 1,5 % a německý DAX 1,6 %.

    celý článek »

    Summary: Alcoa (DIP) a SAP (DIP)

    Alcoa (DIP) ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku zaknihovala čistou ztrátu na akcii ve výši -0,39 USD. Po očištění o jednorázové položky (náklady na uzavření některých operací) nicméně výsledek dosáhl 0,04 USD a o dva centy předčil konsensuální odhad.

    celý článek »

    Západoevropské akcie dnes silně rostou

    Západoevropské akciové indexy dnes rostou o 1,5-2 % . V ziscích jsou všechny sektory, přičemž skoro 3 % si připisují výrobci automobilů a komponent. To dobře ilustruje ústup obav ze zpomalení čínské ekonomiky, protože právě evropské..

    celý článek »

    Praha končí den na zelené nule

    Pražský burzovní parket dnes alespoň částečně umazal včerejší 0,6procentní ztrátu a zakončil den na zelené nule, konkrétně posílil o 0,11 % a index PX má aktuálně hodnotu 919,62 bodu.

    celý článek »

    Sumár dňa: 12.1.2016

    Podobne ako včera, ani dnešný deň nám nepriniesol takmer žiadne dôležité makroekonomické zverejnenia. Pozornosť trhu vzbudili len novembrové dáta priemyselnej produkcie z Veľkej Británie, skoré skončili výrazne horšie než sa očakávalo. Na...

    celý článek »

    Kurz koruny domácí data ignoruje

    Česká koruna se dnes držela ve velmi úzkém pásmu 27,02 - 27,03 CZK/EUR. Nové impulsy kurzu nepřineslo ani zveřejnění prosincové inflace a poslední revize údajů HDP za Q3 15. Meziroční inflace stagnovala na úrovni 0,1 % y/y a zaostala tak za naším...

    celý článek »

    O kolik ještě klesne ropa?

    Autor: Bc. Michal Kucián Cena ropy nadále klesá a míří k, ještě před pár měsíci nemyslitelné, hranici 30 USD za barel. Od začátku roku tak hodnota klesla již o 20 %, na vině jsou především převis nabídky ropy, čínské problémy, s nimi spojený zmatek na...

    celý článek »

    Ropa – vítězové a poražení

    Ceny ropy zkraje nového roku atakují mnohaletá minima – WTI pro dodávku v únoru se propadla na 32 dolarů za barel, což je hodnota naposledy viděná na samém konci roku 2003, evropská ropa Brent na úrovně dubna 2004.

    celý článek »

    USA: Prezident USA Obama přednese zprávu O stavu Unie

    03.00 SEČ - USA: Vystoupení prezidenta USA Obamy O stavu Unie Shrnutí nejen uplynulého roku, ale dost možná i uplynulých funkčních období stávajícího prezidenta patrně přinese poslední Obamova výroční zpráva USA hlavně z pohledu politiky a...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 12.01.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.1.Změna12.1. Americký dolar USD 1 24.8150 +0.49%24.9370...

    celý článek »

    Nezblázněme se z rostoucí ekonomiky

    Růst, růst a zase růst? Není to tak dlouho, co médii proběhla informace o tom, že HDP v ČR je třetí nejrychleji rostoucí v Evropě a šesté nejrychleji rostoucí na světě. Pro politiky zcela určitě dobrý nástroj propagace vlastních schopností a zásluh,.

    celý článek »

    Technická analýza zlata

    Zlato vypadá na otočení směru a INDU proráží důležitou trendovou čáru. Začneme tedy grafem INDU. Na denním grafu INDU, což je jen jiný ticker pro index DowJones vidíme proražení a uzavření ceny pod dolní klesající trendovou čarou vyznačenou modře.

    celý článek »

    Nezastavitelný Amazon

    Na úvod začneme zajímavou statistikou. Macquarie Research odhaduje, že z každého dolaru, jenž Američané minulý rok utratili v online obchodech, přistálo 51 centů na účtu kolosu mezi e-shopy – Amazon.

    celý článek »

    Ropa: propad pod klíčovou 32,2 33,0 není potvrzen

    Aktuální vývoj: Únorový futures kontrakt ropy WTI dnes roste 0,5 % vůči závěru pondělního obchodování na 31,2. Cena ropy je celkově stále technicky i fundamentálně výrazně pod klesajícím tlakem kvůli převisu nabídky ropy nad její poptávkou a silnému.

    celý článek »

    České domácnosti obtěžuje hlavně hluk z ulice

    České domácnosti obtěžuje hlavně hluk z ulice, až 44 % Čechů si stěžuje na pouliční rámus a v součtu 56 procent na hluk od sousedů. Nejvíce trpí obyvatelé budov, které jsou dvacet a více let staré a zatím neprošly renovací či rekonstrukcí.

    celý článek »

    Nigérie a spol. žádají o bleskové zasedání OPECu

    Nigérijský ministr pro těžbu ropy tlumočil požadavek několika členských zemí organizace OPEC o svolání bleskové schůzky. Nigérijský ministr pro těžbu ropy Emmanuel Ibe Kachikwu oznámil, že „pár“ členských zemí organizace OPEC požadují svolání...

    celý článek »

    Klesající ceny ropy vymetou třetinu US těžařů

    Ceny ropy vstoupily do nového roku silným propadem. Trojice hlavních analytických týmů bank Goldman Sachs, Citigroup a Morgan Stanley nyní připouštějí možnost poklesu cen směrem k 20 USD kvůli kombinaci negativních vlivů v podobě čínského ekonomického...

    celý článek »

    TA cen akcií ČEZ a Komerční banky (12.1.2016)

    ČEZ 549 200denní klouzavý průměr, 455 50denní klouzavý průměr, 424 20denní klouzavý průměr. Akcie ČEZ opět otestovaly lokální minimum z konce loňského roku. MACD se udržela těsně nad spouštěcí linií. Objemy obchodů poslední dny stagnovaly.

    celý článek »

    Sankce proti Rusku a německé pokrytectví

    Angela Merkelová pronesla před několika dny projev před členy její strany CDU. Po jeho skončení se jí dostalo devítiminutového potlesku ve stoje. Mimo jiné zaznělo, že sankce „byly správnou reakcí bez ohledu na to, jak moc chceme s Ruskem udržet dobré vztahy“.

    celý článek »

    David Kocourek

    Dnešní poslední revize údajů HDP za třetí čtvrtletí k původnímu odhadu ještě přidala 0,2 pb., a mezičtvrtletní růst tedy dosáhl 0,7 %. Meziroční optikou to pak už je 4,7 %. Česká republika i ve třetím čtvrtletí loňského roku zůstala regionálním...

    celý článek »

    ČR - HDP za 3Q15 revidován směrem nahoru

    Dnešní poslední revize údajů HDP za třetí čtvrtletí k původnímu odhadu ještě přidala 0,2 pb., a mezičtvrtletní růst tedy dosáhl 0,7 %. Meziroční optikou to pak už je 4,7 %. Česká republika i ve třetím čtvrtletí loňského roku zůstala regionálním...

    celý článek »

    Prodeje Peugeot-Citroenu rostly v r. 2015 o 1,2%

    Prodeje koncernu Peugeot-Citroën vzrostly v r. 2015 o 1,2 % na 2,97 mil. vozidel. Tahounem byla Evropa (+5,9 %), přičemž prodeje zde zrychlovaly ke konci roku. Naopak mírně poklesy prodeje v Číně, slabé byly i ostatní regiony.

    celý článek »

    Rusko: místo, kde jsou drahé hypotéky

    Centrální banky zemí celé Evropské unie bojují proti deflaci. Česká republika není vyjímkou, když nedávno zveřejněný index cen spotřebitelů dosáhl pouze 0,1 procenta a už skoro dva roky se pohybuje pod jedním procentem.

    celý článek »

    Chuť nakupovat mají Češi stále

    Pozitivní spotřebitelská nálada a nakonec i soustavné zlepšování finanční situace vedly i v listopadu k výraznému růstu maloobchodní tržeb. Meziročně se tak tržby obchodníků (bez aut) zvýšily reálně o 6,8%.

    celý článek »

    Chuť nakupovat Čechům rozhodně nechybí

    Pozitivní spotřebitelská nálada a nakonec i soustavné zlepšování finanční situace vedly i v listopadu k výraznému růstu maloobchodní tržeb. Meziročně se tak tržby obchodníků (bez aut) zvýšily reálně o 6,8 %.

    celý článek »

    Gucci pod tlakem

    Autor: Jakub Švábenský Společnost Gucci zariskovalo, když do čela kreativního designéra dosadilo Alessandra Michela, jenž je hlavním návrhářem doplňků. Značka sice získala pochvalu od přehlídkových mol, ale investoři stále čekají na přínos, který zatím...

    celý článek »

    Česká inflace se drží u nuly

    Inflace se do české ekonomiky stále nechce vrátit. Spotřebitelské ceny tak v prosinci zcela nepřekvapivě poklesly – tentokrát o jednu desetinu procenta – zejména díky levnějším potravinám a pohonným hmotám.

    celý článek »

    Ropa padá pod 31 USD za barel

    Ceny ropy pokračují v poklesech a míří směrem pod 31 USD. Pohybují se tak nyní nejníže za posledních 12 let.Hlavním momentem prodejního tlaku jsou obavy z negativního vlivu posilujícího dolaru v kombinaci s přetrvávajícím přebytkem produkce nad...

    celý článek »

    Čtvrtletní sektorové účty - 3. čtvrtletí 2015

    Ve 3. čtvrtletí roku 2015 vzrostla ziskovost podniků na 50,2 %, což je o 0,7 p.b. více než před rokem. Reálná spotřeba domácností na obyvatele se meziročně zvýšila o 3,7 %, což je o 1 p.b. vyšší tempo ve srovnání s růstem reálných příjmů. Nefinanční.

    celý článek »

    Zelená nula na pražské burze

    Domácí burzovní parket včera nedokázal najít recept na další pokles a zakončil den s 0,6procentní ztrátou na úrovni 918,6 bodu. Objem obchodů byl proti dlouhodobému průměru přibližně poloviční.

    celý článek »

    Prodej aut v Číně loni dál zpomalil

    Prodej automobilů v Číně v loňském roce dál zpomalil, v posledním čtvrtletí roku ale obnovil dvouciferná tempa. Největší automobilový trh světa loni rostl o 4,7 procenta na 24,6 milionu vozů po tempu 6,9 procenta v roce 2014, sdělilo dnes Čínské sdružení automobilových výrobců.

    celý článek »

    Asijská seance po úterku hlásí konsolidaci

    Výprodeje na akciových trzích Asie pokračovaly i během úterní obchodní seance. Ta nakonec v Asii uzavřela většinou se ztrátami. Regionální benchmark akciový index regionu, MSCI Asia Pacific (vyjma Japonska) i přes mírné posílení, se stále drží u nejnižších uzavíracích hodnot od roku 2013.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 12.1.2016

    Euro začalo týždeň poklesom Nový týždeň nezačal pár EURUSD najlepšie. Aj napriek tomu, že bol makroekonomický kalendár prázdny, euro nedokázalo posilniť. Dôvodom je pravdepodobne stabilizácia na európskom akciovom trhu. Prílev kapitálu do akcií je...

    celý článek »

    Polsko-maďarské spojenectví vzdoru

    Jednání, ke kterému se sešel šéf vládnoucí polské strany Právo a spravedlnost Jaroslav Kaczynski s maďarským premiérem Orbánem vyvolávají spekulace o tom, že se na východě Evropy rodí silné protiunijní spojenectví. Jednobarevná vláda polská vláda je.

    celý článek »

    Polsko-maďarské spojenectví vzdoru

    Jednání, ke kterému se sešel šéf vládnoucí polské strany Právo a spravedlnost Jaroslav Kaczynski s maďarským premiérem Orbánem vyvolávají spekulace o tom, že se na východě Evropy rodí silné protiunijní spojenectví. Jednobarevná vláda polská vláda je.

    celý článek »

    Polská vláda a uhlí: neřešitelný problém

    Polská vláda se snaží vyřešit, jak zachovat pracovní místa poté, co odvětví těžby uhlí směřuje k útlumu. Prosincový pařížský summit dospěl k dohodě, která víceméně v dohledné době ukončuje éru fosilních paliv a zároveň přivolává problémy na Polsko...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »