• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 15. 1. 2016

    Páteční obchodování trhy nešetřilo a hlavní indexy odepsaly přibližně dvě procenta. Pokles trhu byl vyvolán slabým výsledkem nových úvěrů v Číně a dále pak také slabším výsledkem US maloobchodních tržeb. Zaostalo i využití kapacit a průmyslová produkce.

    celý článek »

    Týden na měnách: Dolar zklamala nová data

    Čína bezpochyby zůstává mezi tématy, která finanční trhy pozorně sledují. Její dopad ale tento týden už nebyl tak výrazný jako hned zkraje roku. Tamní akcie sice zůstaly volatilní a střídaly směry, ale jüan byl díky centrální bance celkem stabilní, což globální trhy uvítaly.

    celý článek »

    Změny na portále Patria Online v roce 2015

    Rok 2015 byl pro náš portál rokem malých změn, které by měly být předzvěstí dalších větších úprav, které se chystají do roku 2016. Rok 2015 byl i relativně abnormálním rokem z pohledu vývoje návštěvnosti Vás – našich čtenářů.

    celý článek »

    Pražská krvavá lázeň: PX letos -8 %, ČEZ poprvé od 2005 pod 400 Kč

    Pražská burza se i dnes svezla na vlně výprodejů a negativního sentimentu který panoval na globálních akciových trzích. Hlavní čínský akciový index Shanghai Composite v pátek zaznamenal více než 3procentní ztrátu a čínské akcie tak dneškem po pádu z prosincového vrcholu o více než 20 procent vstoupily na medvědí trh.

    celý článek »

    Sumár dňa: 15.1.2016

    Po včerajšej miernej stabilizácií sa dnes akciové trhy dostali opäť pod silný predajný tlak. Čínske akcie zatvárali obchodovanie na ázijskom kontinente s viac než 3.5%-nou stratou a hlavný čínsky akciový index Shanghai Composite tak oficiálne...

    celý článek »

    ENERGOCHEMICA SE - pozvánka na řádnou valnou hromadu

    ENERGOCHEMICA SE - pozvánka na řádnou valnou hromadu a informace podle § 120a odst. 3 zákona č. 256/2004 Sb. Společnost ENERGOCHEMICA SE, Prosecká 851/64, Prosek, 190 00 Praha 9, Česká republika, IČ: 241 98 099 (dále jen „Společnost“) ve smyslu zákona č.

    celý článek »

    Předznamenává IPO Aramca konec Doby ropné?

    Byly tu doby kamenné, bronzové, ledové a železné. Podmnožinou posledně jmenované by mohla být mimo jiné také Doba ropná.Nedávno avizovaná možnost IPO části Saudi Arabian Oil Co. (Aramco) podle některých komentářů naznačuje blížící se konec této dějepisné.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 15.01.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.1.Změna15.1. Americký dolar USD 1 24.8040 -0.19%24.7560...

    celý článek »

    Domácí jízda: posuvné a zasouvací dveře

    Člověk je od přírody tvor líný a zároveň vynalézavý. Neustále se snaží, aby si vše co nejvíce ulehčil. A posuvná řešení v interiéru jsou jedním z výsledků těchto snah. Umožňují snadnou manipulaci s vynaložením minimální námahy a pohyb v místnostech je...

    celý článek »

    UBS: Začal globální medvědí trh na akciových trzích

    Technický analytik Michael Riesner z UBS zveřejnil před několika dny zprávu, která tvrdí, že globální akciové trhy už vstoupily do medvědího trhu. Existuje sice pár „zbývajících vojáků, kteří ještě nepadli“, vstup do medvědího trhu zůstává ale i u nich jen otázkou času.

    celý článek »

    Noví portfolio manažeři Fidelity International nejdříve řídí pilotní fondy, aby si mohli otestovat své nápady s vlastními penězi firmy, říká Adam Lessing

    Ve druhém dílu exkluzivního rozhovoru Patria Online s Adamem Lessingem, ředitelem Fidelity International pro Rakousko a východní Evropu, přinášíme informace o fungování investiční skupiny Fidelity International, výběru aktiv do fondů skupiny a informace o tom, jak Fidelity International funguje.

    celý článek »

    Problémové země OPEC

    Řada lidí, když slyší „OPEC‘“, si představí Saúdskou Arábii a maximálně pár zemí kolem. To ale není úplně pravda. Členy OPEC jsou i jiné země, a právě tyto čtyři země (+ Irák) mohou hodně ovlivnit světový trh s ropou. Vše jsem shrnul do jedné tabulky.

    celý článek »

    ČEZ pod 400 Kč - vrací se do května 2005

    Akcie ČEZ klesají pod hranici 400 Kč, kde se naposledy pohybovaly v polovině května 2005. Detail · Vývoj cen a obchodů · Historie, graf a kurzy · Emise · Vztahy · Sledovanost Diskuze (128) · Monitor (50) · Zprávy (40) · Berlín · Temelín · Bulharsko..

    celý článek »

    Jednoduchá pravidla pro odhad dalších kroků Fedu

    Poté, co Fed v prosinci roku 2015 zvýšil sazby o 25 bazických bodů, se pozornost investorů obrátila na rok 2016 a celý cyklus zvedání sazeb. Co by měli investoři čekat? Pimco souhlasí s názorem trhů, který říká, že tempo zvyšování sazeb bude obecně pomalé a celkově nedosáhne nijak vysoko.

    celý článek »

    USA: Maloobchodní tržby, Index Fedu NY, PPI

    14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby (12 2015,m/m) 14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby bez aut (12 2015,m/m) Očekávání: 0,0% Očekávání: 0,2% Předchozí: 0,2 % Předchozí: 0,4 % Maloobchodní tržby začátkem roku překvapivě opakovaně propadly. Pokles byl..

    celý článek »

    Prodeje aut v Evropě prudce rostou

    Tři roky růstu prodejů a současně nejvyšší prodeje za posledních šest let. Takový byl pro výrobce osobních automobilů výsledek na evropském trhu s osobními automobily v roce 2015.

    celý článek »

    Reforma zákona o zbraních v USA?

    Autor: Bc. Petr Matějek V USA se vyostřuje otázka držení zbraní. Barack Obama je zastáncem zpřísnění podmínek držení zbraní a nebude prý podporovat žádného kandidáta na prezidenta, který by nebyl stejného názoru.

    celý článek »

    Výsledky Intelu za 4Q15 překonaly odhady

    Intel včera zveřejnil výsledky za 4Q15, které překonaly odhady. Nicméně výhled pro začátek roku 2016 je velmi opatrný s rizikem vnímaným především v Číně. Intel má 80 % tržeb mimo USA, a tudíž je velmi vystaven i kurzovému riziku.

    celý článek »

    Pegas už zrealizoval plánovaného 95% odkupu

    Pegas Nonwovens reportoval, že v uplynulém týdnu (7. 1. 2016 - 13. 1. 2016) nakoupil 5363 ks vlastních akcií za průměrných 729,95 Kč. Tento objem odpovídá téměř 13 % týdenního objemu Pegasu na pražské burze.

    celý článek »

    Francouzský řetězec Carrefour SA oznámil tržby

    Francouzský řetězec Carrefour SA v pátek oznámil, že tržby byly v souladu s očekáváním analytiků za 4Q jeho výkon se zvedl na klíčových evropských trzích, včetně Francie a Itálie, i když příjmy poklesly v Latinské Americe a Číně.

    celý článek »

    Kapitálové trhy půjdou pod vodu jako Titanic

    Slavný investor a známý prognostik katastrof Marc Faber opět volá po zhroucení finančních trhů, které jsou podle jeho názoru dlouhodobě v extrémní bublině. Vyjde mu konečně po mohutné několikaleté akciové rally medvědí sázka? Zdroj: Bloomberg Co...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 15.1.2016

    Zápisnica ECB bez reakcie, hýbateľom Bullard a akcie Počas včerajšieho dňa bola zverejnená zápisnica ECB z posledného zasadnutia, ktoré sa konalo 2-3 decembra 2015. Neboli však zverejnené žiadne zásadné informácie, ktoré by trh prekvapili a preto aj.

    celý článek »

    Bank of England: počkáme a uvidíme

    Bank of England, centrální banka Velké Británie ponechala svou hlavní sazbu beze změny, díky horšímu výhledu růstu inflace i HDP. Výbor pro monetární politiku v rámci britské centrální banky Bank of England včera rozhodl poměrem hlasů 8 ku 1 ve...

    celý článek »

    Bank of England: počkáme a uvidíme

    Bank of England, centrální banka Velké Británie ponechala svou hlavní sazbu beze změny, díky horšímu výhledu růstu inflace i HDP. Výbor pro monetární politiku v rámci britské centrální banky Bank of England včera rozhodl poměrem hlasů 8 ku 1 ve...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »