• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    FED otočil Wall Street do ztráty

    Čekání na FED se ve středu americkým akciím moc nevydařilo. Nastavení měnové politiky zůstalo podle očekávání beze změny a v součtu lze konstatovat, že Fed sice svůj pohled na ekonomiku lehce změkčil, ale pokud by makroekonomická data zůstala silná, tak březnové zvýšení oficiálních úrokových sazeb v USA bude ve hře.

    celý článek »

    FED otočil Wall Street do ztráty

    Čekání na FED se ve středu americkým akciím moc nevydařilo. Nastavení měnové politiky zůstalo podle očekávání beze změny a v součtu lze konstatovat, že Fed sice svůj pohled na ekonomiku lehce změkčil, ale pokud by makroekonomická data zůstala silná, ta...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 27. 1. 2016

    Indexy dnes ztrácely více než jedno procento. Úvod středečního obchodování byl mírně ovlivněn povýsledkovými poklesy společností jako Apple nebo Boeing. Následovalo zveřejnění vývoje stavu zásob ropy, které byly oproti očekávání vyšší, přesto však ropa...

    celý článek »

    Evropa umazala ztráty, Novartis po výsledcích -4 %

    Evropské akciové trhy zakončily dnešní obchodní seanci v plusu, kdy tak v závěru dokázaly umazat ztráty z průběhu dne. Pozornost investorů je upřena k zasedání amerického Fedu, ale i probíhající výsledkové sezóně, kdy svá čísla představil Apple nebo Boeing.

    celý článek »

    Uprchlíci a chůze úzkou branou

    Uprchlická krize může ovlivnit jak poptávkovou, tak nabídkovou stranu každé ekonomiky, které se nějak týká. V první – poptávkové, oblasti dojde pravděpodobně v závislosti na počtu uprchlíků ke zvýšení vládních výdajů, což by mělo působit stimulačně (pokud tyto výdaje nebudou „sterilizovány“ jinými fiskálními kroky).

    celý článek »

    Novinky v používání portálu Patria Online

    V roce 2015 jsme se soustředili hlavně na sociální sítě jako je Twitter a Facebook. Kromě toho jsme se zaměřili na vylepšování administračního prostředí pro content managery tak, aby se články dostávaly na portál v co nejkratším čase.

    celý článek »

    Další oslabování eura a „nová“ globální krize

    Oslabování eura k dolaru, ke kterému dochází od roku 2008, má dobře známé příčiny. V době krizí dolar funguje jako bezpečný přístav, což se ukázalo v období 2008–2009, během krize na rozvíjejících se trzích v roce 2013 i během odlivu kapitálu z Číny, který nastal v roce 2014.

    celý článek »

    Dnes: zasedání Fedu a RBNZ, analýza EUR/USD

    Akcie na Wall Street se v úterý zotavily o více než 1 procento, taženy růstem cen ropy a silnými čtvrtletními výsledky společností 3M, Johnson & Johnson a Procter & Gamble. V černých číslech uzavřelo všech 10 hlavních sektorů z indexu...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 27.01.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.1.Změna27.1. Americký dolar USD 1 24.9280 -0.43%24.8200...

    celý článek »

    Švýcarsko potřebuje více robotů ke snížení pracovních nákladů

    Švýcarské firmy prý ztrácejí globální konkurenceschopnost. Místní výrobci se totiž potýkají s vyššími náklady, které zaznamenali v důsledku posílení švýcarského franku za poslední rok poté, co švýcarská centrální banka v lednu 2015 doslova šokovala trhy, když rozhodla o zrušení „capu“ na švýcarském franku.

    celý článek »

    Twitter ztratí další uživatele na úkor Facebooku

    Technologický gigant Facebook obohatil svoji sociální síť o novou funkci s názvem Sports Stadium. V rámci tohoto projektu mohou fanoušci sledovat sportovní utkání a statistiky, číst odborné články sportovních novinářů, týmů a lig a přidávat komentáře.

    celý článek »

    Dodržte novoroční předsevzetí, hubněte s MatchaTea.

    Dle výsledků klinických studií, 100% zelený čaj MatchaTea zrychluje metabolismus a má jednoznačně pozitivní vliv na redukci tělesného tuku. Díky tomu následně snižuje i tělesnou hmotnost. Pomoci tak může podle odborníků z Čajové květiny, s.r.o.

    celý článek »

    Dodržte novoroční předsevzetí, hubněte s MatchaTea

    Dle výsledků klinických studií, 100% zelený čaj MatchaTea zrychluje metabolismus a má jednoznačně pozitivní vliv na redukci tělesného tuku. Díky tomu následně snižuje i tělesnou hmotnost. Pomoci tak může podle odborníků z Čajové květiny, s.r.o.

    celý článek »

    Výsledky Biogenu za 4Q15 překonaly odhady

    Přední americká a světová farmaceutická společnost Biogen vykázala za 4Q loňského roku mírný růst hrubého zisku na 3,77 USD na akcii oproti loňským 3,74 USD. Bez započtení jednorázových položek dosáhl zisk úrovně 4,50 USD na akcii, což překonalo...

    celý článek »

    Čína klesá, ale nemá se čeho bát

    Čínské úřady zveřejnily 19. 1. 2016 nové údaje o růstu hrubého domácího produktu Číny. Celkový výsledek růstu, 6,8 % za celý rok 2015, je nejhorším výsledkem druhé největší ekonomiky světa za poslední čtvrtstoletí.

    celý článek »

    Ferratum plánuje získání německé Firmen-Credit Bank

    Společnost Ferratum, která patří mezi nejvýznamnější mezinárodní poskytovatele mobilních půjček přímým zákazníkům a malým firmám, plánuje akvizici Firmen-Credit Bank (FCB). Finální transakce proběhne po získání souhlasu ze strany Evropské centrální banky.

    celý článek »

    Podívejte se na akcie VW s chladnou hlavou

    Akcie Volkswagenu se po odhalení podvodů s emisemi prudce propadly, v posledních týdnech ale našly pevnou půdu pod nohama. Jakub Skryja z Verdi Capital na Investičním fóru vysvětlil, proč by akcie automobilky mohly být letos zajímavou příležitostí.

    celý článek »

    Výsledky Ericssonu ve 4Q zaostaly za odhady

    Ziskovost Ericssonu ve 4Q2015 poklesla pod odhady trhu. Ukazatel gross-margin dosáhl úrovně 36,6% oproti trhem očekávaným 37,6%. Za poklesem ziskovosti stál větší podíl prodejů méně lukrativních SW.Celkové tržby rostly o 8% na 73,6 mld. SEK = 8,6 mld.

    celý článek »

    Jen: Nejistota před Prodeji nových domů a Fedem

    Aktuální pohled a výhled: Jen k dolaru posiluje 0,1 % vůči konci úterního obchodování na 118,3. Trh se obchoduje stále blízko minim obchodovaných v závěru léta, kdy vrcholila nestabilita na akciových trzích. Momentální síla jenu vyplývá opět z...

    celý článek »

    Výsledky Novartis ve 4Q poklesly pod odhady

    Druhý největší evropský producent léčiv Novartis vykázal za 4Q loňského roku pokles čistého zisku meziročně o 5% na 2,71 mld. EUR, což zaostalo za odhady trhu nastavenými na 2,9 mld. EUR.Celkové tržby Novartisu poklesly o 4%.

    celý článek »

    Evropské indexy ztrácí, Ericsson po výsledcích -5 %

    Evropské akciové trhy se od počátku dnešního obchodování pohybují v záporném teritoriu, když oslabují o více než půl procenta. Sledovaný dnes bude výsledek zasedání amerického Fedu, ale i cena ropy, která opět směřuje dolů k úrovni 30 USD za barel.

    celý článek »

    USA: Fed, Prodeje nových domů (12 2015)

    16.00 SEČ USA: Prodeje nových domů (12 2015) Očekávání: 500 000 Předchozí: 490 000 Celkově trh domů pokračuje v decentním růstu v souladu se solidním růstem americké ekonomiky. Expanze trhu domů příznivě působí na spotřebu domácností a produkci...

    celý článek »

    Jaký bude Putinův další tah?

    Už řada lidí se spálila přitom, když se snažila predikovat, jaký bude další krok Vladimira Putina v oblasti zahraniční politiky. Je ale poměrně pravděpodobné, že prostě udělá přesně to, co kritizuje u Spojených států.

    celý článek »

    Výsledková sezóna v ČR - firemní kalendář pro 4Q15

    Se začátkem roku nového přichází tradiční publikování hospodářských výsledků za 4Q15 a celý rok 2015. S lednem tedy startuje další výsledková sezóna a firmy odkryjí, zda ve čtvrtém kvartále minulého roku hospodařily nad očekávání dobře a nebo se jim naopak tolik nedařilo.

    celý článek »

    Omluvy nic nezmění, ale všichni se pak cítí lépe

    Autor: Steen Jakobsen, hlavní ekonom Saxo Bank Dvouleté zisky zmizely během tří týdnů! Lidé si dělají příliš mnoho starostí kvůli Číně Pozornost by se měla zaměřit spíše na neshody centrálních bank Zotavení bude vyžadovat slabší dolar Podnik, který..

    celý článek »

    ČEZ: 1. blok JEDU bude spoštěn až 4.2.

    První blok jaderné elektrárny Dukovany bude spuštěn o den později (4. února). Jedná se o další odsunutí a prodloužení neplánované odstávky. Odložení o den nebude mít na ČEZ materiální dopad, ale připomínáme, že prodlužování neplánovaných odstávek...

    celý článek »

    Praha na zelené nule

    Pražská burza včerejší den odstartovala v červených číslech jako evropské trhy. Nakonec však index PX uzavřel výše +1,01 % na 892,81 b. Obecně se dá říct, že se dařilo sektoru finančních domů, jako je Erste Bank (+1,15 %; závěr 728 Kč) nebo Komerční banka (+2 %; závěr 4 950 Kč).

    celý článek »

    Rally z USA poslalo asijské akcie k ziskům

    Asijské kapitálové trhy následovaly rally amerických akcií a připisovaly zisky. MSCI Asia Pacific Index posílil o 0,9 procenta na 118,83 bodu. Podle analytiků se ovšem tento týden pozornost investorů soustředí na zasedání FED a Bank of Japan.

    celý článek »

    Z Číny v loňském roce odplul 1 bilion dolarů

    Úhrn kapitálového odlivu z Číny v loňském roce dosáhl 1 bilionu dolarů. Jen v prosinci z Číny odplulo téměř 160 miliard. Prosincový kapitálový odliv z čínské ekonomiky dosáhl bezmála 160 miliard dolarů a z hlediska celého roku 2015 tak podle...

    celý článek »

    Z Číny v loňském roce odplul 1 bilion dolarů

    Úhrn kapitálového odlivu z Číny v loňském roce dosáhl 1 bilionu dolarů. Jen v prosinci z Číny odplulo téměř 160 miliard. Prosincový kapitálový odliv z čínské ekonomiky dosáhl bezmála 160 miliard dolarů a z hlediska celého roku 2015 tak podle...

    celý článek »

    Norsko: Zatím žádná krize na obzoru kvůli levné ropě

    Norsko prý zatím není v natolik vážné situaci, aby muselo přijímat mimořádná opatření k povzbuzení ekonomiky. Norsko se zatím nedostalo do natolik vážné ekonomické situace, aby muselo přijímat jakákoli mimořádná ekonomická opatření ke stimulaci...

    celý článek »

    Norsko: Zatím žádná krize na obzoru kvůli levné ropě

    Norsko prý zatím není v natolik vážné situaci, aby muselo přijímat mimořádná opatření k povzbuzení ekonomiky. Norsko se zatím nedostalo do natolik vážné ekonomické situace, aby muselo přijímat jakákoli mimořádná ekonomická opatření ke stimulaci...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 27.1.2016

    Akcie a euro v rovnakom smere Akciovým trhom v Európe ako aj v US sa včera podarilo rásť, no euro na tento vývoj nereagovalo stratami, ale naopak postupom. Mierne zisky eura pritom prišli aj po lepšom výsledku spotrebiteľskej dôvery podľa...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí