• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Neposedná Wall Street

    Akciové trhy v zámoří dnes předvedly housenkovou dráhu, za kterou by se nemuseli stydět ani kolotočáři na Matějské pouťi. Z hlubokých ztrát se odrzaily k zisku, které stihly spolehlivě zase umazat.

    celý článek »

    Neposedná Wall Street

    Akciové trhy v zámoří dnes předvedly housenkovou dráhu, za kterou by se nemuseli stydět ani kolotočáři na Matějské pouti. Z hlubokých ztrát se odrazily k zisku, které stihly spolehlivě zase umazat.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 10. 2. 16

    I ve středu předvedly trhy nerozhodnou seanci, kdy se pohybovaly v průběhu dne v červeném, aby se v závěru dne krátce posunuly do kladných čísel a následně končily blízko nuly.Úvod dne byl negativní, s minimem zpráv, a dále oslabujícím dolarem.

    celý článek »

    Wall Street: cena ropy klesá

    Cena ropy se podívala k 28 USD za barel po zprávách, že EIA snížila výhled cen pro rok 2016. Snížila průměrnou ceno pro letošní rok z původní hodnoty 38,54 USD na 37,59 USD za barel. Hlavním důvodem je pokračující růst globálních zásob.

    celý článek »

    Ford je prý jasné „buy“

    Na jedněch významných investičních stránkách v USA se nedávno objevil jasně formulovaný názor na akcie společnosti Ford: Jsou podhodnocené, protože se obchodují s PE kolem hodnoty 6 a s dividendovým výnosem ve výši 5 %.

    celý článek »

    Sumár dňa: 9.2.2016

    Včerajší silný predajný tlak, pod ktorý sa dostali akciové trhy naprieč celým svetom pokračoval aj dnes. Tí, ktorí sa domnievali, že absencia Číny kvôli oslavám nového lunárneho roka počas tohto týždňa by mohla priniesť pre akcie určitú úľavu a...

    celý článek »

    Samra: Čas na nákupy silných a podhodnocených firem je opět tady, neplatí to pro Čínu. Ropa bude brzy v tom správném okamžiku. Centrální banky křiví celý systém

    Manažer 20miliardového Arisan Partners David Samra, který byl nejlépe hodnoceným akciovým manažerem v letech 2008 a 2013 podle časopisu Morningstar, uvedl, že začíná při současném vývoji trhů opětovně uplatňovat již mnohokrát fungující strategii nákupu...

    celý článek »

    Ropa oslabena vedena hlavně burzami a USD

    Aktuální vývoj: Březnový futures kontrakt ropy WTI dnes klesá 1,6 % vůči závěru pondělního obchodování na 29,6. V porovnání s prudkými výkyvy posledních týdnů však jednoprocentní změna na tomto trhu znamená jen slabou konsolidaci. Trh je momentálně..

    celý článek »

    Faber: Saúdská Arábie a budoucnost ropy

    Saúdská Arábie má stále peníze, ale v případě, že cena ropy zůstane další tři roky stejná, země v podstatě zbankrotuje. Soudím, že celý Střední východ se vrátí tam, odkud přišel – do pouště.

    celý článek »

    Výsledky Coca-Coly ve 4Q mírně nad odhady

    Světová jednička v produkci nealkoholických nápojů Coca-Cola vykázala ve 4Q čistý zisk 1,23 mld. USD = 28 centů na akcii oproti 770 mil. USD respektive 17 centů na akcii. Po očištění o jednorázové vlivy zisk dosáhl úrovně 38 centů, což těsně překonalo...

    celý článek »

    Investoři hledají jistotu a bezpečí

    Akciové trhy dnes mírně korigují své signifikantní včerejší ztráty. Evropské akciové indexy se včera propadly na 2letá minima, s tím jak klesá cena ropy. Poptávka po ropě je aktuálně barometrem zdraví globální ekonomiky a trhy na celém světě...

    celý článek »

    Rostou pochybnosti o síle německé ekonomiky

    Německá průmyslová produkce propadla v prosinci nejrychleji za 16 měsíců, když meziměsíčně klesla o 1,2 procenta, nejvyšším tempem od srpna 2014. Analytici předpokládali růst o 0,4 procenta. Německá průmyslová produkce celkově v posledním čtvrtletí..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 09.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.2.Změna9.2. Americký dolar USD 1 24.3790 -1.18%24.0900...

    celý článek »

    Pravděpodobnost recese v USA se výrazně zvýšila

    Podle některých odhadů má USA až 25procentní šanci na recesi v následujících 12 měsících. Nezaměstnanost ve Spojených státech klesla na 4,9 %, což je nejnižší hodnotu od počátku finanční a hospodářské krize. Ač se současná situace americké...

    celý článek »

    GRAF TÝDNE: Blíží se USA do recese?

    Akcie zažily jeden z nejhorších začátků roku vůbec, cena ropy se drží na minimech a 9 z posledních 14 cyklů zvyšování úrokových sazeb v USA skončilo recesí. Nabízí se tedy otázka, zdali nehrozí recese i v letošním roce? Poměrně velice úspěšným...

    celý článek »

    FX: hledání obchodní výhody v cenovém rozpětí

    Autor: Bc. Jan Kolář V minulém článku jsme se věnovali čtení trhu na určitých cenových hladinách, které jsou pro většinu trhu něčím zajímavé, a zvyšují se u nich tržní očekávání. Při správném čtení trhu, vyžadující osobní zkušenosti, můžeme mít...

    celý článek »

    Expert na ropu: Klíčovou otázkou je, zda kvůli ziskům z nižších cen energií dochází k výdajům nebo k úsporám

    Současný propad ceny ropy je téměř nejdrastičtější ve srovnání s „oslabujícími“ cykly ceny ropy od poloviny 80. let minulého století. Burzovní statistiky ukazují, že od konce října 2015 oslabily ceny ropy přibližně o 30 % a od konce června 2015 dokonce o bližně 50 % a dosáhly na cenu menší než 30 amerických dolarů za barel.

    celý článek »

    Sklady v Cushingu se blíží svému limitu

    Skladovací kapacity ropného úložiště v americkém Cushingu se blíží svým limitům, jež se pohybují na úrovni 73,014 miliónu barelů ropy, což představuje plných 13% celkové skladovací kapacity v USA.

    celý článek »

    Evropské indexy hledají směr, Vestas po výsledcích +7 %

    Západoevropské akciové indexy zahájily dnešní obchodní den nerozhodně a při vysoké volatilitě se aktuálně pohybují v okolí včerejšího závěru. Po šesti dnech výprodejů je tak patrná mírná známka stabilizace, přičemž celoevropský Euro Stoxx 50 oslabuje o 0,1 %, francouzský CAC 40 o 0,4 %, německý DAX o 0,2 %, zatímco pouze britský FTSE 100 přidává 0,4 %.

    celý článek »

    Japonský akciový „masakr“

    Krvavá lázeň na trzích pokračuje a investoři se snaží stáhnout za každou cenu do bezpečných aktiv. Japonské akcie dnes po ránu ztratily více než 5% a desetiletý výnos se historicky poprvé propadl do záporných hodnot. Podobná smršť včera proběhla v..

    celý článek »

    Úterní analýza EUR/USD (9.2.2016)

    EUR/USD v novém týdnu na chvíli zastavilo své pokusy o další posílení. Trh se momentálně pere s rezistencí 1,1238, která pokud nebude dnes zlomena, tak může transformovat eurodolar zpět do fáze konsolidace. Tato neutrální beztrendová zóna leží mezi..

    celý článek »

    USD/JPY proráží klíčovou podporu

    USD/JPY konečně vylezlo z ulity. Trh alespoň dočasně prolomil silné supportní pásmo a čistě teoreticky má volno k další podpoře na hodnotě 110,0. Japonský ministr financí svádí posílení jenu na externí faktory. Dle jeho názoru je jen zkupován, kvůli.

    celý článek »

    Japonský akciový masakr

    Krvavá lázeň na trzích pokračuje a investoři se snaží stáhnout za každou cenu do bezpečných aktiv. Japonské akcie dnes po ránu ztratily více než 5% a desetiletý výnos se historicky poprvé propadl do záporných hodnot.

    celý článek »

    Pegas dokončil odkup vlastních akcií

    Pegas oznámil, že k 8. únoru ukončil odkup vlastních akcií, který začal 13. srpna minulého roku. Blížící se konec indikovaly průběžné reporty o progresu odkupu. A neměl by být pro trh překvapením.

    celý článek »

    Cestovní ruch - 4. čtvrtletí 2015

    Počet přenocování hostů se v hromadných ubytovacích zařízeních ve 4. čtvrtletí 2015 meziročně zvýšil o 6,6 %, v tom domácích návštěvníků o 11,1 % a zahraničních o 3,5 %. Celkově v tomto období přijelo o 7,4 % více hostů. Domácích turistů přibylo o...

    celý článek »

    ČR - služby ve 4Q klesly o 0,3%

    Ve 4. čtvrtletí sezónně očištěné tržby ve službách reálně mezičtvrtletně klesly o 0,3 %. Tržby očištěné o vliv počtu pracovních dní se meziročně zvýšily o 1,7 %, bez očištění o 2,2 %. Na růstu se podílela všechna odvětví s výjimkou profesních,...

    celý článek »

    STOX.cz - Úterý 9. 2. 2016

    Ing. Libor Stoklásek Úterý 9. 2. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (-1,10 %), S&P500 (-1,42 %) a NASDAQ (-1,82 %). Evropa: DAX (-3,30 %), CAC40 (-3,20 %), FTSE 100 (-2,71 %). Asie: Nikkei 225 (-5,40 %), Čína zavřeno (NY´s Day).

    celý článek »

    Jak se dá utratit 42 miliard korun za měsíc?

    Česká národní banka v prosinci na devizovém trhu intervenovala proti posilující koruně v objemu zhruba 42 miliard korun. Vyplývá to z údajů o devizových obchodech ČNB ke konci prosince, které banka zveřejnila.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 9.2.2016

    Euro, akcie a menová politika Prvý pokles eura po štyroch dňoch rastu bol v piatok spôsobený dátami z US trhu práce. Návrat k trendu rastu zelenej bankovky na seba nenechal dlho čakať a včera euro znovu posilnilo. Dôvodom bol hlavne prudký výpredaj..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »