• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Wall Street Closing Bell & výhled na 12. 2. 16

    Čtvrteční obchodování pokračovalo v duchu nervozity předchozích dní. Indexy otevíraly přes jedno a půl procenta v červeném a v průběhu dne dále ve svém poklesu pokračovaly. Část ztrát byla v závěru vymazána, ale i tak končily indexy se ztrátou jednoho a..

    celý článek »

    Grafy hovoří jasně téměř totální panika

    Autor: Steen Jakobsen, hlavní ekonom Saxo Bank Víru už ztratili i ti, kdo věřili v účinnost opatření centrální banky a ve kvantitativní uvolňování Yellenová bude zastávat holubičí postoj, protože cokoliv jiného by bylo vážně špatné Vládne pohyb cen..

    celý článek »

    Grafy hovoří jasně - téměř totální panika

    Autor: Steen Jakobsen, hlavní ekonom Saxo Bank Víru už ztratili i ti, kdo věřili v účinnost opatření centrální banky a ve kvantitativní uvolňování Yellenová bude zastávat holubičí postoj, protože cokoliv jiného by bylo vážně špatné Vládne pohyb cen..

    celý článek »

    Souhrn 11.2. - po jednom nádechu už zase všechno špatně, tentokrát zavelela SoGe k bankovnímu ústupu, euro výrazně silnější, ropa klesá nejníže od r. 2003, BCPP v červeném, výsledky KB zklamáním

    Pražská burza se při mírně nadprůměrné likviditě připojila k výrazné světové akciové korekci.EvropskéUSEuroRopaBCPP Komentáře k dennímu dění na trzích: Ani čínský svátek Nového roku nepřinesl na... 12.h - místo DB je tu SoGe, která vrací bankovní..

    celý článek »

    Summary: Shire (DIP), Societe Generale

    Evropa: Pořádný výplach dnes zažívají akcie Societe Generale, které ztrácí 12 %. Důvodem je kromě všeobecné averze, s níž se banky aktuálně potýkají, také sada hospodářských čísel za 4Q15.

    celý článek »

    Sumár dňa: 11.2.2016

    Po tom ako sa včera nepriaznivá situácia na akciových trhoch mierne stabilizovala a európske aj americké akcie sa snažili aspoň z časti korigovať svoje tohtotýždňové výrazné straty, dnes sa predajný tlak opäť obnovil. Výpredaj akcií začal už počas...

    celý článek »

    Frank jako bezpečný přístav zaostává za jenem a zlatem

    Aktuální situace na finančních trzích nahrává bezpečným přístavům, kdy kapitál utíká z akcií (zejména bankovních titulů), amerického dolaru, ropy, do bezpečných přístavů - jenu, zlata, dluhopisů, eura. Mezi bezpečné přístavy se řadí i švýcarský...

    celý článek »

    Zkuste velikonoční mazanec bez složitého těsta

    Je pravda, že Velikonoce ještě nejsou úplně „za dveřmi“, ale je dobré promyslet, co a jakým způsobem letos připravíme sladkého. Receptů se dá najít spousta, vyzkoušejte ty jednodušší, ať i vy máte o Velikonocích dost času na zábavu a relaxaci!

    celý článek »

    Druhá šance pro kdysi úspěšné BlackBerry?

    Kanadská technologická společnost BlackBerry má pravděpodobně to nejlepší za sebou. Poslední období, ve kterém se jí relativně dařilo, lze datovat mezi roky 2010 a 2011. Následující periodu, jež se vine až do současnosti, lze charakterizovat jako období..

    celý článek »

    Stiglitz: Co potápí světovou ekonomiku?

    Několik let po finanční krizi, která vypukla v roce 2008, se zdá, že světová ekonomika klopýtla také v roce 2015. Problémem je především ukládání peněz komerčních bank do Fedu, myslí si ekonom Stiglitz. Podle zprávy OSN ohledně ekonomických...

    celý článek »

    Ztráta Avonu ve 4Q překonala odhady trhu, tržby zaostaly

    Americká ikona Avon Products vykázala za 4Q loňského roku ztrátu ve výši 333,4 mil. USD = 76 centů na akcii oproti loňským 330,7 mil. USD. Bez započtení jednorázových vlivů ztráta dosáhla úrovně 16 centů, což zaostalo za trhem očekávanou ztrátou ve výši..

    celý článek »

    S&P 500: po Yellenové thriller na 1800

    Aktuálně: Březnový kontrakt S&P 500 klesá 1,1 % vůči středečnímu závěru obchodování na 1821. Trh během středečního obchodování reagoval smíšeně na vyvážené vystoupení šéfky Yellenové ve Výboru finančních služeb Sněmovny reprezentantů, které...

    celý článek »

    EMU: HDP, USA: Maloobchodní tržby solidní?

    08.00 SEČ Německo: HDP (Q4 2015, q/q, %) 08.00 SEČ Německo: HDP (Q4 2015, y/y, upraveno o pracovní dny, %) Očekávání: 0,3 Očekávání: 1,4Předchozí: 0,3 Předchozí: 1,7 11.00 SEČ Eurozóna: HDP (Q4 2015, q/q, %) 11.00 SEČ Eurozóna: HDP (Q4 2015, y/y, %).

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 11.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.2.Změna11.2. Americký dolar USD 1 24.0060 -0.62%23.8570...

    celý článek »

    Výnosy US Tresuries výrazně klesají o 10-15 bodů

    Obecný úprk z rizikových aktiv, který dnes opětovně opanoval akciové trhy v globálním měřítku, přináší růst US Treasuries, což tlačí dolů jejich výnosy. Výnos 2letých Tresuries se snižuje o 11 bazických bodů na 0,598%, výnos nejpopulárnějších desítek se..

    celý článek »

    Nebojte se diverzifikovat pomocí dluhopisů

    Leden 2016 byl pro akciové investory bolestivým začátkem roku Chaos na akciových trzích připomněl krizi ze srpna 2015 Přinesl lekci o důležitosti diverzifikace pomocí dluhopisů Vyvážené portfolio má o 20 % lepší Sharpe ratio než portfolio čistě...

    celý článek »

    Takto vypadá medvědí trh!

    Poslední dny jsou na světových trzích ve znamení silných výprodejů. Pod tlak se dostávají všechna riziková aktiva a burzy nedokáží udržet ani jednodenní mírné zisky.

    celý článek »

    Evropa výrazně ztrácí, SocGen po výsledcích -14 %; Meda naopak +71 %

    Evropským akciovým indexům optimismus dlouho nevydržel a po včerejším růstu dnes opět výrazně ztrácí. Trhy se tak nachází na nejnižších úrovních od října 2013, přičemž obavy investorů způsobuje cena ropy, která se dostala pod 27 USD za barel, ale i možné kroky centrálních bank s dopadem na bankovní sektor.

    celý článek »

    Švédská centrální banka snížila repo na -0,5%

    Švédská centrální banka Riksbank kvůli inflačním obavám rozhodla o dalším snížení základní repo sazby na -0,5% oproti předešlým -0,35%. Ekonomika sice roste, ale očekávání pro inflaci slábnou oproti předchozím odhadům.

    celý článek »

    Analýza amerického dolaru

    Slábnoucímu dolaru dává alespoň intradenní naději měnový indexamerického dolaru BOSSAUSD. Trh zde konsoliduje a může být ovlivněn divergencí na MACD. To vytváří možnost na krátkodobé posílení, minimálně ke klouzavému průměru. V tomto případě však...

    celý článek »

    Akcie v Hong Kongu klesají po přestávce o 4%

    Akciový trh v Hong Kongu po několikadenní přestávce kvůli oslavám lunárního nového roku opět obnovil svou činnost. Hlavní index Hang Seng oslabil o necelá 4%. Pod hlavním tlakem jsou bankovní tituly ztrácející v průměru přes 4%.

    celý článek »

    Dynamické ETF mohou doplnit Vaše portfolio

    Dynamickými burzovně obchodovanými fondy lze vyplnit chybějící mezery ve Vašem portfoliu. Většina ETF nabízí „statické“ pozice, což znamená, že třída aktiv zůstává cíleně v čase konstantní (i když se některé ze součástí portfolia pravidelně mění).

    celý článek »

    Výsledky Twitteru za 4Q nad odhady, zklamání z výhledu

    Twitter oznámil za poslední tři měsíce minulého roku růst tržeb o 48 % r/r na 710,5 mil. USD, v souladu s odhady trhu. Čistá ztráta dosáhla 90,2 mil. USD, po očištění o některé náklady překonal zisk 16 centů na akcii očekávání ve výši 13 centů na akcii.

    celý článek »

    Výsledky Tesly za 4Q15 pod odhady, ambiciózní výhled

    Tesla zveřejnila svá čísla za 4Q15, která zaostala za očekáváním. Zisk na akcii byl -0,87 USD vs. oček. +0,1 USD. Důvodem byly nižší dodávky vozů, než se čekalo. Nicméně v konferenčním hovoru Elon Musk představil relativně velmi ambiciózní plán na...

    celý článek »

    Praha ráno v červených číslech

    Tržní sentiment se obrátil a stejně tak jako i hlavní evropské indexy se i ten domácí konečně uprostřed týdne rozsvítil zeleně. Německý DAX nebo celoevropský Euro Stoxx včera v době závěru pražské burzy přepisovaly více než 2 procenta.

    celý článek »

    Komerční bance klesl ve 4Q meziročně čistý zisk o 13 %

    Komerční banka dnes před trhem zveřejnila hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2015 a celý loňský rok. Ve čtvrtém kvartále vykázala banka meziroční pokles zisku o 13 procenta na 2,94 miliardy Kč, ten tak o 7,5 procenta zaostal za tržním konsensem.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 11.2.2016

    Yellen bez vplyvu na FX Menový pár EURUSD sa včera opäť hýbal tak, ako pískal akciový trh. Počas európskej seansy, kedy sa akciám darilo, sme videli nižšie úrovne na páre EURUSD. Hlavným dôvodom pozitívnej nálady na akciách boli vyhlásenia Deutsche..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí