• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Wall Street Closing Bell & výhled na 16. 2. 16

    Páteční vývoj přinesl na trhu růst a hlavní indexy si polepšily o dvě procenta, podpořeny růstem ceny ropy a lepšími makrodaty.Před prodlouženým víkendem si trhy vynahrazovaly nejistotu a poklesy předcházejících dní.

    celý článek »

    Souhrn 12.2. - makro nádech nebo jen technická korekce na prahu medvědího trendu? Ropa roste o 10% od 13letého minima, dolar výrazně posiluje, BCPP se držela hodně zpátky kvůli opatrným bankám

    Pražská burza zakončila 6. týden při další nadprůměrně likvidní seanci mírně v minusu. Evropské akciové trhy dnes dostaly další šanci na ozdravení a to především v podobě chlácholivě znějících makroekonomických zpráv, lepších než očekávaných výsledků...

    celý článek »

    Evropa na konci týdne posílila, Commerzbank po výsledcích +18 %

    Evropské akciové trhy zaznamenaly na konci týdne zisky, kdy se tak dokázaly dostat z nejnižších úrovní od roku 2013. Indexy zkorigovaly ztráty, které vykázaly již druhý týden v řadě, přičemž celoevropský Euro Stoxx 50 zpevnil o 2,6 %, britský FTSE 100 o 2,5 %, francouzský CAC 40 o 2,3 % a německý DAX o 2,2 %.

    celý článek »

    Týden na měnách: Úprk do jenu

    Už před týdnem bylo klíčovým tržním tématem odbourávání sázek na růst amerických sazeb. V posledních dnech šel trh ještě dál a to opět dolehlo na dolar.

    celý článek »

    Summary: Hrozí default Deutsche Bank?

    Pořádně divoký týden má za sebou německá Deutsche Bank. Problémy posledních dnů se pak odvíjí zejména od tří úzce provázaných faktorů – 1) obav ze schopnosti DB splácet kupóny na inkriminovaných dluhopisech 2) prudkého růstu ceny CDS kontraktů (v podstatě měřících kreditní riziko banky) 3) možného zhoršení kreditního hodnocení.

    celý článek »

    Sumár dňa: 12.2.2016

    Obchodníci si v závere tohto rušného týždňa v znamení silných výpredajov naprieč akciovými trhmi po celom svete mohli z časti vydýchnuť. Napriek tomu, že v závere včerajšieho obchodovania zaznamenal globálny akciový index MSCI World pokles o 20%...

    celý článek »

    Odbyt aut z koncernu Volkswagen se v lednu vrátil k růstu

    Odbyt aut z německého koncernu Volkswagen se na začátku roku vrátil k růstu, podpořila ho zejména silná poptávka v Číně. Společnost, která se nyní potýká se skandálem kolem manipulace s měřením emisí, v lednu zvýšila prodej meziročně o 3,7 procenta na 847.

    celý článek »

    Walt Disney: I přes rostoucí zisk akcie klesá. Proč?

    Cena akcie Walt Disney zažila v minulém roce výrazné vzestupy a pády. Nejprve se vyšplhala na 121 USD za akcii, poté se objevily spekulace o možných problémech sportovního zpravodajství ESPN, ve kterém Disney vlastní 80% podíl a cena akcie se během...

    celý článek »

    Wall Street: maloobchodní tržby

    Maloobchodní tržby rostou o 0,2 % a překonávají tak očekávaný růst 0,1 %. Růst maloobchodních tržeb očištěných o vliv automobilů dosahuje růstu 0,1 % při očekávané stagnaci.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 12.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.2.Změna12.2. Americký dolar USD 1 23.8570 +0.61%24.0040...

    celý článek »

    Zlato možná blízko bodu zlomu

    Aktuálně: Zlato dnes slábne vůči závěru čtvrtečního obchodování na 1242 USD za trojskou unci. Přestože je trh v silném růstovém trendu kvůli nestabilitě akciových burz, slabšímu růstu ekonomické aktivity USA a s tím souvisejícím slábnutím dolaru....

    celý článek »

    Vnější bilance ČR se prudce zlepšuje

    Za celý uplynulý rok tak dosáhlo kladné saldo běžného účtu platební bilance dokonce necelých 75 mld. korun, zatímco ještě o rok dříve to bylo jen 26 mld. Nejen v absolutní výši, ale i v poměru k HDP (1,7 %) jde o nejlepší výsledek v historii...

    celý článek »

    Anatomie tržního strachu

    Výprodejní smršť na akciových trzích pokračuje. Banky včera stáhly dolů Evropu o více než 3%, ale tradičně největším otloukánkem zůstávají dnes ráno opět japonské akcie (-4,8%). Ty drží v šachu překvapivě posilující japonský jen, který si od...

    celý článek »

    95 let od prvního československého sčítání lidu

    12. února 2016 Na pondělí připadne výročí prvního československého sčítání lidu. Konalo se 15. února 1921. Prováděl ho nově založený Státní úřad statistický. Podle výsledků tohoto sčítání bylo na území dnešní České republiky 10 009 480 obyvatel....

    celý článek »

    Řecká ekonomika opět v recesi

    Hrubý domácí produkt Řecka se ve čtvrtém čtvrtletí snížil q/q o 0,6 procenta, trh čekal 0,8procentní pokles (agentura BBG). Revize zhoršila výkon za 3Q15 na finálních minus 1,4 % z původně uváděné hodnoty -0,9 % a řecké hospodářství se tak opět ocitnulo v recesi.

    celý článek »

    Německé HDP splnilo očekávání

    Německá ekonomika (HDP) stoupla v posledním čtvrtletí loňského roku o 0,3 procenta, přesně v souladu s očekáváními trhu a stejným tempem jako v měsících červenec – září 2015. Meziročně německá ekonomika ve čtvrtém čtvrtletí stoupla o 2,1 procenta. V.

    celý článek »

    Vnější bilance ČR se prudce zlepšuje

    Vysoký přebytek zahraničního obchodu a bilance služeb na jedné straně a téměř žádné dividendy na straně druhé jsou hlavními důvody, proč běžný účet platební bilance skončil v prosinci s vysokým přebytkem.

    celý článek »

    Výsledky ThyssenKrupp zklamaly

    Thyssenkrupp výsledky za 1Q16 zklamal. Tržby dosáhly 9,55 mld. EUR (oček. 9,9 mld. EUR) a provozní zisk 234 mil. EUR (oček. 239,6 mil. EUR). Čistá ztráta je 23 mil. EUR proti +50 mil. EUR před rokem. Společnost nicméně potvrdila celoroční cíle.

    celý článek »

    Spotřebitelské ceny startují svůj růst

    Spotřebitelské ceny vzrostly v lednu proti prosinci o 0,6 %. Tento vývoj ovlivnilo především zvýšení cen v oddíle potraviny a nealkoholické nápoje a v oddíle alkoholické nápoje a tabák. Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny v lednu o 0,6 %, což je.

    celý článek »

    Česká inflace poskočila na 0,6 %

    Dražší potraviny, alkohol a cigarety pomohly inflaci nahoru. Podle očekávání se růst spotřebitelských cen v lednu zrychlil a v meziměsíčním i v meziročním srovnání tyto ceny vzrostly o šest desetin procenta.

    celý článek »

    KB - výběr z konf. hovoru k výsledkům - vcelku klid

    Komerční banka pořádala konferenční hovor k výsledkům za 4Q 2015. Hlavní body jsou:  Výhled pro tento rok: o Meziročí růt úvěrů vyšším jednociferným tempem o Mírný růst vkladů o Stabilní provozní náklady (po očištění o jednorázový odpis budov) o..

    celý článek »

    Korekce na ropě?

    Ropa včera konečně penetrovala 100procentní Fibonacciho expanzi. Zároveň tím dokončila býčí motýlí formaci, která trhu společně s býčí divergencí dává naději na posílení. Posledním a neméně důležitým faktorem je test trendového kanálu. Zatím se...

    celý článek »

    Propadů na trzích se nebojte, na medvědy je brzy

    Propady cen akcií loni v létě a na přelomu loňského a letošního roku investoři vyhodnotili jako varovný signál. Přitom poučka stará jako investování samo říká, že právě korekce jsou nejlepší příležitostí pro nakupující.

    celý článek »

    Australský dolar v zajetí dvou úrovní

    Guvernér australské centrální banky (RBA) Glenn Stevens předstoupil v noci před tamní parlament, aby zhodnotil nastavení monetární politiky a současné ekonomické prostředí. HDP dle jeho slov roste nezvykle pomalým tempem, nicméně uvolnění monetární..

    celý článek »

    Anatomie tržního strachu

    Výprodejní smršť na akciových trzích pokračuje. Banky včera stáhly dolů Evropu o více než 3%, ale tradičně největším otloukánkem zůstávají dnes ráno opět japonské akcie (-4,8%).

    celý článek »

    ČR - inflace v lednu výrazně akcelerovala na 0,6%

    Spotřebitelské ceny vzrostly v lednu proti prosinci o 0,6 %. Tento vývoj ovlivnilo především zvýšení cen v oddíle potraviny a nealkoholické nápoje a v oddíle alkoholické nápoje a tabák. Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny v lednu o 0,6 %, což je..

    celý článek »

    Ranní obchodování začne v zeleném

    Pražská burza včera ve vleku událostí na evropských kolbištích odepsala -1,91 % na 847,23 bodů. To se odehrávalo na objemu, který zhruba odpovídal ročnímu průměru objemu PX .

    celý článek »

    Mocnosti dojednaly možnost příměří v Sýrii

    Světové mocnosti se včera dohodly na možném příměří v Sýrii. Mocnosti se dohodli také na zintenzivnění humanitární pomoci v době příměří. Podle ruského ministra zahraničí Lavrova budou mocnosti dále jednat o podrobnostech příměří, jež by mohlo vejít v...

    celý článek »

    Týdenní vzestup japonského jenu

    Po celotýdenním růstu japonského jenu, odstartovaným pondělním vzestupem o 200 pipů na měnovém páru EUR/JPY, došlo ve čtvrtek k mírné stabilizaci situace. V rámci poslední asijské seance zůstal kurz společné evropské měny a japonského jenu beze ztrát.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 12.2.2016

    Euro vo svojich pohyboch včera opäť nasledovalo hlavne akciový trh. Prepad akcií tlačil pár EURUSD na najvyššie úrovne od konca októbra minulého roka. Index MSCI World je už v medveďom trhu, pričom k poklesu akcií ťažiarov a energetických firiem sa..

    celý článek »

    Čína se stala lídrem ve větrných elektrárnách

    Čína vyprodukovala nejvíce elektrické energie na světě prostřednictvím větrné energie. Chce tím snížit závislost na uhlí. Země dokonce nainstalovala polovinu všech nových světových větrných kapacit v loňském roce, oznámil Global Wind Energy Council.

    celý článek »

    Jihoafrické uhlí: Čínu nahrazuje Afrika, ale i Pákistán

    Jihoafričtí vývozci uhlí, kteří vloni zaznamenali rekordní objemy obchodů, nacházejí trhy blíže ke svým hranicím s tím, jak Čína oslabuje. Vývozci uhlí z Jižní Afriky, kteří dříve dodávali uhlí hlavně do Číny, nyní nacházejí bližší odbytiště s tím,..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí