• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Tenze porostou, šetříme vodu

    Ve středu se dozvíme, jak se v USA vyvíjela lednová průmyslová výroba. Čeká se asi 0,3 – 0,4 % meziměsíční růst, což by mělo představovat znatelný obrat v nastaveném trendu.

    celý článek »

    Evropa výrazně posílila, DAX +2,7 %

    Evropské akciové trhy zakončily první obchodní den nového týdne výrazně v plusu, kdy tak zaznamenaly největší dvoudenní rally za poslední čtyři roky. Indexům se tak podařilo navázat na páteční vývoj, přičemž celoevropský Euro Stoxx 50 posílil o 2,8 %, britský FTSE 100 o 2,3 %, francouzský CAC 40 o 3 % a německý DAX o 2,7 %.

    celý článek »

    Souhrn 15.2. - bankovní nirvána vytáhla trhy výrazně do plusů, euro výrazně oslabuje kvůli možnému rozšíření stimulace, ropa v plusu, BCPP se ochotně svezla na nákupní vlně

    Pražská burza v úvodu 7. týdne při podprůměrné likviditě kopírovala zahraniční optimismus a výrazněji rostla. Evropské akciové trhy dnes vstoupily do nového týdne silnými růsty, za nimiž stál především silný růst bankovního sektoru a růst cen ropy.

    celý článek »

    Praha následuje evropskou rally

    Pražskou burzu dnes ovládli kupci a index PX si připsal 3,53 % na 875,81 bodů. Zvýšenou poptávku po riziku pozorujeme dnes hned od rána, kdy index japonské burzy Nikkei 225 přidal úctyhodných 7,2 %.

    celý článek »

    Snížení úrokových sazeb v Británii

    Autor: Jakub Švábenský Mark Carney má podporu ekonomů, když trvá na zakročení proti vývoji úrokových sazeb ve Velké Británii, jejichž pravděpodobný trend bude stoupat. Je zde jen 10 % šance, že Bank of England budou usilovat o snížení hraniční úrokovou...

    celý článek »

    Ruský průmysl upadá i na začátku nového roku

    Ruský statistický úřad dnes odpoledne zveřejnil data o průmyslové produkci za leden. Ačkoliv data překonala konsensus (-2,9 % y/y) a oproti prosinci (-4,5 %) došlo ke zpomalení tempa poklesu na -2,7 procenta, zůstává ruský průmysl již dvanáct měsíců po sobě zaklet v zóně útlumu a omezování produkce.

    celý článek »

    Týdenní výhled: EMU Draghi, ZEW, USA Zápis Fedu

    Eurozóna: Hlavním zprávám týdne bude dominovat dnešní Vystoupení prezidenta ECB Draghi v Evropském parlamentu (15.00 SEČ) a únorový Index ZEW sentimentu ekonomických očekávání (úterý). Ze strany Draghiho pravděpodobně nedojde k zásadnějším...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 15.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.2.Změna15.2. Americký dolar USD 1 24.0040 +0.74%24.1820...

    celý článek »

    Eurozóna: Prezident ECB Draghi opět v EP

    15.00 SEČ Eurozóna: Prezident ECB Draghi vystoupí se vstupním prohlášením ve čtvrtletním slyšení před Výborem pro ekonomické a monetární záležitosti Evropského parlamentu v Bruselu: Lze obecně předpokládat potvrzení stávající silné monetární expanze.

    celý článek »

    Ropné firmy letos sníží kapitálové výdaje o 25%

    Podle výzkumné společnosti IHS 44 amerických ropných těžebních a průzkumných firem včetně lídrů jako jsou Chevron či Adanarko Petroleum v tomto roce sníží své kapitálové výdaje ve snaze šetřit hotovost. Firmy plánují redukci výdajů na cca 78 mld.

    celý článek »

    Ovládne Spojené státy již letos recese?

    Někteří ekonomové sledují signály toho, že by se americká ekonomika mohla v druhé polovině roku propadnout do recese. Jiní hrozbu poklesu ekonomického výkonu odmítají. Hlavní ekonom Deutsche Bank Joe LaVorgna se řadí spíše do tábora pesimistů.

    celý článek »

    Dokud na Wall Street nepoteče krev, sázejte na zlato

    Zlato je jako investice již několik let převážně pod tlakem. Kdy ho začít nakupovat, případně na akcie kterých jeho producentů v souvislosti s tím vsadit? Tomas Michálek na Investičním fóru dále nabídl i několik konkrétních akciových tipů.

    celý článek »

    Rusnok (ČNB): Záporné sazby jsou možné

    Člen bankovní rady ČNB a pravděpodobně budoucí guvernér Jiří Rusnok o víkendu zopakoval, že by centrální banka mohla přistoupit ke krátkodobému snížení úrokových sazeb do záporných hodnot.

    celý článek »

    Deflace: V čem je vlastně „problém“ a co to je?

    Autor: Ondřej Makeš Ze všech stran se na nás valí informace o nějaké deflaci. V čem je vlastně „problém“ a co je to deflace? Jedním z hlavních úkolů centrálních bank je péče o stabilitu měny. V ČR tuto roli zastává Česká národní banka (ČNB).

    celý článek »

    PBOC posílila juan, ten rostl nejvíce od r. 2005

    Čínská centrální banka (PBOC) v noci na dnešek stanovila referenční hodnotu juanu o 1% ve prospěch své měny. To podpořilo jeho posílení na trhu o cca ,2%, což byl nejvýraznější pohyb v tomto směru od roku 2005. Juan ve finále posílil na 6,5169 za dolar.

    celý článek »

    Jak dlouho vydrží trhům závan optimismu?

    Lehký závan optimismu se objevil na trzích ke konci uplynulého týdne a během víkendu. Za prvé, lednový maloobchod ukázal, že americkému spotřebiteli je na začátku roku nehledě na propad akciových trhů dál do zpěvu a zvesela utrácí (meziročně + 3,4%).

    celý článek »

    EURUSD: medzibankové objednávky (order board)

    Prinášame objednávky z medzibankového trhu, ich objem sa pohybuje medzi 300 mil. až 3.0 mld. Tieto objednávky nie sú potvrdené a môže sa jednať o trhové šumy... Spot: 1.1196... Predajné objednávky: 1.1220 1.1235 1.1250 1.1265 1.1285 1.1300 1.1320-25.

    celý článek »

    Kurz české koruny je mírně nad 27 korun za euro

    Nový obchodní týden začíná kurz měnového páru společné evropské měny a české koruny mírně nad hodnotou 27. bbbbb Při pohledu na denní graf je vidět, že Česká národní banka odvádí svou práci velmi pečlivě a kurz páru se od stanovených 27 korun za euro...

    celý článek »

    Asijské akcie probudilo k životu Japonsko

    Asijské akcie předvedly během začátku třetího únorového týdne roku 2016 rally, když se dostaly z minim z roku 2012. K růstu pomohly podle hodnocení analytiků nejvíce japonské akcie, které investoři vyhodnocují jako „oversold“, navíc kapitálovým trhům pomáhají rostoucí spekulace o tom, že údajně lze čekat dakšá zvýšení úsilí na podporu ekonomik.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 15.2.2016

    Obrat na akciách = obrat na eure Situácia na globálnych akciových trhoch sa v piatok konečne stabilizovala. Americké ako aj európske akcie si konečne polepšili. Dôvodom boli korporátne správy. Akcie nemeckej Commerzbank vzrástli o 18% potom ako...

    celý článek »

    Podíl obnovitelných zdrojů energie v EU vzrostl na 16 %

    Podíl výroby z obnovitelných zdrojů energie na hrubé konečné spotřebě dosáhl v Evropské unii (EU) téměř 16 %, což je přibližně dvakrát více než v roce 2004 (8,5 %). Ve strategie Evropa 2020 se uvádí, že EU chce dosáhnout dokonce 20 procentního...

    celý článek »

    Ministerstvo obrany utratí miliardy korun

    Mezi ministerstva, jehož veřejné zakázky vždy budí velký zájem, bezesporu patří ministerstvo obrany. Nedávno poslalo do vlády informaci o „významných“ zakázkách, které hodlá v letošním roce vypsat. Většina z nich je naplánována na několik let, ale.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.03.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.3.Změna28.3. Americký dolar USD 1 23.4080 +0.02%23.4130...

    celý článek »

    Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné využití v prospěch Ukrajiny je etické, otevírá ale Pandořinu skříňku. USA by si neměly zahrávat s výlučnou pozicí dolaru

    Spojené státy skrze mezinárodní platební systém, který je založen na americkém dolaru, byly v roce 2022 schopné zmrazit velkou část devizových rezerv Ruska v objemu několika set miliard dolarů. Více než dva roky poté válka na Ukrajině, jejíž zahájení...

    celý článek »

    HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING)

    13:30 GMT, Kanada – údaje o HDP za leden: HDP: skutečný 0,6 % meziměsíčně; prognóza 0,4 % MoM; předchozí -0,1 % MoM; Průměrný týdenní výdělek: předchozí 3,77 % meziročně; Kanadský HDP zaznamenal výrazný nárůst, z velké části díky 6,0% nárůstu

    celý článek »

    SPA35 v březnu roste

    Index IBEX 35 (SPA35) je v březnu největším ziskem mezi hlavními srovnávacími indexy západoevropských akciových trhů, když překonal italský FTSE MIB (ITA40). Výnosnost pro jednotlivé indexy akciového trhu. Zdroj: Bloomberg Financial LP Banky,

    celý článek »

    EURUSD klesá na pětitýdenní minimum

    Výprodej na EURUSD pokračuje. Hlavnímu měnovému páru se zhruba před třemi týdny nepodařilo prorazit nad zónu odporu pohybující se pod oblastí 1,10 a od té doby se stahuje zpět. Pár dnes prorazil pod hranici 1,08 a klesl na nejnižší úroveň za

    celý článek »

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. (video)

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství...

    celý článek »

    Co se právě děje na stavbě D35 Hořice-Sadová?

    Stavba D35 Hořice – Sadová Na stavbě dálničního úseku D35 Hořice-Sadová, který byl slavnostně zahájen 7.listopadu loňského roku, probíhala během zimního období hlavně příprava stavby, tzn. odvoz ornice, příprava staveniště, kácení, instalace

    celý článek »

    Příští týden bude obchodování kromě USA ještě ovlivněno pondělními velikonočně zavřenými trhy, začátek nového měsíce a kvartálu bude zajímavý především makrodaty

    Poslední březnový týden se obešel bez výraznějších událostí. Současně byl pro většinu západních trhů zkrácený o svátek Velký pátek. Investoři sledovali průběžná makroekonomická data, která však neměla výraznější dopad na změnu dosavadního trendu.

    celý článek »

    🟡 Zlato blízko historických maxim

    Zlato je dnes zpět nad 2200 USD za unci a je asi 17 USD od historických maxim stanovených 20. března. Pokud by však cena uzavřela na současné ceně 2205 USD, šlo by o nejvyšší uzavření v historii. Zároveň je třeba připomenout, že obchodování tento týden...

    celý článek »