• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Wall Street Closing Bell & výhled na 17. 2. 16

    Úvod týdne, po prodlouženém víkendu, se trhům vydařil a index SPX posílil přibližně o dvě procenta.trhy byly dnes ovlivněny několika faktory. Úvodní růst byl podpořen růstem ceny ropy, která reagovala na dohodu velkých producentů, podle které by neměla...

    celý článek »

    Mají těžaři zlata to nejhorší za sebou?

    Pravidelnější čtenáři mých příspěvků vědí, že můj pohled na zlato je už dlouhé roky relativně skeptický. V jádru mého názoru je přesvědčení, že na tomto kovu před časem vznikla cenová bublina tažená zejména příliš zjednodušenými ekonomickými poučkami a hodně selektivním pohledem do historie.

    celý článek »

    Jen získal převahu nad dolarem, libře uškodila inflace

    Nejvíce pozornosti dnes asi upoutala zpráva o dohodě čtyř důležitých producentů ropy na stabilitě těžby na lednové úrovni. Ačkoli jde o jasný důkaz toho, že nízké ceny producentům vadí a že si už nechtějí tolik konkurovat, bezprostřední podporou pro cenu se tato zpráva nestala.

    celý článek »

    Měny ignorují hrozbu negativních sazeb

    Praha, 16. února 2016 Signály, které svou politikou vysílají centrální banky, mají na měny stále menší dopad Minulý týden dosáhlo euro svého nejvyššího obchodovaného kurzu za více než rok Snížení sazeb do negativních čísel ze strany BoJ z 29. ledna..

    celý článek »

    Ženou nás centrální banky do záhuby?

    Autor: Bc. Jan Kolář V novém tisíciletí předvádějí centrální banky po celém světě naprosto nevídané kousky. Ve Spojených státech panovaly po několik let rekordně nízké úrokové sazby, z kvantitativního uvolňování (QE) se stal, i podle včerejších slov...

    celý článek »

    Tesla Motors: Prohloubení ztráty a výhled Elona Muska

    Ve středu 10. února oznámila společnost Elona Muska Tesla Motors výsledky za poslední kvartál roku 2015 a dále výhled pro rok 2016. V loňském roce Tesla představila nové typy elektromobilu Model S, spustila prodej Modelu X, přičemž oba modely disponují...

    celý článek »

    Norsko - HDP rostl ve 4Q o 0,1%, vývoz poklesl o 2,9%

    Norská ekonomika ve 4Q loňského roku rostla o 0,1%, což naplnilo očekávání trhu a zaostalo to za odhady centrální banky. Celková produkce poklesla o 1,2%.Vývoz největšího evropského ropného producenta poklesl o 2,9%, produkce ropy a zasilatelství...

    celý článek »

    Průmysl v New Yorku hlásí: Stále špatné

    Empire State Manufacturing Index, tedy index newyorského Fedu vyjadřující aktivitu v průmyslovém sektoru, zůstal výrazně pod nulou i v únoru. Výsledných -16,64 bodu znamená sice zlepšení z -19,37 bodu v lednu, ale trh čekal -10,50.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 16.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.2.Změna16.2. Americký dolar USD 1 24.1820 +0.13%24.2140...

    celý článek »

    Ropa: Dohoda hlavních producentů zatím tolik nenadchla

    Aktuální vývoj: Březnový futures kontrakt ropy WTI dnes klesá 0,9 % vůči závěru pondělního obchodování na 29,4. Cena dnes rostla jednu chvíli až 6 % poté, co dva největší vývozci a exportéři ropy, Saúdská Arábie a Rusko společně s Katarem a...

    celý článek »

    Technická analýza světových akciových indexů

    Technická analýza indexů S&P 500, DAX a STOXX Europe 600. S&P 500 2 034 200denní klouzavý průměr, 1 967 50denní klouzavý průměr, 1 885 20denní klouzavý průměr. Index vytvořil nižší lokální dno. MACD klesla lehce pod spouštěcí linii.

    celý článek »

    Německý index ZEW klesl téměř k nule, analýza EUR/USD

    Nálada německých analytiků a investorů se v únoru zhoršila druhý měsíc v řadě kvůli hrozícímu zpomalení globální ekonomiky (Čína) a nejistotě ohledně dopadu klesajících cen ropy. Průzkum institutu ZEW v úterý ukázal, že index ekonomického sentimentu.

    celý článek »

    3 povzbuzení pro akciové trhy

    Akciové trhy slaví dobré dny a směrem nahoru je pohání několik faktorů. Nejdříve v neděli guvernér čínské lidové banky Zhou Xiaochuan zamítl kapitálové kontroly a řekl, že nevidí žádné opodstatnění pro pokračování oslabování juanu. Kurz juanu proti..

    celý článek »

    Anglo American zdvojnásobila ztráty a opouští byznys s uhlím a železnou rudou; Akcie -6 %

    Londýnská těžařská společnost Anglo American, která vlastní doly po celém světě a produkuje všechny možné komodity od diamantů přes železnou rudu až po nikl, tvrdě doplácí na propad cen komodit a poté, co již čtvrtým rokem v řadě vykazuje jen další ztráty, hodlá urychlit plány na opuštění aktivit spojených s uhlím a železnou rudou.

    celý článek »

    FLASH: Vyhlídky (nejen) německé ekonomiky se zhoršují

    Index podnikatelské nálady sestavovaný německým institutem ZEW se v únoru zhoršil. Hodnocení současných ekonomických podmínek sice zůstává pro německou ekonomiku i nadále optimistické, k výraznému zpomalení však došlo na úrovni očekávání (příslušný subindex se ten těsně udržel nad nulou).

    celý článek »

    USD/CHF:konec korekce?

    USD/CHF se pomalým tempem dostává k psychologické úrovni 0,99. Právě tuto cenu lze považovat za velmi významnou i díky současnému dění na trhu. Na hodinovém grafu je vidět harmonická formace Cypher, o jejíž platnosti se bude velmi brzy rozhodovat....

    celý článek »

    Evropa mírně roste, EDF po výsledcích +10 %

    Evropské akciové trhy neudržely své úvodní zisky, ale i tak se aktuálně pohybují mírně v plusu. Sledovaná je schůzka producentů ropy, kde saúdský ministr Naimi uvedl, že došlo k dohodě ohledně zmražení produkce ropy, a to na úrovních z poloviny ledna.

    celý článek »

    Revitalizace brownfieldů v nejvíce postižených krajích

    Na téměř tisícovku lokací ve třech nejvíce postižených krajích (Moravskoslezský, Ústecký, Karlovarský) budou moci zájemci o jejich revitalizaci čerpat peníze z nově „Programu podpory Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů“. Připraveny budou.

    celý článek »

    Pražská burza klesá po největší rally od srpna

    Pražská burza otevírá mírným poklesem o 0,3 % poté, co včera zaznamenala největší rally od srpna 2015. Západoevropské burzy otevřely růstem, který ale po hodině odepsaly a nyní již pouze stagnují okolo včerejšího závěru.

    celý článek »

    Jak dlouho vydrží trhům závan optimismu?

    Lehký závan optimismu na trzích ke konci uplynulého týdne a během víkendu způsobil lednový maloobchod v USA i vystoupení šéfa Fedu New York, který vyloučil debatu o zavedení záporných sazeb v USA. Lehký závan optimismu se objevil na trzích ke konci.

    celý článek »

    Německo: ZEW, USA: Index Fedu NY

    11.00 SEČ Německo: Index ZEW sentimentu ek. očekávání (02 2016) Očekávání: 0 Předchozí: 10,2 Trh čeká silné oslabení indexu zřejmě kvůli vzestupu obav z vývoje čínské a světové ekonomiky a poklesu cen akcií. Index je stále pod svým dlouhodobým...

    celý článek »

    Překvapivý pokles ekonomiky nechává korunu v klidu

    Dolar dnes ráno přerušil svůj postup a vůči euru i jenu se konsoliduje. Kurzy se nacházejí na 1,1170, respektive 114,35. Nálada na finančních trzích přitom zůstává nakloněna rizikovým aktivům, což by mělo americké měně svědčit.

    celý článek »

    Výsledky EdF v r.2015 nad odhady trhu

    EDF reportovalo dnes ráno výsledky za minulý rok. EBITDA překonala konsensus a dosáhla 17,6 mld. EUR (oček. 17,47 mld. EUR) při tržbách 75 mld. EUR (oček 74,1 mld. EUR). EDF navrhuje dividendu 1,1 EUR/akcie (loni 1,254 EUR, oček. 1,2 EUR).

    celý článek »

    Pinbar na grafu páru EUR/GBP

    Na denním grafu měnového páru společné evropské měny a britské libry se na konci minulého obchodního týdne vytvořila pinbarová svíčka. Tento jev je vidět ale i na týdenním grafu a to zvyšuje jeho význam.

    celý článek »

    Dobrý start evropského automobilového trhu

    Evropský automobilový trh do nového roku vstoupil optimisticky. Registrace nových aut v celé EU vzrostly o 6,2 % a překonaly 1 mil. vozů. Pouze v pěti zemích se propadly, nicméně většina zemí vykazuje slušný nárůst, často i dvojciferný.

    celý článek »

    Výkon české ekonomiky v závěru roku poklesl

    Ekonomika ČR se v posledním čtvrtletí zastavila, respektive propadla o 0,1 %. Naštěstí jen ve srovnání s kvartálem předcházejícím. Podle předběžného odhadu statistického úřadu se HDP mezičtvrtletně mírně snížil, nicméně v meziročním srovnání se zvýšil o 3,9 %.

    celý článek »

    Česká ekonomika zpátky mezi hospodářskými tygry

    Dnes nám Český statistický úřad řekne jak spektakulárně dobře na tom byla naše ekonomika v uplynulém roce. A protože údaje o oznámeném českém růstu na úrovni 4,5 % budou postrádat detaily a tudíž nebude možné je seriózně analyticky pitvat, řekněme si k hospodářskému výkonu ČR v roce 2015 několik zajímavostí: 1) Růst českého HDP byl v roce 2015 nakonec tak překvapivě silný, že jej na konci roku 2014 ale opravdu nikdo v takto vysoké podobě nedokázal předpovědět.

    celý článek »

    Indexy cen vývozu a dovozu - prosinec 2015

    V prosinci 2015 vývozní ceny meziměsíčně klesly o 0,4 %, dovozní ceny o 1,2 %, směnné relace dosáhly hodnoty 100,8 %. Meziročně se vývozní ceny snížily o 3,3 %, dovozní ceny o 3,9 %, směnné relace dosáhly hodnoty 100,6 %. Meziměsíční srovnání:...

    celý článek »

    Praha otevře mírně v plusu

    Pražskou burzu včera ovládli kupci a index PX si připsal 3,53 % na 875,81 bodů. Zvýšenou poptávku po riziku jsme viděli hned ráno, kdy index japonské burzy Nikkei 225 přidal úctyhodných 7,2 %.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 16.2.2016

    Dolár podporený akciami Menový pár EURUSD včera zaznamenal značný pokles, pričom išlo o druhý deň strát pre tento FX inštrument. Naposledy sme dva dni strát v rade videli 22. januára. Dôvodom včerajšieho poklesu bol hlavne rast akciových trhov. Tie..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »