• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Wall Street zavřela v červeném, Nvidia +9 %

    Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní seanci v záporném teritoriu, kdy tak mírně zkorigovaly zisky z posledních třech dní. Sledovaný byl zejména vývoj ceny ropy, která po zveřejněných zásobách zamířila dolů k hranici 30 USD za barel.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 19. 2. 16

    V průběhu dne se trhy pohybovaly v mírných ztrátách a končily přibližně s půlprocentní ztrátou.Po několika dnech růstu si dnes vzaly trhy spíše oddech. Kromě zveřejnění počtu žádostí v nezaměstnanosti, které byly mírně lepší, než se očekávalo a...

    celý článek »

    Saudi: NEJSME připraveni na snižování produkce

    Ministr zahraničí Saúdské Arábie dnes navečer uvedl, že jeho země není připravena na snižování produkce. Pokud chtějí ostatní producenti přispět případně alespoň souhlasit se zmražením produkce, tak to může mít na trh určitý vliv.

    celý článek »

    Centerra a vypouštění zlaté bubliny

    Analytici Zacks poukazují na to, že těžaři zlata čelí problémům na trhu zlata tím, že snižují CapEx, v poslední době jim pak na nákladové straně pomáhaly nižší ceny ropy.

    celý článek »

    Do kdy vydrží akciím pozitivní nálada?

    Počet Američanů žádajících poprvé o podporu v nezaměstnanosti minulý týden po sezónním očištění klesl o 7 000 na 262 000. Analytici čekali 275 000. Zajímavostí je, že už 50 týdnů je ukazatel pod úrovní 300 000, což je nejdelší série od 70. let. Tato.

    celý článek »

    Pražská burza zaparkovala na zelené nule

    Index pražské burzy PX si dnes na hluboce podprůměrném objemu obchodů připsal 0,11 % a zakončil den na hladině 878,51 bodu. Mírné zisky přidal pražský parket díky solidnímu růstu ČEZu (+1,62 % na 376 CZK/akcie) a pojišťovny VIG (+2,8 % na 587 korun/akcie).

    celý článek »

    Summary: Vodafone, Wal-mart, Ringing Bells

    Evropa: Britský operátor Vodafone dnes představil plán na vydání mandatorních konvertibilních dluhopisů v celkovém objemu 2,9 mld. GBP. Úpis proběhne ve dvou tranších (splatnosti 18 měsíců a tři roky).

    celý článek »

    Nestlé se snížil zisk, na vině jsou jednorázové položky a kurzy

    Největšímu světovému výrobci potravin a nápojů Nestlé loni klesl čistý zisk o 37 procent na 9,07 miliardy švýcarských franků. Hospodaření ovlivnil jednak silnější kurz švýcarského franku, jednak dřívější prodej podílu ve francouzské kosmetické firmě L'Oréal a zhodnocení některých aktivit, což ovlivnilo srovnávací základnu z předešlého roku.

    celý článek »

    DAVOS: Která země světa je podle WEF nejlepší ?

    Autor: Martin Vespalec Ve středu byly na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu vyhlášeny výsledky žebříčku o nejlepší zemi světa. Do průzkumu bylo zahrnuto 60 zemí. Vítězem se stalo Německo. Česká republika se umístila na 38. místě.

    celý článek »

    A je to tady - Venezuela zdraží benzín o 6086%!

    O možném mimořádném zdanění ropných produktů v zemích hlavních producentů se již nějakou dobu hovoří jako o možném způsobu obrany dotčených zemí před propadem rozpočtových příjmů kvůli propadu cen ropy v posledních 2 letech.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.2.Změna18.2. Americký dolar USD 1 24.2760 +0.40%24.3750...

    celý článek »

    Svatý grál Facebooku je cílení

    Firmy jako Google a Facebook jsou obdivované napříč společností. Google přinesl světu před lety naprostou bombu v podobě vyhledávání. Dříve nebyl žádný „centrální seznam“, kde by byly sepsány všechny stránky světa s informacemi.

    celý článek »

    OECD zhoršila výhled pro globální ekonomiku

    Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) dnes zhoršila odhad letošního růstu světové ekonomiky na tři procenta. Jeho tempo by tak mělo zůstat na loňské úrovni namísto dříve předpokládaného zrychlení na 3,3 procenta.

    celý článek »

    USA: Index Fedu Philadelphia má v únoru zůstat slabý

    14.30 SEČ - USA: Index současných obecných ekonomických podmínek zpracovatelského průmyslu Fedu Philadelphie (02 2016) Očekávání: -3,0Předchozí: -3,5 Trh čeká další, tentokrát drobný vzestup indexu a tím i, z pohledu průmyslových firem regionu,...

    celý článek »

    USA: Zápis Fedu potvrzuje optimismus a růst úroků

    USA: Zápis ze zasedání Fedu monetární politiky 26.-27. ledna: Rozbor: Hlavním překvapením v komentáři k rozhodnutí monetární politiky bylo chybějící hlášení rovnováhy rizik výhledu ekonomické aktivity a trhu práce. Zajímavé informace Zápisu: Zápis...

    celý článek »

    Velikonoční recept na slané chuťovky

    Velikonoční recept na slané chuťovky je velmi jednoduchý, dobrý a ještě pěkně vypadá. Základní surovinou jsou přitom vejce, která k Velikonocům patří, jako symbol jara i znovuzrození.

    celý článek »

    Je Evropa bez Američanů ochromena?

    Evropa čelí hned několika těžkým krizím najednou a začíná v ní převažovat názor, že Spojené státy už nejsou ochotny či dokonce schopny jí tyto problémy pomoci řešit.

    celý článek »

    Francie - inflace v lednu klesla o 1% m/m a rostla o 0,2% r/r

    Index spotřebitelských cen (inflace) ve Francii v lednu meziměsíčně poklesl o 1%. V meziročním srovnání index rostl o 0,2%, což naplnilo očekávání trhu.Harmonizovaná míra inflace podle metodiky ECB vykázala meziměsíčně stagnaci a meziročně růst o 0,3%...

    celý článek »

    Koaliční spor Merkelové

    Autor: Jakub Švábenský Kancléřka Angela Merkelová se ocitá uprostřed roztržky uvnitř vládní koalice a tentokrát se jedná o dvě témata velice blízké pro Němce a to o osobní automobily a fiskální disciplínu.

    celý článek »

    CME: TCS CM dále navyšuje svůj podíl na 12,3%

    TCS Capital Management, druhý největší akcionář v CME, nadále mírně navýšil podíl, když 16. – 17. února přikoupil cca 99 tis. akcií firmy. Průměrná cena obchodů činila 2,29 – 2,31 USD. Podíl TCS v CME nyní činí cca 12,3 %.

    celý článek »

    Wall Street 17.2. - růst ropy a nejisté minutes Fedu

    Wall Street pokračovala v růstu již třetí den v řadě a akciové indexy si připsaly více jak 1,5% zisky. Za růstem stojí hlavně ropa, která včera posílila o 5 % po zprávách o možné stabilizaci produkce ze strany členských států OPECU.

    celý článek »

    Praha mírně v zeleném

    Pražská burza po pondělním strmém růstu, který byl právě díky finančním titulům zdaleka nejvýraznější od srpna loňského roku, a úterním mírném poklesu ve středu napodobila evropský trend a ukončila obchodování na podprůměrném objemu obchodů 0,597 miliardy Kč o 1,88 procenta výše na 877,55 bodu.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových trzích

    ČR Pražská burza po pondělním strmém růstu, který byl právě díky finančním titulům zdaleka nejvýraznější od srpna loňského roku, a úterním mírném poklesu ve středu napodobila evropský trend a ukončila obchodování na podprůměrném objemu obchodů 0,597 miliardy Kč o 1,88 procenta výše na 877,55 bodu.

    celý článek »

    Fed se obává globálních turbulencí a jejich dopadu na USA

    Členové měnového výboru centrální banky USA na svém zasedání minulý měsíc vyjadřovali rostoucí obavy z potenciálních hrozeb pro americkou ekonomiku, včetně turbulencí na finančních trzích, propadu cen ropy a zpomalení růstu v Číně a v dalších rozvíjejících se zemích.

    celý článek »

    Hospodářský výbor: Vláda nezvládá projekt NGA sítí

    Hospodářský výbor Poslanecké sněmovny jednal ohledně výstavby NGA sítí. Téma se však stočilo ke kritice liknavosti Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) a Vlády. Předseda výboru Ivan Pilný kritizoval ministerstvo průmyslu, že není schopné dodržovat.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »