• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Wall Street Closing Bell & výhled na 22. 2. 16

    Pátek nebyl ve výsledku nijak výrazný a indexy končily jen s drobnou změnou, přičemž nejlépe si vedl technologický Nasdaq.Trhy v průběhu dne vykryly úvodní pokles, podpořeny lepším, než očekávaným výsledkem indexů spotřebitelských cen.

    celý článek »

    Problémy nám dělá Německo a Japonsko

    Ve svých posledních příspěvcích jsem se několikrát dotknul tématu nadbytečných úspor ve světové ekonomice. Jde mimo jiné o centrum teorie dlouhodobé stagnace, kterou již před časem oživil Larry Summers (viz i „Místo monetárních experimentů jsou lepší vládní investice“).

    celý článek »

    Evropa zakončila týden v záporu, Volkswagen -3 %

    Západoevropské akciové indexy v závěru týdne zkorigovaly své týdenní zisky, když zakončily dnešní seanci přibližně procento pod včerejším závěrem. Negativně na sentiment investorů zapůsobila zejména cena ropy, která po dvou dnech poklesla a dostala se opět k hladině 29 USD za barel ze včerejších 32 USD.

    celý článek »

    Praha na konci týdne ztrácela

    Pražská burza v závěru dne oslabila. Index začal nadějně, ale během odpoledne se stejně jako evropské trhy stočil do poměrně solidně do negativního teritoria.

    celý článek »

    Směřuje Ukrajina k další revoluci?

    Před několika dny na Ukrajině rezignoval ministr hospodářství Aivaras Abromavicius. Šlo o nejúspěšnějšího reformního ministra a důvodem jeho odchodu byla „široce rozšířená korupce“ a údajné blokování reforem ze strany prezidenta Porošenka.

    celý článek »

    Britská libra reaguje jenom na slovo „Brexit“

    Výborná data maloobchodních prodejů a silné veřejné finance dnes nedokázaly povzbudit britskou libru, která je pod prodejním tlakem kvůli obávanému Brexitu (opuštění Británie Evropskou unii). Dnes probíhá druhým dnem v řadě summit mezi Británii a...

    celý článek »

    Z energetických společností mizí biliony dolarů

    Nízká cena ropy společně s nulovými úrokovými sazbami. To jsou údajně důvody, proč akcie energetických společností zažívají obrovský propad tržní hodnoty. Fransico Blanch a jeho výzkumný tým v Bank of America Merrill Lynch dnes ráno zdůraznil, že...

    celý článek »

    Japonsko: Alarmující propad zahraničního obchodu

    Japonsko zveřejnilo lednovou statistiku zahraničního obchodu, která upozorňuje na významný propad japonského exportu. Znepokojující data Japonský export v lednu 2016 zaznamenal největší propad od roku 2009, kdy vrcholila finanční krize.

    celý článek »

    Wall Street: CPI

    Právě zveřejněné indexy spotřebitelských cen přinesly pozitivní náhled na vývoj inflace. Index spotřebitelských cen rostl o 1,4 % při očekávání růstu 1,3 %. Podobně na tom byl i index očištěný o vliv potravin a energií, který rostl o 2,2 % při očekávání..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.2.Změna19.2. Americký dolar USD 1 24.3750 -0.09%24.3510...

    celý článek »

    Jak čelit ruské hrozbě na Baltu

    Organizace Rand Corporation, která je financována americkou armádou, zveřejnila novou studii zaměřující se na baltské země. V ní se konstatuje to, co je už známo dlouhou dobu: Ruská invaze do Estonska, Lotyšska a Litvy by proběhla velmi rychle, stačilo by na ni asi 60 hodin.

    celý článek »

    Česká republika v mezinárodním srovnání

    19. února 2016 Česká společnost stárne. Medián věku u nás v roce 2014 dosáhl 40,8 let. V roce 1995 to přitom bylo jen 36,2 roku. V rámci EU má nejstarší obyvatelstvo Německo, kde v roce 2014 dosáhl medián věku 45,6 let. Německá společnost navíc...

    celý článek »

    Zlato: Před inflací USA drží roční maximum

    Aktuálně: Zlato dnes roste 0,2 % vůči závěru čtvrtečního obchodování na 1233 USD za trojskou unci. Trh však stále zůstává v silném růstovém trendu masivní korekce (jež v první polovině února dosahovala až 12 %!) kvůli mezinárodním makroekonomickým a.

    celý článek »

    Jak silný dolar mění komoditní trhy

    Ačkoliv to možná není na první pohled zřejmé, silná americká měna je jedním z podstatných faktorů, které ovlivňují komoditní trhy. Silnější dolar dílem inverzního vztahu obvykle přináší propad cen zlata.

    celý článek »

    Ropa: Vytěží aerolinky z levné ropy větší zisk?

    Autor: Bc. Michal Kucián Aerolinky po celém světě s optimistickým výhledem kvitují současný stav na trhu s ropou. A těšit se z něj budou moci minimálně až do konce tohoto roku. Nízká cena ropy pomůže zejména low-cost aerolinkám zvýšit zisk i poptávku po..

    celý článek »

    Evropa hledá směr, Allianz po výsledcích -2 %

    Evropské akciové trhy se na konci týdne pohybují nerozhodně poblíž včerejšího závěru a hledají tak směr pro svůj další vývoj. Pozornost směřuje na vývoj ceny ropy, která se dostala opět k hladině 30 USD za barel, ale i reportované korporátní výsledky.

    celý článek »

    Analýza zlata

    Zlato se silným impulsem posunulo nad hladinu odporu 1220 USD za unci, která držela trh v konsolidaci a umožnila akumulaci nových objednávek. Pokud zlato zhodnotí z pohledu harmonických pohybů, pak můžeme jednak pozorovat netopýří formaci a...

    celý článek »

    USA: Inflace slabá, jádrová inflace na cíli Fedu

    14.30 SEČ - USA: CPI (01 2016, m/m,%) 14.30 SEČ - USA: CPI bez cen potravin a energií (01 2016, m/m,%) Očekávání: -0,1 Očekávání: 0,2Předchozí: -0,1 Předchozí: 0,1 14.30 SEČ - USA: CPI (01 2016, y/y,%) 14.30 SEČ - USA: CPI bez cen potravin a energií.

    celý článek »

    Austrálie slovně intervenuje proti AUD, analýza EUR/AUD

    John Edwards, člen bankovní rady australské centrální banky (RBA), řekl v interview pro Wall Street Journal, že australský dolar je pořád příliš silný, ale zároveň nevidí příliš šancí na výraznější oslabení tuzemské měny. Australskému dolaru totiž...

    celý článek »

    Výsledky Allianz za 4Q pod odhady, lepší výhled

    Allianz, největší evropská pojišťovna, reportovala za 4Q 2015 meziroční nárůst zisku o 16 % na 1,42 mld. EUR (oček. 1,56 mld. EUR). Do roku 2018 management plánuje průměrný růst zisku o 5 % r/r a návratnost vlastního kapitálu na úrovni 13 %.

    celý článek »

    Praha otevře v červených číslech

    Index pražské burzy PX si včera na hluboce podprůměrném objemu obchodů připsal 0,11 % a zakončil den na hladině 878,51 bodu. Mírné zisky přidal pražský parket díky solidnímu růstu ČEZu (+1,62 % na 376 CZK/akcie) a pojišťovny VIG (+2,8 % na 587 korun/akcie).

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových trzích

    ČR Index pražské burzy PX si včera na hluboce podprůměrném objemu obchodů připsal 0,11 % a zakončil den na hladině 878,51 bodu. Mírné zisky přidal pražský parket díky solidnímu růstu ČEZu (+1,62 % na 376 CZK/akcie) a pojišťovny VIG (+2,8 % na 587 korun/akcie).

    celý článek »

    Asie: Ropa stále ovlivňuje dění na akciových trzích

    Závěr třetího týdne února 2016 se asijským akciím nezapsal ziskovými čísly. Většina trhů totiž oslabila a to nejen kvůli nižším obchodním obratům, ale také kvůli posilování japonského jenu a pokračujícímu cenovému trendu ropy, který srazil akcie energetických společností.

    celý článek »

    Je měnový pár USD/CAD před propadem?

    Vývoj měnového páru amerického a kanadského dolaru se v novém roce přibrzdil a výrazný nárůst z posledních měsíců, spíše by se dalo říct roků, vyústil, na měsíčním grafu, ve velkou pinbarovou svíci.

    celý článek »

    3 české startupy, které se vyplatí sledovat

    Na českém trhu najdeme mnoho startupových společností, které mají potenciál na to být velmi úspěšné. Pojďme se podívat na 3 české startupy, které mají šanci získat celosvětový ohlas. 1. Skypicker V současnosti se bezpochyby jedná o nejúspěšnější...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »