• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Obrat na ropě = obrat na Wall Street

    Wall Street dokázala odvrátit úvodní pokles poté, co se cena ropy ze ztrát dostala do plusových hodnot. Energetický sektor a technologie stály za dnešním obratem a index Dow Jones ze svého dnešního minima urazil cestu 266 bodů.

    celý článek »

    Obrat na ropě = obrat na Wall Street

    Wall Street dokázala odvrátit úvodní pokles poté, co se cena ropy ze ztrát dostala do plusových hodnot. Energetický sektor a technologie stály za dnešním obratem a index Dow Jones ze svého dnešního minima urazil cestu 266 bodů.

    celý článek »

    Investoři čelí zmatkům na trhu pomocí opcí

    Saxo Bank vnímá rostoucí trend mezi investory, kteří využívají opce na ochranu svého portfolia aktiv, jako jsou akcie nebo FX. Chaos na finančních trzích vedl investory k hledání nových způsobů, jak svá portfolia ochránit a na padajících trzích...

    celý článek »

    Rok prasete

    Uzavírat se do myšlenkových dualismů „buď a nebo“ se nevyplácí. Ukazuje to i vývoj na trzích. Při všem přemýšlení o tom, zda bude rok 2016 rokem býka, či medvěda, to nakonec vypadá, že půjde o rok prasete.

    celý článek »

    Evropa druhý den ztratila, DAX -2,6 %

    Západoevropské akciové indexy zakončily dnešní den v poměrné velké ztrátě, když odepsaly více než dvě procenta. Na vině je zejména cena ropy, která se dostala do blízkosti 30 USD za barel, přičemž zvýšenou volatilitu přinesly zveřejněné zásoby.

    celý článek »

    Jen: Test dlouhodobé podpory 111,0 111,7

    Aktuální pohled a výhled: Jen k dolaru roste 0,2 % vůči konci úterního obchodování na 111,7. Trh se obchoduje stále blízko 1 a 1/2 letém minimu hlavně proto, že už od závěru loňského léta obava z oslabení růstu čínské a světové ekonomiky vyvíjí...

    celý článek »

    Analýza EUR/USD

    Včerejší analýza o možném zrychlení výprodeje na EUR/USD se ukázala jako správná. Trh se posunul k Fibonacciho hladině návratnosti 50 a brzy by tak mohl vyplnit potenciál netopýří harmonické formace, který leží na hladině 61,8. Aktuální výprodej na..

    celý článek »

    CFO KB Šperl exkluzivně pro Patrii (1.díl): Likvidita KB je silná, vidíme další prostor pro růst úvěrů. Tlak na marže ale bude pokračovat

    Komerční banka 11. února zveřejnila výsledky hospodaření za poslední čtvrtletí i celý loňský rok (více zde). Nejen o nich, ale i o aktuální situaci v evropském bankovním sektoru, prostředí záporných sazeb či regulaci jsme si povídali s finančním ředitelem Komerční banky Jiřím Šperlem.

    celý článek »

    Ekonomové vidí libru zpátky na úrovni r. 1985

    29 z 34 ekonomů oslovených agenturou Bloomberg odhadují, že britská libra kvůli nejistotě z referenda o setrvání či vystoupení Velké Británie z EU oslabí na nebo pod hranici 1,35 USD/GBP, což by odpovídalo úrovním vídaným naposledy v roce 1985.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.2.Změna24.2. Americký dolar USD 1 24.5700 +0.24%24.6290...

    celý článek »

    Rozmach elektromobilů během 10 let pohřbí ropu, natrvalo!!!

    Svět horko těžko řeší stávající krizi ropy a přitom se s největší pravděpodobností černé zlato řítí do další záhuby, ze které ovšem nebude již žádného návratu. Onou záhubou zatím spíše jen pomyslnou bude předvídaný a očekávaný rozmach elektromobilů,...

    celý článek »

    ČNB je hodně aktivní na devizovém trhu

    Pohledávky ČNB vůči zahraničí pokračovaly ve výrazném růstu i v průběhu druhé dekády měsíce února: růst činil 24,3 miliardy korun, což zhruba odpovídá částce 900 milionů euro. Údaje o vývoji pohledávek centrální banky vůči zahraničí od počátku roku...

    celý článek »

    Do měsíce má OKD oznámit, kolik lidí propustí

    Vedení společnosti NWR/OKD má do měsíce oznámit, kolik propustí lidí. Uvedl to předseda představenstva NWR Gareth Penny na dnešním setkání s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem a ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou.

    celý článek »

    Co čeká a chce ČNB?

    Je pochopitelné, že se ČNB snaží úspěšnost a prospěšnost svých intervencí prodávat publiku. To je pravděpodobně koupí -viz právě skončená konference ČNB pro vesměs exportní firmy v Praze. A to přesto, že pozitiva intervencí, které doposud stály 16,5 mld.

    celý článek »

    Natankovat CNG můžete již na 111 veřejných stanicích

    V ČR se dá dnes natankovat CNG u 111 veřejných CNG stanic. Asi 45 procent z nich, celkem 50 CNG stanic, postavily plynárenské společnosti. Dalších 35 stanic postavili také dva členi Českého plynárenského svazu, Bonett Gas Investment a Vítkovice Machinery.

    celý článek »

    Evropa druhý den ztrácí, Hugo Boss po sníženém doporučení -8 %

    Evropské akciové trhy od počátku dnešní seance směřují dolů a dále prohlubují své ztráty. Obavy investorů pramení z vývoje ceny ropy, která dnes opět klesá a atakuje hranici 30 USD za barel poté, co iránský ministr označil plán Saudské Arábie a Ruska na zmrazení produkce na lednových úrovních za směšný.

    celý článek »

    USA: Prodeje nových domů solidní

    16.00 SEČ USA: Prodeje nových domů (01 2016) Očekávání: 525 000 Předchozí: 544 000 Celkově trh domů pokračuje v decentním růstu v souladu se solidním růstem americké ekonomiky. Expanze trhu domů příznivě působí na spotřebu domácností a produkci...

    celý článek »

    EUR/JPY se otevírají nové možnosti

    U EUR/JPY nabízíme zajímavý pohled na dlouhodobější graf, na němž vidět, že se měnovému páru otevírá nový prostor pro pohyb na jih. Propadl se pod úrovně, nad nimiž se obchodoval 3 roky. Nyní se japonský jen nachází v nových vodách nejen na páru s...

    celý článek »

    Papa: US břidlice mohou do 5 let těžit 13-14 mil. barelů denně, krátkodobě budou ale decimováni vlnou bankrotů a restrukturalizací. V budoucnu budou ale dominovat světovému trhu

    Jeden ze zakladatelů US břidlicové těžby a bývalý CEO společnosti EOG Resources Mark Papa na ropném summitu v americkém Houstonu uvedl, že nízké ceny ropy spustí v následujících měsících vlnu restrukturalizací a bankrotů, jež bude decimovat US břidlicové.

    celý článek »

    DEUTSCHE BANK a další evropské banky

    O co jde? Jde o to, že Deutsche Bank letos může mít podobou funkci jako banka Lehman Brothers v roce 2008 – tedy spouštěče problémů. Bohužel, Deutsche bank je větší, než byli Lehmani.

    celý článek »

    Národní akční plán pro obnovitelné zdroje energie

    Aktualizace Národního akčního plánu pro OZE schválená vládou v lednu 2016 Národní akční plán pro obnovitelné zdroje energie (NAP pro OZE) je jedním z kroků, jak snížit závislost České republiky na fosilních palivech. Materiál, který dne 25.

    celý článek »

    API: Zásoby v USA rostly o 7,1 miliónu barelů

    Podle statistik American Petroleum Institute zásoby ropy v USA v uplynulém týdnu rostly o 7,1 miliónu barelů oproti trhem očekávanému růstu až o 3 milióny barelů.Později odpoledne ve středu by své odhady měla zveřejnit také směrodatnější agentura EIA.

    celý článek »

    Výsledky Airbusu za r.2015 smíšené

    Za celý rok 2015 tržby největšího evropského výrobce letadel Airbus meziročně vzrostly o 6% na 64,5 mld. EUR, což bylo těsně pod odhady (64,7 mld.). Provozní zisk EBIT bez jednorázových položek dosáhla 4,13 mld.

    celý článek »

    S&P zvýšila dluhový rating CME na B+

    Agentura S&P zvýšila dluhový rating CME z B na B+ se stabilním výhledem. Důvodem je oznámení o refinancování dluhů za 540 mil. USD za nižší úrokovou sazbu. Podle S&P je dlouhodobě kapitálová struktura CME stále neudržitelná, avšak tento krok snižuje...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí