• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street si připsala zisky, FedEx +12 %

    Americké akciové trhy po úvodním pohybu v červených číslech zamířily do plusu, když zakončily seanci přibližně procento nad včerejším závěrem. Index S&P se tak dostal do blízkosti hladiny 2050 bodů k čemuž mu pomohla cena ropy, která se poprvé za poslední tři měsíce dokázala dostat nad 40 USD za barel.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 18. 3. 16

    Trhy dnes pokračovaly ve včerejším růstu a přidávaly přibližně jedno procento.Čtvrteční vývoj byl ve znamení poklidného růstu a trhy těžily ze včerejšího sentimentu v pozitivní reakci na zasedání FEDu.

    celý článek »

    SunCoke Energy a co mají společného uhelky a technologie?

    Najít někde nějaký uhelný optimismus je poměrně těžké – viz například „Hillary Clintonová chce zničit uhlí. Jenže - to už dávno umírá“. Vraťme se dnes ale k teoretické možnosti, že je stále možno najít nějakou atraktivní uhelnou společnost.

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na ropu

    Americká ropa nepřestává překvapovat. Včerejší růst o téměř 5 % se nesl na pozitivní vlně z rozhodnutí Fedu ohledně směřování úrokových sazeb v tomto roce a optimistický sentiment snadno překonal i rostoucí zásoby v USA.

    celý článek »

    Ruský průmysl v únoru překvapil nečekaným růstem

    Ruský statistický úřad dnes odpoledne zveřejnil nová data o výkonu ruského sekundárního sektoru, která positivně překvapila. Průmyslová výroba se meziročně zvýšila o rovné procento a překonala konsensus trhu (agentura BBG) nastavený na -2,1 % a současně zvrátila klesající trend započatý již v únoru loňského roku.

    celý článek »

    BoE nechala sazby v klidu, Brexit by snížil výdaje

    Bankovní rada Bank of England rozhodla ponechat librové sazby a program nákupu aktiv beze změn. Halvní úroková sazba zůstává již více jak7 let na 0,5%. Rada vyjádřila narůstající nejistotu ohledně výsledku plánovaného referenda o setrvání země v EU.

    celý článek »

    Tři druhy spekulativních ETP

    V posledních letech se investorům příliš nedaří pochopit nuance u spekulativních ETP produktů a vyhnout se tak potenciálním nástrahám spojených s jejich využíváním. Mylnou představou je i fakt, že se na trhu vyskytuje pouze jeden typ spekulativních ETF...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 17.03.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.3.Změna17.3. Americký dolar USD 1 24.4500 -2.21%23.9080...

    celý článek »

    Spanilá jízda ropy dostala menší trhlinu

    Spanilá jízda americké lehké ropy WTI z 26 dolarů na 39 dolarů dostala menší trhlinu. Tedy zatím menší, jak moc velká bude, se ukáže až časem. Obrat klesajícího trendu přišel poté, co se Saúdská Arábie, Rusko, Venezuela a Kuvajt dohodli na zastavení...

    celý článek »

    Fed nezměnil úr. sazbu, snížil výhled jejího růstu

    USA: Rozhodnutí Fedu monetární politiky 15.-16 březen: Skutečnost: 0,25 - 0,5 % Očekávání: 0,25 - 0,5 % Předchozí: 0,25 0,5 % Rozbor novinky prohlášení k rozhodnutí monetární politiky ve srovnání s předchozím prohlášením: Fed v komentáři k...

    celý článek »

    USA: Index Fedu Philadelphia slabost má trvat

    13.30 SEČ - USA: Index současných obecných ekonomických podmínek zpracovatelského průmyslu Fedu Philadelphie (03 2016) Očekávání: -1,8Předchozí: -2,8 Trh čeká další drobný vzestup indexu a tím i, z pohledu průmyslových firem regionu, zpomalení...

    celý článek »

    Má Čína šanci ztlumit tvrdé přistání?

    Čínský premiér Li Keqiang si vytyčil nelehký úkol. Chce utlumit výrobu v řadě ztrátových průmyslových odvětví trpících příliš vysokou nad-výrobou, ale současně si přeje, aby čínská ekonomika rostla dál o 6,5-7 %.

    celý článek »

    ECB vs. FED, část II.

    Pokud bych měl včerejší výstup z FED shrnout do jediného slova, pak by jím byla nejistota. Ta se nevztahovala ani tak k domácí americké ekonomice, jejíž výhled na příští dva roky byl prezentován pozitivně, ale obecně ke globálnímu vývoji.

    celý článek »

    SNB drží deposita v minusu

    Swiss National Bank (SNB) dnes rozhodla nezasahovat dále do nastavení svých základních úrokových sazeb a ponechala depositní sazbu na -0,75%. SNB míní, že vlastní měna zůstává i nadále nadhodnocená a hodlá proti tomu dále bojovat.

    celý článek »

    MSFT: Rozšíření databázové platformy

    Autor: Ondřej Hriadel' Společnost Microsoft oznámila, že její softwarový databázový program SQL server bude nově možné provozovat i na operačním systému Linux, což poměrně výrazně za mávalo s trhem.

    celý článek »

    FOMC vzal dolar direktem, analýza BOSSAUSD

    FED to opět zvládl. Nic nedokáže oslabit dolar, tak jako „holubičí“ projev bankéřských špiček. FOMC na svém zasedání nijak nezasahovalo do nastavení monetární politiky a úroková sazba zůstala na 0,5 procentech. Dobře se poslouchalo prohlášení, že...

    celý článek »

    Ranní zprávy: Ranní zpráva z akciového trhu (17.3.2016)

    Hlavní událostiČEZ závaznou nabídku na německá aktiva Vattenfallu nepodal.Pegas oznámil na provozní úrovni lepší než očekávané výsledky, navrhuje vyšší dividendu oproti očekávání.Kofola reportovala o 20 % nižší čistý zisk oproti roku 2014. Ziskovost.

    celý článek »

    Deutsche Bank očekává letos ztrátu

    Finanční ředitel Deutsche Bank John Cryan včera řekl, že banka v tomto roce nebude zisková. Takové vyjádření managementu vyznívá nepříznivě, nicméně nejedná se o žádné zhoršení výhledu či něco, s čím by trh již nepočítal.

    celý článek »

    VIG překvapila výsledkovým varováním pro r. 2015

    Pojišťovna VIG překvapivě zveřejnila varování před výsledky za rok 2015. Zisk před zdaněním by měl být okolo 172 mil. EUR, což znamená, mírnou ztrátu ve 4Q. Důvodem jsou další odpisy hodnoty nehmotného majetku pramenící z vývoje v Rumunsku a Polsku.

    celý článek »

    Výsledky Pegasu překonaly odhady včetně výše dividend

    Pegas oznámil dnes ráno nejlepší kvartální (4Q15) v historii. Čísla překonala odhady trhu na všech úrovních. Navíc Pegas navrhuje akcionářům na valnou hromadu hrubou dividendu ve výši 1,25 EUR (hrubý výnos 4,7 %) na akcii. To je příjemné překvapení.

    celý článek »

    Fed je plný holubic

    Fed, v jehož vedení jednoznačně převažují holubice, včera jasně ukázal, že nehodlá hrát nekooperativní hru s ostatními centrálními bankami v momentě, kdy tyto instituce uvolňují měnovou politiku.

    celý článek »

    Praha dnes zezelená

    Pražská burza uprostřed týdne stejně tak jako i celoevropský index Euro Stoxx obchodovala kolem nuly. Zatímco dolů táhly domácí trh po vzoru Evropy hlavně finanční tituly, k mírnému růstu pražské burzovní scéně pomohly akcie ČEZu.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 17. 3. 2016

    Čtvrtek 17. 3. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,43 %), S&P500 (+0,56 %) a NASDAQ (+0,75 %). Evropa: DAX (0,50 %), CAC40 (-0,22 %), FTSE 100 (+0,58 %). Asie: Nikkei 225 (-0,22 %), Shanghai Comp. (+1,06 %), CSI 300 (+0,95 %).

    celý článek »

    O Vattenfall má zájem také Křetínského EPH

    Závaznou nabídku na koupi německých dolů a elektráren, které prodává švédská společnost Vattenfall, dnes podal také společný podnik Energetického a průmyslového holdingu (EPH) a firmy PPF Investments Závaznou nabídku na koupi německých dolů a...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »