• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 1. 4. 16

    Poslední březnový den byl opět spíše nevýrazný a ve výsledku indexy končily opět jen s velmi malou změnou a opět za slabých objemů. Obchodníci se drží patrně stranou před zveřejněním zítřejších výrazných makrodat.

    celý článek »

    Wall Street zakončila beze změny; Monsanto -4 %

    Americké akciové trhy se neudržely v kladném teritoriu a uzavřely dnešní seanci mírně v záporu, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru. V konečné bilanci za březen indexy zaznamenaly nejlepší výsledek za posledních pět měsíců, když S&P 500 zpevnil o přibližně sedm procent a podařilo se mu dostat na úrovně z počátku letošního roku.

    celý článek »

    Evropa zakončila v záporu; TUI +5 %

    Evropské akciové trhy po dvou růstových dnech zakončily v záporu, když oslabily přibližně o procento. I tak zaznamenaly indexy první měsíční zisk od listopadu, přičemž dnes Euro Stoxx 50 odepsal 1,2 %, britský FTSE 100 0,5 %, francouzský CAC 40 1,3 % a německý DAX 0,8 %.

    celý článek »

    Dobře maskovaný bublinový eBay

    Pokračujeme dnes v našem pohledu na společnosti, které by alespoň teoreticky měly těžit z toho, že globální elektronický segment maloobchodního trhu se bude pravděpodobně nadále těšit poměrně silnému růstu (viz předchozí příspěvek v sérii Zaostřeno na blue chips).

    celý článek »

    Dluhy u domácností prudce rostly

    Komentář Evy Zamrazilové, hlavní ekonomky České bankovní asociace, k datům z bankovní statistiky za měsíc únor 2016. Domácnosti měly ke konci února 2016 u bank rozpůjčováno 1240 mld. Kč, o 8,4 % více než před rokem. Úvěrům dominuje bydlení – čtyři..

    celý článek »

    US - PMI ve výrobě v Chicagu zpět v zóně růstu

    Index aktivity nákupních manažerů (PMI) v oblasti Chicaga podle tamní asociace v březnu rostl o 6 bodů na 53,6 bodu.Zlepšení zaznamenaly zaznamenaly 4 z 5 hlavních komponent v čele s nejvyšším dílčím indexem zaměstnanosti od loňského dubna.

    celý článek »

    Musk: Okamžik pravdy pro Teslu přichází

    Miliardář a vizionář a majitel automobilky Tesla Elon Musk míní, že pro jeho automobilku přichází okamžik pravdy. Dnes bude oficiálně představen již 3. model značky, dnes se začnou přijímat závazné objednávky na stroje, jež by měly začít opouštět výrobní.

    celý článek »

    Angang: Ocelárny čeká doba ledová

    Analytici předního čínského producenta oceli, společnosti Angang Stell, míní, že ocelárny v blobálním měřítku se musí připravit na dobu ledovou. V roce 2015 trh s ocelí prošel velice obtížným rokem, který byl ve znamení zpomalujícího růstu čínské ale i...

    celý článek »

    Cena ropy opět klesá. Jak z toho ven?

    Autor: Bc. Filip Machač Dne 31. března WTI crude oil futures poklesly na hodnot 37,56 USD. Proč však cena ropy stále klesá? Důvodem jsou nadměrné zásoby a obavy z převisu nabídky. Ve hře jsou také spekulace o budoucím setkání OPECu v půlce dubna.

    celý článek »

    Jak uklidit rychle v kuchyni i koupelně?

    Čekáte, až se uvaří voda na kávu? Zkuste si s konvicí zasoutěžit „kdo dřív“. Stihne se dříve uvařit voda, nebo zvládnete rychleji vyskládat čisté nádobí z myčky a naskládat špinavé do myčky?

    celý článek »

    Jarní detox s čajem?

    Po příjemném vánočním období přišel čas probudit lidský metabolismus a vyčistit tělo. Ideální je vybrat si z toho, co nabízí příroda. Výsledky klinických studií prokázaly, že 100% zelený čaj MatchaTea zrychluje metabolismus a má jednoznačně...

    celý článek »

    Carpaccio z řepy

    Dodejte tělu pořádnou dávku vitamínu z „české“ superpotraviny, kterou je řepa. Recept připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková Ingredience na 4 porce: 4 velké řepy česnek cibule sýr...

    celý článek »

    S&P 500 před Indexem Chicaga na ročním maximu

    Aktuálně: Červnový kontrakt S&P 500 dnes stagnuje vůči středečnímu závěru obchodování na 2055. Včera hlavní burzovní indexy USA při nižších obchodovaných objemech rostly (S&P 500 0,4 % d/d, Dow Jones 0,5 % d/d, Nasdaq 0,5 % d/d)....

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 31.03.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.3.Změna31.3. Americký dolar USD 1 23.8960 -0.58%23.7570...

    celý článek »

    Průzkum: Akciím prý více pomůže zvolení Hillary Clintonové

    Jaký prezidentský kandidát bude mít lepší vliv na akcie v portfoliích investorů? Hillary Clintonová nebo Donald Trump? Výsledky průzkumu na vzorku tisícovky investorů z dílny TD Ameritrade, který proběhl na počátku března 2016, naznačuje, že investoři věří více Hillary Clintonové.

    celý článek »

    UK - HDP ve 4Q vzestupně revidován na +0,6%

    Britský statistický úřad upřesnil, že HDP ostrovní ekonomiky ve 4Q loňského roku rostl o 0,6% oproti předběžně odhadovaným 0,5% a oproti 0,4% ve 3Q.Deficit běžného účtu platební bilance ve 4Q narostl na 32,7 mld.

    celý článek »

    Krize světového ocelářství připomíná „dobu ledovou“

    Z aktuálního stavu globálního ocelářství doslova přechází mráz po zádech. Ocelárny kvůli nadměrné kapacitě či rostoucí konkurenci bojují o přežití. Krize tohoto odvětví již dosáhla takových rozměrů, že jeden z největších světových producentů varoval doslova před dobou ledovou.

    celý článek »

    Cenzura internetu? DeepWeb & Bitcoin 2. díl

    V minulém díle jsme si vysvětlily jednotlivé rozdíly mezi povrchovým, hlubokým a nejhlubším internetem. V tomto si řekneme něco o cenzuře povrchového internetu a o základech toho, který se považuje za ten opravdu svobodný, ale zároveň mu média s radostí..

    celý článek »

    Rozdíly ve struktuře UIT a ETF

    Burzovně obchodované produkty (ETP) v sobě zahrnují celou řadu rozdílných produktových struktur, od ETN (Exchange-traded notes) přes ETF až po podílové investiční fondy (UIT – Unit investment trust).

    celý článek »

    E.ON se dohodl s Gazpromem na snížení cen plynu

    Největší německá energetická společnost E.ON se dohodla s ruskou plynárenskou skupinou Gazprom na snížení cen v rámci dlouhodobých smluv o dodávkách zemního plynu. Firma uvedla, že dohoda jí umožnila zvýšit odhad zisku na letošní rok. E.ON působí...

    celý článek »

    EMU: Slabá inflace, USA: Slabý Firemní barometr Chicaga

    11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (03 2016, y/y, odhad Eurostatu) Očekávání: - 0,1 %Předchozí: -0,2 % Cenový vývoj v posledních kvartálech úzce kopíruje vývoj cen ropy, resp. energií. Jejich pokračující pokles znamená tlak na pokles jiných cen a tím i...

    celý článek »

    Co dnes čekat od ČNB?

    Co dnes čekat od zasedání České národní banky? Podle posledních výroků centrálních bankéřů se většině bankovní rady do snižování sazeb do záporu zatím příliš nechce. V uplynulých měsících s ní začali sice aktivněji koketovat, ale dost neochotně a...

    celý článek »

    Ranní zpráva z akciového trhu 31.3.

    Hlavní událostiČEZ získal obnovenou licenci na provoz prvního bloku dukovanské jaderné elektrárny.Západoevropské akcie by měly otevřít v mírném poklesu. Dnes se ve Spojených státech kromě pravidelných čtvrtečních žádostí o podporu v nezaměstnanosti..

    celý článek »

    Těžaři zlata otevírají šampaňské

    Dno našlo zlato zhruba na hranici 1050 dolarů za unci a od té doby „letí“ jako raketa. Krátkodobě sice může cenu zlata snížit zvyšování úrokových sazeb v USA. Nicméně dlouhodobě na tom zlato spíše vydělá, protože vliv na akcie bude daleko masivnější.

    celý článek »

    Kuroda (BoJ): QE nemá žádná omezení

    Guvernér Bank of Japan Haruhiko Kuroda uvedl, že agresivně uvolněná měnová politika centrální banky nemá žádný kvantitativní limit. Kuroda přímo uvedl, že v otázce kvantitativního uvolňování neexistuje nic, co se dalo brát jako nějaký nepřekročitelný...

    celý článek »

    Co dnes čekat od ČNB?

    Co dnes čekat od zasedání České národní banky? Podle posledních výroků centrálních bankéřů se většině bankovní rady do snižování sazeb do záporu zatím příliš nechce.

    celý článek »

    Čtvrtletní sektorové účty - 4. čtvrtletí 2015

    Reálné příjmy domácností vzrostly v roce 2015 o 3,5 %, což byl nejrychlejší růst od roku 2007. Reálná spotřeba domácností na obyvatele meziročně rostla ještě rychleji, a to o 4,0 %. Nefinanční podniky: ziskovost ve 4. čtvrtletí meziročně stabilní...

    celý článek »

    ČEZ dostal povolení k provozu 1. bloku JEDU

    Podle denního tisku dostal ČEZ povolení k provozu 1. bloku jaderné elektrárny Dukovany, které končilo dnes (31. března). Nové povolení na dobu neurčitou vydal Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB).

    celý článek »

    Praha otevře kolem nuly

    Opatrný úterní projev šéfky amerického Fedu Janet Yellenové podpořil pozitivní sentiment na trzích. Ze slabšího dolaru těžila i ropa, která v posledních týdnech do značné míry ovlivňuje tržní náladu a její cena včera rostla až o více než 3 procenta.

    celý článek »

    Tři cesty k nadprůměrným výnosům

    Investoři často řeší způsob, jakým by mohli dosahovat nadprůměrných zisků, nebo hledají svatý grál, který jim zajistí bezpečné výnosy při minimálních ztrátách a námaze. Tak jednoduché to ale není, bez podstupování určitého rizika to prakticky nejde.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 31. 3. 2016

    Čtvrtek 31. 3. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,47 %), S&P500 (+0,44 %) a NASDAQ (+0,47 %). Evropa: DAX (+1,60 %), CAC40 (+1,78 %), FTSE 100 (+1,59 %). Asie: Nikkei 225 (-0,71 %), Shanghai Comp. (+0,30 %), CSI 300 (+0,32 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí