• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street v novému týdnu ztratila; Tesla +4 %

    Americké akciové trhy vstoupily do nového týdne s mírnou ztrátou, kdy tak sestoupily ze svých letošních maxim. Pozornost dnes zamířila na reportovaná makrodata, a to konkrétně objednávky zboží dlouhodobé spotřeby, které klesly více, než se očekávalo, zatímco průmyslové objednávky se snížily nepatrně méně.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 5. 4. 16

    Přes úvodní optimismus trhy v druhé polovině dne zaváhaly a končily ve ztrátě necelého půl procenta.Pod tlak se trhy dostaly díky ropě, která ztrácela k ceně 35,8 USD za barel, a sektor základních materiálů byl také dnes nejztrátovějším.

    celý článek »

    Evropa zahájila týden v zeleném, Orange -6 %

    Evropské akciové trhy vstoupily do nového týdne v plusu, kdy tak zamířily po dvou dnech ztrát opět do zeleného. Celkově širší index Stoxx 600 vykázal již třetí týdenní pokles v řadě, což znamená nejdelší sérii od počátku ledna letošního roku.

    celý článek »

    Pegas: Templetoni hýbou svými podíly ve firmě

    1. Regulovaná informace Toto oznámení obsahuje regulovanou informaci dle směrnice 2004/109/EC Evropského parlamentu a Rady ze dne 15. prosince 2004 o harmonizaci požadavků na průhlednost týkající se informace o emitentech.

    celý článek »

    Umělá inteligence stále více proniká i do světa investování

    Byl by to jistě lákavý titulek: Roboti spravují stále větší investiční majetek. Jenže - je to realita. Jak zjistil zpravodajský portál Yahoo! Finance u společnosti Aite Group, „roboti“ za rok 2015 spravovali více než 50 miliard amerických dolarů aktiv uložených v klientských portfoliích.

    celý článek »

    Írán hodlá zvyšovat těžbu a vývoz ropy

    Írán chce dosáhnout ukazatelů, kterých dosahoval před zavedením mezinárodních sankcí proti Teheránu. O víkendu to řekl íránský ministr ropného průmyslu Bížan Zangáne, jehož citovala místní tisková agentura Mehr. Teherán tak před schůzkou...

    celý článek »

    Ropa pokračuje v cestě na jih

    Ropa v pondělí pokračuje v oslabování. Investoři pokračovali v uzavírání některých ze svých sázek na další růst ceny. Mimo jiné jde o reakci na slábnoucí šance, že se top světoví exportéři připojí k plánu na omezení stávající nadprodukce.

    celý článek »

    Projížďka v Tesle Model 3

    Autor: Jakub Švábenský Muskův mistrovský plán realizovaný Poté co Elon Musk představil Model 3 sedan, byli přizváni hosté, aby se v něm svezli na zhruba 5 až 10 minutovou jízdu. Zážitek se tvořil téměř deset let od doby, kdy Musk přišel se svým...

    celý článek »

    Americký akciový býk stále dýchá

    Americké akcie se v býčím trendu nacházejí nepřetržitě od roku 2009. Před několika týdny sice světová ekonomická média psala, že býky na trhu nahradili medvědi, to se však týkalo indexu světových akcií MSCI All-Country, nikoli samotných Spojených států.

    celý článek »

    Nový Zéland není daňový ráj, uvedl tamní premiér John Key

    Novozélandský premiér John Key dnes odmítl nařčení Mezinárodního sdružení investigativních novinářů (ICIJ), že Nový Zéland patří mezi daňové ráje. Vyjádřil se tak poté, co byly v neděli zveřejněny dokumenty uniklé z právní firmy Mossack Fonseca, které ukazují, že desítky prominentních politiků, obchodníků a celebrit ukrývají svůj majetek v daňových rájích.

    celý článek »

    Dojde v Saúdské Arábii k ekonomické revoluci?

    Prince Mohammeda bin Salmána nelze vinit z toho, že by nebyl dostatečně ambiciózní. Tento třicetiletý syn saúdskoarabského krále představil plán prodeje akcií největší státní ropné společnosti na světě a hodlá vytvořit největší státní investiční fond na světě.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 04.04.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 1.4.Změna4.4. Americký dolar USD 1 23.6400 +0.53%23.7660...

    celý článek »

    Euro blízko půlročního maxima

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování stagnuje na 1,139. Euro překvapivě drží překvapivé zisky po rozhodnutí ECB úrokových sazeb a monetární politiky, které na rozdíl od podobné situace ve čtvrtém čtvrtletí 2015 zaskočilo trhy...

    celý článek »

    Týdenní výhled: USA Index ISM služeb, Zápis Fedu

    USA: Obchodní bilance (02 2016, úterý), Index ISM služeb (03 2016, úterý) a Zápis Fedu rozhodování hlavní úrokové sazby a monetární politiky 15.-16. března (středa) jsou hlavní makroekonomické události týdne. Data zahraničního obchodu za loňský rok..

    celý článek »

    Eurozóna - nezaměstnanost v únoru mírně poklesla

    Nezaměstnanost v eurozóně v únoru poklesla na 10,3% oproti lednovým 10,4% a oproti 11,2% v únoru 2015. V celé EU míra stagnovala na lednových 8,9% oproti 9,7% z února 2015.Celkově bylo v eurozóně bez práce 16,634 miliónu osob, což představuje meziměsíční.

    celý článek »

    Írán: Vývoz ropy v březnu stoupl o 250 000 barelů

    Íránský ropný ministr Bijan Zanganeh dnes uvedl, že vývoz ropy a ropných produktů v březnu rostl o ekvivalent 250 000 barelů denně a překročil hranici 2 miliónů barelů.Írán zatím odmítá snahy ostatních hlavních producentů dojít určité dohody na zmrazení..

    celý článek »

    Dokáže dolar po silných číslech zastavit volný pád?

    Dolar nakonec díky silným americkým číslům zastavil svůj volný pád. Jeho páteční výkon ale i tak nebyl moc přesvědčivý a dnes ráno se obchoduje zhruba na úrovních, kde se pohyboval v pátek před sérií úspěšných amerických statistik (ISM, Payrolls)...

    celý článek »

    Deutsche Bank v pořadí investičních bank klesla na páté místo

    Německá bankovní společnost Deutsche Bank sestoupila na žebříčku největších investičních bank z pozice světové trojky na páté místo. Sdělila to v neděli výzkumná firma Coalition, která řadí globální banky podle jejich celkových výnosů z poplatků za služby investičního bankovnictví a z obchodování na finančních trzích.

    celý článek »

    Itálie údajně zvažuje prodej podílu v Poste Italiane

    Podle italského deníku Corriere della Sera uvažuje italská vláda o prodeji dalšího podílu v Poste Italiane (nyní má 65 %). Deník neuvedl, odkud informaci čerpá, nicméně naznačil, že vláda přehodnocuje strategii, kdy odložila privatizaci státních drah...

    celý článek »

    Intradenní analýza ZLATA

    Zlato vyplnilo v pátek harmonickou netopýří formaci, když se krásně odrazilo od hladiny 1212, kde leží i intradenní podpora. Současný medvědí sentiment se však zdá být velmi silný a pravděpodobně ho tak nezastaví ani tato formace. Ideální prodejní...

    celý článek »

    Analýza AUD/USD

    Australské maloobchodní tržby se v únoru nedočkaly zlepšení, navzdory očekávání. Australské spotřebitele donutily šetřit obavy z nejistoty na globálních trzích. Meziměsíčně tržby stagnovaly a zcela tak minuly predikci o 0,4 procentním růstu. Dobrou..

    celý článek »

    Dokáže dolar po silných číslech zastavit volný pád?

    Dolar nakonec díky silným americkým číslům zastavil svůj volný pád. Jeho páteční výkon ale i tak nebyl moc přesvědčivý a dnes ráno se obchoduje zhruba na úrovních, kde se pohyboval v pátek ráno - tedy před slušnými payrolls a silným výsledkem ISM.

    celý článek »

    Tesla má již 276 000 objednávek na Model 3

    Šéf Tesly Elon Musk na svém twitterovém účtu v pátek oznámil, že nový Model 3 si zajistil již cca 200 tis. objednaných kusů, přičemž během víkendu aktualizoval objednávky až na počet 276 tis. vozů. V loňském roce dodala Tesla cca 50 tis. automobilů.

    celý článek »

    ETF: Podílové fondy posilují pozice ve zlatě

    Autor: Bc. Filip Machač V prvních dvou měsících tohoto roku cena zlata rostla vysokým tempem a dosáhla nejvyšší hodnoty od roku 2008. Jako podkladové aktivum zlato získalo na významu zejména díky tomu, že cena ostatních akcií klesala, čínská ekonomika se.

    celý článek »

    Praha v pondělí otevře okolo nuly

    Páteční náladu na trzích zasáhl hned zkraje propad akcií v Japonsku a nepomohla ani ropa, Která během dne prohloubila ztráty až na více než 3 procenta kvůli výrokům ze Saudské Arábie, která údajně bez účasti Íránu nepodpoří dohodu o zmrazení produkce.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 4. 4. 2016

    Pondělí 4. 4. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,61 %), S&P500 (+0,63 %) a NASDAQ (+0,92 %). Evropa: DAX (-1,71 %), CAC40 (-1,43 %), FTSE 100 (-0,47 %). Asie: Nikkei 225 (-0,25 %), Čína: CLOSED – Ching Ming Festival...

    celý článek »

    EUR/GBP testuje novou rezistenci

    Cena měnového páru společné evropské měny a britské libry se neustále šplhá více na sever. Při své cestě prolamuje jednu rezistenci za druhou a v současné době se ocitla na silné S/R úrovni kolem hodnoty 0,8000.

    celý článek »

    Koupě nemovitosti od nevlastníka: Co hrozí a jak se bránit?

    Koupě bytu či domu bývá pro každého velkou finanční investicí, kterou uskutečňuje zpravidla jednou za život. Kupující by při ní měl být na pozoru, aby o vložené prostředky nepřišel. Především by měl kupující zkontrolovat, zdali osoba, s níž jedná, je oprávněna nemovitost prodat.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »