• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 6. 4. 16

    V úterý trhy ztrácely a hlavní indexy odepisovaly přibližně jedno procento.Negativní úvod dne byl pod vlivem velmi negativního vývoje na evropských trzích, na které doléhal špatný výsledek podnikových objednávek v Německu, které vykázaly pokles navzdory..

    celý článek »

    Evropské burzy dnes ovládli medvědi

    Západoevropské akciové trhy dnes prudce klesají až o 2,5 %. Za výprodejem tentokrát stojí hlavně obavy z kondice německé ekonomiky poté, co ráno zklamaly únorové tovární objednávky. Mezi nejztrátovější tak dnes patří automobilky. K tomu přispělo...

    celý článek »

    Evropa si připsala ztráty, DAX odepsal -2,5 %

    Západoevropské akciové indexy si dnes připsaly poměrně velké ztráty, když zakončily seanci více než dvě procenta pod včerejším závěrem. Došlo tak k výběru zisků z posledních týdnů, přičemž celoevropský Euro Stoxx 50 odepsal 2,4 %, britský FTSE 100 1,1 %, francouzský CAC 40 2,2 % a německý DAX 2,6 %.

    celý článek »

    Groupon jako kandidát na skrytou hodnotu

    eBay v posledních třech letech své akcionáře moc nepotěšil (viz předchozí příspěvek), ale stále je na tom dost dobře ve srovnání s jiným e-obchodníkem, respektive slevovým portálem jménem Groupon.

    celý článek »

    Americký sektor služeb v březnu zvýšil tempo

    Index ISM z nevýrobního sektoru se v březnu posunul vzhůru na 54,5 bodu z únorových 53,4. Mírně tak překonal i konsensus nastavený na 54,2 b. Růst výš nad úroveň 50 bodů znamená v tomto případě zrychlování aktivity v sektoru zahrnujícím především služby.

    celý článek »

    Saudi zvyšují slevy pro dodávky ropy na asijské trhy

    Saudi Arabian Oil Co. (ARAMCO) oznámila, že rozšiřuje prostor pro slevu na květnové dodávky Arab Light ropu na asijské trhy o dalších 10 centů na výsledných 85 centů oproti regionální benchmarky. Takový krok naplnil očekávání trhu v tomto směru.

    celý článek »

    Ranní káva Jana Bureše - Půjde ČNB ve stopách ECB se sazbami do záporu?

    Jan Bureš, hlavní ekonom Poštovní spořitelny ČSOB: Jak se mohou vyvíjet české sazby a výnosová křivka? Jak by na záporné sazby zareagovaly trhy? Na co je citlivá koruna? Zahýbá agresivnější ECB načasováním exitu z intervencí? Jan Bureš, hlavní ekonom Poštovní spořitelny vysvětluje scénáře, které by se mohly týkat dopadů na trhy při zavedení záporných sazeb v České republice.

    celý článek »

    Příležitosti pro české firmy v Číně? Technologie, životní prostředí, ale i silně rostoucí kupní síla

    Společnosti zaměřené na digitální svět, které mohou do podnikání v Číně přibrat místní partnery, společnosti z FMCG (rychloobrátkové zboží) segmentu, jenž jsou v Číně velmi dobře přijímány a stále více spotřebiteli poptávány, jsou podle Jasona Leeho, ředitele pobočky KBC Shanghai, největšími „business“ příležitostmi i pro české firmy.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 05.04.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.4.Změna5.4. Americký dolar USD 1 23.7660 +0.03%23.7740...

    celý článek »

    Ropa slábne přes klesající dolar!

    Aktuální vývoj: Květnový futures kontrakt ropy WTI dnes roste vůči závěru pondělního obchodování 0,4 % na 35,6 USD/barel. Ropa ale v současném trendu slábne na měsíční minimum přes slabost dolaru a silnější zprávy americké ekonomiky a cen akcií. To..

    celý článek »

    Trump prognózuje Americe masivní recesi – a co my?

    Lídr primárek na zisk kandidátky na úřad amerického prezidenta z republikánské strany Donald Trump se nechal o víkendu slyšet, že americká ekonomika směřuje k masivní recesi. Šlo o další ze silných výroků, který většina hlavních amerických médií...

    celý článek »

    Evropský maloobchod zůstává v dobré kondici

    Evropský statistický úřad zveřejnil data o vývoji maloobchodních tržeb za únor, která positivně překvapila. Oproti předchozímu měsíci se tržby maloobchodníků zvýšily o 0,2 %, trh čekal stagnaci, přičemž leden byl ve znamení 0,3procentního růstu.

    celý článek »

    Konec růstu ropy?

    Ropa naplňuje žraločí formaci, o které jsme nedávno informovali. Změnu sentimentu již potvrdil i Ichimoku, na kterém došlo k překřížení a cena se nachází pod oblakem. Potenciál vyplněné harmonické formace sahá až k hladině 61,8 na úroveň 32,30....

    celý článek »

    Evropa zamířila prudce dolů, DAX -2,3 %

    Evropské akciové trhy zamířily od úvodu prudce dolů, když se aktuálně pohybují přibližně dvě procenta pod včerejším závěrem. Dochází tak k určitému výběru zisků po růstu z minulých týdnů, přičemž index Stoxx 600 atakuje nejnižší hodnoty za posledních pět týdnů.

    celý článek »

    Intradenní analýza USD/JPY (5.4.2016)

    USD/JPY dosáhlo dle předpokladů klíčové podpory 111. Již počtvrté během dvou měsíců trh testuje tuto hladinu, jenž je spodní hranicí konsolidace. Proražení směrem k jihu by znamenalo vznik silné rezistence a výrazné šance na posílení japonského jenu.

    celý článek »

    Zlatá horečka a lekce z historie

    Zlato. Po akciových propadech v letošním roce se opět vyrojily titulky o výhodnosti investic do zlata, které letos zhodnotilo přibližně o 16 % a pyšní se pozicí jednoho z nejvýkonnějších aktiv.

    celý článek »

    USA: Obchodní bilance, Index ISM služeb

    14.30 SEČ - USA: Obchodní bilance (02 2016, mld. USD): Očekávání: -46,2Předchozí: -45,7 Schodek amerického zahraničního obchodu na měsíční bázi činní 2/3 deficitu před světovou finanční krizí v roce 2008. V roce 2014 celkový i neropný export stejně..

    celý článek »

    Kurz USD/EUR se drží na úrovni 1,14

    Včera se po týdenním propadu zastavilo oslabování dolaru na trhu s eurem. Hlavní světový měnový pár se obchodoval kolem hranice 1,14 USD/EUR a uzavřel beze změn oproti své konečné páteční úrovni. Za tím mohl stát jak nedostatek nových fundamentů na..

    celý článek »

    Prodej vozů Tesla v 1Q zaostal za očekáváním

    Americký výrobce elektrických vozů Tesla Motors dodal v prvním čtvrtletí na trhy 14820 vozů. To bylo o 50 procent více než ve stejném období loni, prodej však zaostal za očekáváním firmy, která počítala s prodejem 16000 vozů.

    celý článek »

    VOW3: Hrozí Volkswagenu krácení dividendy?

    Autor: Bc. Jakub Venský Ve Volkswagenu se po aféře Dieselgate rýsuje první snižování dividendy za šest let. Výrobce aut je nucen najít cestu k hledání rovnováhy v zájmech pracovníků, vlády, proti všem těm investorům, kteří pocítili, že jim tento titul...

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 5. 4. 2016

    Úterý 5. 4. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-0,31 %), S&P500 (-0,32 %) a NASDAQ (-0,46 %). Evropa: DAX (+0,28 %), CAC40 (+0,53 %), FTSE 100 (+0,30 %). Asie: Nikkei 225 (-2,42 %), Shanghai Comp. (+1,23 %), CSI 300 (+1,21 %).

    celý článek »

    Zlato: Růst není ani zdaleka u konce

    Zlato má za sebou v prvním kvartálu výrazné posílení z 1 060 USD za unci až k 1 270 USD za unci. Podle analytiků z HSBC přitom není zlatá rally ani zdaleka u konce. Vyjmenovávají několik faktorů, které mohou být pro růst ceny zlata v budoucnu rozhodující.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí