• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Nespolehliví plátci DPH přibývají, ale již pomaleji

    Počet nespolehlivých plátců DPH se ke konci března vyšplhal na 4 762. V průběhu prvního kvartálu letošního roku se jejich počet zvýšil o 1 208, a v březnu jich přibylo 351. Téměř třetina nových nespolehlivých plátců DPH má registrované sídlo v Praze a 80.

    celý článek »

    Byt jako investice: Výnos hned dvakrát

    Pořídit si nemovitost za účelem investice, tedy určenou k pronájmu, je aktuálně zajímavá příležitost. Investiční byt přináší výnos hned dvakrát – postupně se zhodnocuje a také generuje pravidelný měsíční příjem z pronájmu.

    celý článek »

    Dow Jones neudržel tříciferný zisk

    Trhy v USA dnes vyhlížely výsledkovou sezónu v dobrém rozmaru, kdy rostly souběžně s komoditama. Zvrat nastal až v poslední obchodní hodině. Ke dnešnímu dni, po ukončení obchodování, je plánován neoficiální start reportu hospodaření v prvním kvartále tohoto roku.

    celý článek »

    Praha žije novým IPO, index PX však zahájil týden poklesem

    Nejdůležitější dnešní informací týkající se pražské burzy je plánovaný vstup GE Money Bank ve formě IPO na prime market BCPP. Celý proces primární emise by měl proběhnout v rámci 2Q16, přičemž důvodem pro vstup na burzu je snaha mateřské GE prodat většinu aktiv ve finančním segmentu a zaměřit se na klíčový průmyslový sektor.

    celý článek »

    Výsledky jednání vlády, 11. dubna 2016

    Tyto údaje mají pouze informativní charakter a závazná jsou až oficiálně zveřejněná usnesení, která naleznete v sekci jednání vlády. A. Evropská agenda: 1. Ústní informace členů vlády o aktuální evropské problematice B. K projednání s rozpravou: 2.

    celý článek »

    Japonsko: Vysoký dluh země a stárnutí populace

    Autor: Bc. Martin Surovec Hojně diskutovanými tématy v Japonsku jsou zejména vysoký dluh země a stárnutí populace. Stárnutí populace se týká takřka celého vyspělého světa. Nejinak je tomu také s Českou republikou, o které však dnes řeč nebude.

    celý článek »

    IPO Watch - operátor burz chce sám na burzu

    Aktivita IPO zůstává na amerických trzích slabá. V tomto týdnu by mohla na trh vstoupit společnost Bats Global Market (BATS US). Ačkoliv se jedná pouze o vstup jedné jediné společnosti v tomto týdnu, o to víc je tentokrát zajímavá.

    celý článek »

    Video: Co bude trhy hýbat v tomto týdnu

    Polovina dubna bude ve znamení indexů spotřebitelských cen v Evropě i v USA, kde se již míra jádrové inflace pohybuje nad 2 %. Rychlý přehled očekávaných událostí nabízí Jiří Polanský, analytik z České spořitelny.

    celý článek »

    Proč investovat do nemovitostí?

    Investiční nemovitosti patřily, patří a vždy budou patřit do portfolií zkušených investorů. Jaké jsou výhody, rizika a překážky investic do nemovitostí uvádíme v přehledových bodech níže.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 11.04.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.4.Změna11.4. Americký dolar USD 1 23.7710 -0.19%23.7240...

    celý článek »

    Novinky při zápisu zástavního práva do obchodního rejstříku

    Od 1. ledna 2014, kdy proběhla rekodifikace soukromého práva v Česku, se ve vztahu k zástavnímu právu k (obchodnímu) podílu vyrojilo mnoho domněnek, které mohla vyvrátit pouze soudní praxe. Mezi ty frekventovanější patřilo to, že zástavní právo k podílu v korporaci, který není inkorporován v listině, lze zapsat do rejstříku zástav vedeného Notářskou komorou České republiky, resp. že se jedná o ekvivalent zápisu tohoto zástavního práva do obchodního rejstříku nebo dokonce, že je nutná kombinace obou postupů.

    celý článek »

    Čína - prodeje aut v 1Q rostly o 6,8%

    Podle čínských statistik tamního automobilového svazu prodeje nových automobilů v 1Q rostly o 6,8% na celkových 5,64 miliónu vozů. Za samotný březen se prodeje zvedly o 7,8% na 1,92 miliónu.Takové výsledky naznačují letošní celoroční růst na úrovni 6%.

    celý článek »

    Euro drží maxima vzdor fundamentům

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování stagnuje na 1,141. Euro nicméně drží překvapivé zisky realizované po rozhodnutí ECB úrokových sazeb a monetární politiky, které na rozdíl od podobné situace ve čtvrtém čtvrtletí 2015 zaskočilo...

    celý článek »

    Měny často nespolupracují s inflací

    Světová ekonomika vstupuje do další nejisté fáze a přední centrální banky jsou stále opatrnější. Pozornost se obrací k signálům, zda agresivní stimuly přinesly výrazné nárůsty inflace.

    celý článek »

    T. Vlk: Ropa, Čína, makrodata v USA a zasedání BoE (video)

    Makroanalytik Patria Tomáš Vlk přináší tradiční týdenní výhled pro tento týden. Mezi základní události, které by investoři neměli přehlédnout, patří nová data z USA (maloobchodní tržby a průmyslová produkce) a také várka čísel z čínské ekonomiky (zahraniční obchod, maloobchod a zejména HDP za 1Q16).

    celý článek »

    Týdenní výhled: Maloobchodní tržby USA

    Makroekonomická data USA: Klíčová makroekonomická data USA jsou soustředěna na druhou půli týdne: Maloobchodní tržby (03 2016, středa), PPI (03 2016, středa), CPI (03 2016, čtvrtek) a Index průmyslu/ek. aktivity Fedu New Yorku (04 2016, pátek). Data.

    celý článek »

    Bude ze schůzky ropných producentů v Dauhá jen medvědí katalyzátor cen?

    Již tuto neděli 17. dubna se v katarském Dauhá chystá tolik diskutované setkání producentů černého zlata. Jeho cílem je přispět k obnovení rovnováhy na přezásobeném ropném trhu skrze zmrazení produkce na lednových úrovních a umožnit tak cenám, které se ještě před necelými dvěma roky pohybovaly nad 100 dolary za barel, opět zamířit severním směrem.

    celý článek »

    Japonský jen je na novém 17měsíčním maximu k dolaru

    Japonský jen v průběhu asijského obchodování posílil na nové 17měsíční maximum vůči americkému dolaru. Hlavním důvodem byla další vlna nákupů ze strany krátkodobých spekulantů způsobená komentáři mluvčího tamní vlády v tom smyslu, že posilování jenu v...

    celý článek »

    Analýza ropy na nejbližší dny

    OPEC dále spekuluje o škrtech v produkci, což už se projevilo na americkém trhu například poklesem zásob a výroby. Pokud, ale chce OPEC držet cenu nad hranicí 40 dolarů, bude potřeba přestat jen mluvit. Už v únoru souhlasila Saudská Arábie, Katar,...

    celý článek »

    Světová banka: Asijský růst bude bržděn Čínou

    Analytici světové banky odhadují, že růst východní a pacifické Asie bude v dalších letech negativně ovlivněn zpomalováním růstu v Číně. Bez započtení Číny analytici odhadují pro tento rok růst HDP ve zmíněných regionech o 4,8% a 4,9% v roce příštím.

    celý článek »

    Pražská burza vstupuje do nového týdne poklesem

    Pražská burza otevírá poklesem o 0,3 %, když většina blue chips prochází výběrem zisků. Západoevropské burzy otevřely poklesem, ale nyní již obracejí do zelených čísel, když investoři vyčkávají na večerní start výsledkové sezóny na Wall Street.

    celý článek »

    Michelin: Uzavření krátkodobého doporučení KB

    Dne 11. ledna 2016 jsme vydali krátkodobé nákupní doporučení pro akcie Michelin s cílovou cenou 95 EUR, s horizontem 3 měsíce a stop loss pokynem na 70 EUR. Toto doporučení uzavíráme k 11. dubnu 2016 z důvodu uplynutí časového horizontu. Otevřená...

    celý článek »

    GE Money: Podrobnosti k záměru IPO akcií na BCPP

    GE Money Bank, a.s. GE Money Bank oznamuje svůj záměr vstoupit na Burzu cenných papírů Praha GE Money Bank, a.s. („ Společnost “ a společně se svými ovládanými společnostmi dále jen „ Skupina “), člen skupiny GE Capital, která patří v České republice...

    celý článek »

    ECB se nedaří zchladit euro-optimismus

    Euro se přes veškerou snahu Evropské centrální banky dál drží v blízkosti letošních maxim. Mario Draghi i viceprezident Constancio přitom v závěru uplynulého týdne sypali z rukávu jeden holubičí výrok za druhým. V jejich světle a ve světle...

    celý článek »

    Inflace na ústupu

    Česká inflace v březnu opět zamířila dolů a v meziročním vyjádření skončila na 0,3 %. Znovu se tak vzdálila od cíle ČNB i od nejnovější prognózy centrální banky. Oproti únoru se spotřebitelské ceny snížily o jednu desetinu. Hlavním důvodem byl...

    celý článek »

    Tržní pokyny nejsou vždy dobrý nápad

    Vždy používejte limitní pokyny nebo můžete skončit s velkou ztrátou. Obecně můžeme považovat za dobrou věc, že se burzovně obchodované fondy (ETF) obchodují stejně jako akcie intradenně, což je ale podstatný rozdíl například v porovnání s podílovými...

    celý článek »

    IPO v Praze! GE Money Bank plánuje vstup na domácí parket

    GE Money Bank, a.s., člen skupiny GE Capital, která patří v České republice mezi poskytovatele bankovních a finančních služeb spotřebitelům a klientům v segmentu malých a středních podniků, oznámila svůj záměr požádat o přijetí všech svých kmenových akcií k obchodování na Prime Marketu Burzy cenných papírů Praha (BCPP), a současně záměr svého jediného akcionáře, společnosti GE Capital International Holdings Limited, učinit zamýšlenou nabídku většiny svých akcií institucionálním investorům.

    celý článek »

    CPI rozporuje prodej portfolia nádražních budov SŽDC

    České dráhy rozhodly o prodeji portfolia nádražních budov státní Správě železniční a dopravní cesty (SŽDC) a nedaly tak přednost vyšší nabídce společnosti CPI. Ředitel české CPI Zdeněk Havelka přitom pro HN nevyloučil, že CPI drží dluhopisy Českých drah.

    celý článek »

    Česká inflace na ústupu

    Česká inflace v březnu opět zamířila dolů a v meziročním vyjádření skončila na 0,3 %. Znovu se tak vzdálila od cíle ČNB i od nejnovější prognózy centrální banky.

    celý článek »

    Nové IPO v Praze! GE Money Bank plánuje vstup na domácí parket

    GE Money Bank, a.s., člen skupiny GE Capital, která patří v České republice mezi poskytovatele bankovních a finančních služeb spotřebitelům a klientům v segmentu malých a středních podniků, oznámila svůj záměr požádat o přijetí všech svých kmenových akcií k obchodování na Prime Marketu Burzy cenných papírů Praha (BCPP), a současně záměr svého jediného akcionáře, společnosti GE Capital International Holdings Limited, učinit zamýšlenou nabídku většiny svých akcií institucionálním investorům.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 11. 4. 2016

    Pondělí 11. 4. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,20 %), S&P500 (+0,28 %) a NASDAQ (+0,05 %). Evropa: DAX (+0,96 %), CAC40 (+1,35 %), FTSE 100 (+1,10 %). Asie: Nikkei 225 (-0,44 %), Shanghai Comp. (+1,56 %), CSI 300 (+1,42 %).

    celý článek »

    Holubičí ECB nedokázala zchladit euro-býky

    Euro se přes veškerou snahu Evropské centrální banky dál drží v blízkosti letošních maxim. Mario Draghi i viceprezident Constancio přitom v závěru uplynulého týdne sypali z rukávu jeden holubičí výrok za druhým.

    celý článek »

    GE Money chce vstoupit na BCPP

    GE Money Bank oznámila záměr uvést své akcie na pražskou burzu. Prodej je součástí strategického plánu mateřské společnosti (General Electric Company), v rámci kterého prodává celou svou finanční divizi.

    celý článek »

    Pražská burza otevře v červeném

    Evropské trhy opět potvrdily kolísavý trend posledních týdnů a po předchozích propadech v pátek pro změnu zamířily do zelených čísel. Vlně optimismu podlehla i ropa, která sbírala až 6tiprocentní zisky.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »