• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Americké trhy díky růstu ceny ropy solidně posílily

    Nevýrazný úvod obchodního dne po nepříliš přesvědčivých výsledcích a výhledu společnosti Alcoa (snížení výhledu na základě nižší globální poptávky), postupně přešel v růst do 1% akciových indexů, když Rusko a Saudská Arábie oznámily dohodu nad úrovní zmrazení produkce ropy.

    celý článek »

    Americké trhy díky růstu ceny ropy solidně posílily

    Nevýrazný úvod obchodního dne po nepříliš přesvědčivých výsledcích a výhledu společnosti Alcoa (snížení výhledu na základě nižší globální poptávky), postupně přešel v růst do 1% akciových indexů, když Rusko a Saudská Arábie oznámily dohodu nad úrovní z...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 13. 4. 16

    V úterý si trhy o procento polepšily. Příčinu lze hledat hlavně v dalším silném růstu ropy, která si připsala více než 4 % a v závěru dne se pohybovala u ceny 42 USD za barel. Tento vývoj podpořil celý sektor základních materiálů, který rostl o více než..

    celý článek »

    V USA včera začala výsledková sezóna

    V USA včera začala výsledková sezóna, když společnost Alcoa po skončení obchodní seance zveřejnila svoje hospodářské výsledky. Podle průzkumu Thomson Reuters by měly zisky firem v indexu S&P 500 v prvním kvartále 2016 meziročně v průměru...

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na DAX

    DAX narušil březnovou konsolidaci po proražení klouzavých průměrů poklesem. Fibo 50% při úrovni 9503 bodů byl pro index dostatečnou podporou, když se od této hladiny DAX odrazil k vyšším hodnotám.

    celý článek »

    Nekoncepčnost rodinné politiky pokračuje

    Soutěž o podporu rodiny co nejbizarnějším a nejméně efektivním způsobem pokračuje. Navazujíc na tradici pastelkovného, porodného či snižování výše sociálního pojištění v závislosti na počtu dětí se v posledních měsících vydala podporovat a chránit rodiny.

    celý článek »

    Možná jsme mnohem bohatší, než nám statistici tvrdí

    Jak moc by průměrný Američan, jehož roční příjem dosahuje 42 300 dolarů, musel dostat, aby byl ochoten vzdát se svého mobilního telefonu a internetu na jeden rok? Bylo by to více, či méně než 8 400 dolarů ročně? Je to důležitá otázka, jejíž význam vyjde najevo později v textu.

    celý článek »

    3 akcie, se kterými si koupíte růstový příběh

    Růstové tituly nejsou nic pro investory vyhledávající podhodnocené firmy nebo zajímavou dividendu, své fanoušky si ale vždy najdou. Když se k tomu přičtou nedávné propady na všech trzích, mohou být podobné typy společností zajímavou volbou pro investory..

    celý článek »

    Vývoj ropy v důsledku zmrazení produkce surovin

    Autor: Bc. Marta Nevrklová Časné úterní ráno bylo ve znamení poklesu cen ropy, když obchodníci realizovali zisky po nočním vzestupu. Tento fakt jen podtrhuje rozporuplné názory o dohodě klíčových producentů ropy na zmrazení produkce surovin již tuto...

    celý článek »

    Porcování Yahoo!

    Do osmnáctého dubna by měli své nabídky předložit zájemci o koupi společnosti Yahoo. Předběžný zájem je prý veliký, další osud společnosti je tak hodně otevřený a ve hře jsou různí vlastníci a způsoby dělení.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 12.04.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.4.Změna12.4. Americký dolar USD 1 23.7240 -0.02%23.7170...

    celý článek »

    Centrální banky nevědomky vysílají signál své porážky

    ECB a Bank of Japan se snaží uvolnit svou politiku posunem sazeb do záporných hodnot, Fed nás připravuje na pomalé a opatrné zvyšování sazeb v USA. Dlouhodobé sazby zůstávají celkově na nízkých úrovních a inflační očekávání jsou pod tlakem a nalézají se pod úrovněmi, kterých dosahovaly ještě před několika měsíci.

    celý článek »

    Rozvíjející se trhy usilují znovu o pozornost investorů

    Rozvíjející se trhy. Podle názorů některých analytiků investiční příležitost, která je ovšem už dlouho v nemilosti investorů. Podle Toma Stevensona, investičního ředitele Fidelity International, ale historické zkušenosti a poměr výnosů k riziku naznačují, že by se „Emerging markets“ mohly znovu dostat do hledáčku investorů.

    celý článek »

    Ropa přibližuje půlroční maximum

    Aktuální vývoj: Květnový futures kontrakt ropy WTI dnes roste vůči závěru pondělního obchodování 0,7 % na 40,6 USD/barel s podporou slábnoucího dolaru a blížícího se jednání blízkovýchodních ropných producentů a Ruska o zmrazení těžby ropy. Většina..

    celý článek »

    Kam zamíří ceny ropy po jednání OPEC?

    Autor: Christopher Dembik, ekonom, Saxo Bank Není vůbec zřejmé, zda při dalším jednání OPEC v Doha, které proběhne 17. dubna, dojde k nějaké dohodě. Výsledek tohoto jednání není tak podstatný, cena za barel ropy se stejně hned nevrátí na dostatečnou.

    celý článek »

    Technická analýza akcií ČEZ (12.4.2016)

    ČEZ 474 200denní klouzavý průměr, 407 20denní klouzavý průměr, 400 psychologická hranice, 390 50denní klouzavý průměr. ČEZ našel podporu na 50denním klouzavém průměru. MACD roste a je nejvýše za poslední půlrok.

    celý článek »

    Zlatá ETFka, která přinášejí dividendy

    Autor: Bc. Filip Machač Globální zpomalení, oslabení měn a další faktory způsobují, že cena drahých kovů v tomto roce prudce roste. To představuje dramatický obrat oproti minulému roku, kdy ceny zlata narazila na svá minima od roku 2011.

    celý článek »

    Ceny nemovitostí v EU míří vzhůru

    Inflaci – ať už spotřebitelskou nebo výrobní – v EU sice vidět stále není, ale to neznamená, že ceny aktiv nerostou. Jasným příkladem je realitní trh, kde se ceny již téměř pravidelně zvyšují od začátku roku 2013 a nyní v závěru roku se již dostaly na úroveň roku 2008.

    celý článek »

    Japonský MF slovně intervenoval proti své měně

    Japonský ministr financí Taro Aso v noci na dnešek slovně intervenoval proti jenu, když před nadcházející schůzkou G-20 uvedl, že vedoucí světové ekonomiky by měly mít porozumění, pokud se některá země odhodlá zakročit proti jednostranně a spekulativně...

    celý článek »

    Co se děje u protinožců? Analýza NZD/USD

    Australský dolar v noci posílil díky lepším výsledkům podnikatelské důvěry v Austrálii (NAB) a posilující ceně železné rudy a zlata. Železná ruda si v pondělí připsala až 5 procent zisku. Slabší japonský jen rovněž povzbudil investorský apetit po...

    celý článek »

    Tržby LVMH za 1Q16 zaostaly za odhady

    Francouzská LVMH oznámila za 1Q tohoto roku bez započtení měnových vlivů a akvizic meziroční růst tržeb o 3%, což zaostalo za odhady trhu nastavenými v tomto ohledu na růst o 4,1%. Ve 4Q15 růst dosáhl úrovně 5%.

    celý článek »

    Pražská burza pokračuje v poklesu

    Pražská burza otevírá poklesem o 0,5 %, a tak si připisuje druhý pokles v řadě a již pátý pokles během posledních šesti dní. Západoevropské burzy neudržely úvodní růst a s posilujícím eurem obrátily do červených čísel.

    celý článek »

    Alibaba koupila za 1 mld. USD e-shopy Lazada

    Alibaba dnes ráno oznámila investici ve výši 1 mld. USD do významného online prodejce v jihovýchodní Asii Lazada. Lazada ovládá e-shopy v celé jihovýchodní Asii od Filipíny až po Vietnam. Alibaba přitom kupuje za 500 mil.

    celý článek »

    Podniky rekordně investovaly do inovačních aktivit

    12. dubna 2016 Podniky vydaly v roce 2014 na inovace rekordních 130,6 mld. Kč, téměř o třetinu více než v roce 2012. Přesto v Česku převažují firmy, které inovace neprovádějí. V letech 2012 až 2014 inovovalo pouze 42 % podniků. Šlo hlavně o...

    celý článek »

    Praha otevře v mírně červeném teritoriu na nízkém objemu

    Nejdůležitější pondělníí informací týkající se pražské burzy byl plánovaný vstup GE Money Bank ve formě IPO na prime market BCPP. Celý proces primární emise by měl proběhnout v rámci 2Q16, přičemž důvodem pro vstup na burzu je snaha mateřské GE prodat většinu aktiv ve finančním segmentu a zaměřit se na klíčový průmyslový sektor.

    celý článek »

    Likvidace strategických produktů v Direxion Shares

    Autor: Bc. Marta Nevrklová Společnost Direxion Shares, jež je zaměřena na burzovně obchodované fondy, uzavřela tři ze svých strategických beta produktů a to i přes skutečnost, že jejím cílem je diverzifikace pákových ETF, které čelí potenciálně tvrdší...

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 12. 4. 2016

    Úterý 12. 4. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-0,12 %), S&P500 (-0,27 %) a NASDAQ (-0,36 %). Evropa: DAX (+0,63 %), CAC40 (+0,22 %), FTSE 100 (-0,07 %). Asie: Nikkei 225 (+1,13 %), Shanghai Comp. (-0,86 %), CSI 300 (-0,72 %).

    celý článek »

    Miliardy na výzkum v zemědělství

    Zlepšit pozici českého zemědělství, potravinářství, lesnictví a vodního hospodářství podporou výzkumu a vývoje prostřednictvím zvýšení zemědělské a lesnické produkce chce v příštích letech ministerstvo zemědělství. Dá na to 3,6 miliardy korun, z...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí