• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street zavřela smíšeně, Fed nepřekvapil, Apple -6,3% !

    Americké akcie dnes prošly smíšenou seancí. Dokázaly však zavřít poblíž denních maxim. Fed podle očekávání ponechal úrokové sazby beze změny. Ačkoliv jej již tolik netrápí vývoj globální ekonomiky a finančních trhů, tak zhoršil pohled na hospodářský růst a zkonstatoval, že inflace je stále pod dlouhodobým cílem.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 28. 4. 16

    Ve středu zůstaly hlavní indexy mírně v zeleném, výjimkou byl pouze technologický Nasdaq, který pod tlakem po výsledkového, přibližně 6%, poklesu akcií Apple, ztrácel více než půl procenta.Událostí dne bylo zasedání FEDu.

    celý článek »

    Komerční banka, a.s. - Výsledky hlasování k usnesením valné hromady Komerční banky, a. s.

    Komerční banka, a.s. IČO: 453 17 054 Povinně uveřejňovaná informace Komerční banka, a.s., se sídlem Praha 1, Na Příkopě 33, č. p. 969, PSČ 114 07, IČ 45317054, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1360, zveřejňuje výsledky hlasování k usnesením valné hromady Komerční banky, a.

    celý článek »

    Rozjednané prodeje domů v USA navazují na únorové zlepšení

    Rozjednané prodeje starších domů v březnu nečekaně rostou a m/m posilují o 1,4 % (SA), únor byl revidován lehce dolů na finálních +3,4 %. Trh čekal údaj na úrovni +0,5 % (agentura BBG) a výsledek tak positivně překvapil, ačkoliv došlo v porovnání s předchozím měsícem ke zpomalení růstu.

    celý článek »

    Ford sází na nový typ motoru. Chce "změnit" zavedená pravidla

    EcoBlue. Tak se jmenuje nový dieselový agregát od automobilky Ford, který má podle jejich inženýrů změnit vnímání zákazníků na naftové motory. „Nový motor zvýší účinnost paliva a snižuje emise CO2 o více než deset procent v modelu Tranzit, který je evropským doslova „bestsellerem“ užitkového vozidla a snižuje výrazně náklady našich zákazníků,“ citovaly světové agentury Jima Farleyho, předsedu představenstva a generální ředitele Ford Europe.

    celý článek »

    Výsledky Boeing v 1Q smíšené, zisk pod odhady

    Boeing za 1Q tohoto roku vykázal pokles zisku z loňských 1,34 na 1,22 mld. USD = 1,83 USD na akcii. Bez započtení některých jednorázových položek zisk dosáhl úrovně 1,74 USD, což zaostalo za odhady trhu nastavenými na 1,84 USD.

    celý článek »

    Jak si vedl Xerox v prvním čtvrtletí?

    Autor: Ondřej Hriadel‘ Firma Xerox oznámila v pondělí před otevřením trhů zisky za první čtvrtletí a musíme říct, že výsledky firmy nebyly moc pozitivní, pojďme se tedy podívat na to, jak tyto výsledky vypadaly.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 27.04.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.4.Změna27.4. Americký dolar USD 1 23.9460 -0.12%23.9160...

    celý článek »

    OECD: Brexit výrazně poškodí ekonomiku UK

    Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) dnes vyzvala Británii k setrvání v Evropské unii. Varovala, že odchod z EU by výrazně zasáhl britskou ekonomiku a snížil příjmy britských zaměstnanců.

    celý článek »

    Křetínský nedá EPIF na burzu

    Společnost Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH), jediný akcionář společnosti EP Infrastructure, a.s. (EPIF), se rozhodla, že nebude pokračovat v procesu směřujícím k upsání akcií na burzách v Praze a Londýně. Před necelými dvěma týdny...

    celý článek »

    Komentář k výsledkům CME za Q4 15

    Provozní ukazatele překonaly očekávání, čistá ztráta je však hlubokáVýsledky: Mediální společnost CME oznámila dnes ráno výsledky svého hospodaření za Q1 2016. Na provozní úrovni jsme zaznamenali lepší než očekávané výsledky, nicméně zklamáním...

    celý článek »

    Jen: trh zpět v důležité pavučině 110,6 113,2

    Aktuální pohled a výhled: Jen k dolaru stagnuje vůči konci úterního obchodování na 111,3. Trh obchoduje na novém 1 a 1/2 letém minimu hlavně proto, že už od závěru loňského léta obava z oslabení růstu čínské a světové ekonomiky hrozí oslabením růstu.

    celý článek »

    Akcie PXD: jedna z nejvýkonnějších od začátku týdne

    Autor: Bc. Jiří Jahoda Pioneer Natural Resources Company (PXD) a její akcie patří mezi jedny z nejvýkonnějších od začátku týdne na americkém trhu. Společnost realizující se v těžbě a zpracování ropy, zemního plynu a kapalného zemního plynu, vykázala od...

    celý článek »

    Proč Twitter není Facebook

    Twitter včera přestavil svoje další kvartální výsledky. To jak dopadly, asi nemusíme příliš komentovat, když se akcie Twitteru v after-market doslova „rozsypala“ o 13,46 % na 15,36 USD.

    celý článek »

    Evropské indexy hledají směr, Adidas po výsledcích +7 %

    Evropské akciové trhy se aktuálně pohybují nerozhodně v těsné blízkosti včerejšího závěru a hledají tak směr pro svůj další vývoj. Investoři sledují probíhající výsledkovou sezónu, kde velké zklamání zaznamenal americký Apple, ale i zasedání Fedu, které by mohlo přinést komentáře týkající se dalšího nastavení úrokových sazeb.

    celý článek »

    Diamanty a etika

    Odvětví těžby a prodeje diamantů se potýká na všech stupních dodavatelského řetězce nejen s pestrou paletou problémů z geopolitické, technologické a finanční oblasti, ale musí překonávat i mnoho etických problémů.

    celý článek »

    Intradenni analyza ROPY

    Ropa včera uzavřela na denním grafu býčím outside-barem. Trh tak pokračuje v naplňování již dříve avizované struktury AB=CD, která teoreticky ukazuje na možné dosažení hodnot kolem 52,0. Důležitějším ukazatelem je však Ichimoku, kde došlo 15. dubna..

    celý článek »

    Inflace v Australii klesla, analyza AUD/USD

    Australský dolar prožil v noci šok. Silný výprodej během asijské seance spustil překvapující výsledek indexu spotřebitelských cen, jenž navzdory očekáváním v mezikvartálním měření zpomalil o 0,2 procenta. CPI přitom naposledy kleslo ve čtvrtém...

    celý článek »

    Výsledky Wirecard za 1Q16 smíšené, potvrzení výhledu

    Wirecard dnes ráno zveřejnil předběžná data za 1Q16. Tržby dosáhly 210,1 (+32% r/r) vs. oček. 211,3 mil. EUR a provozní zisk EBITDA 61,9 (+35 % r/r) vs. oček. 60,9 mil. EUR. Společnost potvrdila výhled na celý rok 2016 na provozní úrovni EBITDA v rozmezí.

    celý článek »

    Renault: nový model Escape a výsledky Q1

    Autor: Bc. Jakub Venský Třetí největší automobilce v Evropě Renaultu v prvním čtvrtletí vrostly tržby o příjemných 12 %. Růst je spojen zejména s evropskou oblibou nových modelů vozů, jako je například nový Escape crossover.

    celý článek »

    Fed dnes zřejmě vyšle signál směrem k červnu

    Ropu holubičí Fed zdá se napravil, teď je možná na čase, aby se zaměřil na americké technologické giganty v čele s jejich ikonou Applem. Telefony s jablíčkem už nejdou na dračku, což by nebyla taková katastrofa, kdyby Apple neměl takovou váhu v hlavních amerických akciových indexech.

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 27. 4. 2016

    Středa 27. 4. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,07 %), S&P500 (+0,19 %) a NASDAQ (-0,15 %). Evropa: DAX (-0,34 %), CAC40 (-0,28 %), FTSE 100 (+0,38 %). Asie: Nikkei 225 (-0,36 %), Shanghai Comp. (-0,19 %), CSI 300 (-0,23 %).

    celý článek »

    EPH ruší svůj vstup na burzu!

    Před malou chvíli jsme obdrželi zprávu, že společnost EPH ruší svůj zamýšlený vstup na pražskou burzu a zvažuje přímý prodej své infrastrukturní divize (EPIF) globálním investorům.

    celý článek »

    ČEZ: Graf nabádá k vybírání zisků

    500 psychologická hranice, 466 200denní klouzavý průměr, 416 20denní klouzavý průměr, 400 psychologická hranice, 397 50denní klouzavý průměr. Akcie společnosti ČEZ pokračovaly v růstu. MACD roste a je nejvýše za poslední půlrok. Objemy obchodů se zvýšily.

    celý článek »

    GE Money jde na burzu. Vyplatí se koupit akcie?

    Čeští investoři budou moci investovat do banky Ge Money, která nejen generuje zajímavé zisky, ale je také levná. Otevírá se zajímavá investiční příležitost? A na jaká rizika je potřeba si dát pozor? GE Money plánuje vstoupit na Burzu cenných papírů.

    celý článek »

    GE Money jde na burzu. Vyplatí se koupit akcie?

    Čeští investoři budou moci investovat do banky Ge Money, která nejen generuje zajímavé zisky, ale je také levná. Otevírá se zajímavá investiční příležitost? A na jaká rizika je potřeba si dát pozor? GE Money plánuje vstoupit na Burzu cenných papírů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »