• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 14. 6. 16

    Nový týden zahájily trhy negativně a navázaly tak na páteční vývoj. Hlavní indexy ztrácely přibližně půl procenta. Příčin zvyšující se nervozity na trzích je hned několik. Trh reaguje na poslední zprávy preferencí týkající se referenda o vystoupení Velké.

    celý článek »

    S Fedem se nikdy a nikde nebojuje

    Tento týden se ponese zejména ve znamení Fedu, který by měl ve středu rozhodovat o tom, zda zvýší sazby. Tématu jsme se zde už intenzivně věnovali. Nyní bych rád upozornil i na to, že v tomto týdnu bude o své další politice rozhodovat i japonská centrální banka BoJ.

    celý článek »

    Evropa čtvrtý den v řadě oslabila, pod tlakem banky

    Počtvrté v řadě zakončily obchodování evropské akciové trhy v záporných hodnotách, když dnes ztratily více než procento. Nervozita investorů pramení z blížícího se hlasování o setrvání Velké Británie v EU, ale i jednání Fedu, které je na programu tuto středu.

    celý článek »

    Pražská burza se opět zbarvila do ruda, ČEZ a VIG -4 %

    Pražská burza padá čtvrtý den v řadě, index PX hned v úvodu týdne odepsal dalších 2,6 % na 818 bodů. Negativní sentiment ze západních trhů poháněný obavami z Brexitu tvrdě dopadá na domácí parket, investoři se zbavují rizika a omezují své akciové pozice.

    celý článek »

    Pražská burza se opět zbarvila do ruda, ČEZ a VIG -4 %

    Pražská burza padá čtvrtý den v řadě, index PX hned v úvodu týdne odepsal dalších 2,6 % na 818 bodů. Negativní sentiment ze západních trhů poháněný obavami z Brexitu tvrdě dopadá na domácí parket, investoři se zbavují rizika a omezují své akciové pozice.

    celý článek »

    Euro ve svěráku zásadních fundamentů

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování roste 0,4 % na 1,129. Zápis ze zasedání Fedu 26-27. dubna, jenž nečekaně zvýšil šanci zvýšení hlavní úrokové sazby již v červnu nejprve v květnu způsobil posilování dolaru. K obratu zavelela...

    celý článek »

    Nad zemním plynem se smráká v USA i v Japonsku

    Zemní plyn přijde do tří let o pozici hlavní „pohonné“ suroviny v japonských energetických zařízeních. Podle Bloomberg New Energy Finance (BNEF) totiž bude v příštích třech letech v Japonsku vystřídán na pozici největšího „generátora“ energie uhlím.

    celý článek »

    Cena kávy stoupá, zejména pokud sladíte

    Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank Měkké komodity i obilniny výrazně posílily Rekordní dlouhé pozice by mohly vyvolat korekci Investoři sledují počasí v Brazílii V posledních měsících výrazně posilovaly měkké komodity, což kromě kávy a...

    celý článek »

    AAPL a jeho lákavé dividendy

    Autor: Ondřej Hriadel‘ Apple v poslední době získává oblibu u velkých investorských postav, jako je např. Warren Buffet, či Berkshire, firma, které investovala do akcií Applu asi 1 bilion dolarů.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 13.06.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.6.Změna13.6. Americký dolar USD 1 23.9050 +0.38%23.9970...

    celý článek »

    Realitní bublina?

    Je zde realitní bublina? Jsou komerční a rezidenční nemovitosti předražené? Má růst cen o více než 10% za poslední roky solidní základ? A kdy poletí ceny dolů? Důvodů rostoucích cen nemovitostí je několik.

    celý článek »

    Brexit doléhá na libru, akcie i dluhopisy

    Začíná týden, jehož hlavní agendu budou na trzích určovat centrální banky a politika. Již příští čtvrtek čeká Velkou Británii referendum o setrvání v EU a libra stále nemůže najít své dno.

    celý článek »

    Dolar posiluje vůči euru

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Dolar zaznamenal výrazný týdenní zisk vůči euru a obchodníci zvažují nadcházející rizika, která vyplývají ze středečního zasedání Federálního rezervního systému a potenciálního odchodu Spojeného království z Evropské unie.

    celý článek »

    Dividendy stlačily český běžný účet k nule

    Běžný účet platební bilance zakončil duben s přebytkem necelé jedné miliardy korun. Ve srovnání s předchozími měsíci, kdy se jednotlivé přebytky pohybovaly mezi 32 a téměř 44 miliardami jde o hodně velký skok dolů.

    celý článek »

    Philip Morris ČR: Koupit, cílová cena 13500 Kč

    Investiční doporučení: Ponecháváme naše doporučení Koupit pro akcie PMČR a zároveň zvyšujeme jejich cílovou cenu z 11 890 CZK na 13 500 CZK. Akcie již na konci minulého roku dosáhly na naši předchozí cílovou cenu, poté jejich cena dále rostla na své.

    celý článek »

    Tesla ztrácí po kauze problémů s brzdami u Model S

    Akcie automobilky Tesla ztratila minulý týden cca 4,6% poté, co se na trhu objevila informace z amerického Úřadu pro kontrolu bezpečnosti na silnicích (NHTSA), že model S by mohl mít problém s brzdami, který může způsobovat ztrátu schopnosti automobil...

    celý článek »

    USA: Spotřebitelská důvěra v červnu nad

    Index spotřebitelské důvěry Michiganské university v červnu dosáhl 94,3 bodů při očekávání 94 bodů. Ve srovnání s květnem 2016 došlo k mírnému poklesu z 94,7 bodů a ve srovnání s červnem 2015, kdy index dosáhl 94,6 bodu, je červnový index v 2016 také...

    celý článek »

    Constancio (ECB) obhajuje záporné sazby

    V. Constancio, viceprezident ECB, v pátek uvedl, že negativní sazby měly celkově pozitivní vliv na banky v eurozóně, a to i přes některé jejich negativní ef ekty. Constancio také uvedl, že si je vědom toho, že extrémně veliký stimulus ekonomiky, který...

    celý článek »

    Pohyb obyvatelstva - 1. čtvrtletí 2016

    Obyvatelstvo České republiky se v prvních třech měsících roku 2016 rozrostlo o 4,7 tisíce osob na 10 558,5 tisíce. Přírůstek zajistilo kladné saldo zahraniční migrace (5,5 tisíce), saldo přirozené měny bylo záporné (-0,9 tisíce). Počet živě...

    celý článek »

    Počet obyvatel vzrostl díky zahraničnímu stěhování

    13. června 2016 Česko mělo k 31. březnu 10 558 524 obyvatel. Žen bylo více než mužů, 50,9 %. Nejpočetnější skupinou byli lidé narození v 70. letech, kterých bylo 1,75 miliónu. V průběhu prvního čtvrtletí přibylo celkem 4 681 obyvatel. Ve srovnání se.

    celý článek »

    Začíná týden plný nervozity

    Začíná týden, ve kterém na trzích asi bude převládat napětí. A to nejen kvůli masivnímu střeleckému útoku v americkém Orlandu, který může ovlivnit kampaň před americkými prezidentskými volbami.

    celý článek »

    Rozhovory mezi Bayerem a Monsantem údajně pokulhávají

    Dle tiskové agentury Reuters rozhovory mezi Bayerem a Monsantem poněkud pokulhávají. Monsanto údajně nebylo ochotné dodat větší detail své rozvahy. V pozdních pátečních hodinách Monsanto odmítlo nový návrh Bayeru, který však byl na stejné cenové úrovni.

    celý článek »

    Unipetrol získal 100% Spolany

    Unipetrol oznámil akvizici 100 % podílu ve společnosti Spolana a.s.. Cena transakce je 1 mil. EUR. Prodávající je společnost Anwil, kterou ze 100 % ovládá mateřský podnik Unipetrolu polský PKN Orlen. Připomeňme, že Unipetrol prodal Spolanu Anwilu v r.

    celý článek »

    Pražská burza by neměla růst

    Pražská burza na konci týdne předvedla téměř volný pád. Index PX ztratil v pátek -3,2 % na 840,05 bodů na nadprůměrném objemu 765 milionu korun. Pražská burza se dostala na hladiny, které jsme neviděli od první poloviny roku 2009.

    celý článek »

    Váhového zastoupení u ETF

    Fundamental bond ETF mohou vyřešit problém s určováním váhového zastoupení, které vzniká u fondů s fixním příjmem. Zatímco drtivá většina ETF s fixními příjmy jsou si navzájem podobné ve způsobu stanovování váhového zastoupení, objevují se na trhu...

    celý článek »

    Asie otevřela nový týden novými ztrátami

    Snaha investorů najít před obavami z vystoupení Velké Británie z EU nějaká bezpečná aktiva, vedla podle analytiků k tomu, že i asijské akcie oslabovaly při otevření třetího červnového týdne roku 2016, nejvíce za dva měsíce a britská libra klesla na měnovém trhu na osmitýdenní minimum.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 13. 6. 2016

    Pondělí 13. 6. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-0,67 %), S&P500 (-0,92 %) a NASDAQ (-1,29 %). Evropa: DAX (-2,52 %), CAC40 (-2,24 %), FTSE 100 (-1,86 %). Asie: Nikkei 225 (-3,5 %), Shanghai Comp. (-1,05 %), CSI 300 (-1,07 %).

    celý článek »

    Přestupky a právnické osoby: Jaká konstrukce se rýsuje v Poslanecké sněmovně?

    Je to již více než dva roky, co jsme vás informovali o věcném záměru zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, který by měl nahradit současnou úpravu týkající se přestupků. Snahou nového zákona by mělo být především sjednocení základu odpovědnosti za přestupky fyzických nepodnikajících osob a odpovědnosti za jiné správní delikty právnických osob a podnikatelů. Měla by tak být odstraněna absence obecné úpravy tzv. jiných správních deliktů, a to tak, že veškeré správní delikty by byly zahrnuty a posuzovány jednotně podle nového zákona. Přestože projednávání zákona je zatím stále na půdě Poslanecké sněmovny, stojí za to se podívat, jakým způsobem se zákonodárce vypořádal s konstrukcí správní odpovědnosti u právnických osob.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »