• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 22. 6. 16

    Úterní obchodování se neslo v duchu včerejšího dne a i dnes trhy končily lehce v zeleném. Dnešní makro bylo nevýrazné a tak se pozornost upírala k vystoupená Yellen před kongresem. To nepřineslo výraznější zprávy.

    celý článek »

    Americké trhy v úterý převážně stagnovaly

    Vstup do obchodního dne probíhal na amerických trzích ve vlažnějším duchu, ačkoli následně indexy většinu dne strávily v růstových úrovních. Evropské trhy nadále těžily z aktuálního ústupu obav z Brexitu, navíc M.

    celý článek »

    Brexit - evropský plán B

    Jaký je evropský plán „B“ pro případ Brexitu? Není. Ač se to může zdát neuvěřitelné, je tomu opravdu tak. Evropská unie neví, co by měla dělat. Nemá připraveny žádné procesy. Možná právě proto tak mohutně podporovala Řecko.

    celý článek »

    Sazka loni vydělala 994 milionů

    Tržby Sazky za rok 2015 dosáhly 11,3 miliardy korun, meziročně o 23 % více. Z utržených peněz šla polovina na vyplacení výher, bezmála 1,25 miliardy korun odvedla Sazka státu za loterní daň a daň z příjmu. Čistý zisk společnosti činil 994 milionů...

    celý článek »

    Středoevropské měny pod tlakem oslabujícího eura

    Měnám v regionu se dnes nedařilo. Jejich pohyb je nadále ve vleku globálních událostí, kde hlavní roli hraje očekávání ohledně čtvrtečního hlasování o setrvání Velké Británie v EU. Dnes regionální měny reagovaly na oslabení eura proti dolaru. Polský.

    celý článek »

    Ropa za 50 USD za barel jako zlom na trhu?

    Ceny ropy od svého lednového minima vzrostly již o téměř 80 %. Ropa Brent se tak na trzích v posledních dnech obchoduje poblíž 50 USD za barel. V uplynulých dnech opět ceny černého zlata sestupují níže, ale v polovině ledna stál barel okolo 30 USD.

    celý článek »

    Ropa před Yellenovou slábne

    Aktuální vývoj: Srpnový futures kontrakt ropy WTI dnes vůči závěru pondělního obchodování klesá na 49,1 USD/barel, blízko půlročního maxima. Trh v posledních dnech vymezuje konsolidační teritorium před referendem Velké Británie o setrvání země v EU..

    celý článek »

    Německý ústavní soud potvrdil platnost OMT programu

    Nejistot spojených s vývojem ekonomiky v Evropě je celá řada. Ve stínu dominujícímu tématu Brexitu ovšem dnes bylo vyřešeno jedno z dalších zásadních rizik. Německý ústavní soud totiž s definitivní platností rozhodl dlouhotrvající spor o OMT...

    celý článek »

    Brexit ve středu zájmu

    Brexit a obchodvání měnami Posuny očekávání trhů kvůli brexitu jsou nyní na denním pořádku a očekáváme, že příští týden to bude ohlušující rámus. Přes neochvějné důkazy o jednoznačném výsledku si myslíme, že hlasování bude připomínat házení mincí.

    celý článek »

    Co by vzbudilo zájem o evropské akcie?

    Evropské akcie si nevedou dobře. Příčinou je pomalý růst zisků na akcii a vysoká volatilita cen akcií. Eurozóna se ale nachází v růstové fázi cyklu a dlouhodobé sazby leží velmi nízko, takže akcie by měly být atraktivní.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 21.06.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.6.Změna21.6. Americký dolar USD 1 23.8770 +0.19%23.9230...

    celý článek »

    Co by vzbudilo zájem o evropské akcie?

    Evropské akcie si nevedou dobře. Příčinou je pomalý růst zisků na akcii a vysoká volatilita cen akcií. Eurozóna se ale nachází v růstové fázi cyklu a dlouhodobé sazby leží velmi nízko, takže akcie by měly být atraktivní.

    celý článek »

    PSE: Petr Koblic členem představenstva FECE

    ´Valné shromáždění evropské federace burz (Federation of European Securities Exchanges - FESE) zvolilo na svém zasedání Petr Koblice, generálního ředitele Burzy cenných papírů Praha a CEESEG AG do svého představenstva.

    celý článek »

    Opatrný Fed tlumí změnu sazeb

    Fed zveřejnil minulou středu rozhodnutí o úrokových sazbách. Tón vyhlášení a tiskové konference byl v zásadě v souladu s očekáváním, což znamená, že Fed si podržel optimistický pohled na americký ekonomický výhled, slabé květnové výsledky pracovního trhu.

    celý článek »

    Pět tipů, jak platit na dovolené

    Dovolená je čas, kdy chceme mít co nejméně starostí. Abyste si tento čas užili bez starostí, přinášíme rady, jak co nejefektivněji vybírat hotovost, jak vyřešit případnou ztrátu nebo krádež karty. 1.

    celý článek »

    Horka v USA ženou zemní plyn na 9měsíční maxima

    Cena zemního plynu na počátku tohoto týdne stoupla na devítiměsíční maxima. Americké futures kontrakty vzrostly na zdaleka nejvyšší úroveň od loňského září díky neobvykle horkému prvnímu letnímu dni v USA, který se odrazil na zvýšení poptávky elektráren.

    celý článek »

    Pomůže Fed Trumpovi k vítězství?

    Donald Trump už ohledně Fedu pronesl řadu vzájemně si odporujících názorů. Bylo by tak úsměvné, kdyby Fed tomuto politikovi pomohl ke zvolení prezidentem Spojených států.

    celý článek »

    Goldmani čekají propad poptávky po US akciích o 50%

    Analytici americké banky Goldman Sachs snižují téměř o polovinu své odhady pro vývoj zahraniční poptávky po US akciích ve zbytku roku.Zahraniční poptávka po US akciích letos dosáhne pouze úrovně 125 mld. USD oproti původně odhadovaným 225 mld. USD.

    celý článek »

    Výnosy státních dluhopisů stále klesají

    Ačkoliv jsou obchodníci se státními dluhopisy již několik let ostražití a předpovědí o blížícím se kolapsu cen bychom se v posledních letech nedopočítali, zůstávají jejich ceny stále na růstové trajektorii.

    celý článek »

    Zahraniční dluh ČR stále rychle narůstá

    Zahraniční zadluženost ČR narůstá. Na konci prvního čtvrtletí letošního roku již dosáhla téměř 3,2 bilionů korun a odpovídala tak 70,4 % HDP. Za posledních 12 měsíců se tak aktiva nerezidentů v ČR zvýšila o cca 220 mld.

    celý článek »

    Ranní zprávy: Euro zatím své dolarové pozice drží

    Během včerejší evropské seance euro drželo svou relativně silnou pozici vůči dolaru, když se kurz pohyboval kolem hladiny 1,1350 USD/EUR. Společná evropská měna tak stále odolává navzdory tomu, že se blíží termín britského referenda, které...

    celý článek »

    Akciové trhy na nákupní vlně

    Hlavní událostiOdstávky v dukovanské jaderné elektrárně budou delší.Západoevropské akcie by měly dnešní seanci odstartovat dalším solidním růstem.Zajímavým údajem bude německý předstihový ukazatel ZEW index. Ve Spojených státech se ničeho...

    celý článek »

    ČEZ: Štefunko (ex PPF) koupil OT Energy Services

    Martin Štefunko, dřívější investiční manažer PPF člen představenstva O2 CR, koupil společnost OT Energy Services, klíčového dodavatele pro ČEZ (dříve známá jako I&C Energo). Další podrobnosti nebyly zveřejněny. (HN)

    celý článek »

    ETF: Objem vs likvidita

    Proces tvorby činí všechny ETF likvidní, bez ohledu na výši objemu obchodování. Při hodnocení potenciálních investic do ETF je jedním z prvních ukazatelů, na který se mnozí investiční poradci zaměřují, průměrný denní objem obchodů konkrétního fondu.

    celý článek »

    5 tipů jak úspěšně nastartovat nový podnik

    Přerov, 21. června 2016 Založení úspěšného podniku není nic jednoduchého. 80 procent firem skončí s podnikáním již v prvním roce, během následujících pěti let pak zkrachuje většina těch, které překonají krizový první rok.

    celý článek »

    Praha dnes otočí směr

    Strach investorů z Brexitu se jen pár dní před čtvrtečním referendem umírnil a trhy se tak na počátku nového týdne zbarvily výrazně dozelena. Celoevropský Euro Stoxx i německý DAX sbíraly dokonce více než 3procenntí zisky a po otevření se dařilo i hlavním indexům na Wall Street.

    celý článek »

    MSFT kupuje LNKD! Jak to proběhne?

    Autor: Ondřej Hriadel‘ Firma Microsoft se rozhodla k výraznému kroku a to ke koupi pracovního portálu Linkedin, pojďme se tedy podívat na to, jak obchod probíhá, za jakých podmínek a jaký vliv to bude mít na akcie Microsoftu.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 21. 6. 2016

    Úterý 21. 6. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,73 %), S&P500 (+0,58 %) a NASDAQ (+0,77 %). Evropa: DAX (+3,43 %), CAC40 (+3,50 %), FTSE 100 (+3,04 %). Asie: Nikkei 225 (+1,44 %), Shanghai Comp. (+0,22 %), CSI 300 (+0,29 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí