• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 28. 6. 16

    V úvodu nového týdne trhy pokračovaly v poklesu a index SPX dnes ztrácel necelá dvě procenta.Trhy dále reagují na referendum, které přineslo rozhodnutí Británie vystoupit z EU. Nejvíce se pokles dotýká sektoru financí, naopak nejlépe si vedly utility,...

    celý článek »

    Wall Street pokračovala ve volném pádu; index S&P 500 přesto udržel hranici 2000

    Americké trhy dnes navázaly na páteční výprodeje, když investory nadále strašila nejistota kolem britského odchodu z EU. Britský premiér Cameron uvedl, že vláda pod jeho vedením nespustí článek 50 o vystoupení z EU, a zdá se, že ani samotní Britové nemají jasnou představu o tom, jakým způsobem, a v jakém časovém horizontu vlastně EU opustí.

    celý článek »

    Brexit – pohled optimisty

    Existuje jeden zajímavý názor týkající se problémů v manželství: Pokud takové problémy existují, mohou za ně vždy a bez výjimky obě strany. Tedy jak manželka, tak tchyně.

    celý článek »

    Brexit – pohled optimisty

    Existuje jeden zajímavý názor týkající se problémů v manželství: Pokud takové problémy existují, mohou za ně vždy a bez výjimky obě strany. Tedy jak manželka, tak tchyně.

    celý článek »

    Libra trpí a riziko se vyprodává i po víkendu

    Zprvu to vypadalo, že pondělí přinese na trhy uklidnění po hodně divokém pátku. Nakonec ale převládly výprodeje rizika znovu poměrně výrazně. Důvody stále souvisí s důsledky Brexitu, neboť až ex post se naplno rozjíždí nejen tržní přehodnocování výhledu pro ekonomiky i aktiva, ale také úvahy o politickém řešení a možných variantách.

    celý článek »

    Evropské burzy zůstávají v depresi

    Minulý týden zažily akciové trhy černý pátek, přes víkend ale hlavy investorů příliš nevychladly. Nejistota z dopadů překvapivého výsledků britského referenda tak i dnes sráží především evropské akciové indexy, které ztrácí okolo 3 %. Investoři...

    celý článek »

    Je Brexit vítězstvím Putina?

    Rusko sice mělo jen zanedbatelný vliv na hlasování o Brexitu, ale podle některých názorů má z jeho výsledku Vladimir Putin velkou radost. Přitom je velmi těžké najít důvod, proč by Rusko mělo z Brexitu nějak těžit.

    celý článek »

    Komentáře: Koruna proti euru letos nejslabší

    Na středoevropských devizových trzích byl ještě dnes cítit dozvuk čtvrtečního britského referenda. Protože i dnes pokračoval výprodej na akciových trzích a celkově byl patrný růst averze investorů k riziku, přetrvával i na středoevropských...

    celý článek »

    10 způsobů jak se rozvést s EU a la Brexit

    Britové si ve čtvrtečním referendu odhlasovali evropský rozvod. Debaty o tom, co bude následovat, se rozjely na plné obrátky. Jaké jsou tedy možné, ač leckdy těžko představitelné, scénáře ukončení evropsko-britského manželství?1.

    celý článek »

    Je Brexit vítězstvím Putina?

    Rusko sice mělo jen zanedbatelný vliv na hlasování o Brexitu, ale podle některých názorů má z jeho výsledku Vladimir Putin velkou radost. Přitom je velmi těžké najít důvod, proč by Rusko mělo z Brexitu nějak těžit.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 27.06.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.6.Změna27.6. Americký dolar USD 1 24.4910 +0.82%24.6920...

    celý článek »

    10 způsobů jak se rozvést s EU a la Brexit

    Britové si ve čtvrtečním referendu odhlasovali evropský rozvod. Debaty o tom, co bude následovat, se rozjely na plné obrátky. Jaké jsou tedy možné, ač leckdy těžko představitelné, scénáře ukončení evropsko-britského manželství? 1.

    celý článek »

    Pozor na úvěrová rizika u ETN produktů

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitentem. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Anketa: Ustojí EU odchod Velké Británie?

    Čtvrteční Brexit byl pro většinu světa a zřejmě i pro samotné Brity překvapením. Jaký bude mít tento bezprecedentní krok do neznáma vliv na EU? Ustojí EU tento integrační políček? Svůj názor můžete vtisknout do následující ankety. if(window.

    celý článek »

    Výnos britských desítek poprvé v historii pod 1%

    Před 14 dny poprvé v historii poklesl výnos německých 10letých vládních dluhopisů pod hranici nuly.Zintenzivnění safe heaven runu tedy odlivu prostředků směrem k bezrizikovým instrumentům způsobuje růst cen a současného poklesu výnosů vládních dluhopisů..

    celý článek »

    Španělské volby vyhrál opět Mariano Rajoy

    Španělský premiér Mariano Rajoy, jehož lidovci zvítězili v nedělních parlamentních volbách, dnes zahájí jednání o povolební koalici. Rajoy vyšel z těchto předčasných voleb silnější, když jeho strana získala o 14 poslaneckých křesel více než v prosinci.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v propadu, pod tlakem banky

    Evropské akciové trhy po pátečním propadu způsobeným výsledkem referenda v Británii dnes dále oslabují. Indexy ztrácí aktuálně přibližně procento, kdy je tak mezi investory stále patrná nervozita.

    celý článek »

    Ekonomické dopady Brexitu

    Ekonomické dopady Brexitu Růst inflace přes oslabení libry & pokles růstu mezd z důvodu nejistot Británie má velký deficit běžného účtu platební bilance. Co to znamená? Hodnota zboží dovezeného do VB převyšuje hodnotu zboží, kterou země vyváží.

    celý článek »

    Goldman Sachs: Británii čeká recese, EU a USA slabší růst

    Británie se kvůli rozhodnutí opustit Evropskou unii ocitne pravděpodobně do roka v recesi. Takzvaný brexit zároveň zbrzdí globální ekonomický růst. Očekávají to přední ekonomové investiční banky Goldman Sachs, kteří současně zhoršili odhad ekonomického růstu eurozóny a Spojených států.

    celý článek »

    Trhy mají po Brexitu strach z politické nákazy

    Rozhodnutí Britů odejít z Unie rozpoutalo na trzích v pátek podle očekávání masivní výprodeje. Evropské akcie spadly dolů o více než 8 % a výnos německého desetiletého dluhopisy neomylně zamířil zpátky pod nulu. Libra ztratila přes osm procent,...

    celý článek »

    Cesta sazeb Fedu po hlasování o brexitu

    Finanční trhy se minulý pátek probudily s pořádnou kocovinou do rozhodnutí Velké Británie vystoupit z Evropské unie. Toto rozhodnutí bude mít hlavní dopad na této straně Atlantiku, ale nejen tam.

    celý článek »

    Kofola odstoupila od akvizice WAD Group

    Skupina Kofola oznámila odstoupení od akvizice WAD Group, která vlastní 40 % Water Holdingu. Důvodem je jednání se slovenským antimonopolním úřadem. Již dříve byl obchod odložen, nicméně dokončení se očekávalo letos.

    celý článek »

    Vítejte na trhu spekulantů

    Když jsme na Investičním webu v pátek dopoledne psali o překvapivém výsledku britského referenda, vybavila se mi jedna z prvních knížek, které jsem si kdysi přečetl o investování – Kostolanyho burzovní seminář pro kapitálové investory a spekulanty.

    celý článek »

    Ruční přístup nebo algoritmické obchodování?

    Autor: Bc. Jan Kolář S nástupem technologického boomu se začal postupně měnit i samotný způsob obchodování na finančních trzích. Vyspělé technologie po malých krůčcích prorostly velkým množstvím procesů a nahradily tak nespočet lidí.

    celý článek »

    Trhy mají po Brexitu strach z politické nákazy

    Rozhodnutí Britů odejít z Unie rozpoutalo na trzích v pátek podle očekávání masivní výprodeje. Evropské akcie spadly dolů o více než 8 % a výnos německého desetiletého dluhopisy neomylně zamířil zpátky pod nulu.

    celý článek »

    Nepříjemné překvapení “Brexit”

    SNB v pohotovosti Očekávaný dopad brexitu na frank bude značný. CHF je podle očekávání hlavním nástrojem pro zajištění rizika hlasování pro „odchod“. EURCHF zareagoval pádem na 1.06237, ale odrazil se na 1.

    celý článek »

    Prodejní tlak bude v Praze pokračovat

    Pro trhy do značné míry šokující rozhodnutí Britů vystoupit z Evropské unie na konci týdne doslova strhlo lavinu. Propady zahájily páteční obchodování trhy v Asii a vlna negativního sentimentu se velmi rychle přelila i na starý kontinent.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 27. 6. 2016

    Pondělí 27. 6. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-3,39 %), S&P500 (-3,59 %) a NASDAQ (-4,12 %). Evropa: DAX (-6,82 %), CAC40 (-8,04 %), FTSE 100 (-3,15 %). Asie: Nikkei 225 (+2,27 %), Shanghai Comp. (+1,15 %), CSI 300 (+1,20 %).

    celý článek »

    Zlato: Technická analýza (27.6.2016)

    lokální maximum: 1 324 lokální minimum: 1 210 20denní klouzavý průměr: 1 270 50denní klouzavý průměr: 1 256 200denní klouzavý průměr: 1 205 Cena zlata se na konci týdne ocitla vysoko nad 20denním, 50denním i 200denním klouzavým průměrem.

    celý článek »

    Nejvyšší soud rozšířil možnost vznesení tzv. kauzálních námitek ve spotřebitelských vztazích

    Směnky jsou oblíbeným zajišťovacím instrumentem fungujícím na principu, že věřitel poskytne úvěr a nechá si dlužníkem vystavit směnku za účelem zajištění své pohledávku na vrácení úvěru. Nesplní-li dlužník svoji povinnost vrátit úvěr, může věřitel vymáhat splnění povinnosti ze směnky, neboť vymožení směnky je o poznání jednodušší než vymožení pohledávky z úvěrové smlouvy. Málokterý dlužník si však při vystavování směnky uvědomí, že věřitel může směnku převést na třetí osobu (nabyvatele), čímž dlužníka více méně zbaví možnosti uplatnění tzv. kauzálních námitek. Nejvyšší soud ve svém novém rozhodnutí do jisté míry tento negativní efekt převodu směnky pro spotřebitelské vztahy eliminuje.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí