• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Takhle svět bojuje za vyšší inflaci

    Uvolnění měnových politik světových centrálních bank je bezprecedentní, a to nejen v novodobé historii. Odborníci z Bank of America Merrill Lynch upozorňují, že krátkodobé i dlouhodobé úroky jsou nejnižší za 5 000 let.

    celý článek »

    JPY cítí následky brexitu

    Vzestupné tlaky Hlasování o brexitu mělo za následek zvýšení poptávky po bezpečných měnách, především jenu. Japonská měna se nyní obchoduje proti dolaru blízko 101, což je nejnižší úroveň od roku 2014.

    celý článek »

    Polský zlotý zůstává pod výprodejním tlakem

    Polský zlotý byl na úvod týdne jedinou středoevropskou měnou, která ztrácela, když během pondělní seance odepsala zhruba čtyři desetiny procenta. Zlotý zůstává pod tlakem jako měna nejvíce citlivá na události kolem brexitu, z domova pak nepomáhají...

    celý článek »

    Jsou dny britské libry kvůli Brexitu sečteny?

    Britská libra nesla rozhodnutí obyvatel Spojeného království opustit Evropskou unii těžce. Od chvíle, kdy začalo být v pátek 24. června jasné, že Britové zvolili Brexit, se libra proti dolaru propadla do dnešního dne o více než 11 procent.

    celý článek »

    Západoevropské burzy na začátku týdne mírně oslabují

    Západoevropské akcie v úvodu týdne nenavázaly na zotavování z předchozích ztrát a klesají asi o půl procenta. Hlavní indexy se tak nyní nacházejí přibližně 5 % pod úrovněmi před rozhodnutím britských voličů opustit Evropskou unii. Dnes se nedaří...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 04.07.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 1.7.Změna4.7. Americký dolar USD 1 24.3350 -0.05%24.3220...

    celý článek »

    Nigel Farage rezignoval na post šéfa UKIPu

    Dosavadní lídr britské U.K. Independence Party (UKIP) a jedna z hlavních postav podporujících Brexit Nigel Farage oznámil. že skládá a dává k dispozici svou funkci.Farage uvedl, že úspěšné referendum je vrcholem jeho kariéry, který již nemůže on sám...

    celý článek »

    Ruský vývoz ropy rostl v 1H o 4,9% na 5,55 mbd

    Ruský vývoz ropy v první polovině letošního roku stoupl meziročně o 4,9% na 5,55 miliónu barelů ropy denně a za celý rok míří vstříc svému historickému rekordu. Ministr energetiky odhadoval produkci za celý rok na úrovni 252 miliony tun = cca 5,05 mbd.

    celý článek »

    Jsou dny britské libry sečteny?

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Libra pravděpodobně klesne ještě více, než byl její nejhlubší propad za tři desítky let bezprostředně po referendu o vystoupené Británie z EU. Většina analytiků velkých bankovních a investičních domů se přiklání k dalšímu...

    celý článek »

    Brexit, úzkost investorů a 500 tun zlata

    Investory na globálních trzích letos trápí úzkost. Strach spojený se zpomalením hospodářského růstu, odkladem zvyšování sazeb v USA a v neposlední řadě i britským rozhodnutím opustit Evropskou unii vedl k nárůstu držby v globálních burzovně obchodovaných fondech ETF krytých zlatem od lednového dna o více než 500 metrických tun.

    celý článek »

    V Abu Dhabí vzniká nový bankovní gigant

    Dvě největší banky emirátu Abú Dhabí, National Bank of Abu Dhabi (NBAD) a First Gulf Bank (FGB), se dohodly na spojení svých aktivit. Podle listu Financial Times tak vznikne největší banka na Blízkém východě s tržní hodnotou kolem 29 miliard dolarů.

    celý článek »

    S&P 500 v první půlce roku posílil o 2,7%

    Za první polovinu roku zisky indexu S&P dosáhly 2,7% (po započítání reinvestovaných dividend je zisk na úrovni 3,8%), nejlépe si vedl energetický sektor, který připsal 16% díky téměř 30% oživení ceny ropy v průběhu posledních čtyř měsíců, následovaný...

    celý článek »

    Bohatí myslí jinak

    Jak se liší myšlení bohatých a chudých? Této problematice se pět let věnoval Thomas Corley a své závěry publikoval v knize Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals. Nabízíme 10 tvrzení, o kterých si bohatí a chudí myslí pravý opak.

    celý článek »

    Sobotka: Euro v horizontu 5-10 let

    Český premiér Bohuslav Sobotka uvedl, že by chtěl přijmout euro v horizontu 5-10 let. Ale že pokud jej příjme například Polsko dříve, neměli bychom otálet. David Navrátil

    celý článek »

    Americký trh práce, ISM a Fed… týdenní výhled

    Nástup do tohoto týdne zpomalí svátek v USA. V pátek naopak trhům na aktivitě mohou přidat měsíční čísla z amerického trhu práce. Ještě před nedávnem to vypadalo, že tyto údaje budou rozhodovat o měnové politice Fedu pro nejbližší měsíce.

    celý článek »

    Pražská burza přerušuje čtyřdenní růst

    Pražská burza před dvoudenním svátkem otevírá poklesem o 0,5 %, a tak přerušuje čtyřdenní růst. Západoevropské burzy otevírají mírným poklesem, když díky státnímu svátku v USA lze očekávat spíše nižší aktivitu.

    celý článek »

    Těžba zlata a drahých kovů

    Náhlý propad cen komodit v roce 2014 poslal akcie důlních společností do volného pádu. Dlouhodobě ale drahé kovy - především zlato - představují ochranu proti inflaci a ekonomickým poklesům, kterou by měli investoři vyhledávat.

    celý článek »

    Britský ministr financí chce po brexitu snížit firmám daně

    Britský ministr financí George Osborne chce snížit daň z příjmu právnických osob na méně než 15 procent. Řekl to v neděli deníku Financial Times s tím, že by chtěl tímto krokem zamezit odchodu investorů z Británie poté, co se země v referendu rozhodla opustit Evropskou unii.

    celý článek »

    Odstávka v JETE bude delší o 3 týdny

    Odstávka jaderného bloku v elektrárně Temelín bude prodloužena o 3 týdny. Spuštěn by měl být 22. srpna. Prodlužování odstávek, zejména jaderných elektráren, je pro ČEZ negativní zpráva.

    celý článek »

    Unipetrol má nového předsedu představenstva

    Generální ředitel Unipetrolu a předseda představenstva Marek Świtajewski skončil ve svých funkcích. Na postu předsedy představenstva ho nahradí Andrzej Modrzejewski. O novém generálním řediteli zatím nebylo rozhodnuto.

    celý článek »

    Odhady sklizní - červen 2016

    Na základě prvních letošních odhadů sklizně k 10. červnu se předpokládá sklizeň základních obilovin ve výši 6 995 tis. tun a řepky ve výši 1 313 tis. tun. Úroda základních obilovin se sníží v porovnání s loňskou nadprůměrnou sklizní o 736 tis. tun...

    celý článek »

    Deficit a dluh vládních institucí - 1. čtvrtletí 2016

    Deficit sektoru vládních institucí v prvním čtvrtletí 2016 dosáhl úrovně 0,74 % HDP. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku došlo ke snížení deficitu o více než 1 procentní bod. Saldo hospodaření sektoru vládních institucí, Česká republika,...

    celý článek »

    Klidný den na pražské burze

    Páteční seanci uzavřel index PX se ziskem necelého procenta, konkrétně se zvýšil o 0,92 % na úroveň 824,4 bodu. Objem obchodů činil 0,733 mld. Kč (dlouhodobý průměr je 0,59 mld.

    celý článek »

    Evropské banky nesou břemeno nejistoty brexitu

    Bouře v bankovním sektoru Banky jsou definitivně tím, kdo od brexitu ztratil nejvíc. Kromě britských bank zůstávají v oku bouře i ostatní evropské banky. Některé německé a italské banky zažily od hlasování prudký pokles tržního kapitálu.

    celý článek »

    Asie se na počátku týdne svezla na vlně optimismu

    Akcie v Asii na počátku nového týdne jednoznačně hýřily optimismem a tamní hlavní akciové indexy se tak zbarvily shodně do zelených čísel. Do plusu se dostaly po nejednoznačném výsledku víkendových voleb dokonce i australské akcie a připojily se tak k pobrexitové asijské rallye.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 4. 7. 2016

    Pondělí 4. 7. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,11 %), S&P500 (+0,19 %) a NASDAQ (+0,41 %). Evropa: DAX (+0,99 %), CAC40 (+0,86 %), FTSE 100 (+1,13 %). Asie: Nikkei 225 (+0,55 %), Shanghai Comp. (+1,87 %), CSI 300 (+1,63 %).

    celý článek »

    Komerční arbitráže v roce 2015

    Podle nových statistik Mezinárodního rozhodčího soudu Mezinárodní obchodní komory (ICC) dále roste počet mezinárodních komerčních arbitráží. V roce 2015 byl zahájen druhý nejvyšší počet nových případů za 93letou historii tohoto rozhodčího soudu. Roste také hodnota nových arbitráží.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »