• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 14. 7. 16

    Ve středu trhy ztratily dech a hlavní indexy končily jen s drobnými změnami za slabých objemů. Sektorem, kterému se dnes nedařilo, byly základní materiály, které se dostaly pod tlak díky ztrátám ropy, která dnes odepsala čtyři procenta.

    celý článek »

    Co dělat pro dosažení 7,5% návratnosti portfolia

    Na WSJ byl před několika dny uveřejněn jeden zajímavý a dnes již celkem populární graf, který bych rád v této úvaze použil i já. Ukazuje, jaké složení muselo mít v letech 1995, 2005 a 2015 portfolio na to, aby generovalo 7,5 % návratnost.

    celý článek »

    Koruna zpět u hranice kurzového závazku

    Kurz koruny se dnes vrátil do těsné blízkosti závazku centrální banky. Česká měna vůči euru posílila o dva haléře, a dnešní obchodování tak uzavírala na 27,02 CZK/EUR. Tento pohyb potvrdil, že nervozita po referendu o brexitu na domácím devizovém...

    celý článek »

    Evropské akcie svoje dopolední zisky nakonec neudržely

    Evropský index Stoxx 600 během dopoledne postupně rostl, nicméně nakonec své zisky neudržel a několik desítek minut před uzavřením burz se pohybuje prakticky na úrovních včerejšího zavíracího kurzu. Zdá se, že před zítřejším zasedáním britské...

    celý článek »

    IPO Recap - aktivita IPO je stále utlumená

    Červen z pohledu IPO byl znovu otřesným. Největší IPO nedosáhlo ani na 200 milionů dolarů, což je opravdu málo. Asi největší pozornosti si uzurpovala společnost Twilio, která poskytuje cloudovou platformu pro komunikaci.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 13.07.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.7.Změna13.7. Americký dolar USD 1 24.3670 +0.19%24.4150...

    celý článek »

    Atraktivita Nizozemí mezi daňovými ráji klesá

    V prvním pololetí letošního roku se počet firem, které mají vlastníka se sídlem v daňovém ráji, zvýšil o 15 na celkových 13 434 subjektů. Vlastníci z daňových rájů do základního kapitálu ovládaných firem investovali 362 miliard korun, zatímco ke konci...

    celý článek »

    Kdo se stane Brexit Czarem?

    Nová britská premiérka Theresa May bude s největší pravděpodobností v průběhu své služby řešit samé nelehké úkoly. Hned ten z nejbližších se zdá být opravdu silným oříškem. Bude třeba zvolit Brexit Czara, tedy někoho, kdo povede proces vystoupení...

    celý článek »

    Evropský průmysl: Jeden krok vpřed a hned zase zpátky…

    Evropský průmysl letos rozhodně optimismus trhům nedodává. Dubnový výsledek sice mírně potěšil, květnový zase zklamal. Produkce se tentokrát oproti předchozímu měsíci snížila v eurozóně o 1,2 %, meziročně se její růst propadl na pouhé půl procenta.

    celý článek »

    Brexit pomohl Burberry k lepším tržbám; Akcie +4 %

    Největší britský výrobce luxusního zboží Burberry díky nárůstu zájmu zákazníků o šátky a trenčkoty s typickým kostkovaným vzorem na domácí britské půdě na konci června zveřejnil tržby, které lehce překonaly očekávání trhu.

    celý článek »

    May Day, May Day, May Day

    Euro včera pokračovalo v trendu započatém v pondělí a dále posilovalo. Svoje zisky ovšem v druhé polovině dne odevzdalo a dnes otvírá na podobné hladině, jako začínalo včera, 1,106 USD/EUR. Bezpečně se tak pohybuje mezi technickými hladinami podpory.

    celý článek »

    Brexit odhalil slabost italských bank

    Brexit odhalil slabost italských bank, jejichž akcie po zveřejnění výsledků ref erenda klesly až o 30%. Podle The Economist v současnosti špatné půjčky v italském bankovním sektoru dosahují zhruba 360 mld.

    celý článek »

    Benda potvrdil současný status quo měnové politiky

    Regionální devizové trhy ani dnes nemají společného jmenovatele. Polský zlotý umazává ztráty ze včerejšího dne. Pomohly mu ranní komentáře člena měnového výboru J. Kropiwnickiho. Ten totiž prohlásil, že deflace v polské ekonomice ustoupí na konci...

    celý článek »

    Erste: Rakouská vláda sníží bankovní daň

    Rakouská vláda včera dosáhla dohody ohledně snížení bankovní daně. Jak již bylo indikováno dříve, bankovní daň bude snížena na přibližně 100 mil euro za rok ze současných 640 mil eur. Nová snížená daň začne platit od roku 2017.

    celý článek »

    ČEZ: Expozice v Bulharsku 17 mld. aktiv a 10 mld. kapitálu

    Společnost ČEZ včera oznámila, že zahájila investiční arbitráž proti bulharské republice. Důvody jsou podle CEZu postup bulharských institucí poškozující podnikání společnosti v Bulharsku, v důsledku dlouhodobě se nezlepšující kritické situace na tamním..

    celý článek »

    Akcie American Airlines rostly o 11%

    American Airlines ve včerejším obchodování vystřelilo o +11,2 % na 34,66 USD. Důvodem bylo prodloužení dohody s poskytovateli kreditních karet (Citi, Barclays). To vylepší výsledky v 1H16 o 200 mil. USD, o 550 mil. USD v 2017 a o 800 mil. USD v 2018.

    celý článek »

    Pegas založil 100procentní dceru v JAR

    Pegas Nonwovens založil dceřinou společnost (100 %) v Jihoafrické republice pod názvem PEGAS NONWOVENS RSA (PTY) LTD. Tento krok byl již avizován, následovat bude vyjednávání o koupi pozemku pro stavbu nové výrobní linky, které by mělo být dokončeno v...

    celý článek »

    Sníží Bank of England zítra úrokové sazby?

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Obchodníci budou sledovat Bank of England na jejím prvním politickém setkání od referenda o Brexitu z důvodu prodávání libry. Spekuluje se, že guvernér Bank of Englad Mark Carney vystoupí na shromáždění ve čtvrtek v návaznosti..

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 13. 7. 2016

    Středa 13. 7. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,66 %), S&P500 (+0,70 %) a NASDAQ (+0,69 %). Evropa: DAX (+1,33 %), CAC40 (+1,57 %), FTSE 100 (-0,03 %). Asie: Nikkei 225 (+0,72 %), Shanghai Comp. (+0,31 %), CSI 300 (+0,38 %).

    celý článek »

    Seberou roboti lidem práci? V logistice asi ano

    V příštích deseti letech se robotizace logistiky v Evropě stane hrozbou pro mnoho nekvalifikovaných pracovních míst. Pokud nebudou přijata žádná vhodná doprovodná opatření, může v oblasti eurozóny dojít k zániku několika set tisíc pracovních...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »