• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 19. 7. 16

    První obchodní den nového týdne se nesl za snížených objemů a volatility jak na evropských tak zámořských trzích. Obchodování probíhalo za absence důležitých makrodat. Investoři vyčkávají na druhou polovinu tohoto týdne, kdy se dočkáme zasedání ECB.

    celý článek »

    Venezuela 2017 a 1600% inflace

    Venezuelská vláda se možná zuby nehty zdráhá vyhlásit bankrot státní kasy, kvůli nedostatku potravin, stále laciné ropě a špatnému řízení hospodářství však vládě prezidenta Madura nezbylo nic jiného než vyhlásit alespoň stav ohrožení.

    celý článek »

    Německé dluhopisy se vrátily ke kladným výnosům

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Německé státní dluhopisy zaznamenaly první týdenní pokles od května tohoto roku z důvodu spekulace, že se centrální banky pokusí podpořit světovou ekonomiku razantnějšími monetárními stimuly a omezit tak poptávku po bezpečných..

    celý článek »

    Změna měnové politiky v ČR se může stát nutností

    Poslední zápis ze zasedání České národní banky (ČNB) ukazuje konzensus napříč bankovní radou v tom, že aktuálně nastavená monetární politika je přiměřená a není důvod k tomu, od poloviny roku 2017 měnit kurzový závazek nebo nasazovat negativní úrokové ...

    celý článek »

    Výsledky Bank of America v 2Q16

    Výsledková sezóna je v plném proudu. Hlavní slovo mají v jejím úvodu banky. Jednou z nich je i Bank of America (DIP), která dnes představila čísla za druhé čtvrtletí letošního roku.

    celý článek »

    Akciové trhy rostou čtvrtým týdnem v řadě

    Index S&P 500 se v minulém týdnu vyšplhal na nová historická maxima s tím, jak z globální ekonomiky přicházejí pozitivní makrodata. Růst zaměstnanosti byl po květnovém útlumu v průběhu června s přehledem dohnán, když ekonomika USA vytvořila až 287 tisíc..

    celý článek »

    Morgani: Dolarové sazby porostou nejdříve v roce 2018

    Analytici americké banky Morgan Stanley míní, že americká centrální banka může zvýšit dolarové sazby nejdříve v roce 2018. Hlavním důvodem pro takové odhady je očekávané zpomalení globálního růstu, které nedovolí Fedu utáhnout více pomyslné otěže měnové..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 18.07.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.7.Změna18.7. Americký dolar USD 1 24.2840 +0.66%24.4460...

    celý článek »

    TIPS ETF jako prostředek pro boj s inflací?

    TIPS ETF nemusí být vždy nejlepším prostředkem pro boj s inflací. Investoři hledající ochranu před zvyšováním inflace využívají investice do Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS), což jsou státem emitované dluhopisy, jejichž jistina se...

    celý článek »

    Euro fundamenty zatlačeno k hlavním podporám

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování roste 0,1 % na 1,106, kam se propadlo po nečekaně solidních maloobchodních tržbách USA v pátek. Technický pohled a výhled: Fundamentální důvody (obavy o politický a ekonomický vývoj eurozóny a...

    celý článek »

    Ochrana práv k nemovitostem: Proč jsou dobré pravidelné kontroly v katastru nemovitostí

    Jednáme-li ve víře v úplnost a pravdivost zápisu v katastru nemovitostí, poskytuje nám zákon ochranu v rámci tzv. principu materiální publicity. Pokud tedy například plánujeme koupit nemovitost zapsanou v katastru a jednáme s jejím vlastníkem, poskytuje nám zákon ochranu, i kdyby této osobě ve skutečnosti vlastnické právo nesvědčilo. Jaké možnosti ochrany pak ale mají skuteční vlastníci, kteří takto v katastru nemovitostí z nějakého důvodu vedeni nejsou?

    celý článek »

    Na dluhopisové frontě (zatím) klid

    Současná politika centrálních bank spolu se zápornými úrokovými sazbami v posledních letech výrazně poškodily tradiční konzervativní investice – tedy peněžní, a především dluhopisový trh.

    celý článek »

    Evropa hledá směr, ARM Holdings +43 %

    Evropské akciové trhy se po úvodním růstu aktuálně pohybují v blízkosti pátečního závěru a hledají tak směr pro svůj další vývoj. Za absence důležitých makrodat bude pozornost namířena na probíhající výsledkovou sezónu, přičemž dnes představí své výsledky celá řada společností včetně Bank of America.

    celý článek »

    SoftBank koupí ARM za 32 mld. USD

    Japonská SoftBank oznámila, že za cca 32 mld. USD převezme předního evropského výrobce čipů, společnost ARM. ARM sídlí ve Velké Británii a v současnosti je dominantním producentem čipů pro chatré telefony.

    celý článek »

    Odhady: Firemní zisky ve 2Q poklesnou o dalších 4,7%

    Tento týden se naplno rozeběhne zámořská výsledková sezóna. Finanční výkazy představí plných 90 firem z báze indexu S&P 500. Analytici očekávají, že v průměru firmy vykáží meziroční pokles zisků o 4,7% oproti poklesu o 5% v 1Q16.

    celý článek »

    Turecký puč sestřelil akcie, lira už posiluje

    Makrokalendář na dnešní den je bez důležitých událostí. Mezi nejzajímavější (regionální) statistiky bude patřit odpolední zveřejnění čísel z polského trhu práce – průměrná mzda a zaměstnanost za červen.

    celý článek »

    Jaké akcie drží Švýcarská národní banka?

    Největší akciové pozice v bilanci Švýcarské národní banky Toto vzkazuje JPMorgan investorům na začátku 3. kvartálu 2016 Americký i globální trh má za sebou velice živé první pololetí a nyní i start do toho druhého.

    celý článek »

    ECB: Frankturte máme problém!

    Americký dolar během minulého týdne vůči euru ztrácel, ale po dobrých pátečních údajích z amerického trhu práce celotýdenní ztráty umazal. Britská libra během týdně těžila z politické situace ve Velké Británii. Oproti očekávání, že k volbám předsedy.

    celý článek »

    Tento týden se naplno rozjede výsledková sezóna

    Hlavní událostiDnes bez podstatných firemních zpráv.Západoevropské akcie by měly dnešní seanci zahájit růstem. Začátek týdne příliš bohatý na nová makroekonomická data není. V USA budou zveřejněny pouze dlouhodobé kapitálové toky. Výsledky...

    celý článek »

    BoE a BoC drží sazby beze změny

    Kanadská banka volí status quo Trhy správně očekávaly, že sazby BoC se udrží na 0,50%. Kanadská ekonomika se vzpamatovává z neklidných cen ropy a BoC následně rozhodla před jakoukoli změnou monetární politiky vyčkat na další vývoj růstu.

    celý článek »

    Stock Spirits prodává destilátovou divizi

    Podle tisku prodává Bohemia Sekt svou divizi výroby destilátů. Vzhledem k silné pozici na trhu by mezi jedním ze zájemců mohl být také Stock Spirits. Nabízená divize má roční obrat okolo 160 mil. Kč, z toho polovinu tvoří značka Pražská vodka.

    celý článek »

    Výsledky Citigroup za 2Q16 nad odhady trhu

    Citigroup reportovala za 2Q 2016 pokles čistého zisku o 14 % r/r na 4 mld. USD. Zisk na akcii ve výši 1,24 USD překonal odhady na úrovni 1,1 USD, také celkové tržby (-8 % r/r na 17,55 mld. USD) byly mírně nad očekáváním trhu.

    celý článek »

    Turecký puč skončil tak rychle, že jej trhy zřejmě nestačí ani pořádně zaznamenat

    Zatímco v pátek byla tématem rozhovorů francouzská riviéra, tak o víkendu to byla spíše ta turecká. Pokus o převrat v Turecku, ale skončil rychleji než začal, takže ani reakce finančních trhů - především těch z emerging markets - nebyla nijak dramatická, neboť se fakticky musela odehrát v pátek pozdě v noci a o víkendu, kdy je drtivá většina trhů zavřena.

    celý článek »

    Praha v mírně zeleném

    Pražská burza v posledním obchodním dni minulého týdne našla sílu jít proti obecně mírně negativně naladěnému trhu na západě Evropy. Pražský index PX vzrostl +2,21 % na 863,55 bodů na mírně nadprůměrném objemu.

    celý článek »

    Čína ještě není z nejhoršího venku

    Na první pohled se údaje o čínském růstu ve druhém čtvrtletí jeví povzbudivě, protože hrubý národní produkt stoupl meziročně o 6,7%, od prvního čtvrtletí nedošlo ke změně, je to dokonce nad očekáváním trhu 6,6%.

    celý článek »

    Hrozí Velké Británii ústavní krize? Otázky a odpovědi

    Šokující výsledek britského referenda ohledně dalšího setrvání země ve Velké Británii zaskočil nejen investory ale i samotné politiky, kteří nyní musí řešit nejeden problém. Velmi zajímavá debata se nyní vede kolem toho, kdo by vlastně měl inicializovat..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »