• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 25. 7. 16

    Páteční obchodní seanci zavíraly americké indexy následovně: DJIA (+0,23 %), S&P500 (+0,44 %) a NASDAQ (+0,46 %). Cena ropy WTI odepsala 0,56 USD (-1,25 %) k ceně 44,17 USD. Americký dolar dnes významně posílil vůči koši hlavních světových měn a stáhnul..

    celý článek »

    Bubliny? Možná ano. Inflace? Určitě ne

    Jeden z populárních pokrizových investičně-ekonomických mýtů tvrdí, že inflace se z trhu zboží a služeb přesunula na trhy investičních aktiv. Jelikož používám slovo mýtus, je asi dopředu jasné, jak se k této tezi stavím – velmi rezervovaně.

    celý článek »

    Algo obchodování nebo ruční přístup?

    Autor: Bc. Jan Kolář S nástupem technologického boomu se začal postupně měnit i samotný způsob obchodování na finančních trzích. Vyspělé technologie po malých krůčcích prorostly velkým množstvím procesů a nahradily tak nespočet lidí.

    celý článek »

    Proč se vlastně tak bojíme vyšší inflace?

    Proč je pro nás tak důležitá obrana proti inflaci? Když se na tuto otázku zeptám někoho o generaci staršího, řekne mi, že kdybych si prožil inflaci v sedmdesátých a osmdesátých letech, hned bych to pochopil.

    celý článek »

    Odměny na Úřadu vlády ČR v 1. pololetí roku 2016

    Úřad vlády ČR pokračuje v otevřeném a transparentním přístupu vůči veřejnosti a rovněž v letošním roce zveřejňuje odměny zaměstnanců za uplynulé období. V prvním pololetí roku 2016 byly odměny rozděleny mezi 577 zaměstnanců, a jejich celková výše činila..

    celý článek »

    Eurozóna - aktivita PMI v červenci všeobecně poklesla

    Podle předběžných odhadů o vývoji aktivity nákupních manažerů v ekonomice zpracovávaných společností Markit Economics eurozóna v červenci mírně zpomalila svou ekonomickou aktivitu.Kompositní index PMI v červenci poklesl na 52,9 bodu oproti 53,1 v červnu.

    celý článek »

    Verizon je údajně blízko převzetí Yahoo

    Podle agenturních zpráv odvolávajících se na privátní zdrje blízké jednáním je americký Verizon údajně blízko dohodě o převzetí společnosti Yahoo!. Dohoda samotná a její podrobnosti by mohly být údajně zveřejněny v průběhu několika dalších dnů, pokud k...

    celý článek »

    Výsledky General Electric za 2Q16 zaostaly za odhady

    Americký průmyslový konglomerát General Electric (GE), který ve svých závodech vyrábí takové věci jako žárovky ale zároveň také například motory do proudových dopravních a vojenských strojů, vykázal za 2Q tohoto roku podle GAAP zisk 2,74 mld.

    celý článek »

    Není Airbag jako airbag

    Stejně jako každý nový model automobilu se dnes neobejde bez prvků pasivní ochrany, mezi investičními produkty si své místo vydobyly fondy chránící vložené investice do předem stanovené míry poklesu.

    celý článek »

    Inspirativní rádce: vaše bydlení podle Bella Rose

    Sníte o útulném a hezkém domově, ale máte obavu, že ho nezvládnete vytvořit? Prozradíme vám jedno malé tajemství – v životě je důležitá inspirace. Dívejte se kolem sebe, pátrejte na internetu, nechte se inspirovat při návštěvách svých známých.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 22.07.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.7.Změna22.7. Americký dolar USD 1 24.5300 +0.02%24.5350...

    celý článek »

    Risk management - držíte ztrátové pozice?

    Autor: Bc. Jan Kolář Jistě jste se již někdy setkali s následujícím scénářem. S velkým očekáváním vstoupíte do (v lepším případě) promyšlené obchodní pozice a cítíte určité vzrušení. Vidíte se jako vítězové. Ale co se nestane.

    celý článek »

    Evropa hledá směr, Vodafone po výsledcích +5 %

    Západoevropské akciové indexy se v závěru týdne pohybují v těsné blízkosti včerejšího závěru a hledají tak směr pro další vývoj. Investoři upínají svoji pozornost na probíhající výsledkovou sezónu, ale i makrodata v podobě indexů PMI.

    celý článek »

    IDC: Prodeje Apple Watch ve 2Q propadly o 55%

    Podle výzkumné agentury IDC se prodeje Apple Watch ve 2Q tohoto roku propadly meziročně o 55% na 1,6 miliónu. Podíl produktu na celkovém trhu poklesl ze 72 na 47%.Hlavním důvodem poklesu je vysoká srovnávací základna a čekání kupujících na druhou...

    celý článek »

    ECB: Sazby nezměněny, hlavní body z konference

    ECB včera ponechala své úrokové sazby beze změny (repo na 0%, depozitní na -0,4%). Stejně tak byl ponechán měsíční objem nákupů dluhopisů ve výši 80 mld. euro. Na tiskové konferenci se Draghi vyjádřil k několika hlavním bodům:  Ohledně Turecka...

    celý článek »

    Pokénománie vyvolala nadhodnocení Nintenda

    Peter Garnry, vedoucí kapitálové strategie Saxo Bank Akcie Nintenda jsou mezi investory a tradery stejně populární, jako je hra samotná mezi fanoušky pokémonů. 110% růst a vysoká nestabilita způsobily, že akcie jsou pro obchodníky zajímavé, a...

    celý článek »

    Výsledky Visa za 2Q16 mírně nad odhady trhu

    Visa, provozovatel největší sítě platebních karet, reportovala za svůj fiskální třetí kvartál propad čistého zisku o 76 % na 412 mil. USD. Za tímto poklesem stojí především nárůst nákladů spojený s akvizicí Visa Europe.

    celý článek »

    Výsledky Biogenu za 2Q16 překonaly odhady trhu

    Biogen včera oznámil výsledky za 2Q16. Ty byly lepší než odhady již od úrovně tržeb (2,89 vs. oček. 2,79 mld. USD). Na úrovni čistého zisku bylo překročení odhadů ještě markantnější s 5,21 vs. 4,69 USD na akcii.

    celý článek »

    Praha otevře kolem čtvrtečního závěru

    Evropská centrální banka ponechala na svém prvním zasedání po rozhodnutí Velké Británie vystoupit z Evropské unie měnovou politiku beze změny a evropské akciové indexy tak zamířily do červených čísel.

    celý článek »

    Jak korelují mezi sebou jednotlivé typy investic?

    Evropské akcie: Stratégové házejí ručník do ringu, kontrariáni tuší šanci Akcioví stratégové, kteří ještě před britským referendem nestačili upravit své cílové ceny a předpovědi pro evropské akcie, v současnosti nad starým kontinentem lámou hůl.

    celý článek »

    Jak mezi sebou korelují jednotlivé typy investic?

    Evropské akcie: Stratégové házejí ručník do ringu, kontrariáni tuší šanci Akcioví stratégové, kteří ještě před britským referendem nestačili upravit své cílové ceny a předpovědi pro evropské akcie, v současnosti nad starým kontinentem lámou hůl.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí