• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 27. 7. 16

    Úterý nepřineslo na trzích výraznější vývoj a indexy, které v úvodu mírně klesly, se v druhé polovině dne vydaly líně zpět a končily blízko nuly. Úvodní pokles lze přičíst povýsledkovým poklesům velkých společností jako Verizon, Gilead. nebo McDonalds.

    celý článek »

    Maďarská centrální banka nepřekvapila

    Kurz koruny vůči euru si dnes užíval další prázdninový den, když během celé seance nevybočil z intervalu 27,015 – 27,030 CZK/EUR. Polský zlotý v závěru obchodního dne lehce posílil a na své konto si připsal 0,1 % (na 4,36 PLN/EUR). Jedinou...

    celý článek »

    Prodej rodinných domů v USA vzrostl nejvýše za víc než osm let

    Prodej nových rodinných domů ve Spojených státech v červnu prudce vzrostl a dostal se na nejvyšší úroveň za více než osm let. Dnešní údaje amerického ministerstva obchodu naznačují, že solidní situace na americkém pracovním trhu a nízké sazby hypotečních úvěrů podporují širší ekonomiku.

    celý článek »

    Ropa propadla tříměsíční minimum

    Na úroveň tříměsíčního minima klesá v průběhu dnešního dne nejaktivnější futures kontrakt na WTI americkou ropu na burze Nymex. Nic na tom nemění ani rekordní měrou klesající objem komerčních zásob ropy v USA, který i tak prohrává boj s dostatečnými...

    celý článek »

    Pohyby měn a jejich vliv na ETF

    Měnové riziko může výrazně ovlivnit výkonnost akciových ETF. Mnoho investorů investujících na zahraničních trzích nebere v potaz kurzové změny měn, skutečnost je ale taková, že tyto pohyby jsou jedním z faktorů, které ovlivňují realizované výnosy na...

    celý článek »

    Bude Gorenje japonská firma?

    Jak uvádí Novinky, slovinský výrobce bílé techniky Gorenje podepsal smlouvy s japonskou společností Panasonic Corporation, které mohou znamenat počátek převzetí Gorenje předním výrobcem elektrotechniky.

    celý článek »

    Tohle byste měli vědět při prodeji nemovitosti!

    Základ daně se stanoví ze srovnávací daňové hodnoty nebo sjednané kupní ceny a to z té částky, která je vyšší. Sjednanou částkou se rozumí částka, která je uvedena v kupní smlouvě a za kterou byla nemovitost prodána.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 26.07.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.7.Změna26.7. Americký dolar USD 1 24.6010 -0.11%24.5730...

    celý článek »

    Ovocný cheesecake

    Ochutnejte nejlepší ovocný cheesecake tohoto léta! Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková Ingredience na 12 porcí: 200 g sušenek FIBROKI 75 g másla 500 g tvarohu nebo sýra Philadelphia.

    celý článek »

    Proč ropa opět padá

    Poté, co ropa jen ve druhém letošním čtvrtletí zaznamenala nárůst ceny barelu o více než 20 procent, se v pondělí vrátila na 3měsíční minima. Referenční Brent se obchoduje pod 45 dolary, barel severoamerické WTI stojí méně než 43 dolarů a ceny obou...

    celý článek »

    Ropa akceleruje klesající trend

    Aktuální vývoj: Zářijový futures kontrakt ropy WTI dnes vůči závěru pondělního obchodování klesá 1,0 % na 42,6 USD/barel, blízko čtvrtletního minima. Dlouhodobě ale fundamenty zůstávají pro cenu ropy nepříznivé. Cena ropy je celkově stále pod...

    celý článek »

    Proč ropa opět padá

    Poté, co ropa jen ve druhém letošním čtvrtletí zaznamenala nárůst ceny barelu o více než 20 procent, se v pondělí vrátila na 3měsíční minima. Referenční Brent se obchoduje pod 45 dolary, barel severoamerické WTI stojí méně než 43 dolarů a ceny obou kontraktů se i v úterý propadají dále pod včerejší vnitrodenní minima.

    celý článek »

    Komentář k výsledkům CME za Q1 16

    Provozní ukazatele opět překonaly očekáváníVýsledky: Mediální společnost CME oznámila dnes ráno výsledky svého hospodaření za Q2 16. Prakticky na všech úrovních jsme zaznamenali lepší údaje oproti našemu i tržnímu očekávání. CME reportovala hlubokou.

    celý článek »

    Výsledky Gilead Sciences za 2Q16

    Biofarmaceutická společnost Gilead Sciences včera po závěrečném hvizdu na americkém akciovém trhu představila svá hospodářská čísla za druhé čtvrtletí letošního roku.

    celý článek »

    Výsledky Gilead Sciences za 2Q16

    Biofarmaceutická společnost Gilead Sciences včera po závěrečném hvizdu na americkém akciovém trhu představila svá hospodářská čísla za druhé čtvrtletí letošního roku.

    celý článek »

    Tištění peněz trhá rekordy

    Kvantitativní uvolňování nebylo nikdy tak mohutné, jako dnes. ECB společně s BoJ každý měsíc vytiskne 180 miliard USD. Kdy nejlépe kupovat americké akcie? Tento graf vám poradí Většina investorů vám řekne, že nejlepším obdobím pro nákup amerických...

    celý článek »

    Fed má zaděláno na zvýšení sazeb a problém

    Dneska začíná zasedání americké centrální banky. Ta je ve složité pozici. Na jedné straně stojí ekonomický vývoj, který je konzistentní s postupným zvyšováním úrokových sazeb. Na druhé straně musí brát ale do úvahy křehký růst ve světě a další nejistoty..

    celý článek »

    Trhy začínají sázet na podzimní růst sazeb Fedu

    Trhy nastartovaly poklidně týden, ve kterém nás čeká nejprve zasedání Fedu a na konci zátěžové testy evropských bank. Plíživě však narůstají sázky na podzimní růst amerických úrokových sazeb(26%). A mohou podle nás narůstat i nadále. První...

    celý článek »

    CME: Celkově dobrý 2Q16, překvapením slabý český trh

    Společnost CME dnes reportovala své kvartální výsledky, které byly v souladu s konsensem na úrovni tržeb (175,2 mil USD) i provozního zisku (43,9 mil USD) a přibližně 5% nad odhady na úrovni OIBDA (53,6 mil USD). Čistá ztráta dosáhla výše 141,2 mil. USD.

    celý článek »

    Indexy ustoupily z maxim, Yahoo míří k prodeji

    Americké akciové indexy zahájily týden ztrátou a ustoupily ze svých maxim (S&P -0,3%, Nasdaq -0,05%). Tento týden se čeká především na zasedání centrálních bank v USA a Japonsku. V USA se na středečním zasedání FEDu neočekává žádná zásadní změna, naopak..

    celý článek »

    CZE: důvěra také drží

    Podobně jako v ostatních zemích kromě Velké Británie, ani v Česku nebyla důvěra podniků zatím výrazněji otřesena výhledem Brexitu. Důvěra českých podniků se v červenci dokonce meziměsíčně mírně zvýšila, u domácností naopak v posledních měsících pozvolna..

    celý článek »

    GER: IFO mírně překvapilo

    Ukazatel důvěry německých podnikatelů Ifo sice poklesl, ale méně, než se očekávalo. Signalizovala to již páteční data indexu nákupních manažerů PMI, jehož hodnota skončila na nejvyšší úrovni od prosince 2015.

    celý článek »

    Optimální portfolio?

    Autor: Bc. Jiří Jahoda Nejen začátečníci, ale i zkušení obchodníci neustále čelí problému, jak by vlastně měla vypadat optimální skladba našeho investovaného portfolia. Spousta odborníků se shoduje na tom, že nejdůležitější je diverzifikace, což je...

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 26. 7. 2016

    Úterý 26. 7. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-0,42 %), S&P500 (-0,30 %) a NASDAQ (-0,05 %). Evropa: DAX (+0,50 %), CAC40 (+0,16 %), FTSE 100 (-0,30 %). Asie: Nikkei 225 (-1,43 %), Shanghai Comp. (+0,88 %), CSI 300 (+1,00 %).

    celý článek »

    Analytici jsou jedna velká býčí smečka

    Analytici jsou jedna velká býčí smečka. Před týdnem bylo na akcie z indexu S&P 500 přesně 11 268 doporučení, tedy něco přes 22 na jeden titul. 5 492 bylo nákupních, 5 099 bylo na stupni držet a jen 677 znělo prodat.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí