• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 5. 8. 16

    Čtvrteční vývoj byl nerozhodný a hlavní indexy se v průběhu celého dne pohybovaly v blízkosti nulové linky a blízko ní i uzavřely.Počty žádostí v nezaměstnanosti jen lehce zaostaly za očekáváním, naproti tomu pokles podnikových objednávek nebyl tak...

    celý článek »

    Summary: Siemens, Nokia (DIP)

    Evropa:Německý průmyslový koncern Siemens po překvapivě silných výsledcích za fiskální třetí čtvrtletí zvýšil již podruhé v letošním roce výhled zisku na celý rok.

    celý článek »

    Kolik dat spolkne běžná domácí zábava?

    Kolik bytů spolkne běžná domácí zábava? Celebrity, které obdivují a podporují Donalda Trumpa Seznamte se s osobnostmi, které vyjádřily podporu Donaldu Trumpovi v jeho boji o křeslo amerického prezidenta.

    celý článek »

    Summary: Siemens, Nokia (DIP)

    Evropa: Německý průmyslový koncern Siemens po překvapivě silných výsledcích za fiskální třetí čtvrtletí zvýšil již podruhé v letošním roce výhled zisku na celý rok.

    celý článek »

    Libra propadla po razantní BoE, zatímco koruna nechává ČNB bez odezvy

    Britská libra odnesla aktivitu domácí centrální banky propadem o procento a půl na páru s dolarem. Aktuálně se obchoduje na 1,3130. BoE překonala očekávání, co se týče rozsahu svých opatření, když nejen snížila sazby, ale také obnovila nákupy státních dluhopisů, přidala nákupy dluhopisů firemních a nabídla další zdroje bankám.

    celý článek »

    Indikátory volatility - Bollingerova pásma (BB)

    Autor: Bc. Patrik Chvátal Bollingerova pásma (anglicky zvaná Bollinger Bands, dále také jako BB) označují dnes v tradingu velmi oblíbený a snadno interpretovatelný, spíše rychlejší indikátor ze skupiny klouzavých průměrů, jehož použití neklade vysoké...

    celý článek »

    ČNB neprodlužuje kurzový závazek

    Prognóza předpokládá používání kurzu jako nástroje měnové politiky do poloviny roku 2017. Na horizontu prognózy se inflačního cíle podaří dosáhnout, proto ČNB ponechala stávající načasování exitu koruny z kurzového systému beze změny.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 04.08.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.8.Změna4.8. Americký dolar USD 1 24.1430 +0.53%24.2730...

    celý článek »

    Objem a likvidita u ETF instrumentů

    Proces tvorby činí všechny ETF likvidní, bez ohledu na výši objemu obchodování. Při hodnocení potenciálních investic do ETF je jedním z prvních ukazatelů, na který se mnozí investiční poradci zaměřují, průměrný denní objem obchodů konkrétního fondu.

    celý článek »

    Které firmy drží nejvíce hotovosti?

    Tyhle firmy by si mohly koupit leccos. Myšleno hotově. 8 věcí, které musíte vědět o čínské ekonomice Čínská ekonomika je oblíbeným mediálním tématem, ve kterém se lze lehce ztratit.

    celý článek »

    Tesla dál pouze slibuje, činy chybí

    Elon Musk před několika dny představil svůj další plán na rozvoj své společnosti Tesla Motors. Tento plán je stejný jako auta, které firma vyrábí: Je brilantní, inspirující, ale přichází se zpožděním a není dodělaný.

    celý článek »

    Tesla dál pouze slibuje, činy chybí

    Elon Musk před několika dny představil svůj další plán na rozvoj své společnosti Tesla Motors. Tento plán je stejný jako auta, které firma vyrábí: Je brilantní, inspirující, ale přichází se zpožděním a není dodělaný.

    celý článek »

    S&P 500: Data a ropa zbrzdily výběr zisků

    Aktuálně: Zářijový kontrakt S&P 500 dnes stagnuje vůči středečnímu závěru obchodování na 2156 v oblasti rekordních úrovní. Hlavní akciové indexy včera při průměrném zobchodovaném objemu drobně rostly: S&P 500 0,3 %, Dow Jones 0,2 % a Nasdaq..

    celý článek »

    Generálním ředitelem ČEZ Prodej se stal Michael Pupala

    „Jsme rádi, že Michael Pupala posílí vedení ČEZ Prodej. Jeho úlohou bude pokračovat v uvádění inovativních produktů na trh, rozvíjet distribuční a obslužné kanály a zajistit celkovou digitalizaci, abychom vyhověli stále se zvyšujícím nárokům...

    celý článek »

    Evropské indexy rostou, v čele banky (+2,2 %)

    Evropské akciové trhy zahájily dnešní obchodní den v zelených číslech, kdy tak nazují na obdobný vývoj v Asii a na Wall Street. Pozitivní náladu investorů podporuje i rostoucí cena ropy, která otočila a nyní se pohybuje v blízkosti 41 USD za barel.

    celý článek »

    Kam nejlépe investovat na deset let

    Jak byste investovali peníze, na které nepotřebujete sáhnout přes deset let? Takhle to vidí drobní američtí investoři. Americké akcie: Historické rekordy a klid, který tu nebyl desítky let.

    celý článek »

    Evropské indexy se zabarvily do zelena

    Akciové trhy starého kontinentu se dnes odráží od třítýdenních minim, zejména za podpory bankovních a energetických titulů. Německý DAX v úvodu dnešní seance přidává 0,7 % na 10 243 bodů, zatímco širší EURO STOXX 50 sílí o 0,6 % na 2 929 bodů.

    celý článek »

    Ranní komentář k 4. 8. 2016

    Evropské akciové trhy uzavřely včerejší obchodní seanci mírnými růsty. Německý DAX připsal 0,3 % na 10 170 bodů, přičemž širší index EURO STOXX 50 posílil o kosmetických 0,1 % na 2 911 bodů.

    celý článek »

    Nová prognóza ČNB nejspíše podpoří odklad exitu

    Poprvé v novém složení, tentokrát letos potřetí s novou prognózou se závěrem sedmého odložení exitu z kurzového režimu? Dnes je před námi první zasedání bankovní rady ČNB v novém složení, které bude navíc ovlivněno výsledky letos již třetí inflační.

    celý článek »

    Komerční banka opět ve středu pozornosti

    Pražská burza včera zaznamenala již pátou ztrátovou seanci v řadě a to dokonce největším poklesem od konce června. Domácí burzovní parket se ve středu zbarvil výrazně do rudé dílem ostrého propadu akcií Komerční banky po zveřejnění hospodářských výsledků za první polovinu letošního roku.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 4. 8. 2016

    Čtvrtek 4. 8. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,23 %), S&P500 (+0,31 %) a NASDAQ (+0,43 %). Evropa: DAX (+0,26 %), CAC40 (-0,16 %), FTSE 100 (-0,17 %). Asie: Nikkei 225 (+1,07 %), Shanghai Comp. (+0,01 %), CSI 300 (0,00 %).

    celý článek »

    Pět hlavních příčin cenového růstu žlutého kovu

    Rok 2016 se nese ve znamení cenového růstu komoditních kovů. Zlato, stříbro a těžařské společnosti jsou pro tuto chvíli nečekanými investičními vítězi. Nejvyšší procentuální nárůst zaznamenalo stříbro (44 %), které se na trhu více obchoduje a má tendenci.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »