• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Měření HDP a další kreativně upravené statistiky (1/2)

    Hrubý domácí produkt (HDP) je tržní hodnota všech konečných výrobků a služeb na určitém území za dané období (nejčastěji jeden rok). Je to jen účetní identita odrážející množství peněz v ekonomice. Postrádá však kvalitativní hodnotu o pokroku, zlepšení...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 10. 8. 16

    Úterní obchodování indexy téměř nikam neposunulo a ty končily den jen s drobnými změnami. Úvod obchodování se nesl v pozitivním duchu po lepším výsledku ekonomického optimismu i přes slabší než očekávaný výsledek produktivity mimo zemědělství.

    celý článek »

    Notorický medvěd Faber počítá s poklesem S&P 500 o 50%

    Notorický investiční medvěd Marc Faber se nechal slyšet, že si dokáže celkem snadno představit propad amerického indexu S&P 500 během relativně krátké doby směrem k úrovním blízkým 1 100 bodům, což by odpovídalo ztrátám okolo 50% a vymazání 5 letého...

    celý článek »

    Beiersdorf – typicky německá investice

    Nivea se u nás prodávala i v dobách novodobého temna, jejího výrobce společnost Beiersdorf tak z praxe zná řada z nás. Pohledem na ní budu dnes pokračovat v minisérii zaměřené na obecně fundamentálně zajímavé německé tituly.

    celý článek »

    US - produktivita práce ve 2Q překvapivě poklesla

    Produktivita práce v USA ve 2Q tohoto roku poklesla o 0,5% oproti trhem očekávanému růstu o 0,3%.Zaměstnanecké náklady ve 2Q rostly o 2%.Zpráva je poněkud dvousečná, protože vývoj produktivity je pro americkou ekonomiku klíčový s ohledem na možný růst.

    celý článek »

    Souhrn 9.8. - Evropa se těší na silnější stimulaci cent. bank, euro posílilo po US datech o produktivitě, ropa v plusu díky dolaru, BCPP šla proti a klesla kvůli ČEZu

    Pražská burza dnes při výrazně nadprůměrné likviditě oslabila. Evropské akciové trhy v průběhu dneška postupně zesilovaly svou úvodní lehce pozitivní náladu. Výraznou roli v tomto vývoji sehrály opět centrální banky, posilující ropa a oslabující dolar.

    celý článek »

    Pokles PMI: recesi v ČR Brexit nezpůsobí

    V červenci poprvé po více než 3 letech poklesl pod 50, tj. pod hranici oddělující expansi od kontrakce, jeden z nejsledovanějších českých předstihových indikátorů, výrobní index nákupních manažerů (PMI).

    celý článek »

    Britská libra klesá v očekávání zhoršujících se dat

    Britská libra dnes pokračuje ve svém oslabování proti všem 16 hlavním směnným párům ze svého měnového koše kvůli spekulacím respektive očekáváním pokračujícího přílivu negativně laděných makroekonomických ukazatelů potvrzujících negativní vliv nedávno...

    celý článek »

    Erdogan je v Rusku na námluvách

    Ruský prezident Vladimir Putin se dnes na úvod první schůzky se svým tureckým protějškem od loňského sestřelení ruského bombardéru tureckými stíhačkami vyslovil pro obnovu vztahů mezi oběma státy.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 09.08.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.8.Změna9.8. Americký dolar USD 1 24.3800 +0.04%24.3920...

    celý článek »

    Ropa s podporou komentářů a očekávání zásob roste

    Aktuální vývoj: Zářijový futures kontrakt ropy WTI dnes vůči závěru pondělního obchodování roste na 43,0 USD/barel. Cena od začátku srpna vzrostla o 10 %. Cenu v posledních hodinách podpořily mimo jiné některé komentáře. Prezident Kataru uvedl, že...

    celý článek »

    MACD: Jak na trendové indikátory?

    Autor: Bc. Patrik Chvátal Druhým indikátorem, který si představíme je Moving Average Convergence Divergence , nebo jednoduše MACD , který je velmi oblíbený mezi technickými analytiky a je obecně považován za jeden z nejspolehlivějších indikátorů,...

    celý článek »

    Trump chce snižovat daně

    Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump na konferenci v Detroitu představil hlavní body svého hospodářského programu. Vyslovil se proti regulaci trhu, změnil své dřívější návrhy na daně z příjmu a ohlásil "daňovou revoluci", jakou prý Amerika nepoznala od dob Ronalda Reagana.

    celý článek »

    Evropa pátý den v řadě roste, Altice +12 %

    Západoevropské akciové indexy se pohybují mírně v plusu, kdy tak posilují již pátým dnem v řadě. Sledované jsou čísla, která reportují jednotlivé společnosti, ale i makrodata v podobě průmyslové výroby ve Velké Británii.

    celý článek »

    Inflace v Číně klesla na minimum za půl roku

    Meziroční inflace spotřebitelských cen v Číně v červenci klesla na půlroční minimum 1,8 procenta z červnové úrovně 1,9 procenta. Velkoobchodní ceny výrazně zmírnily deflaci a jejich meziroční pokles byl nejpomalejší za dva roky, vyplývá z dnešních úda...

    celý článek »

    Jak vytvořit vlastní zajištěný fond (část 6.)

    Dnešní článek je posledním dílem do skládačky Jak vytvořit vlastní zajištěný fond. V předchozím díle Jak vytvořit vlastní zajištěný fond (část 5.) jsme poukázali na tři možné varianty úprav pro případ, že očekáváme pokles ceny vlastněných akcií.

    celý článek »

    CZ: Inflaci řídí alkohol a cigarety

    Spotřebitelské ceny v červenci meziměsíčně vzrostly o 0,3 %, a to především díky sezónně dražším dovoleným, potravinám a alkoholu. Na druhou stranu pohonné hmoty a sezónní výprodeje růst inflace tentokrát zbrzdily.

    celý článek »

    CZ: Inflaci řídí alkohol a cigarety

    Spotřebitelské ceny v červenci meziměsíčně vzrostly o 0,3 %, a to především díky sezónně dražším dovoleným, potravinám a alkoholu. Na druhou stranu pohonné hmoty a sezónní výprodeje růst inflace tentokrát zbrzdily.

    celý článek »

    VW: Soud v Německu přijal zaloby za 4 mld. EUR

    Soud v německém Braunschweigu přijal žaloby investorů na Volkswagen v celkové výši 4 mld. EUR. Investoři firmu žalují za to, jakým způsobem informovala o problémech s dieselovými motory. Firma na tyto žaloby ještě nevytvářela opravné položky.

    celý článek »

    KB: Člen DR kupoval akcie banky

    Petr Laube, člen dozorčí rady KB, koupil akcie banky v objemu 3 mil. Kč. Nákup byl uskutečněn 3. srpna, tedy v den zveřejnění hospodářských výsledků za 2Q. Nákupy ze strany managementu jsou většinou trhem vnímány pozitivně.

    celý článek »

    Cestovní ruch - 2. čtvrtletí 2016

    Ve druhém čtvrtletí 2016 se zvýšil počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních meziročně o 3,1 % a počet přenocování o 1,0 %. Návštěvnost tak nepřetržitě roste již třetím rokem. Počet přenocování hostů v hromadných ubytovacích zařízeních dosáhl..

    celý článek »

    Služby - 2. čtvrtletí 2016

    V 2. čtvrtletí sezónně očištěné tržby ve službách reálně mezičtvrtletně klesly o 1,1 %. Tržby očištěné o vliv počtu pracovních dní se meziročně snížily o 1,1 %, bez očištění naopak vzrostly o 0,7 %. Růst vykázala všechna odvětví služeb s výjimkou...

    celý článek »

    Úvěrové riziko u ETN instrumentů

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitente m. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    ČEZ ve středu dění

    Pražská burza začala na počátku nového týdne konečně umazávat ztráty z týdne minulého způsobené zejména propadem akcií Komerční banky v reakci na přehodnocení dividendové politiky společnosti.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 9. 8. 2016

    Úterý 9. 8. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-0,08 %), S&P500 (-0,09 %) a NASDAQ (-0,15 %). Evropa: DAX (+0,63 %), CAC40 (+0,11 %), FTSE 100 (+0,23 %). Asie: Nikkei 225 (+0,69 %), Shanghai Comp. (+0,49 %), CSI 300 (+0,41 %).

    celý článek »

    Inflace v Číně klesla na minimum za půl roku

    Meziroční inflace spotřebitelských cen v Číně v červenci klesla na půlroční minimum 1,8 procenta z červnové úrovně 1,9 procenta. Velkoobchodní ceny výrazně zmírnily deflaci a jejich meziroční pokles byl nejpomalejší za dva roky, vyplývá z dnešních údajů čínského statistického úřadu.

    celý článek »

    Kam s penězi ze spořicích dluhopisů ?

    Spořicí, nebo také Kalouskovy dluhopisy. Cenné papíry vydávané státem za účelem prodeje drobným investorům zažily před pár lety svých pět minut slávy, doba se ale změnila. Současná vláda nemá důvod vydávat dluh s tak zajímavým výnosem, a tak drobným...

    celý článek »

    Policie chce po dronech Antidron. Na vývoj dá 58 milionů

    Policie chce mít speciální zařízení na ovládnutí či zničení „neautorizovaných“ dronů. Policie zadává veřejnou zakázku na vývoj a otestování zařízení, které bude umět detekovat, rušit a případně likvidovat nebezpečné bezpilotní...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí