• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 15. 8. 16

    Závěr týdne byl pro indexy poklesový, výjimkou byl technologický Nasdaq, kterému se podařilo v druhé polovině dne vrátit k nulové lince.Úvod dne byl ve znamení makrodat. Německá a evropská makrodata dopadla spíše pozitivně, nicméně ta americká zklamala.

    celý článek »

    Týden na měnách: Dolar zradila nová čísla

    Zisky, které dolaru přinesla další dobrá data z trhu práce, mu opět sebral slabý maloobchod. Z hlavních měn se mu nakonec dařilo pouze proti libře. Koruna neměla jak profitovat z dobrých domácích makročísel.

    celý článek »

    ETFka zemí mohou být ovlivněny vývojem zahraničí

    Ne všechny ETF zaměřující se na konkrétní země si zachovávají dané zaměření, proto musím v těchto případech postupovat velmi opatrně. Ve stále více propojené globální ekonomice může být izolace pozic pouze na požadovanou oblast velmi obtížná záležitost.

    celý článek »

    Pražská burza končí týden v zelených číslech

    Pražská burza v pátek na lehce podprůměrném objemu obchodů (0,55 mld. CZK) zakončila den se ziskem 0,3 procenta na úrovni 863,9 bodu. Půl procentní ztrátu energetiky ČEZ převážily zisky telekomunikace O2 (+2,2) a finančních titulů s výjimkou Komerční banky, která odepsala necelého půl procenta a sestoupila na kurz 867 korun.

    celý článek »

    Maloobchod v USA překvapil útlumem po dobrém 2Q

    Maloobchodní tržby ve Spojených státech nepříjemně překvapily, když v červenci pouze stagnovaly. Trh byl naladěn na růst o 0,4 procenta. Také tržby očištěné o auta a benzín byly citelně horší než konsensus a v červenci dokonce klesly o 0,1 pct.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 12.08.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.8.Změna12.8. Americký dolar USD 1 24.2240 -0.05%24.2110...

    celý článek »

    Zlato: co o žlutém kovu možná nevíte

    Zlato, mezi investory stále nejoblíbenější komoditní kov, je používáno jako obchodní artikl již od starověkých civilizací. To, že bylo do roku 1971 základem monetárního systému Spojených států amerických, pravděpodobně víte.

    celý článek »

    ETN úvěrová rizika

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitente m. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Nižší ceny ropy mohou citelně dopadnout na akciový trh

    Víte, komu hodně vadí klesající ceny ropy? Vládním investičním fondům v zemích, jejichž příjmy závisí právě na těžbě a prodeji ropy. Analytici z JPMorgan nyní počítají s tím, že ceny ropy se budou v letošním roce v průměru pohybovat na 40 dolarech z...

    celý článek »

    Nižší ceny ropy mohou citelně dopadnout na akciový trh

    Víte, komu hodně vadí klesající ceny ropy? Vládním investičním fondům v zemích, jejichž příjmy závisí právě na těžbě a prodeji ropy. Analytici z JPMorgan nyní počítají s tím, že ceny ropy se budou v letošním roce v průměru pohybovat na 40 dolarech za barel (dosavadní průměr se pohybuje na 42 dolarech za barel).

    celý článek »

    Dividendy poslaly běžný účet do deficitu

    Běžný účet platební bilance v červnu v souladu s naším očekávání vykázal deficit, když se naplno projevila probíhající dividendová sezóna. Čísla také stále potvrzují výbornou vnější pozici české republiky, když česká ekonomika vykazuje výrazné...

    celý článek »

    Pražská burza roste třetím dnem v řadě a míří k 2% týdennímu zisku

    Pražská burza otevírá růstem o 0,6 %, když roste třetím dnem v řadě a míří k bezmála 2% týdennímu zhodnocení. Západoevropské burzy v závěru týdne hledají směr, když k novým letošním maximům nepomáhají ani rychlejší než očekávaný růst německé ekonomiky ve 2Q nebo včerejší dosažení nových historických maxim u hlavních indexů na Wall Street.

    celý článek »

    Jak si povede dolar podle Morgan Stanley?

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Dolar bude klesat o 5 % v příštích několika měsících. FED nebude zvyšovat úrokové sazby v dohledné době a americké ekonomické údaje se budou zhoršovat...

    celý článek »

    FED: Williams pro zvýšení letos

    Prezident FEDu v San Franciscu John Williams včera řekl, že FED by měl letos zvýšit sazby. Vysvětluje to vývojem na trhu práce a postupně se zvyšující inflací. Jak psala Jana v pondělí, na listopadovém zasedání s velkou pravděpodobností kvůli volbám ke...

    celý článek »

    Odhady sklizní - červenec 2016

    Na základě druhého letošního odhadu sklizně k 15. červenci se předpokládá úroda základních obilovin ve výši 7 209 tis. tun a řepky 1 305 tis. tun. V porovnání s loňskou nadprůměrnou sklizní je úroda základních obilovin nižší o 521 tis. tun (-6,7 %)..

    celý článek »

    Malé objemy na trhu uvidíme i poslední den v týdnu

    Pražská burza je po čtvrtečním obchodování silnější o 0,24 procenta a index PX uzavřel na hodnotu 861,2 bodu. Ani další zisková seance v tomto týdnu ale nepomohla pražské burze překonat podprůměrný objem obchodů, který dosáhl 0,314 mld.

    celý článek »

    Akcie čeká propad až o 10 procent

    Akciové trhy nenabídnou v následujících třech měsících žádné zajímavé zhodnocení, v Asii klesnou o 3 %, v USA o 10 %, v Japonsku o 6 % a v Evropě o 11 %. Takový výhled naservírovala přes víkend svým klientům americká investiční banka Goldman Sachs.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí