• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    S&P 500 k nezastavení

    Už se to zdá být jako nekonečný příběh, ale americké akciové indexy dnes znovu posouvaly svá historická maxima. Odraz na cenách ropy zalil trhy optimismem a odvahou dojít si na indexu S&P 500 vstříc další metě v podobě 2200 bodů.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 16. 8. 16

    Nový týden zahájily trhy růstem přibližně o čtvrt procenta. Těchto zisků dosáhly indexy v úvodu obchodního dne a následovala velmi klidná seance za velmi slabých objemů. Dnešní vývoj neměl oporu v makrodatech, zveřejněn byl jen index realitního trhu,...

    celý článek »

    Nevýrazná pražská pondělní seance, klesala KB

    Obchodování na pražské burze na počátku nového týdne ovlivnil státní svátek v Rakousku, kvůli kterému zůstala tamní burza zavřená. Domácí burzovní parket tak zaznamenal menší aktivitu zejména na rakouských titulech.

    celý článek »

    Graf dne: Medvědi to mají těžké

    Evropské akcie minulý týden dokázaly vystoupat na úrovně z doby před červnovým britským referendem. Medvědi to mají těžké. Aktuální býčí trh jinak: Na osmé narozeniny v březnu zapomeňte Pokud budeme pracovat se základní definicí býčího trendu, tedy že...

    celý článek »

    Německé akciové dno a ropný strop

    Jak si asi pravidelnější čtenáři mých příspěvků všimli, již několik týdnů se zejména v úvahách zaměřených na konkrétní akciové tituly zaměřuji na německé akcie.

    celý článek »

    Marc Faber varuje před 50% propadem cen akcií

    Marc Faber ve vysílání CNBC varoval před propadem cen akcií, který si svou hloubkou a agresivitou nezadá s největšími krizemi na akciovém trhu v historii. Podle mě se může snadno stát, že pět let akciových zisků vezme zasvé a index S&P 500 se ocitne na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 15.08.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.8.Změna15.8. Americký dolar USD 1 24.2110 -0.20%24.1620...

    celý článek »

    Měnové riziko a výkonnost ETF

    Měnové riziko může výrazně ovlivnit výkonnost ETF s fixními příjmy. Stejně jako může mít měnové riziko vliv na investice na mezinárodních akciových trzích, tak může mít potenciálně významný vliv na cenné papíry s pevným výnosem.

    celý článek »

    Euro před Indexem Fedu NY na překážkách 1,116 1,123

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování stagnuje na 1,117. Rušný týden z pohledu makroekonomických zpráv sice spíše vykázal nečekaně slabší data americké ekonomiky (produktivita práce, mzdy, jednotkové pracovní náklady, maloobchodní...

    celý článek »

    Spekulanti jdou nejvíce proti libře od roku 1992

    Podle výstupu z trhu opcí a termínovaných kontraktů jsou spekulanti nejvíce medvědí vůči britské libře v historii sledování daných dat.Libra po odsouhlasení Brexitu na konci černa poklesla na své 31leté minimum a po krátkém oživení tento trend obnovila...

    celý článek »

    Evropa mírně roste; K+S po sníženém doporučení -4 %

    Evropské akciové trhy vstoupily do nového týdne v kladném teritoriu, když se aktuálně pohybují přibližně půl procenta nad pátečním závěrem. Podporou pro pozitivní sentiment investorů je rostoucí cena ropy, která překonala úroveň 45 USD za barel.

    celý článek »

    ETFka mohou přestat být obchodovány

    ETFka mohou přestat být obchodovány, ale chladný a klidný investor se nenechá touto nepříjemností zaskočit. V posledních letech se „rodina“ ETF rozrůstala impozantním tempem, každý rok se na trhu objevovaly stovky nových produktů.

    celý článek »

    Čínské výsledky slábnou

    Sprint za zisky pokračuje, aniž by ho přibrzdilo další snižování sazeb po celém světě. Srpnové obchodní období klidu vytvořilo ideální situaci pro snahu o riziko, protože volatilita zůstává nízká a zpráv je málo.

    celý článek »

    S&P zvýšila výhled ratingu SAP na pozitivní

    Ratingová agentura S&P zvýšila výhled na změnu ratingu u společnosti SAP na pozitivní ze stabilní. Aktuální rating je na stupni „A“. S&P očekává další postup v redukci dluhu, což by následně vedlo ke zvýšení ratingové známky.

    celý článek »

    Praha otevře na nule

    Pražská burza v pátek na lehce podprůměrném objemu obchodů (0,55 mld. CZK) zakončila den se ziskem 0,3 procenta na úrovni 863,9 bodu. Půl procentní ztrátu energetiky ČEZ převážily zisky telekomunikace O2 (+2,2) a finančních titulů s výjimkou Komerční banky, která odepsala necelého půl procenta a sestoupila na kurz 867 korun.

    celý článek »

    Nejvyšší správní soud vyjasnil otázku podmínky bezúhonnosti živnostníků

    Jednou ze základních podmínek provozování živnosti je takzvaná bezúhonnost. Za bezúhonnou osobu se přitom nepovažuje podle živnostenského zákona ten, kdo byl pravomocně odsouzen pro trestný čin spáchaný úmyslně, jestliže byl tento trestný čin spáchán v souvislosti s podnikáním. Otázkou, jakým způsobem vykládat onu „souvislost s podnikáním“, se zabýval v nedávné době Nejvyšší správní soud.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí