• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Trhy v USA po třech dnech rostly

    Akcie v zámoří dnes rostly, když dokázaly strávit páteční vyjádření představitelů Fedu o možném brzkém zvýšení úrokových sazeb. Trhy přidávaly napříč sektory, když se nejvíce dařilo financím a utilitám.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 30. 8. 16

    Nový týden zahájily trhy pozitivně a indexy přidávaly přes půl procenta, přičemž nejlépe si vedl sektor financí.Páteční nervozita a mírný pokles byly tak dnes umazány přesto, že pravděpodobnost navýšení sazeb na zářijovém zasedání FEDu vzrostly k 33 %.

    celý článek »

    Kde jsou ty šoky?

    V minulosti docházelo občas k tomu, že se dluhopisové a akciové trhy značně rozešly v názoru na další vývoj v globální a zejména americké ekonomice. Realita pak většinou dala za pravdu dluhopisovým trhům a ty tak nejednou posloužily jako slušný předstihový indikátor pro akcie.

    celý článek »

    Pondělní ranní kafe BH Securities 29.8.2016

    Hezké pondělní ráno, Akciové trhy po projevu Janet Yellenové v Jackson Hole zůstaly ke konci obchodování relativně beze změny, zpráva neobsahovala zásadní překvapení. Yellenová však zdůraznila, že „argumenty pro zvýšení sazeb se v posledních měsících...

    celý článek »

    Dolar posiluje pozice

    Z důležitých makrodat byla dnes na programu pouze americká statistika osobních příjmů a výdajů za červenec. Výdaje rostly čtvrtý měsíc v řadě a dařilo se také příjmům, které se zlepšily zásluhou vyšších mezd.

    celý článek »

    Pondělní nuda na pražské burze

    Pád cen ropy hned při pondělku srazil vaz evropskému energetickému sektoru a společně s dozvuky pátečních komentářů z americké centrální banky, které naznačily možnost zvýšení sazeb v USA ještě v letošním roce, poslal hlavní evropské akciové indexy do červených čísel.

    celý článek »

    Roz-počet ČR a věčný růst

    Autor: Ondřej Makeš Rozpočet České republiky ke konci července dosáhl historicky rekordního přebytku ve výši více než 75 mld. Kč. Na letošní rok je plánovaný schodek rozpočtu 70 mld. Kč. Není to skvělá zpráva? Zajisté ano. Jedná se o více než 50 mld.

    celý článek »

    Důvěryhodnost centrální banky v ohrožení

    Opravdu mámě očekávat, že z ekonomického symposia v Jackson Hole vzejde něco velkého? V době, kdy vzniká tato analýza, jednání v Jackson Hole ještě nezačalo. Věříme ale, že Fed uplatní stejnou strategii poskytnout trhům jestřábí komentáře a náznaky, že...

    celý článek »

    Summers o makroekonomické výzvě naší generace

    John Williams napsal jednu z nejlepších analýz monetární politiky, která kdy byla nějakým ekonomem z Fedu vytvořena. Jasně v ní poukazuje na to, že neutrální výše sazeb se nyní nachází velmi nízko a pravděpodobně to tak ještě dlouho zůstane.

    celý článek »

    Model portfolio for an imaginary client

    By Vojtěch Jirásek Here I created a portfolio for a client with 1,000,000CZK on their newly made account. The portfolio is balanced in three different industries: healthcare, IT and industrials, which involves a risk profile, meaning that the investor needs to have the willingness to take risk for his individual and essentially emotional property.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 29.08.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.8.Změna29.8. Americký dolar USD 1 23.9280 +1.10%24.1920...

    celý článek »

    Summers o makroekonomické výzvě naší generace

    John Williams napsal jednu z nejlepších analýz monetární politiky, která kdy byla nějakým ekonomem z Fedu vytvořena. Jasně v ní poukazuje na to, že neutrální výše sazeb se nyní nachází velmi nízko a pravděpodobně to tak ještě dlouho zůstane.

    celý článek »

    Jak se vyváží iluze?

    Autor: Ondřej Makeš V posledních několika týdnech pobývám spolu s dalšími stovkami studentů z celého světa v americkém státě Ohio, kam jako na jedno z mnoha míst po celých Spojených státech vyjíždí každoročně studenti v rámci programu Work and Travel.

    celý článek »

    Břidlicový plyn

    Břidlicový plyn vtrhl na energetickou scénu kolem roku 2000 vzhledem ke zlepšení hydraulického drcení, horizontálního dovršení a změnám v regulacích. Do roku 2010, kdy byla „břidlicová revoluce“ v plném proudu, pocházelo 20% amerického zemního plynu z...

    celý článek »

    Nebojte se uplatnění!

    Uplatnění opce v den nebo před dnem exspirace opce motá hlavu mnohým začínajícím opčním obchodníkům. Při jejím nesprávném pochopení se může ze ziskové pozice stát velice rychle ztrátová.

    celý článek »

    ČEZ podle burzovního grafu

    Technická analýza cen akcií ČEZ ČEZ lokální maximum: 470 lokální minimum: 396,4 20denní klouzavý průměr: 437,5 50denní klouzavý průměr: 436,5 200denní klouzavý průměr: 423,5 50denní exponenciální klouzavý průměr: 436 Cena akcií ČEZ se propadla již i pod..

    celý článek »

    Thajská ekonomika odolává

    Pokud bude mít trh i nadále zájem o riskantní aktiva, včetně EM FX, thajský baht zůstane v hledáčku pro dlouhé carry příležitosti. Růst thajského HDP byl zdravější, než se očekávalo, ve 2. čtvrtletí se zvýšil meziročně na 3,5% ve srovnání s 3,2% v 1.

    celý článek »

    Evropa na počátku týdne ztrácí; Alstom +3 %

    Evropské akciové trhy zahájily nový týden v poklesem, když se aktuálně pohybují přibližně o půl procenta níže proti pátečnímu závěru. Na programu dnes žádná důležitá makrodata, přičemž aktivita investorů je ovlivněna i svátkem ve Velké Británii, kde dnes zůstávají burzy uzavřeny.

    celý článek »

    10.h - BCPP otevírá bez jasného směru

    Pražská burza vstupuje do nového týdne bez jasného směru poté, co si v minulém týdnu připsala 0,7% růst. Západoevropské burzy otevírají poklesem do 1 %, když investoři reagují na páteční projev Janet Yellenové, která uvedla, že podmínky pro další zvýše...

    celý článek »

    Jestřábi v Jackson Hole

    V pátek a o víkendu se konal slet centrálních bankéřů v Jacksonovi Hole. Nejvíce se očekávalo vystoupení šéfky americké centrální banky Janet Yellen. Začněme Yellen: „Ve světle dobré výkonnosti trh práce a naší prognózy vývoje ekonomiky a inflace, věřím,.

    celý článek »

    Pražská burza otevírá bez jasného směru

    Pražská burza vstupuje do nového týdne bez jasného směru poté, co si v minulém týdnu připsala 0,7% růst. Západoevropské burzy otevírají poklesem do 1 %, když investoři reagují na páteční projev Janet Yellenové, která uvedla, že podmínky pro další zvýšení sazeb se opět zlepšily.

    celý článek »

    Riziko u Hedge Fund ETF

    ETF zaměřující se na hedgeové fondy nejsou zase tak riskantní, jak si myslíte. Jednou z nejvíce působivých inovací v posledních letech v oblasti ETF byl vývoj produktů založených na indexech, které napodobují strategie hedgeových fondů.

    celý článek »

    Jak pravděpodobný je zářijový růst sazeb?

    Janet Yellenová v Jackson Hole nenechala nikoho na pochybách. Zářijový růst sazeb je velice vážně ve hře. Podle jejích slov se přes pomalejší růst ekonomiky stále vylepšuje trh práce, a to je hlavní argument pro další růst sazeb.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »