• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 31. 8. 16

    Během úterý byl částečně umazán pondělní zisk a dá se říct, že index SPX se v posledních týdnech odmítá rozhodnout pro růst nebo pokles.Zdá se, že investoři vyčkávají na silná makrodata v závěru tohoto týdne, která by mohla být vnímána jako další...

    celý článek »

    Wall Street mírně oslabila, Apple -1 %

    Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v záporných hodnotách, kdy umazaly část svých měsíčních zisků. Indexy tak mírně ustoupily ze svých historických maxim, přičemž zůstaly jen pár desetin pod úrovní včerejšího závěru, konkrétně S&P 500 na 2176 b.

    celý článek »

    Summary: Apple

    Podle Evropské komise poskytlo Irsko společnosti Apple v letech 2003 až 2014 neoprávněné daňové výhodu dosahující až 13 mld. EUR (14,5 mld. USD, 351 mld.

    celý článek »

    Tři akcie pro příští desetiletí

    Brian Feroldi je zkušeným investorem, který se zaměřuje zejména na sektor zdravotnictví. Na stránkách Fool.com před několika dny přemítal o „třech nejlepších akciích, které lze koupit a držet následujících deset let“.

    celý článek »

    Pasivní investování je horší než komunismus

    Už rok napůl žertuji o tom, že indexové fondy by měly být zakázány. Nyní ale s podobným a naprosto vážným závěrem přichází Sanford C. Bernstein & Co. Tvrdí dokonce, že tyto fondy jsou horší než komunismus: „Zdánlivě kapitalistická ekonomika, v níž jsou ale všechny investice pasivní, je horší než jakákoliv ekonomika centrálně plánovaná.

    celý článek »

    Dolar podpořila solidní data o spotřebitelské důvěře

    Dnešní den přinesl na trhy několik zajímavých makroudálostí. Ještě v brzkých ranních hodinách byla publikována červencová statistika maloobchodních tržeb v Japonsku, která výrazně překonala očekávání m/m růstem o 1,4 %, přičemž konsensus (BBG) byl nastaven pouze na 0,8procentní zlepšení.

    celý článek »

    EK: Apple musí Irsku doplatit na daních 13 mld. EUR

    Evropská komise dnes rozhodla, že společnost Apple musí na daních doplatit 13 mld. EUR (cca 351 mld. Kč), které ušetřil když využíval možnosti danit v irských daňových rájích. Podle zprávy EK se jeho zdanění pohybovalo kolem 0,005 - 1%.

    celý článek »

    Pozor na úvěrová rizika u ETN

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitente m. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Překvapivý nejslabší bod globálního finančního systému

    Kde se nachází nejslabší část globálního finančního systému? Mohli bychom tvrdit, že jím je čínský bankovní systém s jeho hrou špatných úvěrů. Nebo by jím mohla být společná evropská měna, kterou používá devatenáct zemí, z nichž má každá své dluhy a z...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 30.08.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 29.8.Změna30.8. Americký dolar USD 1 24.1920 +0.01%24.1960...

    celý článek »

    Společnosti Apple hrozí daňový nedoplatek 13 mld. EUR

    Irsko v minulých letech poskytlo americké společnosti Apple neoprávněné daňové výhody až 13 miliard eur. Eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová dnes uvedla, že výrobce mobilních telefonů iPhone platil řadu let výrazně nižší daně než jiné firmy.

    celý článek »

    Překvapivý nejslabší bod globálního finančního systému

    Kde se nachází nejslabší část globálního finančního systému? Mohli bychom tvrdit, že jím je čínský bankovní systém s jeho hrou špatných úvěrů. Nebo by jím mohla být společná evropská měna, kterou používá devatenáct zemí, z nichž má každá své dluhy a zranitelný finanční sektor.

    celý článek »

    Ropní medvědi prchají dosud nevídaným tempem

    Autor: Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank Poptávka po energiích vede k rostoucí expozici komoditních hedgeových fondů Roste poptávka po sójových bobech, ropě, cukru a zlatu Ropným trhům stále vládnou náznaky OPECU, že zmrazí produkci V...

    celý článek »

    Jaké jsou nálady v evropských ekonomikách?

    Firmy i spotřebitelé jsou v EU opět o něco pesimističtější. Podle dnes zveřejněných indikátorů důvěry se nálada v celé Unii i v eurozóně v posledním měsíci znovu zhoršila. V Unii na úroveň konce roku 2014, v eurozóně je naproti tomu důvěra zhruba na...

    celý článek »

    ETF: Zájem o rozvíjející se trhy

    Rozvíjející se trhy mají konkrétní (hmatatelné) požadavky, které je nutné sledovat a brát na vědomí. Zájem o rozvíjející se trhy vzrostl v posledních letech poté, co investoři rozpoznali, že Indie, Čína a další rozvíjející se ekonomiky jsou hlavní hnací..

    celý článek »

    ERÚ bude zveřejňovat indikativní ceny plynu

    Energetický regulační úřad bude každé čtvrtletí zveřejňovat „indikativní“ ceny plynu. Chce tak zlepšit přehled veřejnosti o optimálních cenách. Pokud by odběratelé plynu v českých domácnostech donutili obchodníky prodávat plyn za...

    celý článek »

    BCB čeká se snížením sazeb do konce roku

    Uplynulo už devět měsíců od chvíle, kdy dolní sněmovna Národního kongresu schválila požadavek Eduarda Cunhy na vyšetřování Dilmy Russeffové. Země už devět měsíců čeká na konec tohoto procesu, aby se mohla pohnout dál.

    celý článek »

    Čínské oddalování okamžiku pravdy

    Provádět nezávislou měnovou politiku v dnešním globalizovaném světě je velice těžké. Jak trefně ukazuje francouzská ekonomka Helene Reyová ( http://bit.ly/2bWsf0F ), pokud necháte přes hranice volně proudit kapitál, máte velice malou kontrolu nad...

    celý článek »

    US trhy si už prezidenta vybraly

    Trhy si již svého amerického prezidenta zřejmě vybraly… alespoň podle určitého pohledu. Historická data totiž ukazují, že akciové trhy mají rádi jednoznačná vítězství a čím více posílí index S&P od 5.

    celý článek »

    Apple: EK by dnes měla rozhodnout o podpoře v Irsku

    Evropská komise by dnes měla rozhodnout, zda Irsko poskytlo Applu nedovolenou státní podporu v podobě daňových výhod. Toto rozhodnutí může teoreticky vyústit v mnohamiliardové platby, pokud společnost bude muset tyto daně zpětně doplatit.

    celý článek »

    Trh by měl otevřít v mírně zeleném teritoriu

    Pád cen ropy hned při pondělku srazil vaz evropskému energetickému sektoru a společně s dozvuky pátečních komentářů z americké centrální banky, které naznačily možnost zvýšení sazeb v USA ještě v letošním roce, poslal hlavní evropské akciové indexy do červených čísel.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí