• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Podzimní dekorace: jak vyzdobit vaše bydlení

    Jak nejlépe čelit posmutnělým podzimním náladám ve svém bytě? Vyzdobte interiér barevnými dekoracemi, přirozeným světlem svíček a veselými postavičkami. Krásné podzimní dekorace jsou také věnce, svícny a dekorační traviny.

    celý článek »

    Index PX v pondělí pokračoval v poklesu

    Pražská burza se podle očekávání vydala do negativního teritoria se ztrátou 1,11 % na hodnotu 870,08 bodů. Jedná se tak o druhý ztrátový den v řadě po minulém pátku, a naplnily se tak obavy, že páteční korekce v Americe se přenese i do Evropy.

    celý článek »

    Summary: E.ON, Uniper a HP

    Evropa: Německá energetická společnost E.ON se dnes oprostila od tradiční energetiky, když oficiálně vydělila tuto divizi do samostatné společnosti Uniper.

    celý článek »

    Hedge fund ETF - Nízké riziko?

    ETF zaměřující se na hedgeové fondy nejsou zase tak riskantní, jak si myslíte. Jednou z nejvíce působivých inovací v posledních letech v oblasti ETF byl vývoj produktů založených na indexech, které napodobují strategie hedgeových fondů.

    celý článek »

    Spolehlivé britské výsledky udrží spokojenost BoE

    Britská ekonomika vysílá i přes hlasování o brexitu a zveřejněném sníženém výhledu, který následoval hned po oznámení výsledků referenda, velice dobré signály. Během několika posledních týdnů získala Bank of England jasnější pohled na dopad snížení...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 12.09.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.9.Změna12.9. Americký dolar USD 1 23.9750 +0.41%24.0740...

    celý článek »

    Normál záporných výnosů

    Normál záporných výnosů Záporné sazby centrálních bank (ruku v ruce s regulací) dělají z investičních nástrojů s negativním výnosem normál. Více než čtvrtina globálního trhu s pevně úročenými aktivy ( fixed income ) v prvním pololetí nabízela de facto...

    celý článek »

    Banky zvažují odchod z Londýna, ale nemají se kam vrtnout

    Velké bankovní instituce v rámci svých katastrofických brexitových plánů uvažují údajně vážně o přesunu svých sídel z londýnské City zpět na kontinent. Podle některých náznaků a odhadů, ale při hledání vhodných náhražek narážejí na nedostatek vhodných...

    celý článek »

    Evropské akciové trhy pod prodejním tlakem.

    Začátkem týdne se všechny hlavní evropské trhy pohybují v červených teritoriích. Výprodeje započaly již při páteční seanci na Wall Street, když se ECB ani Fedu nepodařilo naplnit očekávání investorů ohledně další podpory finančním trhům a ty tak v tuto chvíli raději volí cestu výběru zisků a stažení se z pozic.

    celý článek »

    Evropské akciové trhy pod prodejním tlakem.

    Začátkem týdne se všechny hlavní evropské trhy pohybují v červených teritoriích. Výprodeje započaly již při páteční seanci na Wall Street, když se ECB ani Fedu nepodařilo naplnit očekávání investorů ohledně další podpory finančním trhům a investoři tak v tuto chvíli raději volí cestu výběru zisků a stažení se z pozic.

    celý článek »

    Noční můra Samsungu pokračuje

    Po tom, co vyšly najevo problémy s bateriemi u smartphonů řady Note 7 a společnost Samsung oznámila jejich stažení z prodeje a výměnu již zakoupených závadných přístrojů, přišly pro jihokorejského výrobce elektroniky další rány v Americe.

    celý článek »

    Pomerančová šťáva je nejdražší od roku 2012

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Kombinací častých dešťů a přemnožení brouka šířící choroby se z nejoblíbenějšího snídaňového nápoje stává čím dál dražší komodita. Futures na nápoje vzrostly nejvíce za poslední čtyři roky, protože přední dodavatelé světla čelí.

    celý článek »

    Kakao na burze ICE Futures U.S. propadlo o více než 4%

    Nejaktivnější prosincový futures kontrakt na kakao v průběhu poslední obchodní seance minulého týdne zaznamenal propad o více jak 4% procenta v reakci na zprávy, dle kterých by Pobřeží slonoviny při nesplnění náležitostí v exportních dokumentech mohlo...

    celý článek »

    SNB zůstává reaktivní

    I přes hrozbu, že se nad švýcarskou ekonomikou stahují černá mračna, existují drobné náznaky, že by se na čtvrtletním zasedání Švýcarské národní banky mohlo něco dít. Od minulého zasedání překonal růst očekávání, výrobní PMI stoupl na 51,0 a HDP...

    celý článek »

    Vstupujeme do doby private equity ekonomiky?

    V globální ekonomice probíhá sice tichá, ale svým rozsahem obrovská změna v oblasti vlastnictví firem a jejich správy. Mezi lety 1996 a 2015 klesl počet obchodovaných společností v USA o téměř 50 %.

    celý článek »

    Přivodí fintech konec tradičnímu bankovnictví?

    Fintech je v poslední době nejčastěji skloňovaným termínem na bankovním trhu. Studie UBS z letošního roku ukazuje, že fintech společnosti představují pro tradiční banky konkurenci, která ohrožuje jejich podnikání. A není divu.

    celý článek »

    Fed a ECB spouští studenou sprchu

    Konec uplynulého týdne přinesl na trhy rychlou změnu počasí. Jako kdyby se investoři chtěli všeho zbavit. Akcie v USA propadly o 2,5 %, ropa o 4 % a výnosy dluhopisů vzrostly v USA i v Německu přibližně o 8 bps. Výnos německého desetiletého bundu...

    celý článek »

    Vstupujeme do doby private equity ekonomiky?

    V globální ekonomice probíhá sice tichá, ale svým rozsahem obrovská změna v oblasti vlastnictví firem a jejich správy. Mezi lety 1996 a 2015 klesl počet obchodovaných společností v USA o téměř 50 %.

    celý článek »

    Změní východní Evropa celou EU?

    Evropská unie nebyla nikdy homogenním celkem, ale poslední politické spory točící se zejména kolem imigrace ji jasně dělí na tři bloky: Severní, jižní a východní.

    celý článek »

    Oprávněné obavy týkající se dluhopisových ETP

    Někteří investoři mají oprávněné obavy týkající se dluhopisových ETF. Ačkoli se dluhopisové ETF stávají v posledních letech stále více populární, určitý počet investorů stále váhá o myšlence kombinovat indexové strategie s fixním výnosem.

    celý článek »

    Změní východní Evropa celou EU?

    Evropská unie nebyla nikdy homogenním celkem, ale poslední politické spory točící se zejména kolem imigrace ji jasně dělí na tři bloky: Severní, jižní a východní.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 12. 9. 2016

    Pondělí 12. 9. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-2,13 %), S&P500 (-2,45 %) a NASDAQ (-2,54 %). Evropa: DAX (-0,95 %), CAC40 (-1,12 %), FTSE 100 (-1,19 %). Asie: Nikkei 225 (-1,73 %), Shanghai Comp. (-2,38 %), CSI 300 (-2,32 %).

    celý článek »

    Ranní kafe 12.9.2016 - blbá nálada bude pokračovat

    Po pátečním velmi širokém výprodeji dluhopisů, akcií i ropy asijské akcie reagovaly také poklesem. Evropské futures jsou aktuálně také v záporu a dobíhají tak vyšší páteční pokles amerických akcií a dnešní pokles asijských trhů.

    celý článek »

    Německo - pokles exportu o 10%

    V červenci poklesly meziročně německé exporty o 10% a importy o 6,5%. Ačkoliv data rozhodně nevypadají dobře, byl bych výrazně opatrný jim dávat cyklický či fundamentální příběh. Ačkoliv to německý statistický úřad detailně nekomentuje, data jsou...

    celý článek »

    Obyvatel přibylo, klesl počet zemřelých

    12. září 2016 Obyvatel České republiky v prvním pololetí přibylo. Jejich počet narostl o 11 023. K poslednímu červnu na 10 564 866. Obyvatel přibylo hlavně díky zahraničnímu stěhování, ale mírně i tím, že narozených bylo více než zemřelých. „Živě...

    celý článek »

    Atlanta Fed: Předstihový GDPnow ukazuje 3,3% pro 3Q16

    V pátek aktualizoval atlantský FED svůj předstihový indikátor GDPnow pro třetí čtvrtletí. Aktuálně je 3,3%. I nadále tak vidíme, že různé předstihové indikátory naznačují velmi dobrou výkonnost americké ekonomiky, což potom ale v posledních dvou...

    celý článek »

    Akciové trhy v rudém

    Nejhlubší pobrexitovou ztrátu v pátek zaznamenaly americké akciové trhy. Širší index S&P 500 odepsal 2,45 %, technologický Nasdaq ztratil ještě o devět setin více. Ekonomický kalendář byl fakticky prázdný a neobjevily se ani významnější korporátní zprávy.

    celý článek »

    CME: Sledovanost TV Nova v srpnu výrazně poklesla

    Podle údajů Asociace televizních organizací (ATO) činila prime-time sledovanost kanálů Novy ve věku 15-54 let v srpnu 32,98 %. Jde o další prudký pokles po 34,90 % v červenci. Pro srovnání činila sledovanost v červenci a srpnu loňského roku 37 – 38 %.

    celý článek »

    Pohyb obyvatelstva - 1. pololetí 2016

    V prvním pololetí roku 2016 se obyvatelstvo České republiky rozrostlo o 11,0 tisíce osob na 10 564,9 tisíce. Kladnou bilanci měla jak zahraniční migrace (10,1 tisíce), tak přirozená měna (1,0 tisíce). Meziročně výrazně ubylo zemřelých (na 54,1...

    celý článek »

    Dřevěné dveře CZECH DOOR nemají konkurenci

    Dřevěné dveře jsou nesmrtelnou klasikou, představují to nejlepší, čím můžete váš interiér vybavit. Dveře Czech Door jsou navíc špička. Spojením těchto dvou „nej“ vychází jedinečný produkt, který nemá konkurenci – dřevěné dveře Czech Door.

    celý článek »

    Zlato: Co naznačuje technická analýza? (12.9.2016)

    lokální maximum: 1 353 lokální minimum: 1 304 20denní klouzavý průměr: 1 332 50denní klouzavý průměr: 1 326 200denní klouzavý průměr: 1 261 Cena zlata v závěru týdne ztratila. MACD proťala zespodu spouštěcí linii, ale její růst zpomaluje. ROC stagnuje.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »