• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 16. 9. 16

    Během čtvrtečního obchodování se indexy posunuly o procento výše. Zveřejněny byly slabší výsledky maloobchodních tržeb, ty však byly vyvažovány výrazně lepším výsledkem průzkumu philadelphského FEDu. Výsledky žádostí v nezaměstnanosti byly smíšené.

    celý článek »

    Ford chce přesunout výrobu malých modelů do Mexika

    Americká automobilka Ford Motor oznámila, že zvažuje přesun výroby malých modelů značky z USA do Mexika. Takový krok by měl rozhýbat tento segment v rámci automobilky a měl by přinést snížení celkových nákladů a tím podpořit ziskovost.

    celý článek »

    Pozor na diverzifikaci ETF instrumentů

    Vždy je důležité podívat se na strukturu fondu, resp. jaké tituly jsou obsaženy v jeho portfoliu; ne všechny fondy totiž praktikují silnou diverzifikaci. Součástí přitažlivosti ETF (a podílových fondů) je jejich schopnost okamžitě dosáhnout...

    celý článek »

    Češi splácí půjčku průměrně pět let

    Češi stále častěji využívají možnost splácet svou starou půjčku s lepšími podmínkami. Preferovaná délka splatnosti spotřebitelského úvěru v Česku i na Slovensku je maximálně pět let. Ukázal to průzkum agentury NMS pro banku Zuno.

    celý článek »

    Americký maloobchod zaostal za odhady, tržby v srpnu klesly

    Maloobchodní tržby ve Spojených státech za srpen klesly o 0,3 procenta po 0,1procentním červencovém růstu. Trh byl nastaven na -0,1 pct. Horší než očekávání jsou data i po očištění o auta a benzín - trh počítal s růstem o 0,3 procenta, očištěné tržby však klesly o 0,1.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 15.09.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.9.Změna15.9. Americký dolar USD 1 24.0830 -0.27%24.0170...

    celý článek »

    Bank of England drží sazby i QE beze změn

    Banko of England na svém dnešním zasedání měnového výboru nepřijala žádná nová opatření a ponechala beze změna nastavení sazeb i programu QE.Měnový výbor jednohlasně rozhodl ponechat hlavní repo sazbu na 0,25% a QE v rozsahu 435 mld.

    celý článek »

    Nízké sazby začínají škodit i zdravým firmám

    Akcie společnosti Associated British Foods klesly v pondělí pátého září o více než 10 % i přesto, že ziskovost společnosti se drží vysoko. Firma totiž sdělila, že její penzijní program se bude na konci roku pohybovat v deficitu dosahujícím 200 milionů ...

    celý článek »

    Nízké sazby začínají škodit i zdravým firmám

    Akcie společnosti Associated British Foods klesly v pondělí pátého září o více než 10 % i přesto, že ziskovost společnosti se drží vysoko. Firma totiž sdělila, že její penzijní program se bude na konci roku pohybovat v deficitu dosahujícím 200 milionů liber (270 milionů eur).

    celý článek »

    Proč se z indexu S&P 500 stal dluhopis?

    O tom, že se z obecně rizikových akcií v poslední době stává téměř bezpečná investice se zajímavým ročním výnosem v podobě dividendy, nepíšeme poprvé. Proč tomu tak ale je? A proč to nemůže trvat navěky? Na otázku, proč se z indexu S&P 500 stal...

    celý článek »

    Jak zachránit potápějící se firmu

    Každým okamžikem se asi 5 – 7 % existujících firem nachází ve vážných problémech, nebo do nich směřuje. Stát se to může každé společnosti, ale největší nebezpečí hrozí u starých firem, které jsou pod útokem nových konkurentů, nebo jejichž podnikatelský model už není v souladu s probíhajícími změnami na trhu.

    celý článek »

    UK - maloobchod v srpnu oslabil méně, než se čekalo

    Maloobchodní tržby v Británii v srpnu oslabily 0,2% oproti trhem očekávanému oslabení o 0,5%.Data o silném červencovém růstu la ještě dále vzestupně revidována, což posunulo letošní červenec do čela tabulek pro daný měsíc nejméně od roku 2001.

    celý článek »

    Evropa hledá směr, WM Morrison +8 %

    Evropské akciové trhy se dnes střídavě pohybují mezi kladnými a zápornými hodnotami a po pěti dnech poklesů tak hledají směr pro svůj další vývoj. Sledovaná dnes budou makrodata, přičemž na programu je hned celá řada čísel ze Spojených států v čele s maloobchodními tržbami a průmyslovou výrobou.

    celý článek »

    JE Hinkley Point dostala zelenou od vlády UK

    Projekt nové jaderné elektrárny v britském Hinkley Point dostal konečně zelenou od britské vlády. Projekt za cca 18 mld. GBP ´cca 23 mld. USD by mělo stavět a financovat francouzsko-čínské konsorcium firem EdF a China´s General Nuclear Power Group.

    celý článek »

    Blíží se konec “zlatých časů” německého bundu?

    Dluhopisy upadly v posledním týdnu v nemilost. Německý bund za poslední týden ztratil skoro 2 % a jeho výnos se poprvé od června vyhoupl zpátky do kladných hodnot. Stává se z jednoho z nejvýnosnějších aktiv posledních let konečně “horký brambor”,...

    celý článek »

    Vláda chce pokračovat ve zvyšování minimální mzdy

    Vláda Bohuslava Sobotky chce i nadále pokračovat ve zvyšování minimální mzdy. To projedná na své schůzi 21. září 2016. Cílem je navýšení na 11 tisíc korun, a to už od ledna 2017. Podle aktuální analýzy Úřadu vlády nemá zvyšování minimální mzdy negativn...

    celý článek »

    Ranní kafe 15.9. - dnes rozhodují BoE a SNB

    Pokles cen amerických dluhopisů a zlata se prakticky zastavil, nicméně, ropa zklamala i po dalších týdenních datech o zásobách ropy. Obava o přebytku a slabého výsledku budoucích jednání OPEC přetrvává.

    celý článek »

    Ropa: Zvýšená volatilita cen

    Včera byla zveřejněna data o zásobách ropy v USA. Výsledky zaostaly za očekáváním trhu a cena ropy Brent na tyto zprávy reagovala poklesem ze 47,4 na 46,3$ za barel. Časté výkyvy v cenách ropy nejsou v posledních dvou letech nic neobvyklého.

    celý článek »

    Kdo sedí na časované bombě finančního světa?

    Světové vlády aktuálně dluží okolo 60 bilionů dolarů. Kdo drží tento oceán dluhopisů, z nichž drtivá většina, pokud vůbec, bude splacena bondů? Vyspělé země Kdo drží dluhopisy vyspělých zemí? Deutsche Bank velice uvědoměle zařazuje ČR mezi vyspělé trhy.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »