• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 5. 12. 16

    V závěru týdne se trhy mírně zklidnily a index SPX končil téměř beze změny a stejně tak i Nasdaq. Nadále si solidně vede sektor základních materiálů díky mírnému růstu ceny ropy k 51,6 USD za barel, nevíce se však dnes dařilo farmaciím, které jako sektor.

    celý článek »

    Týden na měnách - Libře dál pomáhají politici

    • OPEC dal výnosům nový impuls k růstu • Libra opět těží z politických komentářů • Jen zůstává pod tlakem Dolaru se během končícího týdne dařilo na páru s jenem, zatímco euro korigovalo ztráty a libra znovu ocenila komentáře politiků slušným posílením.

    celý článek »

    Šest investičních témat pro rok 2017

    S nadcházejícím koncem roku se nám budou množit projekce a úvahy týkající se vývoje v roce 2017. Danske Bank v jedné ze svých posledních analýz přichází s pěti hlavními makroekonomickými tématy roku 2017, která vše pěkně shrnují.

    celý článek »

    Na čo si treba dávať pozor pri investovaní?

    Autor: Silvia Holá Ceny akcií zvyknú kolísať o päť až trinásťkrát viac, než by teoreticky mali. To značí nadpriemernú volatilitu , ktorú teda môže investor využiť vo svoj prospech. Dôvody tejto volatility môžeme hľadať v správaní investorov.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 02.12.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 1.12.Změna2.12. Americký dolar USD 1 25.4650 -0.15%25.4260...

    celý článek »

    Čistá energie pro všechny Evropany

    Aktuální balíček „Clean Energy for All Europeans“ („Čistá energie pro všechny Evropany“) zveřejněný Evropskou komisí jen několik týdnů poté, co vstoupila v platnost Pařížská dohoda, je důležitou součástí legislativního rámce nutného k dosažení EU - a...

    celý článek »

    Jednoduché vysvětlení deziluze z EU

    V USA mají lidé hodně důvodů k obavám z dlouhodobé nezaměstnanosti. Jejich problémy jsou ale zanedbatelné ve srovnání s tím, čemu čelí Evropa. V eurozóně se průměrná nezaměstnanost po roce 2000 drží nad 9 %.

    celý článek »

    TOMA, a.s. - Zpráva z valné hromady

    TOMA, a.s. IČ 18152813 Povinně uveřejňované informace Společnost Toma, a.s. zveřejňuje Zprávu z valné hromady prosinec 2016 Dne 2.12.2016 od 1000 hod se ve školící místnosti, v budově vedení společnosti TOMA, a.

    celý článek »

    Oznámené změny v indexu PX

    Pravidelný rebalancing indexu PX vstoupí v platnost v pondělí 19. prosince. Již včera po uzavření burzy však byly oznámeny změny, které budou k tomuto datu uplatněny. Celkově nedošlo k zásadním změnám, jelikož ČEZ, Erste a Komerční banka byly už před...

    celý článek »

    Mnuchin (US MF): Prioritou bude revize Dodd-Frank

    Za růstem finančního sektoru v USA může být nově zvolený ministr financí v Trumpově administrativě Steven Mnuchin, který dříve pracoval v Goldman Sachs. Wall Street jistě uvítá mít na vysokém postu „své“ lidi.

    celý článek »

    Ranní předreferendové kafe BH Securities 2.12.2016

    Trh pod pokračujícím růstem ropy dále vybírá zisky. Oslabovaly zejména defenzivní akcie, které jsou aproximací amerických dluhopisů, v obavě z růstu úrokových sazeb. Dolar ale již mírně oslaboval a zlato posilovalo, takže investoři začínají i na těchto...

    celý článek »

    Česká ekonomika šlape na brzdu (2.12.2016)

    Jak potvrdily zpřesněné údaje statistického úřadu, česká ekonomika šlape na brzdu. Ve třetím čtvrtletí se její výkon zvýšil jen o 0,2 % (mezičtvrtletně), což v konečném důsledku znamenalo potvrzení meziročního růstu na úrovni 1,9 %.

    celý článek »

    Česká ekonomika šlape na brzdu

    Jak potvrdily zpřesněné údaje statistického úřadu, česká ekonomika šlape na brzdu. Ve třetím čtvrtletí se její výkon zvýšil jen o 0,2 % (mezičtvrtletně), což v konečném důsledku znamenalo potvrzení meziročního růstu na úrovni 1,9 %.

    celý článek »

    Miliardář Bronfman si „Time“ nekoupí!

    Autor: Patrik Jetelina Společnost Time Inc., vydavatel časopisu Time, People a Fortune (a mnoha dalších) odmítla nabídku na skoupení miliardářským investorem Edgarem Bronfmanem Jr., zprávu oznámil New York Post toto pondělí.

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 2. 12. 2016

    Pátek 2. 12. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (+0,36 %), S&P500 (-0,35 %) a NASDAQ (-1,36 %). Evropa: DAX (-1,00 %), CAC40 (-0,39 %), FTSE 100 (-0,45 %). Čína: Hang Seng (-1,25 %), Shanghai Comp. (-0,88 %), CSI 300 (-1,00 %).

    celý článek »

    Finance navrhnou umořit státní dluh

    Zástupci ministerstva financí navrhnou vládě a poslancům použít peníze z přebytku hospodaření státu na umoření státního dluhu. Vyplývá to z materiálu, který bude příští týden projednávat vláda. V případě dosažení přebytku rozpočtového hospodaření...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »