• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 6. 12. 16

    Pondělí přineslo na trhy mírný růst za slabších objemů.Přesto, že italské referendum přineslo volbu, které se obchodníci v minulém týdnu obávali, vliv na trhy byl téměř opačný a v úvodu dne se index Dow Jones pohyboval kolem stobodového zisku, který se...

    celý článek »

    Siouxové vyhráli nad ropovodem

    Americké úřady v neděli ohlásily, že zrušily povolení vést trasu nového ropovodu přes sporný úsek u rezervace indiánského kmene Siouxů v Severní Dakotě. Indiáni a ekologové po měsících protestů slaví vítězství., Ropovod Dakota Access za 3,8...

    celý článek »

    Rakouským prezidentem bude Van der Bellen

    Rakouským prezidentem se po opakovaných volbách stal nezávislý kandidát Alexander Van der Bellen, člen a bývalý předseda rakouských Zelených. S 53,3 procenta hlasů tak porazil pravicového kandidáta Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Norberta Hofera, který ...

    celý článek »

    Rakouským prezidentem bude Van der Bellen

    Rakouským prezidentem se po opakovaných volbách stal nezávislý kandidát Alexander Van der Bellen, člen a bývalý předseda rakouských Zelených. S 53,3 procenta hlasů tak porazil pravicového kandidáta Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Norberta Hofera, který po volbách Van der Bellenovi pogratuloval a vyzval Rakušany, aby „držely pohromadě“.

    celý článek »

    Citi má jasný vzkaz pro komoditní býky

    Pro komoditní býky má americká bankovní skupina Citigroup jasný vzkaz. Většině surovin se bude v příštím roce podle všeho dařit. Býčí pohled má City na ropu, měď zinek a pšenici, u kterých v šesti až dvanáctiměsíčním horizontu očekává růst.

    celý článek »

    Citi má jasný vzkaz pro komoditní býky

    Pro komoditní býky má americká bankovní skupina Citigroup jasný vzkaz. Většině surovin se bude v příštím roce podle všeho dařit. Býčí pohled má City na ropu, měď zinek a pšenici, u kterých v šesti až dvanáctiměsíčním horizontu očekává růst.

    celý článek »

    Dudley (Fed) by přivítal postupný růst sazeb

    Šéf New York Fedu William Dudley dnes uvedl, že pokud se ekonomika udrží na stávající trajektorii, tak by podporoval postupné a pozvolné zvyšování sazeb. Podle jeho názoru se měnové podmínky na trzích od listopadové prezidentské volby samovolně utáhly i..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 05.12.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.12.Změna5.12. Americký dolar USD 1 25.4260 -0.58%25.2760...

    celý článek »

    Co přináší nový zákon o spotřebitelských úvěrech?

    Ve čtvrtek 1. prosince 2016 vstoupil v účinnost nový zákon o spotřebitelském úvěru. Oproti původnímu znění je obsáhlejší a novinky mají za cíl posílit ochranu spotřebitele, zabránit nepoctivým poskytovatelům spotřebitelských úvěrů a lichevním praktikám.

    celý článek »

    O co se hraje v italském referendu?

    Optimismus z vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách, který na trzích zavládl na počátku listopadu, postupně opadává. Pozornost investorů se nyní přesunula k již druhému významnému referendu, jež se na starém kontinentu v letošním...

    celý článek »

    Břidlicový plyn (5.12.2016)

    Překvapivá dohoda OPECu o snížení produkce vyhnala ceny ropy výš, zatímco globální poptávka vedená silným americkým rozmachem zvyšuje riziko dalšího růstu cen ropy. Břidlicový plyn vtrhl na energetickou scénu kolem roku 2000 s výhodou hydraulického...

    celý článek »

    Turecká měna ve spirále smrti

    USDTRY v pátek na evropské seanci poskočil na 3.5935, což jsou nová maxima. Říká se, že Turecká centrální banka intervenovala na FX trhu, aby zpomalila výprodej TRY. Rozhodnutí CBT zvýšit referenční sazbu o 50 zb na 8% (zvýšení horního pásma mezní...

    celý článek »

    OPEC se dohodl na snížení těžby

    Po dohodě OPECu se finančním trhům ulevilo Za osm let se OPECu nepodařilo dosáhnout dohody o produkci. Nakonec byla dohoda uzavřena, ačkoli to nikdo neočekával. I my jsme si mysleli, že zásadní rozpory ohledně produkce se na tomto zasedání z mnoha důvodů.

    celý článek »

    Opustí Chanel hlavní město parfémů?

    Železniční viadukt nad malebným údolím s jasmínovými květy? Představa, která děsí luxusní dům Chanel. Francouzský výrobce parfémů bere z údolí nedaleko jihofrancouzského města Grasse jasmínové lístky a květy růží pro výrobu svého nejslavnějšího parfému N°5.

    celý článek »

    Růst mezd nabírá na síle

    Zaměstnanci pociťují ekonomický růst na svých výplatách ve větší míře než dříve. I ve třetím čtvrtletí letošního roku pokračoval trend svižného růstu mezd v ekonomice. Průměrná mzda se tentokrát zvýšila meziročně o 4,5 %, což s ohledem na inflaci..

    celý článek »

    Trump diplomat - první přestřelka s Čínou

    Trump vs. Čína. Trump začal vztahy s Čínou „utužovat“ telefonátem s prezidentkou Tchaj-wanu. A o víkendu začal dělat zahraniční politiku s Čínou přes Twitter. V reakci na kritiku, že tímto telefonátem narušuje politiku jedné Číny, napsal „Zeptala se nás..

    celý článek »

    ČR - průměrné mzdy ve 3Q16 rostly o 4,5% r/r na 27 220 Kč

    Ve 3. čtvrtletí 2016 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství proti stejnému období předchozího roku o 4,5 %, reálně se zvýšila o 4,0 %. Medián mezd činil 23 527 Kč. Ve 3. čtvrtletí 2016..

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 5. 12. 2016

    Pondělí 5. 12. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (-0,11 %), S&P500 (+0,04 %) a NASDAQ (+0,09 %). Evropa: DAX (-0,20 %), CAC40 (-0,70 %), FTSE 100 (-0,33 %). Čína: Hang Seng (-0,32 %), Shanghai Comp. (-1,21 %), CSI 300 (-1,69 %).

    celý článek »

    Praha open – Italské ne v referendu moc pražský trh neovlivní

    V pátek index PX uzavřel v zeleném, když posílil o lehkých 0,24 procenta na 887,20 bodu, čímž rostl po nepodařeném začátku týdne třikrát za sebou. Objem byl jen lehce pod průměrem, když před závěrečnou aukcí dosáhl hodnoty 0,626 miliardy Kč oproti dlouhodobému průměru 0,637 miliard Kč.

    celý článek »

    OECD: Daňové zatížení je největší od roku 1965

    Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj varuje, že daňové zatížení v členských zemích OECD je největší za posledních 50 let. Nejvyšší daně se platí v Dánsku, nejnižší v Mexiku. Podle šetření Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj...

    celý článek »

    Potential long lasting impact of President-Elect Trump on the US Supreme Court

    Since the results of the US election, much has been made of the ideological, political, economic and business implications of President-elect Donald Trump’s tenure in the White House. However, although a presidential term is 4 years and no president can serve more than 2 terms, giving a maximum of potentially 8 years in office, it is in fact in the legal/judicial sphere that a Trump presidency may leave its most long lasting legacy, one of potentially decades.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí