• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Tiká další bomba – čínský dluh firem

    Krize roku 2008 nepřispěla k uzdravení veřejných financí. Ba naopak. Státy se začaly ještě více zadlužovat. V dluzích se netopí jen hlavní světová velmoc, tedy USA, ale také v Číně tiká časovaná bomba.

    celý článek »

    Poučné lekce od jedné trochu morbidní akcie

    Akcie s velmi vysokým dividendovým výnosem jsou jen pro otrlé, protože se v nich obvykle snoubí vysoké riziko a ne zrovna povzbudivý výhled. Dnes se jedné takové akcii budeme věnovat a zaujala mne proto, že otrlost vyžaduje ještě o trochu vyšší.

    celý článek »

    Poučné lekce od jedné trochu morbidní akcie

    Akcie s velmi vysokým dividendovým výnosem jsou jen pro otrlé, protože se v nich obvykle snoubí vysoké riziko a ne zrovna povzbudivý výhled. Dnes se jedné takové akcii budeme věnovat a zaujala mne proto, že otrlost vyžaduje ještě o trochu vyšší.

    celý článek »

    Summary: Actelion

    Evropa:Actelion LtdPřed časem jsme vás informovali, že o největší evropskou biofarmaceutickou firmu projevil zájem americký Jonhson & Johnson. Dnešek ale přinesl definitivní zprávu – námluvy se nezdařily.

    celý článek »

    Summary: Actelion

    Evropa: Actelion Ltd Před časem jsme vás informovali, že o největší evropskou biofarmaceutickou firmu projevil zájem americký Jonhson & Johnson. Dnešek ale přinesl definitivní zprávu – námluvy se nezdařily.

    celý článek »

    Armáda koupí radary izraelského systému Iron Dome

    Obrana koupí izraelské radary ze systému Iron Dome vyrábí je státní společnost IAI Elta. Ministerstvo obrany nyní začne jednat s izraelskou stranou. Jeden z nejmodernějších radarových systémů, který je navíc vyzkoušen v mnohaletém ostrém provozu,...

    celý článek »

    US - průmyslová produkce v listopadu opět poklesla

    Průmyslová produkce v USA v listopadu poklesla o 0,4%, což bylo nejvíce od letošního března.V říjnu produkce rostla o 0,1%. V meziročním srovnání produkce oslabuje o 0,6%.Ve výrobní sféře produkce klesla o 0,1% kvůli poklesu v automobilovém segmentu o...

    celý článek »

    Americký maloobchod v listopadu zabrzdil

    Růst maloobchodních tržeb v USA po dvou velmi dobrých měsících prakticky ustal. Listopadových 0,1 procenta zaostalo za konsensem na úrovni 0,3 i za říjnem, kdy tržby stouply o 0,6 pct (revidováno dolů).

    celý článek »

    Cash IS NOT dead! Říká studie ze 7 zemí

    Hotovostní operace se v poslední době dostávají celosvětově pod tlak a tento trend postupně sílí. Někteří analytici míní, že nad hotovostními operacemi se smráká. Podle poslední studie prováděné v 7 zemích rozvinutého světa mezi 18 000 lidmi se ale zdá,..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 14.12.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 13.12.Změna14.12. Americký dolar USD 1 25.4610 -0.29%25.3860...

    celý článek »

    Podle odborníků nastává vhodná doba na nákup diamantů

    Rok 2015 byl velice těžkým rokem. Mohla za to především nízká poptávka na koncových trzích, kvůli které se v brusírnách hromadily velké zásoby vybroušených kamenů. Pokles poptávky se následně přelil až k samotnému zdroji a těžaři museli snižovat množství.

    celý článek »

    Nokia je zpět. Blbuvzdorný telefon nemá internet a vydrží 31 dní

    Telefony pod značkou Nokia se vrátily na trh. Laciné, jednoduché, s možností dvou sim, klasickou hadí hrou, bez přístupu na internet. Najdou si své místo? Od původní finské legendy práva ke značce telefonů Nokia na příštích 10 let vykoupila v úvodu letošního roku skupina manažerů, kteří z původní finské firmy pocházejí a seskupili se pod novou společností HMD Global.

    celý článek »

    Cramer: Na růstu sazeb vydělá nejvíce FANG

    Investor Jim Cramer míní, že na růstu dolarových sazeb nejvíce vydělají akcie s vysokým růstovým potenciálem a silnými výsledky ze sektorů imunních vůči růstu bezrizikových výnosů kam patří především technologie a biotechnologie.

    celý článek »

    ETF | Dividendové ETF a výnosy z dividend

    Na trhu existuje celá řada dividendových ETF fondů, ujistěte se, že již jsou na trhu delší dobu a podrobně si přečtěte jejich podmínky. Mnozí investoři přijali ETF jako účinný nástroj k provádění dividendově orientované strategie investování.

    celý článek »

    FED: Co čekat?

    Včera začalo poslední letošní zasedání FEDu. Výsledek je skoro jistý a skoro jistě trhy nepřekvapí: po roce dojde ke druhému utažení americké měnové politiky za posledních deset let, čímž se sice horní hranice klíčové sazby posune na 0,75%.

    celý článek »

    Ropa klesá po datech API o růstu US zásob

    Ceny ropy v úvodu dnešního dne klesají v reakci na pravidelné statistiky agentury API ukazující za uplynulý týden růst stavu amerických zásob p 4,7 miliónu barelů ropy, 3,9 miliónu barelů benzínu a 230 000 barelů ropných destilátů.

    celý článek »

    Ranní kafe 14.12.2016 - den D pro FED

    Trhy netrpělivě vyčkávají na dnešní rozhodnutí amerického FEDu o sazbách. Volatilita mírně roste, zlato a dluhopisy také. Dolar mírně oslabuje. Akciové trhy včera připsaly velmi slušné zisky, jsou ale klidné mimo jiné díky nedávné rally na ropě, která...

    celý článek »

    US vláda může požadovat po Credit Suisse až 10 mld. USD

    Odvolací soud zamítl žádost Credit Suisse o zrušení žaloby týkající se podvodů při prodeji cenných papírů navázaných na hypotéky před rokem 2008. Tímto rozhodnutím se tak otvírá cesta k soudnímu sporu, v kterém bude americká vláda požadovat po bance...

    celý článek »

    Tazatelé ČSÚ mají nové průkazy

    14. prosince 2016 Tazatelé Českého statistického úřadu vyrážejí v lednu do terénu s novými průkazy. Lidé si budou moci snadněji ověřit jejich identitu prostřednictvím internetové aplikace. Průkaz tazatele je vyroben z polykarbonátové karty, která je.

    celý článek »

    Čína prodlouží daňové úlevy na nákup automobilů

    Podle agenturních zdrojů prodlouží čínská vláda daňové úlevy na nákup automobilů. Daň byla před rokem snížena z 10 na 5 % a v lednu 2017 se opět měla vrátit na 10 %. Vláda nicméně plánuje růst pouze na 7,5 %, čímž chce prodejům aut dále pomoci v růstu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »