• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 21. 12. 16

    Úterní obchodování pokračovalo v duchu začátku týdne. Hlavní indexy posílily o několik desetin za slabších objemů, bez výraznějších výkyvů. Dařilo se sektoru financí, pozadu zůstaly utility a sektor spotřebního zboží.

    celý článek »

    Evropské útoky usadily euro, dolar na nových maximech

    Pondělní slova Janet Yellenové pomohla americkému dolaru, který se dnes vyhoupl na nová čtrnáctiletá maxima. K měnové politice se šéfka Fedu sice nevyjádřila, situace na americkém pracovním trhu je ale podle ní nejlepší za téměř desetiletí a existují náznaky rychlejšího růstu mezd.

    celý článek »

    Prodělečný Uber: Cenová válka pokračuje

    Tvrdá cenová válka, kterou vede Uber na americké půdě, si vybírá daň v jeho účetnictví. Podle zdrojů, které citoval list Financial Times, prodělával provozovatel alternativní taxislužby ve třetím čtvrtletí více než 800 milionů dolarů.

    celý článek »

    Prečo by sme mali investovať?

    Autor: Silvia Holá Definíciu investície, ako odrieknutie dnešnej spotreby, aby sme neskôr získali možnosť spotrebovať viac, poznáme asi všetci. S peniazmi môžeme urobiť len dve veci. Buď ich minieme alebo investujeme.

    celý článek »

    OKD: Mládek ani Babiš nepodporují další pomoc

    Podle agenturních zpráv ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) nevidí důvod finančně pomáhat černouhelné společnosti OKD ve chvíli, kdy šachty nevlastní státní podnik Diamo. Diamo podle něj nabídlo za podnik korunu, nezávaznou nabídku předložilo 16. prosince.

    celý článek »

    Poslední výrobky roku oceněné certifikátem KLASA

    Závěrem tohoto roku vám představíme poslední výrobky, kterým se letos udělovaly certifikáty KLASA. Oceněno bylo dvanáct výrobků od sedmi výrobců. Nově se tak na jejich obalech objeví logo KLASA, které pomáhá zákazníkům v orientaci na trhu při nákupu...

    celý článek »

    BlackBerry překvapila ve 3Q ziskem a zlepšením výhledu

    Kanadská BlackBerry oznámila za svůj 3. fiskální kvartál končící posledním listopadem, že dosáhla čisté ztráty ve výši 117 mil. USD = 22 centů na akcii. Po očištění o jednorázové vlivy firma vykázala zisk 2 centy oproti trhem očekávané ztrátě ve výši 1...

    celý článek »

    Čínská ekonomika vzroste jen o 6,5 procenta

    Hrubý domácí produkt Číny se v příštím roce zvýší jen o 6,5 procenta. Růst ekonomiky tak zvolní o dvě desetiny procentního bodu. Tempo by tak mělo být nejpomalejší za více než čtvrtstoletí. Předpověděla to Čínská akademie sociálních věd. Zdroj: ČTK

    celý článek »

    Čína vrátila zadržený podmořský dron Američanům

    Podle agenturních zpráv Čína vrátila USA podmořský dron zadržený o víkendu v Jihočínském moři v blízkosti Filipín. Tento krok by mohl uklidnit či zmírnit napětí, které se kolem události vytvořilo díky silným komentářům z obou stran.

    celý článek »

    Překvapení se nekonalo, Trump oficiálně zvolen prezidentem

    Zástupci jednotlivých států USA podle očekávání oficiálně zvolili za amerického prezidenta realitního magnáta a republikána Donalda Trumpa. Právě o hlasy volitelů jednotlivých států v prezidentském klání Trump a jeho protikandidátka Hillary Clintonová soupeřili.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 20.12.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.12.Změna20.12. Americký dolar USD 1 25.9260 +0.54%26.0680...

    celý článek »

    Francie: Hlavní riziko roku 2017

    Byl to poměrně divoký rok. Nejdříve Brexit, z něhož se trhy, vyjma libry, vzpamatovávaly pár týdnů. Poté přišel Trump a trhy vesměs nadšeně oslavovaly; negativní reakce, pokud byly, se vyjma mexického pesa počítaly ve dnech.

    celý článek »

    Autoprůmysl stále roste

    Autoprůmysl stále roste. Oproti loňsku o 8,7%. V České republice bylo do konce listopadu vyrobeno více než jeden a čtvrt milionu vozů. Do konce listopadu 2016 bylo v ČR podle údajů Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) vyrobeno více než jeden..

    celý článek »

    Zlato? K Vánocům určitě, ale s investicemi opatrně

    Podle informací webu Zlato.cz letos Češi investují o desítky procent více do zlata než loni a koncem roku tento odskok ještě narůstá. Důvodem podle obchodníků s investičním zlatem nejsou vánoce, jako spíše vývoj hodnoty tohoto kovu a především očekávání,.

    celý článek »

    Investice do bezkonfliktních a etických diamantů

    Pokud řešíte morální aspekty investování do diamantů, jistě víte, že ty bezkonfliktní jsou díky regulacím u dobrých prodejců již samozřejmostí. Ještě o krok dále jsou tzv. etické diamanty, u kterých se řeší i podmínky a ohleduplnost jejich těžby.

    celý článek »

    Změny klimatu zapříčiňují růst ceny kávy

    Autor: Adam Beran NEW YORK / Jinotega, Nikaragua – Nádherné stíny stromů ohraničené řekou Tuma, a mírné klimatické podnebí na farmě Roger Castellon, je již dlouho ideálním pro pěstování kávy. Nyní se ale situace začíná měnit.

    celý článek »

    Teror evropskými trhy neotřásl, Mediaset +17 %

    Evropské akciové trhy se v úvodu dnešní seance pohybují nerozhodně v okolí včerejšího závěru a hledají tak směr pro svůj další vývoj. Konkrétně index Stoxx 600 zpevňuje o 0,2 %, dostává se tak na nejvyšší úrovně od ledna, a to navzdory poslední událos...

    celý článek »

    Top obchod roku 2017? Sázka na českou korunu

    Česká koruna v úvodu úterního obchodování zůstává pevně zakotvena u hladiny 27,02 k euru a v důsledku útoků v Berlíně a posunu hlavního měnového páru eurodolaru pod 1,0385 EURUSD oslabuje k dolaru nad 26,00 CZKUSD.

    celý článek »

    Top obchod roku 2017? Sázka na českou korunu

    Česká koruna v úvodu úterního obchodování zůstává pevně zakotvena u hladiny 27,02 k euru a v důsledku útoků v Berlíně a posunu hlavního měnového páru eurodolaru pod 1,0385 EURUSD oslabuje k dolaru nad 26,00 CZKUSD.

    celý článek »

    Teror evropskými trhy neotřásl, Mediaset +17 %

    Evropské akciové trhy se v úvodu dnešní seance pohybují nerozhodně v okolí včerejšího závěru a hledají tak směr pro svůj další vývoj. Konkrétně index Stoxx 600 zpevňuje o 0,2 %, dostává se tak na nejvyšší úrovně od ledna, a to navzdory poslední událostem v Berlíně nebo Turecku.

    celý článek »

    Je Čína tržní ekonomikou? USA a EU si to nemyslí

    1 1. prosince uběhlo 15 let od vstupu Číny do Světové obchodní organizace (WTO). Nejednalo se ale jen o obyčejné výročí. Měl to být také den, kdy byl Číně přiřčen status tržní ekonomiky. Nestalo se tak. USA a Evropská unie se totiž vyslovily proti. 12.

    celý článek »

    Odvážný návrh Paula Ryana na dovozní DPH

    M inulý týden jsme psali o postoji Donalda Trumpa k mezinárodnímu obchodu a o tom, že ne každý obchodní deficit musí být nutně špatný. Nedostali jsme se ale k tomu, co by měl Trump dělat, kdyby se schodek skutečně ukázal jako škodlivý.

    celý článek »

    Ztráta Uberu ve 3Q bude 800 mil. USD

    Podle agenturních zpráv odvolávajících se na osoby blízké by měla společnost Uber ve 3Q tohoto roku vykázat doposud bezprecedentní ztrátu ve výši plných 800 mil. USD, což nebude zahrnovat prodej firemního businessu v Číně.

    celý článek »

    ETF | Ne všechny ETF jsou rozmanité (diverzifikované)

    Vždy je důležité podívat se na strukturu fondu, resp. jaké tituly jsou obsaženy v jeho portfoliu; ne všechny fondy totiž praktikují silnou diverzifikaci. Součástí přitažlivosti ETF (a podílových fondů) je jejich schopnost okamžitě dosáhnout...

    celý článek »

    Credit Suisse dostala v USA mastnou pokutu 5-7 mld. USD

    Švýcarská bankovní skupina Credit Suisse se bude muset vypořádat s „mastnou“ pokutou. Americké ministerstvo spravedlnosti hodlá na bance požadovat 5 – 7 mld. USD, jakožto kompenzaci za prodeje toxických cenných papírů krytých hypotékami v předkrizových...

    celý článek »

    Evropské trhy nedají na ponurou náladu z Německa

    Dnešní den bezezbytku patří smutné tragédii v Berlíně. Řidič nákladního vozu tam včera úmyslně vjel na vánoční trh a zabil dvanáct lidí. Dalších 48 zranil. Podle zpráv německých médií za útokem stál uprchlík, který do země přišel z Afghánistánu nebo...

    celý článek »

    Apple se odvolal proti dodanění 13 mld. EUR v Irsku

    Apple se odvolal proti rozhodnutí Evropské komise o tom, že společnost musí doplatit v Irsku daně ve výši 13 mld. EUR. Již dříve se proti rozhodnutí odvolala také irská vláda, podle které Evropská komise překročila své pravomoci a zasáhla do suverenity...

    celý článek »

    Rozbřesk – Tržní a kreditní riziko klesá. Co je v roce 2017 rozhýbe: politika nebo ekonomika?

    Ač to v některých západoevropských městech nemusí z venku tak vypadat, z kapitálových burz jakoby se veškeré obavy vytrácely. Takzvaný index strachu, za který je označována implikovaná volatilita hlavních akciových indexů, jako je americký S&P500 či německý DAX, spadl na úroveň letošních minim, přičemž kreditní rizikové prémie se rovněž utahují.

    celý článek »

    ČEZ zvedá platy mateřských zaměstnanců o 5%

    Zaměstnancům mateřské společnosti ČEZ, a.s., kterých je asi 5,5 tis., vzroste mzda v příštím roce o +5 %. V dceřiných společnostech ČEZu vyjednávají zvýšení platů jejich odbory. Celkový počet zaměstnanců ČEZ je kolem 26,6 tis.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 20. 12. 2016

    Úterý 20. 12. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (+0,20 %), S&P500 (+0,20 %) a NASDAQ (+0,37 %). Evropa: DAX (+0,20 %), CAC40 (-0,22 %), FTSE 100 (+0,08 %). Čína: Hang Seng (-0,43 %), Shanghai Comp. (-0,74 %), CSI 300 (-0,84 %).

    celý článek »

    Bubliny na akciích a naše iracionalita

    Co vyvolává bubliny na trzích s investičními aktivy? Finanční teorie v této oblasti stále tápe, i když víme, že ceny aktiv jsou schopny prudce růst a následně se propadnout i během velmi krátkého časového období.

    celý článek »

    Bubliny na akciích a naše iracionalita

    Co vyvolává bubliny na trzích s investičními aktivy? Finanční teorie v této oblasti stále tápe, i když víme, že ceny aktiv jsou schopny prudce růst a následně se propadnout i během velmi krátkého časového období.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »