• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Recept na pikantní nakládaný eidam

    Máte rádi nakládané sýry? A vybaví se vám pouze nakládaný hermelín? Zkuste si sami připravit doma pro změnu třeba eidam. Ten skvěle chutná, po pár dnech je dokonale proleželý i příjemně provoněný kořením a zachovává si na rozdíl od hermelínu tužší...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 10. 2. 17

    Čtvrteční obchodování probíhalo v pozitivním duchu a hlavní indexy posílily o více než půl procenta a Dow Jones, SPX i Nasdaq opět posunuly svá historická maxima.Dnešní růst přišel navzdory nedostatku makrodat.

    celý článek »

    Trochu zoufalé čekání na ropu za 60 dolarů za barel

    Podle WSJ informoval ropný gigant BP o tom, že na proražení do černých čísel potřebuje růst ceny ropy nad 60 dolarů za barel. Jeho náklady totiž zatěžuje loňské navýšení dluhů, které financovalo některé výdaje, dividendy a náklady spojené s havárií D...

    celý článek »

    Trochu zoufalé čekání na ropu za 60 dolarů za barel

    Podle WSJ informoval ropný gigant BP o tom, že na proražení do černých čísel potřebuje růst ceny ropy nad 60 dolarů za barel. Jeho náklady totiž zatěžuje loňské navýšení dluhů, které financovalo některé výdaje, dividendy a náklady spojené s havárií Deepwater Horizon.

    celý článek »

    Komerční banka představila plán pro dividendu

    Hlavním tématem dnešního obchodování bylo bezesporu oznámení hospodářských čísel Komerční banky za 4Q16. Komerční banka v posledním čtvrtletí loňského roku zvýšila meziročně svůj čistý zisk o 6 % na 3,05 mld. Kč.

    celý článek »

    Zlato v roce 2016 - hlavní trendy

    . Nevěříte Trumpovi? Kupujte zlato! Zlato to v letošním roce nebude mít lehké. Na jednu stranu by poptávku po žlutém kovu ze strany investorů měla podporovat zvyšující se inflace, na druhou stranu by ale zdražování zlata mělo být omezováno...

    celý článek »

    Čtvrtý operátor na českém mobilním trhu?

    Na český telekomunikační trh by mohl zamířit čtvrtý operátor. Air Telecom a České Radiokomunikace zvažují účast v březnové aukci pro síť 5G. Prozatím se nejedná o přímou hrozbu pro stávající hráče (např.

    celý článek »

    Tesla to chce dokázat

    Akciové trhy včera přešlapovaly na místě. Indexy v USA připisovaly nepatrné zisky na pozadí fakticky nulových makroekonomických zpráv. Zmínit můžeme snad jen vstřícný postoj Donalda Trumpa směrem k čínskému protějšku Xi Jinping.

    celý článek »

    Co čekáme od výsledků banky Moneta? Výhled za 4Q16

    Banka Moneta ve čtvrtek 10. února ráno před otevřením trhů zveřejní své výsledky za poslední čtvrtletí a celý rok 2016. Očekáváme, že banka bude reportovat 12,7% pokles čistého zisku na 850 milionů korun a to zejména z důvodu pokračujícího poklesu úrokových marží, pomalého růstu objemu úvěrů a na druhé straně pozitivního vlivu prodeje podílu v pražské burze.

    celý článek »

    Co čekáme od výsledků banky Moneta? Výhled za 4Q16

    Banka Moneta v pátek 10. února ráno před otevřením trhů zveřejní své výsledky za poslední čtvrtletí a celý rok 2016. Očekáváme, že banka bude reportovat 12,7% pokles čistého zisku na 850 milionů korun a to zejména z důvodu pokračujícího poklesu úrokových marží, pomalého růstu objemu úvěrů a na druhé straně pozitivního vlivu prodeje podílu v pražské burze.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 09.02.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.2.Změna9.2. Americký dolar USD 1 25.3330 -0.25%25.2680...

    celý článek »

    Ze statistik ČSÚ nelze určit vliv zavedení EET

    9. února 2017 Tržby bez DPH v ubytování, stravování a pohostinství v prosinci v běžných cenách meziročně vzrostly o 15,7 %, ve stálých cenách o 7,6 %. V pohostinství a stravování se tržby v běžných cenách v prosinci zvýšily o 18,3 %, ve stálých...

    celý článek »

    Výsledky US společností: Coca Cola, Twitter, Yum Brands

    Globální americké společnosti jako např. Coca-Cola a Yum Brands dodaly v souhrnu horší než očekávané hosp. výsledky za 4. čtvrtletí. Silný dolar negativně dopadal na exportéry. Coca-Cola hospodařila ve 4Q se srovnatelným ziskem na akcii 0,37 USD, v...

    celý článek »

    Vaše bydlení prozradí, jaký jste typ

    Možná si ani neuvědomujete, že způsob, jakým bydlíte, o vás prozrazuje více než je vám milé. Svůj životní prostor jste si podvědomě zařídili tak, aby odrážel váš charakter. „Ukaž mi jak bydlíš a já ti řeknu, kdo vlastně jsi,” chtělo by se říci.

    celý článek »

    Americký dolar lavíruje ve stínu Trumpa

    Rok 2016 byl rokem změn a zásadních událostí, které ovlivní vývoj ekonomiky celého světa. Jak se to projevilo na evropských a amerických trzích? Co říkají jednotlivé ekonomické ukazatele na obou kontinentech? A jaké jsou vyhlídky do budoucna?

    celý článek »

    Technická analýza cen akcií ČEZ (9.2.2017)

    lokální maximum: 431,4 lokální minimum: 405,7 20denní klouzavý průměr: 426,7 50denní klouzavý průměr: 422,4 200denní klouzavý průměr: 434,3 50denní exponenciální klouzavý průměr: 426,7 Stále stejný příběh.

    celý článek »

    České ženy berou nižší mzdy

    9. února 2017 České ženy jsou placené hůře než muži. Rozdíl mezi jejich příjmy patří k největším v Evropě. Přestože jsou mladé Češky vzdělanější než jejich vrstevníci, jsou více ohrožené nezaměstnaností. V České republice je rozdíl v odměňování mužů.

    celý článek »

    Silná libra je přesvědčivá, dolar nadále zpevňuje

    Kurz GBP/USD posílil poté, co Bank of England oficiálně podpořila zvýšení sazeb Dolar jinde zpevňuje, zatímco tlak na euro roste Kurz EUR/GBP by se mohl vrátit do zóny 0,8300-50 Návrat kurzu USDCHF nad paritu by mohl vyvolat pozornost Kurz GBP/USD včera..

    celý článek »

    Komerční banka za 4Q16: Výsledky v souladu s odhady, výhled pro dividendu je opatrný (komentář)

    Komerční banka vykázala v posledním loňském čtvrtletí 6% meziroční růst čistého zisku na 3,05 miliardy korun, čímž splnila očekávání trhu. Banka zklamala na úrovni čistého úrokového výnosu a příjmů z poplatků, naopak pozitivním překvapením byly vyšší příjmy z finančních operací, zejména prodej zajištění.

    celý článek »

    Řešení škody po dopravní nehodě rozpočtem

    Existuje varianta, tzv. plnění rozpočtem. Nahlásíte pojistnou událost, a pokud se s likvidátorem dohodnete na této možnosti plnění, pak pojišťovna stanoví plnění rozpočtem dle tabulkových cen za práci a náhradní díly s ohledem na amortizaci jednotlivých..

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 9. 2. 2017

    Čtvrtek 9. 2. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,18 %), S&P500 (+0,07 %) a NASDAQ (+0,15 %). Evropa: DAX (-0,05 %), CAC40 (+0,26 %), FTSE 100 (+0,04 %). Čína: Hang Seng (+0,27 %), Shanghai Comp. (+0,51 %), CSI 300 (+0,38 %).

    celý článek »

    Povinnosti chránit IT systémy se zpřísní

    Přísnější pravidla pro ochranu informačních a komunikačních systémů se dotknou i chemického průmyslu a velkých nemocnic V poslanecké sněmovně leží návrh novely Zákona o kybernetické bezpečnosti, která je částečně vynucena nařízením EU (Směrnicí...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí