• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Wall Street Closing Bell & výhled na 14. 2. 17

    Úvod týdne byl opět pozitivní a hlavní indexy si připsaly přibližně půl procenta.Trhy navázaly na řadu mírných zisků z minulého týdne. Investoři jsou povzbuzeni očekáváním z Trumpem plánované daňové reformy jak pro korporátní tak i pro soukromý sektor.

    celý článek »

    Život single nebo v páru: pro a proti

    Single lidé, kteří si budují namísto rodiny kariéru, před rodinnou dovolenou dávají přednost surfování s partou přátel na Srí Lance nebo poznávají jiné kouty světa, nejsou v dnešní době již žádnou výjimkou.

    celý článek »

    Tesla to chce s Modelem 3 dokázat

    Populární výrobce elektrických automobilů Tesla Motors údajně oznámil svým dodavatelům, že hodlá 20. února spustit testovací výrobu svého sedanu, který je označován jako Model 3. Zpráva posílila důvěru ve schopnost společnosti zahájit finální výrobu v...

    celý článek »

    KB: Divi pro r. 2017 očekávána na úrovni 4%

    Komerční banka v posledním čtvrtletí loňského roku zvýšila meziročně svůj čistý zisk o 6 % na 3,05 mld. Kč. Výsledek je v souladu s konsensuálním očekáváním. Čistý úrokový příjem dosáhl 5,3 mld.

    celý článek »

    Zadlužená je téměř polovina Čechů

    Podle průzkumu společnosti Millward Brown pro společnost KRUK Česká a Slovenská republika (KRUK), která se zaměřuje na správu pohledávek finančních ústavů a korporátních zákazníků, splácí téměř polovina (44 %) Čechů nějaký úvěr.

    celý článek »

    Vlk: Jak odpoví Fed na fiskální politiku? (video)

    V pondělním výhledu analytiků Patria Finance jsme se s Tomášem Vlkem bavili o tom, co nás tento týden čeká. Za zmínku stojí vystoupení šéfky Fedu Janet Yellenové před americkým Kongresem, kde by mohla nastínit jak centrální banka odpoví na Trumpovu fiskální politiku.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 13.02.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.2.Změna13.2. Americký dolar USD 1 25.4220 0.00%25.4210...

    celý článek »

    Řecko opět na scéně

    V e světle Brexitu, amerických prezidentských voleb, italského referenda a volebního kolotoče, jež čeká Evropu v tomto roce (reálná šance euroskeptických sil na vítězství v holandských, francouzských a německých volbách), se myšlenka na Řecko a jeho...

    celý článek »

    Průmysl: silný rok střídá rok slabý

    Prosincová data z českého průmyslu, podobně jako z toho německého zklamala: prosincový propad o více než dvě procenta zcela vymazal dobrý výsledek v listopadu a za celé čtvrté čtvrtletí tak průmysl poklesl.

    celý článek »

    Výsledková sezóna pomalu doznívá

    Minulý týden nenabídl až na pár výjimek přespříliš zajímavých makrodat. Euro se ocitlo pod tlakem v návaznosti na tahanice ohledně dohody věřitelů s Řeckem, či stupňující se předvolební kampaň Marine Le Penové na francouzskou prezidentku.

    celý článek »

    PMČR: Ceny cigaret by měly růst od dubna rychleji

    Kamil Provazník z Imperial Tobacco uvedl pro Právo, že ceny cigaret by měly růst rychlejším tempem od dubna, než bylo dříve očekáváno například ministerstvem financí. Důvodem by mělo být dodatečné navýšení cen pro pokrytí nákladů na balení.

    celý článek »

    Dividendy hýbou pražským parketem

    Pražská burza uzavřela další úspěšný týden, když ziskem více jak 2 % dosáhla na čtrnáctiměsíční maxima. Páteční seance přitom byla pro domácí burzu v rámci předcházejícího týdne nejúspěšnější.

    celý článek »

    ČSÚ se dlouhodobě těší vysoké důvěře veřejnosti

    13. února 2017 Českému statistickému úřadu důvěřuje 60 % občanů. Podle Centra pro výzkum veřejného mínění je to nejvíc v porovnání s jinými institucemi. Úřad se těší vysoké, třípětinové důvěře dlouhodobě. Většina dotázaných považuje informace, které.

    celý článek »

    Komerční banka a Moneta budou v hledáčku investorů

    Praha v pátek rostla, když index PX připsal 1,14 procenta na 964,31 bodu. Index tak už potřetí za sebou připsal týdenní zisky, tentokrát navíc za solidního objemu před závěrečnou aukcí 1,479 miliardy Kč oproti dlouhodobému průměru 0,638 miliardy Kč.

    celý článek »

    Pozor na emitenta: ETN a úvěrová rizika

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitentem. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »