• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Wall Street Closing Bell & výhled na 17. 2. 17

    Ve čtvrtek se indexy po většinu dne pohybovaly mírně v červeném, v závěru však většinu ztrát umazaly a končily blízko nuly.Nedařilo se sektoru základních materiálů, který odepisoval osm desetin procenta, naopak se dařilo utilitám, které více než půl...

    celý článek »

    Recept na holandský řízek s eidamem

    Máte rádi kombinaci mletého masa a sýra? Pak by ve vaší kuchařce neměl chybět recept na holandský řízek, který mají hodně v oblibě i děti. Pokud se vám líbí, že po rozkrojení řízečku sýr krásně vyteče, použijte při přípravě pokrmu tučnější variantu...

    celý článek »

    Pražská burza klesla pod tlakem Erste

    Pražská burza vstupuje do druhé poloviny pracovního týdne v červeném. Index PX dnes ztratil 0,18 procenta a zakončil obchodování na 971,08 bodu. K propadu přispěla Erste a Moneta Money Bank.

    celý článek »

    Pražská burza klesla pod tlakem Erste

    Pražská burza vstupuje do druhé poloviny pracovního týdne v červeném. Index PX dnes ztratil 0,18 procenta a zakončil obchodování na 971,08 bodu. K propadu přispěla Erste a Moneta Money Bank.

    celý článek »

    Poptávka po českých bondech opadla 16.2.17

    Česko zažilo jeden z největších výprodejů státních dluhopisů za poslední rok. Domácích bondů se vzdali především zahraniční spekulanti, kteří zanevřeli na výhodnost spekulací na letošní očekávané posílení koruny.

    celý článek »

    Trhy příliš fandí Francii a podceňují Španělsko

    Výnosy vládních dluhopisů v zemích eurozóny se zvyšují. Napětí znovu roste zejména na periferii měnového bloku. Je rýsujícím se novým potížistou Francie? Mohly by se výnosy desetiletých vládních výnosů ve Francii dostat například nad výnosy obligací španělských? Následující obrázky ukazují vývoj výnosů obligací vybraných evropských zemí.

    celý článek »

    Spoločnosť Rolls-Royce vykazuje stratu

    Autor: Silvia Holá Za minulý rok popredný britský výrobca motorov Rolls-Royce Holdings prekvapivo zaznamenal rekordnú stratu a jeho zisk z prevádzky výrazne klesol. Za tento najväčší prepad v histórií firmy môže odškodné za urovnanie obvinenia z korupcie.

    celý článek »

    Politická nejistota podporuje pokulhávající zlato

    Na zlato tlačí jak rostoucí výnosy, tak i vyšší USD Růst na akciových trzích také ovlivňuje cenu drahého kovu Politická nejistota, tedy vliv Trumpa, zlato podporuje Průlom pod 1 205 USD/unci by mohl být první známkou konce oživení Ačkoli oživení zlata,...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 16.02.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.2.Změna16.2. Americký dolar USD 1 25.5960 -0.92%25.3600...

    celý článek »

    Ekonomická superhvězda, která padla na dno

    Není to tak dávno, co bylo Mongolsko nejrychleji rostoucí ekonomikou na světě. Nyní je v mnoha oblastech ve vážných problémech. Jeho dluhy prudce rostou, měna se potápí, rozpočtové deficity se skokově zvyšují.

    celý článek »

    Jazykový audit, monitoring a evaluace

    Všem účastníkům vzdělávacího programu Erasmus+ jsme schopni zajistit nejen jazykový audit, ale i ověřování a hodnocení jazykových znalostí: · jazykový audit ověří vaši aktuální jazykovou úroveň (jazykový audit před výjezdem a po návratu ze zahraničního...

    celý článek »

    Ekonomická superhvězda, která padla na dno

    Není to tak dávno, co bylo Mongolsko nejrychleji rostoucí ekonomikou na světě. Nyní je v mnoha oblastech ve vážných problémech. Jeho dluhy prudce rostou, měna se potápí, rozpočtové deficity se skokově zvyšují.

    celý článek »

    Babiš vysvětluje rozdíly v EET Sobotkovi

    Ministr financí Andrej Babiš byl na posledním jednání vlády zaúkolován, aby písemně vysvětlil rozdíly ve výpočtu přínosu EET na tržby do evidence zapojených obchodníků. Údaje „financí“ a Českého statistického úřadu se lišily asi o 90%...

    celý článek »

    BlackRock: Zaměřte se na fakta a ne na Tweety!

    Analytici předního světového správce měnových aktiv, společnosti BlackRock, v souvislosti s investicemi na rozvíjejících se trzích doporučují, aby se klienti při svém rozhodování zaměřili na tvrdá data a ne na Tweety nového amerického prezidenta.

    celý článek »

    Slovensko a souboj titánů o dopad QE

    V lednu dosáhla meziroční slovenská inflace „závratné“ výše 0.7 % (meziměsíčně 0,3 %), což bylo zcela v souladu s tržním očekáváním. Je to teprve druhý měsíc v řadě, co slovenské ceny meziročně rostou po předchozích téměř plných třech letech mírné...

    celý článek »

    Dostane se Fed do sporu s Trumpem? (16.2.2017)

    Americká čísla včera jenom podtrhla to, co již v úterý naznačila šéfka Fedu Janet Yellenová – dalšího růstu sazeb v USA se můžeme dočkat již v březnu. Pravděpodobnost březnového růstu sazeb vzrostla v posledních dnech zhruba na dvojnásobek (z.

    celý článek »

    Nordic chce být 4. domácím operátorem

    Společnost Nordic, dříve také Air Telecom nebo Ufon, se chce ucházet o pozici čtvrtého velkého mobilního operátora na českém trhu. V současnosti nejsou dostupné žádné volné frekvence vhodné pro vstup čtvrtého operátora.

    celý článek »

    ČEZ: Mládek chce u EK vyjednat výjimku pro dostavbu JEDU

    Ministr průmyslu a obchodu, Jan Mládek, podpořil rozhodnutí ČEZu k dojednání výjimky v Evropské komisi ohledně rozšíření jaderné elektrárny Dukovany. ČEZ by se rád vyhnul tenderu, v rámci kterého by nemohl garantovat vysokou účast českých firem na...

    celý článek »

    Spolupráce Škoda Auto a ČEZ na rozvoji elektromobilů

    Obě společnosti se dohodly na vzájemné spolupráci při rozvoji segmentu elektromobilů v České republice. Škoda Auto očekává, že v roce 2025 budou elektromobily tvořit 20-25% celkových prodejů. ČEZ by měl vybudovat infrastrukturu dobíjecích stanic.

    celý článek »

    Výsledky Goldcorp za 4Q16 překonaly odhady

    Goldcorp včera po uzavření amerických trhů reportoval výsledky za 4Q16, které na čistém zisku překonaly očekávání trhu. Čistý zisk na akcii byl 0,12 USD (minulý rok byla čistá ztráta) vs. oček. 0,08 USD.

    celý článek »

    Dostane se Fed do sporu s Trumpem?

    Americká čísla včera jenom podtrhla to, co již v úterý naznačila šéfka Fedu Janet Yellenová - dalšího růstu sazeb v USA se můžeme dočkat již v březnu. Pravděpodobnost březnového růstu sazeb vzrostla v posledních dnech zhruba na dvojnásobek (z 23 % na 44..

    celý článek »

    Výsledky Barrick Gold za 4Q16 překonaly odhady

    Barrick Gold včera po trhu zveřejnil výsledky za 4Q16, které překonaly očekávání. Tržby dosáhly 2,3 mld. USD (+3,6 % r/r), což překonalo odhad 2,2 mld. USD. Lepší než očekávané tržby se zasloužily i o lepší výsledek na čistém zisku s EPS ve výši 0,22 USD.

    celý článek »

    Indexy cen vývozu a dovozu - prosinec 2016

    V prosinci 2016 vývozní ceny meziměsíčně vzrostly o 0,5 %, dovozní ceny o 1,3 %. Směnné relace dosáhly hodnoty 99,2 %. Meziročně se vývozní ceny snížily o 0,5 %, dovozní ceny vzrostly o 1,5 %. Směnné relace dosáhly hodnoty 98,0 %. Meziměsíční...

    celý článek »

    Wall Street 15.2. - 5. vylepšení maxima v řadě

    Akcie na Wall Street dokázaly uzavřít na historických maximech popáté v řadě. Sentiment podporuje očekávání prorůstové politiky Donalda Trumpa a jeho plán daňové reformy. Z makrodat investory potěšil vyšší růst maloobchodních tržeb a ekonomické aktivity..

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 16. 2. 2017

    Čtvrtek 16. 2. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,52 %), S&P500 (+0,50 %) a NASDAQ (+0,64 %). Evropa: DAX (+0,19 %), CAC40 (+0,59 %), FTSE 100 (+0,47 %). Čína: Hang Seng (+0,48 %), Shanghai Comp. (+0,40 %), CSI 300 (+0,55 %).

    celý článek »

    CETA schválena Europarlamentem

    Evropský parlament včera schválil obchodní dohodu CETA mezi EU a Kanadou. Smlouva o zrušení cel začne platit, jakmile jí ratifikují národní parlamenty. Čeští europoslanci jí přivítali. V Bruselu protestovaly stovky lidí. Výsledek více než tři a půl.

    celý článek »

    Sedm typů světových ekonomických megaměst

    Dnešní svět se vyznačuje nejen svou dynamikou, propojeností, technologickým rozvojem či problémy s životním prostředím, ale také neustálým růstem populace. Dnes je na planetě 7,4 miliardy lidí a následující dekády by se měly nést ve znamení dalšího...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »