• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Wall Street Closing Bell & výhled na 27. 2. 17

    V závěru týdne indexy končily lehce v zeleném. Nervózní začátek obchodování, který indexy poslal téměř do půlprocentních ztrát, byl v závěru dne vymazán.Nedařilo se sektoru základních materiálů, který odepsal procento a půl a sektoru financí, který...

    celý článek »

    To si snad děláte srandu

    Známý a obvykle pravicově smýšlející ekonom Greg Mankiw má na svém blogu krátký příspěvek s názvem „to si snad děláte srandu“. V něm poukazuje zprávu WSJ, že nová americká vláda uvažuje o změně výpočtu obchodního deficitu.

    celý článek »

    To si snad děláte srandu

    Známý a obvykle pravicově smýšlející ekonom Greg Mankiw má na svém blogu krátký příspěvek s názvem „to si snad děláte srandu“. V něm poukazuje zprávu WSJ, že nová americká vláda uvažuje o změně výpočtu obchodního deficitu.

    celý článek »

    Akciové trhy - Finanční sektor táhl burzy dolů

    Pražská burza šla dnes s evropským trendem a oslabila o -1,25% za mírně nadprůměrného objemu. Za celý týden odepsal index přes 1%. Burzu táhla dolů především Erste Bank, která doplatila na negativní sentiment evropských finančních titulů.

    celý článek »

    Bude Bitcoin obchodován na burze?

    Bitcoin se často obchoduje podobně jako zlato a teď také jeho cena roste podobně jako zlato. Investoři se obávají politických rizik v podobě několika letošních voleb v Evropě a také úterního projevu amerického prezidenta Trumpa v parlamentu.

    celý článek »

    Analýza jazykových potřeb

    Firemní výuka cizích jazyků je většinou organizována personalistou či jinou odpovědnou osobou, která spolu s jazykovou školou nastavuje podmínky a obsah výuky. Prvním krokem zjistíme úroveň jazykových dovedností studenta .

    celý článek »

    Zlato je nejvýše od Trumpova týdne vítězství

    Zlato se vyhouplo nad 1 250 dolarů, nejvýše od týdne, kdy byl Donald Trump zvolen americkým prezidentem. Nárůst má dva hlavní důvody: politickou nejistotu, která investory žene do bezpečných aktiv, a vývoj kurzu amerického dolaru, který se po po střed...

    celý článek »

    Tři důvody, proč stříbro porazí zlato

    Dnešní „papírový“ svět je zaplaven velkým množstvím bankovek, které představují obrovské riziko pro finanční sféru. Růst inflace, zadlužování, nulové až záporné úrokové sazby – to vše tvoří ideální podhoubí pro další krizi, která by mohla mít ještě větší.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 24.02.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.2.Změna24.2. Americký dolar USD 1 25.5560 -0.34%25.4680...

    celý článek »

    Zlato je nejvýše od Trumpova týdne vítězství

    Zlato se vyhouplo nad 1 250 dolarů, nejvýše od týdne, kdy byl Donald Trump zvolen americkým prezidentem. Nárůst má dva hlavní důvody: politickou nejistotu, která investory žene do bezpečných aktiv, a vývoj kurzu amerického dolaru, který se po po středečním zveřejnění zápisků z posledního zasedání měnového výboru Fedu ocitl pod tlakem.

    celý článek »

    Evropa na konci týdne ztrácí, Vivendi po výsledcích -6 %

    Evropské akciové trhy si v závěru týdne připisují ztráty, když se pohybují přibližně půl procenta pod včerejším závěrem. Konkrétně celoevropský Euro Stoxx 50 oslabuje stejně jako britský FTSE 100 o 0,3 %, francouzský CAC 40 o 0,5 % a německý DAX o 0...

    celý článek »

    Evropa na konci týdne ztrácí, Vivendi po výsledcích -6 %

    Evropské akciové trhy si v závěru týdne připisují ztráty, když se pohybují přibližně půl procenta pod včerejším závěrem. Konkrétně celoevropský Euro Stoxx 50 oslabuje stejně jako britský FTSE 100 o 0,3 %, francouzský CAC 40 o 0,5 % a německý DAX o 0,2 %.

    celý článek »

    Vyšší daň ze zisku? Krok špatným směrem

    Bohuslav Sobotka v roli předsedy sociálních demokratů tento týden představil plány své strany na změny daňového systému. Dnešní podoba zákona o dani z příjmu je výsledkem zhruba 110 novelizací, takže během své dosavadní existence se tento zákon měnil v...

    celý článek »

    Pegas: Dnes končí odkup akcií v Polsku

    Dnes končí nabídka na odkup akcií Pegasu z varšavské burzy. Pegas se z Varšavy stahuje kvůli nízké likviditě. Výkupní cena je 127 PLN (současná cena v Polsku je 129,5 PLN). V Polsku bylo k 8. 1. 2017 evidováno 4,71 % nebo 434 531 ks akcií Pegasu.

    celý článek »

    Ministerstvo financí povede provizorně sám Sobotka

    Premiér Sobotka včera nebyl úspěšný se svým kandidátem (Tomáš Prouza) na nového ministra průmyslu, a tak se s prezidentem dohodl, že dočasně přebere tuto pozici sám. Při této příležitosti Sobotka uvedl, že dohlédne na schvalovací proces dodatku zákona o..

    celý článek »

    Ranní kafe 24.2.2017 - Čekání na úterní projev Trumpa

    Trhy včera obchodovaly okolo nuly. Oslabovaly zejména riskantnější a růstové akcie z indexu Russell 2000 a Nasdaq, které částečně reprezentují „Trump trade“. Indexy se tedy držely kolem nuly pouze díky pokračujícímu posilování ropy a akcií těžařů.

    celý článek »

    ČSÚ představuje nové prioritní úkoly

    24. února 2017 Český statistický úřad má nové prioritní úkoly. Pro rok 2017 si stanovil čtyři hlavní cíle. Jde o přípravu sčítání lidu, domů a bytů v roce 2021, koordinaci státní statistické služby, přípravu monitorovacího rámce k Agendě 2030 a...

    celý článek »

    Investori očakávajú pokles akcií vína

    Autor: Silvia Holá Medzi veľmi rizikové investície podľa odborníkov patria v poslednom čase fondy zamerané na víno. Ceny najkvalitnejších vín sa vyšplhali pomerne vysoko, čo bolo spôsobené nedávnymi špekuláciami ohľadom ich rekordných maxím.

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 24. 2. 2017

    Pátek 24. 2. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,17 %), S&P500 (+0,04 %) a NASDAQ (-0,43 %). Evropa: DAX (-0,42 %), CAC40 (-0,09 %), FTSE 100 (-0,42 %). Čína: Hang Seng (-0,43 %), Shanghai Comp. (+0,03 %), CSI 300 (-0,04 %).

    celý článek »

    Poslanci odvracejí paskvil s akciemi státních firem

    Poslanci se snaží napravit svůj kiks a odvrátit tak blamáž se státními akciovkami. Ty se nyní nesmí účastnit veřejných zakázek kvůli podobě svých akcií. Poslanecká sněmovna včera dopoledne odsouhlasila novelu Zákona o veřejných zakázkách, která...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí